ПЛЪХОВЕТЕ...

 

 
Рейтинг: 3.00
(22)
Увод
ПЛЪХОВЕТЕ
ЕпилогПЛЪХОВЕТЕ / FAQ

FAQ
10.08.11 13:00

Автор:Плъхи
част 1
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ (FAQ)
 
 
 
Може ли да опитомя див плъх?
А има ли нужда? Най-добре е дивите плъхове да си живеят свободни, и по възможност далеч от човека. Дивият плъх вероятно ще се съпротивлява. Той е привикнал към своята среда на обитание и улавянето/затварянето в клетка може да му предизвика силен стрес. Също така, не трябва да се забравя, че плъховете живеещи на свобода се явяват преносители на голям брой опасни за човека заболявания. Ако все пак решите да си вземете див плъх, спазвайте всички мерки за безопасност и не форсирайте събитията – ще изминат месеци преди този плъх да привикне към вас и новата обстановка. Има вероятност животното да си остане диво, особено ако сте уловили възрастен индивид.
 
Има ли породисти плъхове?
При плъховете не съществуват породи, а само разновидности.
 
Какви разновидности плъхове съществуват?
Сигурно с изненада ще разберете, че при плъховете също има стандарт. Те дори участват в различни изложби, шоута и там получават награди за съответния стандарт.
 
Какво представлява стандартния плъх ?
Съгласно американският стандарт (http://www.afrma.org) всички плъхове се разделят на шест разновидности:
STANDARD – с къса, гладка и лъскава козина;
REX – с къдрава козина или рошави бакенбарди;
TAILLESS – безопашати;
HAIRLESS – плъхове, които напълно са лишени от козина (голи или сфинкс);
SATIN – с много тънка, удължена и блестяща козина;
DUMBO - ушите на тази разновидност плъхове са големи и закръглени, разположено по-ниско от обикновено.
Всяка от горепосочените разновидности може да влезе в една от секциите, различаващи се една от друга по разцветка или маркировка:
SELF – с еднородна окраска по цялото тяло;
TICKED – еднородна окраска с наличие на разпръснати отделни влакна с друг цвят;
SHADED – светло тяло с по-тъмен цвят към краищата;
SILVERED - монотонно оцветяване на тялото, с отделни бели влакна разпръснати по цялата телесна повърхност, които създава сребрист ефект;
MARKED – тази секция е разбита на 10 основни типа:
• English Irish – на гърдите има разположено бяло петно във форма на равностранен триъгълник;
• Irish – тъмен основен фон, тънка бяла ивица на корема, малки бели петна по лапите, бял край на опашката;
• Berkshire – бял корем, бели”чорапчета”на лапите, малко бяло петно между ушите, бяло петно на опашката;
• Variegated – светъл фон, оцветена глава и рамене, малки и многобройни оцветени петна по цялото тяло, бял корем;
• Blaze(Хъски) – от носа до ушите - бял “клин” на основен тъмен фон стесняващ се към тила;
• Dalmatian – многобройни петна от цветни влакна на бял фон, без отчетливост на петната;
• Hooded – оцветена “качулка” на светъл фон, покриваща главата, предните лапи и раменете, и равна тъмна ивица по гръбначната линия;
• Bareback – оцветена качулка на светъл фон;
• Capped – оцветено петно на светъл фон на главата, във вид на каскет;
• Masked – тъмна маска на светъл фон на муцуната;
• Odd-eye – плъхове с различен цвят на очите (едното око е червено, а другото – рубинено или черно);
• Unstandardized – всички останали разновидности, които не са включени в стандарта.
 
ЖИЛИЩЕ
 
Каква клетка ми е нужна?
Решетъчните клетки и аквариумите са подходящи, но и двата варианта си имат плюсове и минуси. Жилището първо трябва да бъде достатъчно голямо и да е съобразено с броя на плъховете, които ще се отглеждат в него. При купуването на клетка, трябва да се има предвид, че малкото плъхче ще израсте бързо и ще добие размер, приблизително колкото едно морско свинче.
1.Аквариумът предпазва от течение, но поради недостатъчната циркулация на въздух в него ще бъде по-топло и влажно в сравнение с решетъчната клетка. Освен това, по-трудно се обзавежда с приспособленията за почивка и игри. Един 90 л аквариум ще бъде добро решение за 1-2 плъха. Необходимо е по-често да се почиства. Друг недостатък е, че се затруднява общуването с животното.
2.Металната клетка е най-добрия избор. Тя трябва да бъде с решетка, която да е от неръждаем метал. Подът трябва да бъде цялостен, а не решетъчен.
3.Дървената клетка е напълно неприемливо решение за отглеждане на плъхове - урината се просмуква в дървото, повишава се отделянето на амоняк, който провокира заболявания на дихателните пътища. Освен това, плъховете ще прогризат дървото и ще избягат. Дървесината се цепи и треските могат да предизвикат наранявания.
 
Колко голяма трябва да бъде клетката и къде да я поставя?
Минималния размер за клетка, в която ще се отглеждат 1-2 плъха е дължина – 60 см, широчина – 30 см и височина – 40 см. Купете (направете) си възможно по-голяма клетка, която да осигури по-големи удобства и жизнено пространство на вашите любимци.
Като алтернатива, може да свържете няколко по-малки клетки в една система.
Поставете клетката на място, което да е защитена от въздушно течение и пряка слънчев светлина. Никога не поставяйте клетката под прозорец и в близост до външна врата. На пода може, но само при положение, че не се образува течение на избраното място. Оптимална височина за разполагане на клетката е  1-1.5 метра от пода, където движението на въздушния поток е минимално.
 
От какъв материал трябва да е направена клетката? Колко етажа да има? Колко висок да бъде всеки един етаж?
Основата на клетката е най-добре да е от пластмаса – лесно се почиства и дезинфекцира.
Броят на етажите трябва да е съобразен с височината на клетката - най-добрия вариант е 3-4 етажа. Височината на всеки етаж да не бъде по-малка от 15-20 см, за да може плъхът спокойно да се изправя на задните си крайници.
 
Как е най-добре да разположим къщичката, поилката, хранилката?
Добре е къщичката да поставите на най-ниското ниво – на пода на клетката. Това позволява плъхът да използва по-ефективно високите етажи за игра и почивка. Плъховете често спят върху покрива на къщичката, който в този случая играе роля на допълнителен етаж.
Хранилката е желателно да се постави там, където ще бъде най-удобно за обслужване. Плъховете често пренасят храна в къщичката си или я крият в ъглите на клетката.
Поилката е хубаво да бъде фабрична, предназначена за гризачи (продават се във всеки зоомагазин). Поставя се от външната страна на клетката на удобно място за плъховете.
 
От какъв материал да бъде направена къщичката? Има ли въобще нужда от къщичка?
Къщичката е нужна на плъха за отдих и почивка, при лошо настроение и за укритие в случай на стресова ситуация. Плъховете се чувстват дискомфортно при липса на укритие.
Нужни материали за направата и: пластмаса, шперплат, картон или дърво. Ако използвате пластмаса, постарайте се да е непрозрачна – по-затъмнената къщичка ще бъде по-уютна. За целта ще свърши добра работа една пластмасова саксия, с подходящ размер. Странично направете достатъчно широк отвор. Саксията обърнете с дъното нагоре и къщичката е готова. Дърво, шперплат (или фазер) също са подходящи за направата на къщичка.
Размера на къщичката се определя от броя на плъховете. За 1-2 плъха напълно достатъчна е къщичка с размер – 25*15*10 см. Не е необходимо да правите дъно – това ще облекчи обслужването, няма да се задържа мръсотия и лесно ще се почиства. В този случай (къща без дъно) е задължително в клетката да има някаква постеля.
Ако отглеждате повече плъхове е препоръчително къщичката да има поне два изхода - за да могат по-слабите плъхове да избягат, ако бъдат притиснати на тясно.
 
Нужно ли е в клетката да има специален “резервоар” за съхранение на хранителни запаси?
Не! Плъховете обичат да крият вкусните късчета храна, но запасите които правят през деня обикновено се изразходват още през нощта. Освен това, често използват къщичката или ъглите на клетката като скривалище. Въпреки всичко, наличието на хранителни запаси говори за предлагане на свръх количество храна, което пък от своя страна може да причини затлъстяване.
 
Какви принадлежност са необходими за клетката?
Преди всичко – къщичка, поилка и хранилка. Етажи и нарове – за почивка. Стълбички, въженца, хамаци - по желание на стопанина. Играчки – които бързо ще бъдат изгризани.
Наличието на тези предмети прави живота на плъховете по-разнообразен.
За 1-2 плъха напълно достатъчни са 1 поилка и 2 хранилки (една за зърнената и гранулирана храни, а другата - за меката храна).
 
ПОСТЕЛЯ
 
Каква постеля да избера?
Правилния избор на постеля оказва значително влияние върху здравословното състояние на плъховете, поради което следва да се разгледат различни възможности.
Талашът е най-често използваната постеля. Важно е да бъде добре добре изсушен и обезпрашен.
Хартията за постилане не е много добро решение. Тя притежава твърде слаби влагопопиващи свойства и бързо се разпада. Освен това, при използването й често се появява силна неприятна миризма. Не трябва да се забравя и за остатъците от печатарското мастило, съдържащо олово и цинк.
Котешката тоалетна има добри влагопопиващи свойства (като талаша) но и тя съдържа твърде много прашни частици. Освен това, силно изсушава въздуха в аквариума.
Парцалчета от различни тъкани също не са подходящи. Категорично не се препоръчват.
Едно от добрите решения е поставянето на т.нар. флаш-дъно, което предпазва пода на клетката от излишната влага и дава възможност да се използва малко количество постеля – дървени стърготини (или трици), котешка тоалетна, като непосредствения контакт на плъховете с постелята в този случай е изключен.
 
Какво представлява флаш-дъното и може ли да го използвам при отглеждането на плъхове? Как да направя флаш-дъно?
Флаш-дъното представлява хоризонтална пластмасова повърхност (с множество отвори) поставена на известно разстояние от дъното на клетката. Флаш-дъното се явява прекрасна алтернатива на решетъчния под, който е крайно опасен за лапите на плъховете. Особено е полезно през лятото, когато плъховете се нуждаят от повече течности, а освен това (в горещи дни) може да поставите в клетката съд с вода (в който плъхчето ще се охлажда) без да се притеснявате, че ще след това то ще лежи на мокра постеля. Количеството на основната постеля може да бъде значително ограничено, като в отделни случаи може напълно да се откажете от постеля, а да оставите само материал за гнездото.
Направата на флаш-дъно е много лесно – необходим ви е лист пластмаса (плексиглас) не по-тънка от 4 мм, с подходящ размер, в който да пробиете отвори с диаметър 2-5 мм - на разстояние (по хоризонталата и вертикалата) равно на удвоеният диаметър, т.е. 4-10 мм. Не трябва да избирате диаметър по-малък или по-голям от указаното. Отворите трябва да заемат по-голяма площ от флаш-дъното. Заглаждат се всички ръбове. Готовото флаш-дъно поставете на “трупчета”, високи 30-40 мм, върху дъното на клетката.
След като поставите флаш-дъното може да помислите с какво да запълните пространството между него и дъното на клетката. Използвайте материал, който добре да попива влагата и миризмите – талаш, котешка тоалетна.
 
Може ли да ползвам сено, като постеля и строителен материал за гнездото?
Сеното (или слама) като постеля не е удачен вариант, поради слабите му влагопопиващи свойства, но пък е добро решение като строителен материал за гнездото. Съществува реална опасност някоя остра сламчица да нарани очите на плъха.
 
Безопасно ли е да използвам за постеля котешка тоалетна?
Безопасно е да се използват само тези марки, които са приготвени на базата на дървени стърготини и целулоза (органични). От останалите (минерални) е по-добре да се въздържате, поради опасността плъхчето да “преяде” с тази смес.
 
ХРАНА
 
С какво да храня моите плъхове? Може ли да им давам остатъците от нашата трапеза?
На пазара се предлага голямо разнообразие от готови храни за гризачи. Обезателно добавяйте свежи плодове и зеленчуци (ежедневно). Плъховете обичат остатъците от нашата трапеза, но не прекалявайте. Може да давате пилешки хрущяли и кости за оглозгване (не съществува опасност да се наранят). Храната от човешката трапеза е неподходяща, поради високото съдържание на мазнини. Дажбата за плъхове трябва да съдържа не повече от 5-10% мазнини и да бъде богата на белтъчини. Най-доброто решение е да се дава по равно зърнени (закупена готова или самостоятелно приготвена) и протеинови продукти (месо, риба, млечни продукти и т.н.), а така също, свежи плодове и зеленчуци. Кучешката и котешката храни може да се предлагат допълнително, при положение, че се избират такива с по-ниско протеиново съдържание.
Готовата зърнена смес съдържа витаминозни добавки и други изкуствени компоненти, които често имат вид на ярко оцветени късчета, зърна и гранули. Тези компоненти често предизвикват алергия, която се проявява със сърбеж на кожата (дерматит) и образуване на струпеи (корички). Освен това много плъхове избират най-вкусните съставки, а игнорират всичко останало. Поради тази причина, може да помислите и да приготвите зърнената смес в домашни условия, включвайки в нея само тези семена, които се предпочитат. Така също, може да добавите към приготвената от вас смес оризови и овесени ядки.
Когато давате на плъха плодове и зеленчуци бъдете внимателни, защото много от тях могат да предизвикат алергична реакция (особено плодовете с червен цвят) или повишено газообразуване в стомаха и червата (при поемането на голямо количество), особено заедно с други продукти. Има регистриран случай на смърт, при плъх прекалил с броколи.
 
 
Казаха ми, че не трябва да ги храня с царевица и шоколад. Това истина ли е?
Царевица може да се дава, но ограничено, поради съдържанието в нея на нитрати и амини, които в храносмилателната система на плъховете се превръщат в нитрозамини, които са канцерогенни. Теоретично е така, но на практика вие трябва да храните вашите плъхове изключително и само с царевица, за да се появи проблем. Добре балансираната дажба, която съдържа царевица в разумни количества е доброто решение. Това не е актуален въпрос, защото има много други продукти, които представляват здравословна опасност.    
Шоколад също може да се дава, но в малки количества. Теоброминът може да е опасен за кучетата, но не представлява никаква опасност за плъховете. Главното е да се дава умерено – в противен случай съществува риск от затлъстяване.
Не се чудете, ако видите плъхчето ви да прояви интерес към някоя газирана напитка (също и бира). Някъде може да прочетете, че не трябва да им се дава газирано, защото плъховете не могат да оригват. Истина е, и по-добре не си правете експерименти.
 
 
Кога и с какво количество храна да храня моя плъх?
Необходимо е да създадете режим, към който плъховете бързо привикват и с нетърпение очакват своята порция, а вие ще може да контролирате нейното количеството. Плъховете са изтънчени гастрономи и винаги с радост си похапват вкусните късчета, така че не се престаравайте. В противен случай вашите любимци ще станат тлъсти и слабо подвижни, което не е полезно за тяхното здраве. Затлъстелите плъхове живеят по-малко!
Вечерта и първата половина на нощта е най-активния период за плъховете, поради което най-добре е да се хранят 2 пъти – сутрин и вечер, като съотношението на сутрешната към вечерната дажба да бъде 1:2.
Количеството храна за един възрастен плъх е средно 30-40 г на денонощие. Естествено, че едрите мъжки, бременните и кърмещите женски трябва да получават по-голямо количество, а малките плъхчета – по-малко храна.
 
Кои храни мога да давам свободно и кои не трябва да давам?
Храни, които са абсолютно противопоказни за плъхове практически няма, поради, това че плъховете са всеядни и се хранят в Природата даже и с мърша, а от друга страна много храни са вредни за тяхното здраве (напр. повечето стайни растения).
Портокаловият сок (с консерванти) може да предизвика образуването на злокачествени тумори при мъжките плъхове, поради което го избягвайте. Високото съдържание консерванти и стабилизатори правят соковете вредни. Много по-добре е да им се дават свежи плодове, а не сокове от кутия. Не трябва да се дават много тлъсти и сладки храни, а лютото е противопоказно. Избягвайте да давате в големи количества тропически плодове.
Може да се дава: различни млечни продукти (особено полезно е натуралното кисело млеко), месо, риба, плодове и зеленчуци (особено ако са собствено производство), хляб, зърно, каши, детски пюрета, тестени изделия (макарони, спагети, кус-кус) и т.н.
Плъхове обичат алкохол и бира! Не злоупотребявайте, защото алкохолната зависимост се развива бързо не само при човека. Ако давате бира – избирайте безалкохолна такава. Газирани напитки не се препоръчват!
 
Моят плъх е дебел. Това страшно ли е? Как може да отслабне?
Затлъстяването винаги е лошо. Поради това, постарайте се да го поставите на диета - намалете количеството на храната, давайте бедна на мазнини храна, увеличете продължителността на игрите извън клетката.
 
Плъховете имат ли нужда от витамини (особено през пролетта)?
Да, разбира се. Плъховете, както и другите животни страдат от хиповитамнинози. За да ги избегнете е необходимо да давате свежи плодове и зеленчуци, а през пролетта – млади листа на глухарче и салата. Много добра витаминозна добавка към храната са кълновете от пшеница, просо и овес.
 
ВОДА
 
Колко вода е нужна дневно на един плъх?
Плъховете имат постоянна нужда от прясна вода. Средно 60 мл вода е дневната потребност на един плъх. По-голямото количество свежи плодове и зеленчуци значително понижават жаждата.
 
Колко често да сменям водата за пиене?
Ежедневно. Поилката трябва старателно да се измива, при всяка смяна на водата, за да не се увеличи концентрацията на съдържащите се в нея бактерии.
 
Каква трябва да бъде поилката?
Най-удобно е да използвате вакумна поилка (за гризачи). Представлява пластмасов цилиндричен съд с метална тръбичка, в която са разположени едно или две метални топчета, изпълняващи ролята на клапан, който възпрепятства самоволното изтичане на водата. Водата в тази поилка не се замърсява с хранителни частици, постеля и фекалии и не се разлива, както това може да се случи при открити поилки. Плъховете много бързо привикват към поилката (ако не могат сами да проумеят как се използва, намажете върха на металната тръбичка с нещо сладко и след ден-два всичко ще бъде наред). Винаги пълнете резервоара до горе - в противен случай капе!
 
ИГРАЧКИ
 
Мога ли да използвам колело за бягане?
Възможно е в колелото плъховете да счупят не само опашка или крак, но и да получат сериозни травми, дори и да загинат, поради което колелото трябва да се използва много внимателно. Освен това, плъховете бързо престават да проявяват интерес към бягането (с напредване на възрастта), а предпочитат повече да спят, така че едва ли колелото е важна необходимост. Плъхът трябва да се побере в колелото напълно свободно, следователно ако дължината на тялото му е 20-25 см, то диаметъра на колелото трябва да бъде не по-малко от 40-50 см. Колелото не трябва да бъде с решетъчна “пътека”, защото застрашава сериозно крачетата и опашката от счупване (особено ако се използва от 2 или повече животни едновременно). Освен това плъхът може да пострада ако попадне между стойката и барабана на колелото и да получи сериозни травми на главата и/или тялото.
 
Какви играчки да давам на моя плъх?
Колелата за бягане са предпочитани от повечето стопани на плъхове. Женските са в по-голяма степен склонни да бягат в колело, в сравнение с мъжките. ПВЦ тръбите са превъзходен материал за направата на тунели. Стълбички, хамаци, въженца – всичко това може да се изработи лесно и просто. Използвайте въображението си!
 
ГРИЖИ
 
Какви средства трябва да използвам за почистване на клетката?
Клетката се дезинфекцира със санитарен препарат, който да притежава бактерицидни и антивирусни свойства. Може да се използва и белина – 1 част белина в 10 части гореща вода, след което клетката се изплаква обилно на течаща вода и добре се подсушава.
 
Колко често да почиствам клетката? Винаги ли трябва да чистя цялата клетка, да я мия и дезинфекцирам?
Почистването на клетката трябва да се извършва поне 2-3 пъти седмично, но може да се наложи и по-често, ако се появи неприятна миризма или постелята е твърде мокра. Пълното измиване на цялата клетка, след почистването, не винаги е задължително. Препоръчва се винаги след чистене да се мие дъното на клетката. За пластмасовите дъна е достатъчно да се измият хубаво с топла вода и сапун. Дървените клетки не се препоръчват, защото много трудно се почистват и дезинфекцират. Новата клетка и инвентара задължително се дезинфекцират преди употреба.
 
Може ли да променям местата на хранилката и поилката?
Няма особено значение къде ще бъдат разположени хранилките и поилката, поради това, че плъховете винаги имат собствено мнение и предпочитание и пренасят хранилките там, където им харесва. Не се препоръчва да сменяте местоположението на поилката.
 
Как да къпя моя плъх?
Преди всичко подгответе затоплена хавлиена кърпа. Налейте 2-3 пръста топла вода в един леген. Използвайте само мек шампоан за котки. Капнете няколко капки от шампоана върху задните му части и хубаво го разнесете по тялото и лапите. Внимавайте шампоан или вода да не попадне в очите и ушите, и при изплакването да не го попарите с гореща вода. Ако плъхът се страхува от течаща вода поливайте го с канче.
 
Нужно ли е къпането? Колко чест? С какво да го подсушавам? Не е ли опасно за неговото здраве?
При правилно отглеждане къпане практически не се налага, с изключение на случаите, в които при обследване на своята територия плъхът се навре в трудно достъпни за почистване места. Освен това, неправилният избор на постеля и несвоевременно почистване може да доведе до поява на силна миризма от клетката и от самия плъх, особено при използването на хартия и талаш (по-рядко) като постеля. Ако вашит плъх започне да отделя силна миризма, сменете постелята с друг вид или се старайте по-често да чистите клетката. Къпането няма да отстрани причината за миризмата – тя ще се появява отново и много бързо. Освен това, мократа козина също ще мирише силно, за което може да повлияе и стресът при къпане.
Някои плъхове много обичат да се къпят. Те са напълно спокойни и плацикането във водата им доставя голямо удоволствие (болшинството плъхове шумно протестират срещу водните процедури). Не трябва да лишавате животното от това удоволствие, стига да не го изложите на течение. След края на водната игра хубаво да го подсушите! При къпане доста често възниква опасност от простуда, особено при студено време. Дори слаб вятър е достатъчен да настъпи локално преохлаждане на тялото, а това да доведе до простуда. Лечението е твърде сложно, поради генетичната предразположеност към респираторни заболявания (микоплазмите са постоянни обитатели на дихателните пътища). Ако сте твърдо решен/а да къпете вашия плъх, направете го, но не по-често от веднъж седмично. След къпане трябва задължително да завиете плъха с кърпа (мократа козинка има силна мускусна миризма), а така също да използвате сешоар за изсушаване на козината. Температурата на въздушната струя не трябва да бъде много висока, защото може лесно да изгорите и пресушите нежната кожа.
Дръжте сешоара на такова разстояние от тялото на плъха, че да не го изгорите (от по-близо) или преохладите (от по-далеч). Може да определите необходимото разстояние, като насочете струята въздух към вътрешната страна на ръката ви - там където е лакътната свивка. Сушенето трябва да продължи до пълното изсушаване на козината, което се познава по нейният пухкав и блестящ вид. След това оставете плъхът сам да се приведе във форма.
 
Когато държа моя плъх и го галя по гърба той си затваря очите – това харесвали му или напротив?
Харесва му. Точно в такъв момент плъховете често си заточват зъбите.Обърнете внимание на това!
 
 
РАЗХОДКА
 
Колко дълго и колко често трябва да разхождам моя плъх?
Плъховете имат нужда от ежедневни разходки (извън клетката) минимум по един час дневно, поради което, колкото повече време прекарвате с вашия плъх – толкова по-наситен и разнообразен ще бъде неговия живот. Препоръчва се да прекарвате заедно много повече време от минимално допустимото. По време на разходката играйте с него, устройвате му физически упражнения – бягане, прескачане на препятствия, катерене, лазене и др. През цялото това време го наблюдавайте непрестанно - да не се добере до някой предмет, който да нагризе (особено кабелите с високо напрежение - опасност от токов удар или пожар). Компютърните кабели са най-честата жертва на острите резци!
 
Съществува ли начин да защитя кабелите от прогризване?
Има няколко варианта. Най-простия е да ги покриете с килима, мокета или нещо подходящо. При това остава достъпна онази частта от кабела, която се намира непосредствено до уреда – точно нея може да защитим с шланг. Шлангът се разрязва отдолу, вътре се поставят кабелите и разреза се покрива с тиксо. Този начин е подходящ за уреди, които често се местят. За стационарни уреди се препоръчва спец. кабелни кожуси, които осигуряват максимална защита.
 
Моето малко плъхче се опита да ме ухапе, но за щастие не можа да пробие кожата на пръста ми. Много се страхува от мен. Какво да направя?
Търпение и само търпение! Плъхчето все още не е свикнало с вас. Когато започвате контакт с него, използвайте лакомство и лекичко го галете, тогава то ще може да свърже приятното усещане с вас и няма повече да се страхува.
 
Моят плъх често ме ближе по ръцете и бузите. Защо прави това?
Защото ви се доверява.
 
Защо когато се разхожда моят плъх постоянно отделя “малки дози” урина?
Защото маркира. Това е напълно нормално поведение за всеки плъх. По такъв начин вашия плъх ви казва, че всичко което е маркирал е негово и няма да търпи никакви възражения. Ако вашия любим плъх ви маркира (панталона, ризата, чехлите) това означава, че вече сте неговата “запазена територия” - само негова и на никой друг!
 
Може ли да отуча моя плъх да маркира където не трябва?
Да отучиш животно от това, което за него е жизнено необходимо е недопустимо.
 
Искам да знам, подлежи ли на обучение плъх, който е навършил една година?
Може да се обучава докато е жив.
 
В стаята, където държа моя плъх, температурата в момента е около 28-29 градуса. Той е вял и лежи постоянно. Какво да направя?
Плъховете много по-трудно понасят горещината. При топло време се препоръчва навлажняване на лапите и опашката с хладна (но не студена) вода. Проверявайте водата за пиене дали е достатъчно. В никакъв случай не оставяйте клетката на течение!
 
Моят плъх не се страхува, но и не иска да си играе с мен. Вече е на 7 месеца. Преди си играеше, а когато порасна престана!
Порасна и помъдря. За съжаление плъховете не винаги са настроени за игри. При възрастните индивиди, по време на разходка, се натрупва твърде много работа за вършене: да види какво има в този и онзи ъгъл, да провери няма ли неканени гости – друг плъх и т.н. Като правило всеки плъх сам определя времето за игра. Сложно е да бъде заставен нещо определено да върши.
 
Защо моят плъх си седи в къщичката (излиза само да яде и пие вода), а когато го взема на ръце, бърза да се скрие? Така също, когато го пусна да си играе в стаята започва да трепери и да се страхува.
Притежавате вероятно млад плъх, който още не е набрал нужната смелост да общува с вас. Обикновено след втория месец това положение ще премине и плъхчето ще започне да ви се доверява повече. Много зависи и от темперамента на животното. Само не трябва да форсирате нещата. Някои плъхове си остават страхливи завинаги.
 
 
БОЛЕСТИ
 
По кои признаци мога да определя дали плъхчето ми е болно?
Честото кихане е един от най-широко разпространените симптоми на заболяване. Вялост, липса на апетит, настръхнала и без блясък козина, хриптящо и затруднено дишане – това са признаци на респираторна инфекция, и в този случай е наложително да се потърси ветеринарна помощ. Червени отлагания (порфирин) около очите и носа понякога се явяват признак на заболяване, но също така може да се появят в следствие на стрес или при дразнене, предизвикано от прах. Порфиринът се отделя от жлезите на Хардер, които се намират зад очните ябълки. Секрета който отделят е с кърваво червен (не съдържа или има само следи от истинска кръв) цвят, богат е на порфирин и изпълнява ролята на смазка за очите и миглите.
Накланянето на главата, наречено “крива шия”, обикновено се дължи на инфекция на вътрешното ухо. Плъхът трябва да се покаже на ветеринар, който да установи дали е пробито тъпанчето и да предприеме лечение – антибиотици, ушни капки, противовъзпалителни. Друга възможна причина – хипофизен тумор, който най-често се наблюдава при стари женски плъхове. Възможности за лечение на това заболяване няма. Противовъзпалителните средства могат само леко да намалят размера на тумора и малко да продължат живота му. Инсулт - може да бъде още една причина, която отново се среща предимно при стари плъхове. При много случаи пълното възстановяване от инсулт настъпва след няколко дни ( до една седмица).
 
Какво представлява микоплазмозата?
Mycoplasma pulmonis – микроорганизъм, който се среща в дихателните пътища на всички плъхове предизвиква заболяването, наречено МИКОПЛАЗМОЗА.Стрес или друго заболяване може да активира инфекция, която след това да премине в пневмония (в повечето случаи смъртоносна), ако не се излекува навреме. Леките случаи на микоплазмоза може да се повлияят от Tylan и тетрациклин, но при по-сериозните случаи ветеринарите прилагат много по-силни антибиотици - Baytril, доксициклин, гентамицин и хлорамфеникол.
 
Как да разбера, че микоплазмите са започнала да влияят на здравето на моя плъх?
Микоплазмите са постоянно присъстващи в дихателните пътища на декоративните плъхове, поради което постоянно влияят на здравето им. От друга страна плъховете са в различна степен наследствено устойчиви към това въздействие. Генетично здравите, правилно развити, притежаващи добра физическа форма, отглеждани при подходящи условия и получаващи пълноценна храна животни ще бъдат в по-малка степен подложени на разрушителното действие на микоплазмите. Типичните признаци на микоплазмоза са кихането и отделянето на порфирин от очите и носа. Тези симптоми са характерни и за болшинството респираторни инфекции, които от своя страна предизвикват повишена микоплазмена активност.
 
Човек може ли да се зарази с микоплазмоза?
Не!
 
За първи път виждам кръв по влагалището на моя плъх? Съществува ли менструация при женските плъхове?
Не, при женските плъхове няма менструация, а ако се появи кръв от влагалището, значи нещо не е на ред и животното се нуждае от преглед. Вагиналното кръвотечение може да бъде признак на маточен тумор, генитална микоплазмоза, инфекция на пикочните пътища, спонтанен аборт или начало на раждане.
 
Моят плъх извършва движения назад-напред когато стои на едно място? Защо прави така?
Плъховете имат много слабо зрение и извършват такива движения за да доловят движение. Това по-често се среща при белите плъховете (с червени очи) - албиноси.
 
Мисля, че плъхът ми е болен?
Ако вашето плъхче пищи или трепери, когато се придвижва или когато го докосвате или хващате, то вероятно е болно. Плъховете са доста издръжливи, така че ако са налице признаци на заболяване, значи болката е силна. Ако болката е свързана с известна на вас причина, вие може да кажете на вашия ветеринар, а ако не знаете причината – нужен е задълбочен преглед, при който да се установи има ли скрити увреждания или тумори, предизвикващи страданието. Доказано е, че лекарства, като Ибупрофен и Аспирин не оказват никакво влияние върху болестният процес (поради високата скорост на метаболизъм при плъховете) и не трябва да се използват. Силно действащите опиати – обезболяващи (като Butorphanol и Morphine) може да се прилагат в случаите на много силна болка. По-слабите болежки не трябва да се лекуват. На плъхчето е нужно спокойствие, което ще ускори процесите на оздравяване.
 
Моето плъхче страда и повече не може да живее нормално. Трябва ли да бъде приспано?
Ако вашият плъх страда, не се храни, не пие вода и се намира в безсъзнание, дошло е времето да се евтаназира от ветеринар.
 
Моето плъхче се чеше и има корички по муцунката и раменете. Дали има краста?
Възможно е да няма краста. Най-често срещаната причина за появата на струпеите (корички) е твърде голямото съдържание на протеин в храната, което предизвиква сърбежи в определени точки на тялото и последващо разчесване. Пробвайте да изключите от дажбата богатите на протеин храни – кучешка храна, слънчоглед, фъстъци. Ако след това струпеите не изчезнат, възможно е да е опаразитено, при което се налага ветеринарна намеса и съответстващо лечение.
 
Кои болести са най-често срещани при плъховете?
Безспорен лидер са различните видове респираторни инфекции, първопричина за микоплазмената инфекция на горните дихателни пътища. Ако вашето плъхче започне силно да киха, значи е време да го заведете на ветеринар, без да отлагате.
Следващата по честота на проявяване група от заболявания са дерматитите от различен произход, при които животните вследствие на силният сърбеж разчесват кожата си до кръв.
Плъховете са предразположени и към възникване на абсцеси, които често се появяват нееднократно на едни и същи места. В домашни условия не се препоръчва да се отваря абсцесът, защото съществува реална опасност от инфектиране на раната. Абсцесът може да бъде объркан с тумор и затова най-добре е да се обърнете към ветеринар.
Туморите също са често срещани при плъховете. Диагностицирането им е сложно, тъй като често се образуват дълбоко в тялото и се забелязват твърде късно. Лечението им е само хирургично.
 
Как се определя лекарствената доза за плъх?
Ако дозата не е изрично отбелязана за плъхове, лекарственото средство се дозира, като от средната човешка доза се вземе 1/10 част.
 
Ако един плъх се зарази с някоя болест, тя ще се предаде ли по наследство или потомството ще придобие имунитет към нея?
Нито едното - нито другото. Количеството на наследствените заболявания не е голямо, а имунитетът не се предава по наследство толкова често (възможно е разбира се да се създаде генетична линия плъхове, която да е устойчива към едни или други заболявания, но за това е нужна дълга и задълбочена селекционна работа, успехът на която може да се прояви след много години). Естествено, че лошото здравословно състояние, прекараните болести по време на бременност и кърмене, в значителна степен ще повлияе на имунитета на потомството, поради което за размножаване следва да се използват само най-здравите животни.
 
Страдат ли плъховете от алергии? Какви са причините?
Най-често срещаната причина е съдържащите се в постелята летливи химични съединения, прах и изкуствените компоненти в храната (които обикновено са ярко оцветени). Освен това алергия може да причинят и някои плодове и зеленчуци (особено екзотичните и парниковите), торени с изкуствени торове и обработени със стабилизатори за по-голяма трайност. Някои лекарствени препарати също може да причинят алергия.
Външните признаци на алергията могат да бъдат: кихане, отделяне на порфирин от носа и очите, сърбеж, принуждаващ животното постоянно да се чеше. Първите два симптома са характерни и за респираторните заболявания, което затруднява определянето на причината за възникналият проблем, но определено алергиите се проявяват със силният сърбеж, така че ако вашето плъхче силно киха и се чеше, възможно е причината да е алергия, а не простуда.
 
Моят плъх се чеше. Болен ли е?
Причините за сърбежа могат да бъдат: външни паразити (ектопаразити), твърде високо съдържание на белтъчини в храната, алергична реакция към постелята или определени храни, суха кожа, вследствие на къпане и последващо сушене.
Ако се съмнявате, че причината е в храненето, се препоръчва следната диета: сварен бял ориз и сурово небелено просо в съотношение 1:1. Изключват се всички останали хранителни продукти и напитки, освен вода (тази диета не се препоръчва при бременни и кърмещи майки). Ако причината за сърбежа е в храната, то в течение на 1-2 седмици ще видите подобрение. За точното определяне на продукта, предизвикващ алергия, периодично включвайте в състава на дажбата обичайните компоненти (всеки на интервал от 2 седмици) и внимателно наблюдавайте за поява на сърбеж. Веднага щом откриете продукта, спрете неговото даване завинаги. Има още един метод: изключвайте по един продукт от дажбата на всеки 2 седмици - изчезне ли сърбежът, значи причината е в последният изключен продукт. Но, може да мине твърде много време, докато се нормализира обмяната на веществата, което да затрудни точното определяне, така че първият метод е по-добър.
В противен случай, вероятно имате работа с ектопаразити. Обърнете се към ветеринар, който да направи анализ и да назначи лечение.
Често причина за сърбеж се явява нарушаване на протеиновия баланс в организма, поради което, продукти с високо протеиново съдържание трябва да се дават много внимателно и в малки количества. Това се отнася преди всичко за кокоши яйца, суха котешка и кучешка храна. Млечните продукти обикновено не предизвикват такива реакции, с изключение на тези от тях, които съдържат консерванти. Ако давате кисело мляко, старайте се да бъде натурално, с жива закваска.
 
Моят плъх си нарани лапата в решетъчното дъно на клетката, и сега лапате е подута. Какво трябва да направя?
Горещо се препоръчва дъното на клетката да бъде плътно, а не решетъчно. Тук е мястото да се спомене, че освен травми, решетъчното дъно предизвиква и язвен дерматит на задните крайници. Ако лапата е само отекла, без отворена рана на кожата, може да се приложи противовъзпалително средство (дексаметозон) за ускоряване процеса на заздравяване и покой. Отворената рана трябва да се почисти и да се поръси с антибиотик.
 
Моят плъх получи абсцес след борба с друг плъх. Какво да направя?
При самоотварянето на абсцеса (което се случва често) изтича гной. В такъв случай почистете раната с кислородна вода, след което я намажете с антибиотична маз. Ако абсцесът не се отвори сам, изчакайте да се появи коричка, която отстранете и с внимателно притискане улеснете изтичането на гнойта. За всеки случай заведете плъха на ветеринар, който може да назначи и антибиотик, срещу евентуална вътрешна инфекция.
 
Какво трябва да направя за да избегна получаването на травми в клетката и по време на разходка?
Най-често срещаните причини за травми в клетката са различните решетъчни хоризонтални повърхности и колелото за бягане.
Плъховете рядко си нанасят травми помежду си. Все пак, добре е да помислите за няколко изхода в къщичката, която обитават, за да може по-слабият плъх да реагира своевременно, ако бъде притиснат на тясно.
Разбира се, че не трябва в клетката да присъстват предмети с остри краища, стъкло или потенциално отровни вещества.
Ако клетката е много висока, трябва да се помисли как да бъдат разположени етажите (един спрямо друг), така че да се намали до минимум риска от травма при евентуално падане.
По време на разхода следете неотлъчно плъхчето, да не повреди изолацията на някой кабел или да нагризе някой битов предмет. Ако пускате плъх да се разхожда върху високо разположена хоризонтална повърхност (маса, секция, перваз на прозорец), то тогава избягвайте резките движения и внезапни звуци, които може да го уплашат, да загуби равновесие и да падне от високо.
Ако вашият плъх се разхожда свободно из цялото жилище, трябва всички членове на семейството ви внимателно да се оглеждат, за да не го настъпят, особено в по-тъмните места в жилището. Плътно затваряте всички врати и прозорци, защото много лесно може да избяга на вън, а също така го предпазвате от течение.
Внимавайте плъхът да не се добере до мястото, където съхранявате битова химия. Препаратите обикновено имат привлекателна миризма и вкус за плъховете.
Ако отглеждате и други животни в дома си, контактите на плъха с тях да бъдат само във ваше присъствие.
 
Стерилизацията (кастрацията) подобрява ли здравословното състояние и увеличава ли продължителността на живот при плъховете?
Има полза и риск, свързани с отделянето на яйчниците на женските и при кастрацията на мъжките плъхове. Очевидната полза и при двата пола – това е, че повече няма да притежават репродуктивни органи, които понякога предизвикат проблем със здравето в по-късни етапи от живота им.
Премахването на репродуктивните органи при женските плъхове понижава значително възможността от развитие на тумори на млечните жлези и хипофизата, и определено прави невъзможно възникването на рак на матката и генитална микоплазмоза. От друга страна рискът е голям – сложна хирургична операция, при която се отваря коремната кухина. Задължително е да се приложи обща анестезия, която сама по себе си е голям риск.
Кастрацията на мъжките плъхове е често прилагана операция, защото им позволява да се отглеждат заедно с женски, а също така и да се предотврати агресивното им поведение. Ракът на тестисите е рядко срещано заболяване. Самата операция не е толкова опасна, но и тя се извършва под обща анестезия и носи определен риск. Възможни са и следоперативни усложнения.
 
Какви ваксини се прилагат на плъховете?
Плъховете не се ваксинират!
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
 начало 1006..1020 1021 . 1022 . 1023 . 1024 . 1025 . 1026 . 1027 . 1028 край 
708. mabelub1
15.09.19
12:45
Enjoy our scandal amateur galleries that looks incredibly dirty
http://porn.tubes.hotblognetwork.com/?kayla
foreign rough porn soccer moms eskimo porn nime porn teenager fucked as punishment porn tottaly free porn games
707. maymn2
15.09.19
12:42
Sexy teen photo galleries
http://christmas.porn.bestsexyblog.com/?alexandra
gay porn movie torrents inhumane porn site hapa porn list of french porn actress zoey zane porn star
706. rubende4
15.09.19
12:35
My new hot project|enjoy new website
http://footwashporn.stinkyfeetporn.energysexy.com/?rocio
porn fct asian tgp porn waitress extra service porn free porn mother son video best teen fuck porn
705. rosariogg4
15.09.19
12:05
Enjoy daily galleries
http://sexysawomen.bestgrannysex.bestsexyblog.com/?alexandra
ball busting amatuer porn videos youn gothic gile porn nastyest porn on the net torrent dark side porn afrocentrix porn movies
704. Aleksandrexaft
15.09.19
11:22
[url=https://dostoinstva.net/blacklist-brides/]Невесты в чёрном списке[/url]
Черный список невест - все о тех же шкурах , которые имеют семьи, но находятся в статусе «потенциальных невест». В данном разделе разоблачение брачных агенств и девушек которые зарабатывают на деньгах иностранцев нечестным способом. Заходи, здесь интересно !
Сегодня брачные агентства воспринимаются скорее как бизнес, где можно легко и быстро заработать, нежели как организации, призванные найти «вторую половинку». Причем, брачные агентства являются источником дохода не только для их владельцев, но и для сотен привлекательных девушек. По словам бывшего владельца брачного агентства Владислава, украинские девушки, заполняя анкету, уже давно не ставят себе цель выйти замуж за иностранца, а хотят как можно продуктивнее его «развести». Сами же «невесты» часто негодуют, рассказывая о своём опыте работы в данной сфере.
Никакого опыта, образования и знания английского языка не нужно. Берут просто симпатичных девушек.
В Украине для женщин услуги агентств, специализирующихся на знакомствах с иностранцами, чаще всего бесплатны. Даже художественные фотосессии для невест делают сами агентства — ведь мужчины, как известно, любят глазами. Но все расходы окупаются с лихвой: иностранцев, жаждущих заполучить украинку в жены, с каждым годом все больше. Не уменьшается, впрочем, и количество брачных афер, а суммы, которые платят за поиск второй половины VIP-персоны, доходят до $25 000.

Как зарабатывают на этом? До смешного просто: от имени невесты вели переписку с потенциальным женихом, выпрашивая денег то на пальто "бедной студентке", то на "лекарства для дедушки". Те, чьи светлые образы вызывали интерес иностранцев, даже не подозревали, что от их имени аферисты получают тысячи долларов ежемесячно на разные нужды.

Чем богаче мужчина, тем дороже ему обойдется подбор невесты. Те, кто разочаровался в поиске жены через модельное агентство (в Киеве это стоит $500—600), отчаявшись найти там умную и начитанную домохозяйку, обращаются в брачные VIP-агентства.
703. Monicasen
15.09.19
10:45
Cигишоара как добраться

[url=https://youtu.be/XCTsyTBENZw]Cигишоара Румыния - Смотри по ссылке, очень красивый город[/url]
702. yandsmot
15.09.19
10:36
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/]зоопорно[/url]
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/]зоо порно[/url]
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/]порно с животными[/url]
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/]секс с животными[/url]
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/zoo-porno-s-konem/]порно с конем[/url]
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/zoo-porno-s-konem/]секс с конем[/url]
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/zoo-porno-s-sobakoy/]порно с собакой[/url]
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/zoo-porno-s-sobakoy/]секс с собакой[/url]
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/zoo-porno-s-devushkami/]зоо порно девушки[/url]
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/zoo-porno-s-muzhikami/]зоо порно мужики[/url]
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/zoofily/]зоофилы[/url]
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/zoofily/]порно зоофилы[/url]
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/zoofilki/]зоофилки[/url]
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/zoofilki/]порно зоофилки[/url]
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/soset-u-konya/]сосет у коня[/url]
[url=https://smotret-porno-onlayn.com/soset-u-sobaki/]сосет у собаки[/url]
701. Errolsuicy
15.09.19
10:17
Hello. And Bye. The market of modern air transportation, is very developed around the world, every minute, somewhere an airplane takes off or lands. Every day, thousands of planes rise above the skies. The variety of airlines in the world gives you the choice.
List of airlines in the world, including low-cost airlines: https://clck.ru/J72Nr
700. ALLenkaArbiz
15.09.19
10:09
Моя тётя долгое время в качестве хобби вышивала картины. При этом работала помощницей по дому и помогала с детьми. Что очень много сил забирало.

Я подарил тёте курс по продаже своих картин на международной площадке.
В итоге за пару месяцев разбирательств с площалкой тётя вышла на доход от 40000р. В месяц

В сравнении работая помощницей по дому она зарабатывала те же 40000р /месяц

Ссылка на курс ниже:

https://w-prostor.zenclass.ru/public/course/0946b9b2-f5ca-4488-9efb-17ba67c1ed98
699. TravisChams
15.09.19
08:59
[img]https://ae01.alicdn.com/kf/H456bbc410ce445379df5adc2733aaa2fA.jpg[/img]

Дорогие друзья, добро пожаловать в наш магазин!

Хорошая новость: Новое поступление будет подготовлено для наших подписчиков с Дополнительные скидки 1%-2%. Если у вас возникнут какие-либо свободы или действия в Фан-зоне, мы сразу же сообщим об этом нашим фанатам и подписчикам в нашем фан-клубе или по электронной почте. Мы обещаем, что наш последователь получит Лучшие цены и сервис.
ВозьмитеСанкции Чтобы стать нашими подписчиками в магазине Топ-продавца, где скидка продолжится, сюрприз никогда не остановится!


http://aliexpress2.ru/item/4000035036350.html?spm=a2g0v.best.6.3.ac1d85c6bnOiBI&scm=1007.17258.143198.0&pvid=c284ed59-5b0a-4f0a-9042-4807b07fecdf
http://kefali.ru/item/33014563316.html?scm=1007.17258.135357.0&pvid=25115c03-5fe1-4648-869a-9b2b66d2c8a5
http://aliexpresstm.ru/item/32902470366.html?scm=1007.17258.135357.0&pvid=e74b7a2c-c18d-426f-bf41-de821ec8bfc6
Примечание:

1. Есть некоторые различия в цвете из-за света, надеюсь, вы можете понять.
Возможна погрешность 2,1-3 см. (Если вы не уверены в размере, пожалуйста, свяжитесь с нами перед оплатой.)

3. Размер азиатский, меньше, чем Европейский код/Американский код.

1 см = 0,3937 дюйма, 1 дюйм = 2,54 см
698. samanthaah4
15.09.19
08:29
Sexy pictures each day
http://porn.torrent.allproblog.com/?thalia
asian schoolgirl porn videos jesica simpsons pussy porn sky black free porn windsor ontario porn videos milf seduce young girl porn free
697. raquelje1
15.09.19
07:50
Enjoy our scandal amateur galleries that looks incredibly dirty
http://firecrocthporn.hotblognetwork.com/?tabitha
librarian porn pussy pics porn star chloe black crazy teewns porn tube porn sex mom girl boy paducah kentucky porn
696. consueloqn18
15.09.19
07:48
Nude Sex Pics, Sexy Naked Women, Hot Girls Porn
http://gayubecom.relayblog.com/?meadow
women bodybuilder and porn old slut abused porn blu porn slumber party free toon porn for cellphones tube style porn site list
695. DECasino
15.09.19
06:12
Profitabelsten casinopiele https://online-deutschland-casino.host/casino/blue-lions-casino.html Viel spaГџ beim glГјcksspiel .
694. MichealNef
15.09.19
06:02
LIMITED OFFER (72 hours)
Get two month subscribe for free on Netflix.
Try it now at : https://www.fileprotects.com/offer.php?l=NETFLIX_FREE
693. savannahjy60
15.09.19
05:41
Young Heaven - Naked Teens & Young Porn Pictures
http://christian.porn.xblognetwork.com/?tiana
impregnant porn hentai free undownloadable gay porn free aletta ocean porn movies cali lane porn nose picking porn
692. YaroslavAverb
15.09.19
04:53
[url=https://dostoinstva.net/blacklist-brides/]Невесты чёрный список[/url]
Черный список невест - все о тех же шкурах , которые имеют семьи, но находятся в статусе «потенциальных невест». В данном разделе разоблачение брачных агенств и девушек которые зарабатывают на деньгах иностранцев нечестным способом. Заходи, здесь интересно !
Сегодня брачные агентства воспринимаются скорее как бизнес, где можно легко и быстро заработать, нежели как организации, призванные найти «вторую половинку». Причем, брачные агентства являются источником дохода не только для их владельцев, но и для сотен привлекательных девушек. По словам бывшего владельца брачного агентства Владислава, украинские девушки, заполняя анкету, уже давно не ставят себе цель выйти замуж за иностранца, а хотят как можно продуктивнее его «развести». Сами же «невесты» часто негодуют, рассказывая о своём опыте работы в данной сфере.
Никакого опыта, образования и знания английского языка не нужно. Берут просто симпатичных девушек.
В Украине для женщин услуги агентств, специализирующихся на знакомствах с иностранцами, чаще всего бесплатны. Даже художественные фотосессии для невест делают сами агентства — ведь мужчины, как известно, любят глазами. Но все расходы окупаются с лихвой: иностранцев, жаждущих заполучить украинку в жены, с каждым годом все больше. Не уменьшается, впрочем, и количество брачных афер, а суммы, которые платят за поиск второй половины VIP-персоны, доходят до $25 000.

Как зарабатывают на этом? До смешного просто: от имени невесты вели переписку с потенциальным женихом, выпрашивая денег то на пальто "бедной студентке", то на "лекарства для дедушки". Те, чьи светлые образы вызывали интерес иностранцев, даже не подозревали, что от их имени аферисты получают тысячи долларов ежемесячно на разные нужды.

Чем богаче мужчина, тем дороже ему обойдется подбор невесты. Те, кто разочаровался в поиске жены через модельное агентство (в Киеве это стоит $500—600), отчаявшись найти там умную и начитанную домохозяйку, обращаются в брачные VIP-агентства.
691. sharrondz16
15.09.19
03:46
Hot sexy porn projects, daily updates
http://eurobrideporn.kanakox.com/?maleah
sexxxy jade porn facts internet porn major orgasm porn ipad porn best stream wife porn videos
690. candicexj11
15.09.19
03:09
My new hot project|enjoy new website
http://tailsporn.hotblognetwork.com/?kennedy
gnz porn free porn mpg clips e cards porn free hardcore porn movie thumbs porn xxx video sites
689. aaronlr60
15.09.19
03:08
Daily updated super sexy photo galleries
http://retrolesbiansex.relayblog.com/?aubrie
cartoon porn ariel hotsex porn teen free download amazteur porn x 3d hentai anime porn sabria mason porn
688. AlenadiX
14.09.19
23:33
Прокип Андрей Зиновьевич выступил в помощь пожилых людей в вопросах кредитования

Со периодом необходимости данных покупателей никуда не пропали, в следствие этого они и в больше зрелом возрасте продолжают воспользоваться кредитными продуктами — это не считается для их кое-чем необыкновенным, — что Прокип Андрей Зиновьевич. — Банки сейчас охотно дают людям пенсионного возраста различные денежные предложения, кредиты — не исключение. Как правило люди пенсионного возраста выделяются довольно дисциплинированным поведением.

Еще у них, как правило, в принадлежности жилплощадь или же дача, размеренный заработок в облике пенсии и временами валютная поддержка от ребят и внуков, которые готовы выступить поручителями по кредиту, добавил Прокип Андрей Зиновьевич.

Пенсии поступают на банковские карты, и при оформлении кредита есть вероятность вписать реквизиты пенсионного счета, дабы пенсия списывалась в счет погашения долга.

По воззрению Прокип Андрей Зиновьевич, отлично, собственно что банки начали дорожить пожилых людей как покупателей, включать для их как спецвклады, например и спецкредиты.

— Люди пенсионного возраста берут кредиты как для себя — к примеру, на облагораживание дачи, например и для ребят и внуков — на покупку им тех же телефонов, — поведал Прокип Андрей Зиновьевич. — То есть в любом случае всё персонально.

Ведущими рисками при выдаче кредита людям пенсионного возраста считаются самочувствие и невысокий заработок. 1-ый момент способен воздействовать на 2, уточнила специалист: в случае заболевания господину пенсионного возраста потребуются медикаменты, почти все из коих дорогие. Отсель появляется опасность жизни, в случае если способы, которые идут на погашение кредита, станут критически актуальными для приобретения медицинских препаратов.

В случае если с заемщиком что-нибудь произойдет, брать обязанность будет необходимо с его ребят и внуков, собственно что усложнит для банка процесс, показал Прокип Андрей Зиновьевич. Увеличение закредитованности пожилых людей — еще минус, для их удобным считается сервис 1-го кредита.

Что не наименее специалисты не сомневаемся, собственно что толика пожилых людей между заемщиков банков станет вырастать. По мониторингам в первую половину 2018 года их толика имеет возможность увеличится с текущих 16 до 19–20%.

Этим образом, банки стали нежнее в вопросах кредитования пожилых людей. Высочайшая платежная дисциплина данной категории покупателей инициирует денежные организации деятельнее ее завлекать. Ключевое, дабы вожделениежелание посодействовать внукам и ребятам не привело к подъему закредитованности пожилых людей в геометрической прогрессии и к задачам с возвратом долга.
687. veraim18
14.09.19
22:54
Nude Sex Pics, Sexy Naked Women, Hot Girls Porn
http://hamster.porn.bloglag.com/?estrella
lady ga ga porn tube young porn sex hentai foot fetish world record porn good mobile porn beauty porn post
686. LukyanlaF
14.09.19
22:23
[url=http://fovi.usodu.ru/foto-sayt-porno-jenshchiny.aspx]фото сайт порно женщины[/url]
[url=http://qejiky.qytut.ru/chastnyy-zaym-pod-raspisku-srochno-v-krasnodare.php]частный займ под расписку срочно в краснодаре[/url]
[url=http://tevyli.automarket-vaz.ru/yFbH7MTp4.aspx]busty порно[/url]
[url=http://iqutime.guxavidav.ru/38147.aspx]фото секс пожилые лесби[/url]
[url=http://iqutime.guxavidav.ru/45810.aspx]фото голой марии моргун[/url]
685. juliettezm3
14.09.19
22:18
New project started to be available today, check it out
http://crocdileporn.lexixxx.com/?kaitlynn
free fat and wet pussy porns free porn pictures indian s student on teacher porn emo porn gallery insest porn video
684. kentwd18
14.09.19
22:16
Hot sexy porn projects, daily updates
http://chubbypornstar.miaxxx.com/?paloma
free pov porn mature biggest budget porn videos young porn smallville fake porn nana aoyagi porn
683. FrancisAnems
14.09.19
20:46
Binary options:
[url=http://pilenupypafe.cf/options-strategies-ncfm.html]Forex cs pattern[/url] [url=http://iwabahiv.tk/forex-technique-simple.html]Binary options jobs in limassol[/url] [url=http://acekahylas.ml/grail-indicator-forex.html]Beast mode binary options review[/url] - Forex - Combinations for all the major currencies such as USD, EUR, GBP ,JPY and AUD just to name a few
http://lascixa.cf/futures-and-options-trading-ebook.html

[url=http://ysodydagiv.cf/how-to-get-forex-broker-license-in-india.html]Forex buying rates india[/url]
[url=http://laespokqui.ga/tradenext-forex-trading.html]Laii forex pvt ltd pune[/url]
[url=http://ophusden.tk/forex-tool.html]Binary option broker vergleich[/url]

http://qivypomy.tk/how-to-trade-binary-options-profitably-pdf.html

[url=http://algorun.top/sGnYkF][img]https://www.bnb-markets.com/wp-content/uploads/2015/12/i-m-0.jpg[/img][/url]

http://afasba.ga/day-trading-options-vs-stocks.html
682. Robertuncox
14.09.19
20:36
Для начинающих бизнесменов [url=https://bussinesall.com/gotovyj-biznes]покупка готового бизнеса[/url] может стать хорошим толчком к развитию и укреплению своих позиций на рынке. А вот продать готовый бизнес предприниматели готовы только по очень весомой причине. И очень важно быть в курсе настоящей причины продажи фирмы или предприятия, потому что готовый бизнес может принести как прибыль, так и полное банкротство

На сегодняшний день основные причины продажи бизнеса в России – экономические (огромные долги, нерентабельность бизнеса, рост конкуренции и т.д.). Когда свободные деньги заканчиваются, компании гораздо «дешевле» [url=https://bussinesall.com]продать готовый бизнес[/url] и попытать счастья в других сферах деятельности.

Конечно, бизнесмен вряд ли признается, что продает бизнес из-за долгов. Скорее всего, предприниматели назовут причиной продажи «избавление от непрофильных активов» или «оптимизацию бизнес-структуры». В любом случае, если Вы хотите [url=https://bussinesall.com/gotovyj-biznes]купить готовый бизнес[/url], не торопитесь расставаться с деньгами, пока не выясните как можно больше информации о собственнике бизнеса и истинных причинах продажи.
681. NikolayMab
14.09.19
20:19
[url=http://juqubysef.7met.ru/2019/09/11-platyat-li-roditeli-kredit-za-detey.aspx]платят ли родители кредит за детей[/url]
[url=http://efyzum.idizakus.ru/LXR.php]актриса из молодоженов снималась в порно[/url]
[url=http://awat.uqujywev.ru/4rmk8R22.asp]дети спят голыми фото[/url]
[url=http://ywex.werypeviri.ru/W9BPz9Vi.asp]частные сайт видео порно девочек[/url]
[url=http://mobohy.tiqaxeqi.ru/2019/09/10/banki-tyumeni-uralsib-potrebitelskiy-kredit.php]банки тюмени уралсиб потребительский кредит[/url]
680. orajm3
14.09.19
19:28
Best Nude Playmates & Centerfolds, Beautiful galleries daily updates
http://flashvidepporn.fetlifeblog.com/?emely
kidnapped reporter afgah porn streaming porn tv box porn hub brazil toyko undergound porn free shemales swalling cum porn
679. Greggphats
14.09.19
18:39
Pay a visit to [url=https://www.bigboobpix.com/]Big Boob Pix[/url] and more.
678. EvgeniySpump
14.09.19
18:16
[url=http://puzehuqe.ynynaseca.ru/2019/09/13_87013.asp]х тубе порно[/url]
[url=http://eromu.ciwaku.ru/GOgwhad.php]ш порно онлайн[/url]
[url=http://xywiz.teplofasad-nn.ru/JQzMIxvK.aspx]юморные порно фото[/url]
[url=http://zyryfa.optneft52.ru/82426.htm]buying viagra online uk only[/url]
[url=http://unyteqer.ajasezowe.ru/2019-09-14/127022/]make your own save the date postcards uk[/url]
677. TravisChams
14.09.19
17:50
[img]https://ae01.alicdn.com/kf/H456bbc410ce445379df5adc2733aaa2fA.jpg[/img]

Дорогие друзья, добро пожаловать в наш магазин!

Хорошая новость: Новое поступление будет подготовлено для наших подписчиков с Дополнительные скидки 1%-2%. Если у вас возникнут какие-либо свободы или действия в Фан-зоне, мы сразу же сообщим об этом нашим фанатам и подписчикам в нашем фан-клубе или по электронной почте. Мы обещаем, что наш последователь получит Лучшие цены и сервис.
ВозьмитеСанкции Чтобы стать нашими подписчиками в магазине Топ-продавца, где скидка продолжится, сюрприз никогда не остановится!


http://aliexpress2.ru/item/4000035036350.html?spm=a2g0v.best.6.3.ac1d85c6bnOiBI&scm=1007.17258.143198.0&pvid=c284ed59-5b0a-4f0a-9042-4807b07fecdf
http://kefali.ru/item/33014563316.html?scm=1007.17258.135357.0&pvid=25115c03-5fe1-4648-869a-9b2b66d2c8a5
http://aliexpresstm.ru/item/32902470366.html?scm=1007.17258.135357.0&pvid=e74b7a2c-c18d-426f-bf41-de821ec8bfc6
Примечание:

1. Есть некоторые различия в цвете из-за света, надеюсь, вы можете понять.
Возможна погрешность 2,1-3 см. (Если вы не уверены в размере, пожалуйста, свяжитесь с нами перед оплатой.)

3. Размер азиатский, меньше, чем Европейский код/Американский код.

1 см = 0,3937 дюйма, 1 дюйм = 2,54 см
676. yandwolf
14.09.19
17:21
[url=https://ebanatka.ru/]зоопорно[/url]
[url=https://ebanatka.ru/]зоо порно[/url]
[url=https://ebanatka.ru/]порно с животными[/url]
[url=https://ebanatka.ru/]секс с животными[/url]
[url=https://ebanatka.ru/porno-zoo-s-konem/]порно с конем[/url]
[url=https://ebanatka.ru/porno-zoo-s-konem/]секс с конем[/url]
[url=https://ebanatka.ru/porno-zoo-s-sobakami/]порно с собакой[/url]
[url=https://ebanatka.ru/porno-zoo-s-sobakami/]секс с собакой[/url]
[url=https://ebanatka.ru/porno-zoofilki/]порно зоофилки[/url]
[url=https://ebanatka.ru/porno-zoofilki/]порно с зоофилками[/url]
[url=https://ebanatka.ru/porno-zoofily/]порно зоофилы[/url]
[url=https://ebanatka.ru/porno-zoofily/]порно с зоофилами[/url]
675. AlexeydiX
14.09.19
16:23
Прокип Андрей Зиновьевич посетит четвертый Московский финансовый форум.

СтоличныйМосковский экономический форум — это оригинальная площадка для проф обсуждения вопроса, посвящённой задачам финансово-экономической политические деятели РФ.
Тема Форума который посетит Прокип Андрей Зиновьевич 2019 года — «Российская экономика: возможности для опережающего развития». Столичный экономическийфинансовый форум в данном году станет приурочен к рассмотрению способности становления русской экономики и установки больших темпов подъема.
в первый день работы IV Столичного денежного форума станут затронуты вопросы денежного регулировки, предпринимательской энергичности, цифровизации общественной сферы, производительности труда.
Решения, принятые на Форуме Прокип Андрей Зиновьевич, послужат базой для определения основных направлений финансово-экономической политики России.На дискуссионных площадках Форума Прокип Андрей Зиновьевич с участниками обсудит вопросы повышения конкурентоспособности экономики, осуществление национальных проектов, продуктивность налоговой политики, улучшения мер государственной поддержки, развития финансовых рынков, мотивации предпринимательской активности и много других актуальных тем.
Форум обычно соберет профессионалов в сфере экономики и финансов международного уровня, адептов федеральной и региональной власти, бизнеса, научного и профессионального сообщества, социальных организаций и объединений. Для реализации нацпроектов правительство задумывает вложить больше 13 трлн руб. экономных средств к 2024 году, еще на эти цели ожидаетсяпредполагается заинтересовать приватные вложения на необходимую сумму от 26 до 39 трлн руб.. При данном, вкладываясь в достижение государственных целей, бизнес может воспользоваться широкими мерами гос помощи. Как как раз станет предоставляться данная помощь и на каких критериях – собственные заключения предложат члены раскрытого заседания Клуба денежных директоров «Предоставление мер гос помощи: механизмы реализации и эффективность вербования личных вложений в вкладывательные проекты», которое протечет в 1-ый день Форума.
В первый раз в данном году посетить Столичный экономический форум смогут все желающие. Для этого нужно подать заявку на участие на сайте Форума. Заявки на участие рассматриваются Организационным комитетом.
Андрей Прокип
674. Trifonquind
14.09.19
16:12
[url=http://abacir.sportidea.ru/ashley-pornozvezda.php]ashley порнозвезда[/url]
[url=http://yhimi.obuhi.ru/dobutobup.htm]порно онлайн молодые в бане[/url]
[url=http://pomoky.celarozaqa.ru/ar9D3.html]фото порно пожилые полные женщины[/url]
[url=http://butuq.blesk232.ru/927724.php]порно со стюардессой фильм[/url]
[url=http://dotug.friendexchange.ru/2019/09/10_baby-golye-zrelye-porno.asp]бабы голые зрелые порно[/url]
673. harrietnp2
14.09.19
15:35
Best Nude Playmates & Centerfolds, Beautiful galleries daily updates
http://xxxamateur.xblognetwork.com/?dominique
toastee toof porn pics porn mature teaching sex candy stripers 2 free porn free sexy foot porn thumbs pro 69 porn
672. Igorvseotop
14.09.19
15:23
Продвижение вашего сайта - это самый лучший и простой способ увеличить трафик. Думайте о [url=https://seobort.ru/]продвижение сайтов[/url] как о рекламе вашего бизнеса и услуг-но дешевле (если не бесплатно!). [url=https://seobort.ru/]продвижение сайта[/url] является частью [url=https://seobort.ru/]SEO[/url] и включает в себя использование ключевых слов, которые подобраны поисковыми системами, чтобы люди могли найти вас, используя социальные сети, чтобы получить поклонников, а также листинг вашего сайта в локальных каталогах.

Интернет имеет гораздо более широкий охват, чем традиционная реклама, и даже лучше, что измерение вашего успеха намного проще. Есть много каналов и методов, доступных для привлечение посетителей на сайте. Развивайте свой проект и улучшатеего, если Вы столкнулись с трудностями, то можете [url=https://seobort.ru/]заказать продвижение сайта[/url] в одной из ведущих компаний и помочь развить свой проект по максимому.
671. nathantt2
14.09.19
15:20
Sexy photo galleries, daily updated pics
http://freepornsite.hotblognetwork.com/?aylin
european teen boy porn amatuer cum shots porn any porn film grannies of porn free girl porn viode
670. fullmacht
14.09.19
14:36
[url=https://zooporno.info/]зоопорно[/url]
[url=https://zooporno.info/]зоо порно[/url]
[url=https://zooporno.info/porno-s-zhivotnymi/]порно с животными[/url]
[url=https://zooporno.info/seks-s-zhivotnymi/]секс с животными[/url]
[url=https://zooporno.info/zoofily-porno/]зоофилы порно[/url]
[url=https://zooporno.info/zoofily-porno/]порно зоофилы[/url]
[url=https://zooporno.info/zoofilki-porno/]зоофилки порно[/url]
[url=https://zooporno.info/zoofilki-porno/]порно зоофилки[/url]
[url=https://zooporno.info/porno-s-konem/]порно с конем[/url]
[url=https://zooporno.info/porno-s-konem/]секс с конем[/url]
[url=https://zooporno.info/seks-s-sobakoy/]порно с собакой[/url]
[url=https://zooporno.info/seks-s-sobakoy/]секс с собакой[/url]
669. VasiliyNer
14.09.19
14:09
[url=http://azygyqaju.potolok-nk.ru/onlayn-porno-seks-po-prinujdeniyu/]онлайн порно секс по принуждению[/url]
[url=http://tyfer.madou25.ru/63704.aspx]чехова в порно[/url]
[url=http://anygoteme.acekuviw.ru/fun-factory-porno.aspx]fun factory порно[/url]
[url=http://ovinuvy.rucabuz.ru/2019-09-10/17851.html]быстрый кредит за час в ужгороде украина[/url]
[url=http://blesk232.ru/anastasyya-zavorotnyuk-porno.aspx]анастасыя заворотнюк порно[/url]
668. online-deutschland-casino.host
14.09.19
12:28
Mobil spielen in spielotheken https://online-deutschland-casino.host/casino/superlines-casino.html Den besten online casino mit echtgeld .
667. markrn4
14.09.19
12:15
Best Nude Playmates & Centerfolds, Beautiful galleries daily updates
http://ernieplushtoy.sublimationdyes.bestsexyblog.com/?desiree
mom vs young porn porn login account xhamster goup sex porn nikki nova porn galleries porn hub professional mature videos
666. Andreypleda
14.09.19
12:07
[url=http://okus.fajocifa.ru/BxV17.htm]чулки порно зрелыедамы[/url]
[url=http://cobusaj.ixusiniwyf.ru/shazia-sahari-porno-skachat-cherez-torrent.html]шазиа сахари порно скачать через торрент[/url]
[url=http://qorycuvuc.shelkan.ru/2019-09-13/ugymadyko/index.html]buy wholesale fruit online uk[/url]
[url=http://iduj.blesk232.ru/porno-onlayn-skrytaya-kamera-na-pastbishche.html]порно онлайн скрытая камера на пастбище[/url]
[url=http://elywileg.optneft52.ru/17363-e-denga-zaymy.htm]е деньга займы[/url]
665. brazzfil
14.09.19
11:26
[url=https://2019filmov.ru/]зоопорно[/url]
[url=https://2019filmov.ru/]зоо порно[/url]
[url=https://2019filmov.ru/]порно с животными[/url]
[url=https://2019filmov.ru/]секс с животными[/url]
[url=https://2019filmov.ru/zoo-porno-s-sobakami/]порно с собакой[/url]
[url=https://2019filmov.ru/zoo-porno-s-sobakami/]секс с собакой[/url]
[url=https://2019filmov.ru/zoo-porno-s-sobakami/]зоо порно с собакой[/url]
[url=https://2019filmov.ru/zoo-porno-s-konem/]порно с конем[/url]
[url=https://2019filmov.ru/zoo-porno-s-konem/]секс с конем[/url]
[url=https://2019filmov.ru/zoo-porno-s-konem/]зоо порно с конем[/url]
[url=https://2019filmov.ru/zoo-porno-s-devushkami/]зоопорно с девушками[/url]
[url=https://2019filmov.ru/zoo-porno-s-devushkami/]зоо порно с девушками[/url]
[url=https://2019filmov.ru/zoo-porno-s-devushkami/]зоофилки[/url]
664. AnthonZes
14.09.19
10:43
http://trezvyvoditel.flyland.ru/ трезвый водитель
663. Nikolayamicy
14.09.19
10:06
[url=http://ogabesixy.potolok-nk.ru/kursovye-socialno-ekonomicheskie-predposylki-sozdaniya-kreditnyh-kooperativov.asp]курсовые социально-экономические предпосылки создания кредитных кооперативов[/url]
[url=http://enozef.radiojc.ru/2019/09/14-bw-683-price-uk.html]b&w 683 price uk[/url]
[url=http://upaxore.kidur.ru/2019/09/14-buy-olive-leaf-extract-online-uk.asp]buy olive leaf extract online uk[/url]
[url=http://yvysixuk.fnips.ru/2019-09-13-65586.asp]чем плоха порнография[/url]
[url=http://syniryvi.ypucizyq.ru/chastnoe-molodejnoe-russkoe-porno-video.php]частное молодежное русское порно видео[/url]
662. jonathanps16
14.09.19
09:58
Hot sexy porn projects, daily updates
http://lesbianpornchat.instakink.com/?kendall
mobile mother son porn videos free porn flower tucci weed porn website unblur porn photo free porn simulation game
661. TravisChams
14.09.19
09:55
[img]https://ae01.alicdn.com/kf/H456bbc410ce445379df5adc2733aaa2fA.jpg[/img]

Дорогие друзья, добро пожаловать в наш магазин!

Хорошая новость: Новое поступление будет подготовлено для наших подписчиков с Дополнительные скидки 1%-2%. Если у вас возникнут какие-либо свободы или действия в Фан-зоне, мы сразу же сообщим об этом нашим фанатам и подписчикам в нашем фан-клубе или по электронной почте. Мы обещаем, что наш последователь получит Лучшие цены и сервис.
ВозьмитеСанкции Чтобы стать нашими подписчиками в магазине Топ-продавца, где скидка продолжится, сюрприз никогда не остановится!


http://aliexpress2.ru/item/4000035036350.html?spm=a2g0v.best.6.3.ac1d85c6bnOiBI&scm=1007.17258.143198.0&pvid=c284ed59-5b0a-4f0a-9042-4807b07fecdf
http://kefali.ru/item/33014563316.html?scm=1007.17258.135357.0&pvid=25115c03-5fe1-4648-869a-9b2b66d2c8a5
http://aliexpresstm.ru/item/32902470366.html?scm=1007.17258.135357.0&pvid=e74b7a2c-c18d-426f-bf41-de821ec8bfc6
Примечание:

1. Есть некоторые различия в цвете из-за света, надеюсь, вы можете понять.
Возможна погрешность 2,1-3 см. (Если вы не уверены в размере, пожалуйста, свяжитесь с нами перед оплатой.)

3. Размер азиатский, меньше, чем Европейский код/Американский код.

1 см = 0,3937 дюйма, 1 дюйм = 2,54 см
660. MstislavIsoft
14.09.19
08:05
[url=http://evyvag.acekuviw.ru/zHafNLkEUi.htm]японское порно без цензуры онлайн телешоу[/url]
[url=http://ynurep.coguwy.ru/uhupomop.aspx]видео порно в самолете[/url]
[url=http://ojuzap.sofaha.ru/2019-09-12/fotografii-domashnego-semeynogo-porno.htm]фотографии домашнего семейного порно[/url]
[url=http://xywiz.teplofasad-nn.ru/TpI.aspx]японский худ порно фильм[/url]
[url=http://otanore.anomaliamusic.ru/tegos-porno.html]tegos порно[/url]
659. AgiLet
14.09.19
07:30
Best Medications Without Prescription!
Buy Cheap Medications Online:

[url=http://www.agiazoni.gr/images/stories/file/agiazoni/spertomax.xml]Spertomax[/url]

[url=http://www.agiazoni.gr/images/stories/file/agiazoni/aloe-vera-amrut.xml]Aloe Vera Amrut[/url]

[url=http://www.agiazoni.gr/images/stories/file/agiazoni/ditide.xml]Ditide[/url]

[url=http://www.agiazoni.gr/images/stories/file/agiazoni/bespar.xml]Bespar[/url]

[url=http://www.agiazoni.gr/images/stories/file/agiazoni/avapro.xml]Avapro[/url]


Big discounts!
658. ivaner60
14.09.19
07:28
Sexy teen photo galleries
http://theshemalevideo.sexjanet.com/?ainsley
lake havasu boat porn new pantyhose porn famas people on porn wikipedia uk porn stars real kidie porn
657. monyatihayaa
14.09.19
07:09
Управление автомобилем.[url=http://regionsv.ru/tehstatauto.html].[/url]. Как [url=http://regionsv.ru/tehstatauto.html]научиться экстримально водить[/url] автомобиль. Получить права на автомобиль.[url=http://regionsv.ru/index.html].[/url].
656. JustinTiT
14.09.19
07:06
[url=http://tyrion.com.ua/]http://tyrion.com.ua/[/url] - турагентство Aliard, отдых в турции
655. AlicePrOmb
14.09.19
07:01
[url=http://ali.pub/3owson]Aliexpress[/url] - take your star...
654. angelinezc3
14.09.19
06:58
New project started to be available today, check it out
http://lesbian.dating.xblognetwork.com/?martha
mom forces daughter porn psp homemade porn porn star turned religious dial up porn trailers scripted porn
653. AlexeyTiect
14.09.19
06:34
Спасибо, буду должен! [url=https://zaimpodptsky.ru/]ломбард птс[/url]
652. LeontiyChink
14.09.19
06:06
[url=http://ecekug.uhawofy.ru/url-na-zakachku-porno.asp]url на закачку порно[/url]
[url=http://wynini.blesk232.ru/27774.htm]voodoo порноактёр[/url]
[url=http://ogabesixy.potolok-nk.ru/kurskoe-agenstvo-ipotechnogo-kreditovaniya.asp]курское агенство ипотечного кредитования[/url]
[url=http://pomoky.celarozaqa.ru/9Lo.html]ягофарова видео порно[/url]
[url=http://uxiro.vinoteka28.ru/2019/09/14/Gchcuoc.html]частные порно фото ивидео онлайн[/url]
651. elujuso
14.09.19
05:12
[url=http://mewkid.net/order-amoxicillin/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] <a href="http://mewkid.net/order-amoxicillin/">Amoxicillin 500mg Capsules</a> vwz.yscp.pluh.dir.bg.kfc.qe http://mewkid.net/order-amoxicillin/
650. obicoya
14.09.19
04:37
[url=http://mewkid.net/order-amoxicillin/]Amoxicillin[/url] <a href="http://mewkid.net/order-amoxicillin/">Amoxicillin Without Prescription</a> ssl.zffx.pluh.dir.bg.fcq.up http://mewkid.net/order-amoxicillin/
649. YanKal
14.09.19
04:21
[url=https://dostoinstva.net/blacklist-brides/]черный список[/url]
Черный список невест - все о тех же шкурах , которые имеют семьи, но находятся в статусе «потенциальных невест». В данном разделе разоблачение брачных агенств и девушек которые зарабатывают на деньгах иностранцев нечестным способом. Заходи, здесь интересно !
Сегодня брачные агентства воспринимаются скорее как бизнес, где можно легко и быстро заработать, нежели как организации, призванные найти «вторую половинку». Причем, брачные агентства являются источником дохода не только для их владельцев, но и для сотен привлекательных девушек. По словам бывшего владельца брачного агентства Владислава, украинские девушки, заполняя анкету, уже давно не ставят себе цель выйти замуж за иностранца, а хотят как можно продуктивнее его «развести». Сами же «невесты» часто негодуют, рассказывая о своём опыте работы в данной сфере.
Никакого опыта, образования и знания английского языка не нужно. Берут просто симпатичных девушек.
В Украине для женщин услуги агентств, специализирующихся на знакомствах с иностранцами, чаще всего бесплатны. Даже художественные фотосессии для невест делают сами агентства — ведь мужчины, как известно, любят глазами. Но все расходы окупаются с лихвой: иностранцев, жаждущих заполучить украинку в жены, с каждым годом все больше. Не уменьшается, впрочем, и количество брачных афер, а суммы, которые платят за поиск второй половины VIP-персоны, доходят до $25 000.

Как зарабатывают на этом? До смешного просто: от имени невесты вели переписку с потенциальным женихом, выпрашивая денег то на пальто "бедной студентке", то на "лекарства для дедушки". Те, чьи светлые образы вызывали интерес иностранцев, даже не подозревали, что от их имени аферисты получают тысячи долларов ежемесячно на разные нужды.

Чем богаче мужчина, тем дороже ему обойдется подбор невесты. Те, кто разочаровался в поиске жены через модельное агентство (в Киеве это стоит $500—600), отчаявшись найти там умную и начитанную домохозяйку, обращаются в брачные VIP-агентства.
648. TrifonTic
14.09.19
04:05
[url=http://aqax.acufec.ru/2019/09/12_jJTM1V.aspx]ч астное эротическое фото семьи порно[/url]
[url=http://yvurim.4x4spb.ru/sybymyro-kredit-onlayn-50000.php]кредит онлайн 50000[/url]
[url=http://aqax.acufec.ru/2019/09/12_YcxZ5giKj.aspx]dvj bazuka в порно[/url]
[url=http://foful.24telemaster.ru/sat.aspx]порно реальная дефлорация[/url]
[url=http://idym.sneg-eg.ru/candie-evans-porno.asp]candie evans порно[/url]
647. SvyatoslavRef
14.09.19
02:04
[url=http://eqahyxutu.fnips.ru/ajo.aspx]порно безплатно ролик[/url]
[url=http://izynamix.rolycyl.ru/2019/09/08_dH8Bs.html]фото девушек в секс масках[/url]
[url=http://unubo.cappuccino43.ru/uAP8cLgiKd.htm]александр валов порно фильмы видео[/url]
[url=http://ivuvahyro.uqujywev.ru/jQE.html]яой онлайн чувствительный порнограф[/url]
[url=http://ubocisu.blesk232.ru/posmotret-onlayn-pervyy-porno-film-glubokaya-glotka/oguwag/index.php]посмотреть онлайн первый порно фильм глубокая глотка[/url]
646. YuriyDophy
14.09.19
01:45
Почти час мониторил содержимое инет, при этом к своему восторгу увидел полезный вебсайт. Гляньте: [url=https://www.gigporno.online/]xxx видео[/url] . Для нас этот сайт оказал радостное впечатление. Всех благ!
645. AlenadiX
14.09.19
00:13
Прокип Андрей Зиновьевич выступил в помощь пожилых людей в вопросах кредитования

Со периодом необходимости данных покупателей никуда не пропали, в следствие этого они и в больше зрелом возрасте продолжают воспользоваться кредитными продуктами — это не считается для их кое-чем необыкновенным, — что Прокип Андрей Зиновьевич. — Банки сейчас охотно дают людям пенсионного возраста различные денежные предложения, кредиты — не исключение. Как правило люди пенсионного возраста выделяются довольно дисциплинированным поведением.

Еще у них, как правило, в принадлежности жилплощадь или же дача, размеренный заработок в облике пенсии и временами валютная поддержка от ребят и внуков, которые готовы выступить поручителями по кредиту, добавил Прокип Андрей Зиновьевич.

Пенсии поступают на банковские карты, и при оформлении кредита есть вероятность вписать реквизиты пенсионного счета, дабы пенсия списывалась в счет погашения долга.

По воззрению Прокип Андрей Зиновьевич, отлично, собственно что банки начали дорожить пожилых людей как покупателей, включать для их как спецвклады, например и спецкредиты.

— Люди пенсионного возраста берут кредиты как для себя — к примеру, на облагораживание дачи, например и для ребят и внуков — на покупку им тех же телефонов, — поведал Прокип Андрей Зиновьевич. — То есть в любом случае всё персонально.

Ведущими рисками при выдаче кредита людям пенсионного возраста считаются самочувствие и невысокий заработок. 1-ый момент способен воздействовать на 2, уточнила специалист: в случае заболевания господину пенсионного возраста потребуются медикаменты, почти все из коих дорогие. Отсель появляется опасность жизни, в случае если способы, которые идут на погашение кредита, станут критически актуальными для приобретения медицинских препаратов.

В случае если с заемщиком что-нибудь произойдет, брать обязанность будет необходимо с его ребят и внуков, собственно что усложнит для банка процесс, показал Прокип Андрей Зиновьевич. Увеличение закредитованности пожилых людей — еще минус, для их удобным считается сервис 1-го кредита.

Что не наименее специалисты не сомневаемся, собственно что толика пожилых людей между заемщиков банков станет вырастать. По мониторингам в первую половину 2018 года их толика имеет возможность увеличится с текущих 16 до 19–20%.

Этим образом, банки стали нежнее в вопросах кредитования пожилых людей. Высочайшая платежная дисциплина данной категории покупателей инициирует денежные организации деятельнее ее завлекать. Ключевое, дабы вожделениежелание посодействовать внукам и ребятам не привело к подъему закредитованности пожилых людей в геометрической прогрессии и к задачам с возвратом долга.
644. XRumerTest
14.09.19
00:12
Whenever you are searching on something captivating, test this in default<a href='http://www.metalweld.com.sg/?p=2315'>http://www.metalweld.com.sg/?p=2315</a>
643. Faddeyonedy
14.09.19
00:02
[url=http://iguca.remonu.ru/2x3eKj.aspx]частные порно фотоподборки[/url]
[url=http://dydumys.xopuhidoh.ru/foto-golaya-kelli-preston.html]фото голая келли престон[/url]
[url=http://neretumy.stalsibplus.ru/EjK0.aspx]фото голая наталья лесниковская[/url]
[url=http://dicol.4x4spb.ru/2019/09/10-odetye-devushki-i-golyy-podrostok-intim-foto.aspx]одетые девушки и голый подросток интим фото[/url]
[url=http://ajub.sportidea.ru/bolshaya-grud-video-smotret-porno/index.asp]большая грудь видео смотреть порно[/url]
642. sharonyt16
13.09.19
22:34
Hot sexy porn projects, daily updates
http://manzanar.instakink.com/?kenya
sarah pallin porn heathy teen porn tube two japanese maids porn video net girl porn videos arthur ardvark cartoon porn
641. Lewiliaix
13.09.19
22:13
Guys just made a website for me, look at the link:
<a href=https://www.google.com/url?sa=t&url=http%3A%2F%2Fluxstyle.com.ua>click</a>
Tell me your references. THX!
640. DemyanMit
13.09.19
21:57
[url=http://helyvifo.ajaxeqafaz.ru/2019/09/13-iBoG4.asp]основные условия для ипотеки[/url]
[url=http://jekivuna.stalsibplus.ru/28801.aspx]читать порно рассказы про тещю[/url]
[url=http://eqaq.gdz-ege.ru/oformit-kredit-v-moskve.aspx]оформить кредит в москве[/url]
[url=http://vufohypa.vebaled.ru/2019/09/09/LQHSwJf5a.php]через какое время приставы накладывают арест на кредитный автомобиль[/url]
[url=http://oqytib.ilubameb.ru/fuhan.php]смотреть порно стар варс[/url]
639. Suegelype
13.09.19
21:35
Вы можете откорректировать только данные по НДФЛ и среднему заработку, нажав на знак карандаша. [url=https://www.belduma.ru/contact/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=13183&4nA=]работа стажер 1с екатеринбург[/url] спасибо за статью, очень выручила. [url=http://voronezh.center-instrumenta.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=14678]оператор 1с в екатеринбурге без опыта[/url] По сравнению с 7. [url=http://terra-bashkiria.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=18393&4nA=]1с усн купить в екатеринбурге[/url] Требуется формирование прайс листа из 1с 8. [url=http://kuxposuda.ru/communication/forum/user/48186/]обучение в 1с в екатеринбурге[/url] Электронная поставка. [url=http://test.moschaitorg.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=4552&4nA=]1с технология автоматизации екатеринбург[/url] Он может совершенно отличаться от предыдущего. [url=http://xn--80aairftmb0a5c.xn--p1ai/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=25649&4nA=]1с программист в екатеринбурге[/url] 1С Бухгалтерия 8 Базовая версия. [url=http://kbgmu.ru/about/forum/user/185172/]разработка сайтов на 1с битрикс в екатеринбурге[/url] Для удобства можно пользоваться выделением Ctrl, Ctrl A, Shift , переносить или исключать большое количество номенклатур. [url=http://vetstate.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=22945&4nA=]трактир 1с екатеринбург[/url] 84 типовой конфигурации 1С Комплексная автоматизация 2 . [url=http://i-parking.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=15368]купить 1с упрощенка 8 в екатеринбурге[/url] Учет материально-производственных запасов. [url=http://test.niigrafit.ru/communication/forum/user/6934/]it ком екатеринбург 1с[/url] электронную лицензию на использование конфигурации и платформы 1С Предприятие 8 на одном рабочем месте один трехразовый пин-код, в сумме доступно три установки . [url=http://sro-sds.ru/forum/user/59037/]1с программирование с нуля екатеринбург[/url] Срок предоставления услуги зависит от приобретаемого программного продукта . [url=http://cross-samara.ru/communication/forum/talk/user/6031/]екатеринбург курсы 1с управление торговлей[/url] 07 Вышла новая версия 1. [url=http://xn--124-5cdyr3a1bbk.xn--p1ai/communication/forum/user/4525/]техподдержка 1с екатеринбург[/url] 0 документ поступления услуг Дт 26 Кт 76. [url=http://rostransport.com/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=40281]курсы 1с для начинающих в екатеринбурге[/url] Платежные поручения на уплату налогов взносов можно формировать автоматически. [url=http://xn--j1abfeccmj1d1c.xn--p1ai/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=6437&login=yes+U%3AProgramBug+U%3A6ihq1xG&4nA=]обучение 1с курсы екатеринбург[/url] Льгота по земельному налогу. [url=http://cryptobomb.ru/forum/user/1986/]курсы бухгалтера с 1с в екатеринбурге[/url] Интересует программа 1с гараж, где можно ознакомиться. [url=http://http.pbprog.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=184307&4nA=]курсы 1с склад екатеринбург[/url] В программе реализована возможность ведения учета по нескольким юридическим лицам. [url=http://www1.socshop.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=25649]курсы 1с склад и торговля екатеринбург[/url]
638. StevekiP
13.09.19
20:56
Продажа сыпучих материалов от производителя

[url=http://swbeton.ru/]Продажа бетона[/url]
637. cheriis11
13.09.19
20:50
Hardcore Galleries with hot Hardcore photos
http://online.porn.hotblognetwork.com/?alize
i lovegay porn soul sistas porn old on younge porn dominican sex porn speciaty search engines porn
636. Georgiyenrob
13.09.19
19:49
[url=http://ruhysi.potolok-nk.ru/50415.htm]xxx порно фото красивых девочек[/url]
[url=http://guvaxudud.people-slim.ru/alisa-rodionova-porno.asp]алиса родионова порно[/url]
[url=http://ucahinaz.ermak-cafe.ru/2019-09-08-6436.aspx]частное порно ебут русских[/url]
[url=http://wupesu.teknoice.ru/2019-09-10_BLE61Dy.php]ava порно актриса[/url]
[url=http://ekukyciz.batiskaf-forum.ru/2019-09-12-22985.aspx]автокредитование в казахстане цеснабанк[/url]
635. CharlesCep
13.09.19
19:26
Жизнь с запущенным раком простаты может быть подавляющей. Важно понимать как болезнь, так и ваше лечение, чтобы вы могли принимать активное участие в принятии решений о вашем лечении.
Если уровень простат-специфического антигена (ПСА) постоянно повышается во время лечения, которое снижает уровень тестостерона, это может означать, что ваш рак простаты прогрессирует. Прогрессирование означает, что рак ухудшается или распространяется.

Когда это произойдет, ваше лечение может измениться. Вот почему ваш врач может назначить XTANDI - лечение, которое может помочь замедлить прогрессирование.


[url=https://www.xtandi.ru/index/xtandi_ehnzalutamid_kstandi_enzalutamide_kupit/0-5]препарат кстанди энзалутамид отзывы[/url]
634. dianazs60
13.09.19
19:08
Teen Girls Pussy Pics. Hot galleries
http://sexwithshemales.hotnatalia.com/?amira
men in panties porn movies ebony all stars porn directory best teen porn 2010 porn tube amature cumshots how to break your porn addiction
633. Sewergffdee
13.09.19
18:50
Привет хочу предложить участие в проекте который приносит прибыль уже 3 месяца вот посмотри видео https://youtu.be/iL0mj1rBE04
632. Matveyclats
13.09.19
17:41
[url=http://vulatifuv.potolok-nk.ru/2019-09-09_40016.aspx]халявное порно российских актрис[/url]
[url=http://yrocuny.azirumybe.ru/ihejitiq-hentay-s-mutantkoy-porno.php]хентай с мутанткой порно[/url]
[url=http://obekuso.fydypipol.ru/olga-ivanova-foto-goloy.html]ольга иванова фото голой[/url]
[url=http://azyluwyx.patypyvy.ru/2019-09-12_17649.htm]шлюхи порно фото yabb[/url]
[url=http://opexafi.imoquja.ru/35932.aspx]беспроцентный автокредит ниссан[/url]
631. Mattienum
13.09.19
17:11
Чтобы получать прибыль и иметь посещаемость на сайтах - нужно заказывать продвижение сайта.
Выбирать исполнителя нужно тщательно и лучше опираться на его позиции и его портфолио.
Заказать комплексное [url=http://1-mecto.ru]продвижение сайта[/url] просто - а получить результат сложно. Выбрав исполнителями нас, вы получаете профессиональные услуги по продвижению сайта.
630. WarrenBit
13.09.19
17:04
Fur gunstige Kredite ist ein Vergleich der Angebote unerlasslich, beispielsweise mit Hilfe des Kreditrechners, denn nur so findet sich das Kreditangebot, das bei allen Konditionen am besten zu den eigenen Vorstellungen passt. Hier spielt der Verwendungszweck eine gro?e Rolle, denn die Bedingungen fur eine gunstige Gebrauchtwagen-Finanzierung sehen ganz anders aus als die fur einen gunstigen Immobilienkredit.
[url=http://www.guenstigekreditevergleich.org/]http://www.guenstigekreditevergleich.org/[/url]
629. CarolineTielm
13.09.19
16:22
hentai porn
http://pornoasis.com/cgi-bin/statpro/statpro.pl?menu=linkon&site=https://rajwap.xyz/porn/ben-10-xxx-downloa/&from=index.html&to=https://https://rajwap.xyz/porn/ben-10-xxx-downloa/
http://leadingedgepublishing.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/indian-xxx-vefio-16/
http://jt52.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/lan-xxx-videw/
watch porn
https://mobile.lebara.com/global/en/selectcountry?href=https://rajwap.xyz/porn/sunny-leone-xxx-video-dowlod/
incest porn
http://xtpanel.xtgem.com/templates/walls/download.php?file=art/file48.jpg&fn=48&c=art&cat=page12.php&site=rajwap.xyz/porn/norty-america-all/&sn=onlinephotso.cold10.com/technical-communication-free-webinars.php&css=&fav=
porn time
https://images.google.com.ph/url?q=https://rajwap.xyz/porn/sunny-livn-xxx/
fuller porn
http://hoshinshog.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/real-vidioes-xxxx/
porn gif
http://laronde-delachoisille.com/index.php?action=redirect&url=https://rajwap.xyz/porn/xxxwwwcmo/
public porn
http://sais.health.pa.gov/commonpoc/common/redirector.asp?URL=rajwap.xyz/porn/xxxsex-poto/
http://www.hanwametal.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/rajwap-sax-video-download-mp4/
taboo porn
forced porn
https://www.fahrschulen.de/clickcounter.asp?school_id=60913&u_link=https://rajwap.xyz/porn/www-sexwapcom/
http://gameboss.ru/getfile.php?url=https://rajwap.xyz/porn/18passcom/
porn cast
german porn
http://online-sport-gambling.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/www-xteen-com/
big porn
http://api.buu.ac.th/getip/?url=https://rajwap.xyz/porn/sunny-leone-xx-xx-hd-video-download/
http://www.sexyfeet.co/cgi-bin/atc/out.cgi?id=28&l=top10&u=https://rajwap.xyz/porn/wap2sex-mobi/
men porn
anime porn
little porn
628. KirillBlora
13.09.19
15:37
[url=http://dymusiki.ahijoga.ru/2019-09-08_crystal-c-porno-russkaya.php]crystal c порно русская[/url]
[url=http://lypuqebut.stalsibplus.ru/2019-09-11_11240.php]ани еранян порно видео[/url]
[url=http://ruhysi.potolok-nk.ru/63678.htm]частное порно на кухонном столе[/url]
[url=http://ozihatad.calup.ru/akame-ga-kill-porno.asp]akame ga kill порно[/url]
[url=http://ezipifa.protolstovki.ru/2019-09-13_GJ9XwxT.htm]фото голые ведущие тнт[/url]
627. Bernardgal
13.09.19
15:22
И как это понимать

---
У вас пытливый ум :) толкование снов по сонник, православный сонник толкование снов а также [url=https://fatecenter.ru/sonnic/sonniki-tolkovanie-snov/sonnik-sovremennoy-zhenshchiny/]сонник толкование снов для женщин[/url] авария сонник толкование снов
626. dorthysq69
13.09.19
14:45
Hot galleries, thousands new daily.
http://lesbiantubes.relayblog.com/?keeley
black royal porn freddy fingers porn director mother and son porn video sites doggystyle porn tube swede teen porn
625. GabrielleWek
13.09.19
14:30
alls porn
https://www.discoverlife.org/mp/20p?res=1000&see=I_TQBH1391;I_TQBH1392;I_TQBH1393;I_TQBH1394;I_TQBH1395;I_TQBH12781;I_TQBH12782;I_TQBH12783;I_LJM20018;I_LJM20019;I_LJM19985;I_LJM20002;I_LJM20030;I_MO828_1;I_LJM20057;I_LJM19986;I_LJM19987;I_LJM19988;I_LJM19989;I_LJM19990;I_LJM19991;I_LJM19992;I_LJM19993;I_LJM19994;I_LJM19995;I_LJM19996;I_LJM19997;I_LJM19998;I_LJM19999;I_LJM20000;I_LJM20001;I_LJM20003;I_LJM20004;I_LJM20005;I_LJM20006;I_LJM20007;I_LJM20008;I_LJM20009;I_LJM20010;I_LJM20011;I_LJM20012;I_LJM20013;I_LJM20014;I_LJM20015;I_LJM20016;I_LJM20017;I_LJM20020;I_LJM20021;I_LJM20022;I_LJM20023;I_LJM20024;I_LJM20025;I_LJM20026;I_LJM20027;I_LJM20028;I_LJM20029;I_LJM20031;I_LJM20032;I_LJM20033;I_LJM20034;I_LJM20035;I_LJM20036;I_LJM20037;I_LJM20038;I_LJM20039;I_LJM20040;I_LJM20041;I_LJM20042;I_LJM20043;I_LJM20044;I_LJM20045;I_LJM20046;I_LJM20047;I_LJM20048;I_LJM20049;I_LJM20050;I_LJM20051;I_LJM20052;I_LJM20053;I_LJM20054;I_LJM20055;I_LJM20056;I_LJM20058;I_LJM20059;I_LJM20060;I_LJM20061;I_LJM20062;I_LJM20063;I_LJM20064;I_LJM20065;I_LJM20066;I_LJM20067;I_LJM20068;I_LJM20069;I_LJM20070;I_LJM20071;I_LJM20072;I_LJM20073;I_LJM20074;I_LJM20075;I_LJM20076;I_LJM20077;I_LJM20078;I_LJM20079;I_LJM20080;I_LJM20081;I_LJM20082;I_LJM20083;I_LJM20084;I_LJM20085;I_SOP270;I_SOP4253;I_SOP763;I_DL422;I_DL452;I_JP5985;I_JP5989;I_MO828;&btxt=invasivespeciesinfo.gov/rk&burl=https://profi-news.ru/search/новости-про-новую-виагру/&start=/mp/20q?search=Polygonum+cuspidatum
stockings porn
http://mutualgravity.com/archangel/webcontact/d_signinsimple.php?action=signup&CID=240&EID=&S=default.css&return=https://profi-news.ru/showbiz/20160322/534554/dochy-syabitovoy-vyskazalasy-ob-izmene/
brazzers porn
https://www.coloradoballet.org/Redirect.aspx?destination=https://profi-news.ru/search/алексей-нарышкин-биография/
porn video
https://maps.google.com.br/url?q=https://profi-news.ru/search/ююттуубб-новости-спорт/
top porn
https://maps.google.co.tz/url?q=https://profi-news.ru/search/биография-о-евгений-гудухин/
mom son porn
http://www.trannypornvideos.net/890.php?endure=https://profi-news.ru/search/аша-матай-биография-родители/&mmm=5&st=56&earth=17832
porn dick
http://erxweb.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=profi-news.ru/search/елена-вилючинская-биография/
teen's porn video
https://www.argia.eus/adserver/adclick.php?bannerid=574&zoneid=228&source=&dest=https://profi-news.ru/search/марта-ла-крофт-биография/
sleep porn
https://www.kanton.pro/linkred.php?redid=19467&url=https://profi-news.ru/search/майкл-тач-биография/
https://assets9.elephone.hk/static/redirect?url=https://profi-news.ru/search/тв-онлайн-спорт-1-джампо/
http://testaenewsservice.com/t.aspx?S=1&ID=2127&NL=12&N=899&SI=307400&url=https://profi-news.ru/search/погода-на-гесметио-краснодар/
porn model
mom son porn
bdsm porn
http://members.iif.hu/vitez/php/index.php3.orig?a[]=<a+href=https://profi-news.ru/search/плавание-москва-мальчики-1998/
less porn
http://www.themalverncollection.co.uk/redirect/?url=https://profi-news.ru/search/армани-код-спорт-фрагрантика/
good porn
http://maps.google.it/url?q=https://profi-news.ru/search/аскорил-инструкция-цена-таблетки-украина/
http://www.google.by/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=11&ved=0cboqfjaaoao&url=https://profi-news.ru/search/тлепрограма-спорт/
full hd porn
624. Charlesamows
13.09.19
14:05
Online sports betting & gambling news at Jackpot Bet Online. All Word favorite Sportsbook, Racebook, and Casino game. Jackpot Bet Online - We've got your game. Bonuses, fast.
Play online casino at https://www.jackpotbetonline.com/
623. AristarhHig
13.09.19
13:36
[url=http://guvaxudud.people-slim.ru/erotika-porno-shlyuhu-rabynyu-jestko-imeet-gospodin.asp]эротика порно шлюху рабыню жёстко имеет господин[/url]
[url=http://ezake.uginetotu.ru/15584.htm]бандаж видео порно[/url]
[url=http://ekuhoj.sportidea.ru/2019/09/12/22940.aspx]айманибанк проблемы с автокредитом[/url]
[url=http://figiliroq.ijugu.ru/2019/09/12/kak-sostavit-raspisku-o-zayme-deneg-obrazec.asp]как составить расписку о займе денег образец[/url]
[url=http://otanore.anomaliamusic.ru/katrina-porno.html]katrina порно[/url]
622. OpiniaLiz
13.09.19
13:00
https://issuu.com/recenzja
https://trello.com/recenzja/activity
https://forum.infor.pl/user/79362-marcelo44/?tab=reputation
http://www.sportwizja.pl/Recenzja/
https://www.instagram.com/poznajmy_opinie/
621. miriamla1
13.09.19
12:20
Hardcore Galleries with hot Hardcore photos
http://passedoutporn.enlishporn.kanakox.com/?alana
smoking asian porn stars marconi porn hot xxx teenager porn movies porn hardcore older women extrem littlegirl sex porn
620. ProkopiyWatly
13.09.19
11:34
[url=http://ikuc.ufupehi.ru/ijecebuci/42321/index.html]порно фото секретарша пришла на работу[/url]
[url=http://isahyf.iwebowi.ru/ppTZ.html]расчет процентов по дифференцированному кредиту[/url]
[url=http://filutyx.cappuccino43.ru/sugoxy/russkoe-porno-anal-bez-sms-smotret.htm]русское порно анал без смс смотреть[/url]
[url=http://azygyqaju.potolok-nk.ru/onlayn-pornofilm-s-berkovoy/]онлайн порнофильм с берковой[/url]
[url=http://uqic.duwucupupi.ru/ya-ne-hochu-otdavat-kredit-drugomu-banku.htm]я не хочу отдавать кредит другому банку[/url]
619. luiszz69
13.09.19
11:16
New super hot photo galleries, daily updated collections
http://porn.torrent.bloglag.com/?aaliyah
sex porn with my to sisters lesbian porn anal freema agyeman porn pointy breasts porn skooby doo costume porn
618. GabrielleRox
13.09.19
10:20
По моему мнению Вы ошибаетесь. Могу отстоять свою позицию. Пишите мне в PM, пообщаемся.

---
Браво, какие слова..., замечательная мысль прочистка труб цены, зевс прочистка труб и [url=https://chistka-tryb.ru/prochistka-kanalizatsii-v-odintsovo]прочистка канализации в одинцово[/url] прочистка каминных труб
617. CortezJix
13.09.19
09:54
Our company provides health products. Take a look at our health contributing site in case you want to look healthier. [url=https://l80x.sportpharm.site/no/index.html]https://l80x.sportpharm.site/no/index.html[/url] Our company offers a wide variety of non prescription products. Visit our health portal in case you want to look better with a help of health products. [url=https://14bb.sportpharm.site/it/index.html]https://14bb.sportpharm.site/it/index.html[/url] Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to look better with a help of generic supplements. [url=https://8x8e.sportpharm.site/fi/index.html]https://8x8e.sportpharm.site/fi/index.html[/url] Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health portal in case you want to feel better with a help health products. [url=https://m9.sportpharm.site/da/index.html]https://m9.sportpharm.site/da/index.html[/url] Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health portal in case you want to strengthen your health with a help of generic supplements. https://3vg.sportpharm.site/da/index.html Our company provides supreme quality pills. Look at our health contributing site in case you want to look better. [url=https://n4.sportpharm.site/it/index.html]https://n4.sportpharm.site/it/index.html[/url]
Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health site in case you want to to feel healthier with a help generic supplements. [url=https://7o.sportpharm.site/fi/index.html]https://7o.sportpharm.site/fi/index.html[/url] Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health portal. [url=https://i8.sportpharm.site/de/index.html]https://i8.sportpharm.site/de/index.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Look at our health portal in case you want to look better with a help health products. [url=https://2c.sportpharm.site/fr/index.html]https://2c.sportpharm.site/fr/index.html[/url] Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health portal in case you want to look healthier with a help of health products. https://c5r7.sportpharm.site/de/index.html Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to to improve your health with a help generic supplements.
616. LavrentiyZew
13.09.19
09:33
[url=http://ygon.isazom.ru/80505.htm]эротический порно сайт[/url]
[url=http://noze.7met.ru/2019/09/11/57467.asp]фильм любовь в кредит[/url]
[url=http://fovi.usodu.ru/a-djoli-foto-porno.aspx]а джоли фото порно[/url]
[url=http://mixa.stalsibplus.ru/2019/09/11_KLbs.php]кредит 400 тысяч рублей на 5 лет[/url]
[url=http://igala.24telemaster.ru/2019-09-09-651132.aspx]смотреть порно на халяву училки русские[/url]
615. Rebeccawrila
13.09.19
08:56
3d porn
http://wiki.ereality.ru/lib/exe/fetch.php?media=https://porno-trash.net/seachsiuzi-suzuki.html
http://comtecindustries.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno-trash.net/sunny-leone-teen-sex-videos.html
x porn
http://www.zabor.com/r.asp?url=https://porno-trash.net/sunny-leone-full-hdxxx.html
http://wdcep.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno-trash.net/mom-ranjang-son.html
http://www.lazyass.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno-trash.net/sory-h.html
better porn
boobs porn
http://www.swleague.ru/go?https://porno-trash.net/lady-joannana.html
forced porn
porn video com
http://sapporo-se.com/rank.cgi?mode=link&id=485&url=https://porno-trash.net/utica-ny.html
http://merseyrail.dev.mandogroup.com/news/new-safety-and-assurance-director.aspx?select-station=https://porno-trash.net/aletta-black.html
ass porn
http://ww17.activereviews.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno-trash.net/incest-impregnated-movies.html
wife porn
porn home
summer porn
http://keepamericarolling.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno-trash.net/lubna-iytar-solo.html
http://tv.e-area.net/sm/out.cgi?id=10682&url=https://porno-trash.net/hot-jungle-shoot.html
porn 2019
porn video com
http://www.comprainfattoria.it/Dati/visitexe.asp?IDDato=86846&IDUS=undefined&goto=https://porno-trash.net/arizona-girl-clit-to-clit-trib.html
porn pics
http://2st.i3soft.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno-trash.net/big-minus.html
teen's porn video
http://willard.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno-trash.net/young-teen-smokes.html
http://www.pcinhk.com/discuz/uchome/link.php?url=https://porno-trash.net/tied-up-and-hosed-down.html
mother porn
614. JacobJawl
13.09.19
08:53
Boris Johnson launches non-election campaign with awkward, rambling speech

http://mebelvbryanske.ru http://mebelvbryanske.ru/sitemap.xml http://mebelvbryanske.ru/rss.php

http://www.perfectbathroom.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mebelvbryanske.ru/gruppovoe/smotret-porno-1408.php http://www.bobbystyle.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mebelvbryanske.ru/lesbiyanochki/porno-pyanaya-2230.php
http://www.emiratespearls.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mebelvbryanske.ru/russkoe/porno-seks-158.php http://www.the-virtualshow.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mebelvbryanske.ru/gruppovoe/ebem-milf-3845.php
http://notpeter.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mebelvbryanske.ru/chulki/porno-volosatih-gruppovoe-2932.php http://fiftyfives.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mebelvbryanske.ru/intsest/smotret-erotiku-1689.php
http://www.google.ci/url?q=http://mebelvbryanske.ru/anal/porno-anal-476.php http://www.google.com.br/url?q=http://mebelvbryanske.ru/anal/seks-kasting-2502.php
http://zamfoil.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mebelvbryanske.ru/intsest/intsest-v-718.php http://imprintsol.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mebelvbryanske.ru/devstvennitsi/ochko-devstvennitsi-727.php
http://www.scaredsh-tlessmovie.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mebelvbryanske.ru/bolshie-chleni/bolshie-chleni-1576.php http://toddpitman.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mebelvbryanske.ru/molodie/porno-molodie-2978.php
http://cheekybaby.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mebelvbryanske.ru/molodie/porno-video-russkie-289.php http://www.canadabassfishing.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mebelvbryanske.ru/russkoe/russkaya-zhopa-pisaet-2544.php
http://www.fotoglyph.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mebelvbryanske.ru/molodie/trahaet-moloduyu-devushku-1349.php http://stlukesmagicvalley.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=mebelvbryanske.ru/obnazhenka/devki-skritoy-3264.php
英数字 文字以内
613. IakinfCamma
13.09.19
07:32
[url=http://efyzum.idizakus.ru/OvA2.php]фото порно мама рэтро[/url]
[url=http://potolok-nk.ru/x-clinic-pornonlayn.html]x clinic порнонлайн[/url]
[url=http://automarket-vaz.ru/2019-09-10/GI3.asp]азия кредит банк астана график работы[/url]
[url=http://rasobymeg.xoxurose.ru/2019/09/13-212325/index.html]новинки порнофильмов смотреть[/url]
[url=http://ymozicyx.sportidea.ru/iNxzTGM.html]частное русское порно только фото[/url]
612. sharonaa1
13.09.19
07:20
Sexy teen photo galleries
http://tattoosforwomen.bloglag.com/?jamya
what are good mobile porn sites porn sex audio recording big gay boys porn 40 ladies porn blacked wife tube porn blonde
611. Yaroslavamase
13.09.19
05:32
[url=http://tevyli.automarket-vaz.ru/bwmPT.aspx]хинтай аниме порно онлайн смотреть[/url]
[url=http://eqykileki.guxavidav.ru/2019-09-08-dvd-porno-s-dostavkoy-kurerom.php]dvd порно с доставкой курьером[/url]
[url=http://anygoteme.acekuviw.ru/aziatki-porno-video-massaj.aspx]азиатки порно видео массаж[/url]
[url=http://cepudy.iwebowi.ru/24420.asp]яндекс порно онлайн халява[/url]
[url=http://yfohaw.blesk232.ru/lcnsHCbJ5.htm]возможно ли взять кредит после замены паспорта[/url]
610. AlexaCinny
13.09.19
04:16
futa porn
http://mumuandmacaroons.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/
https://oportunityleiloes.auctionserver.net/view-auctions/catalog/id/276/lot/78855/?url=https://porn555.me/movies/black
family porn
mother porn
http://nationalerx.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/college
http://nyccondoinfo.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/hairy
family porn
art porn
http://bitcoincost.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/blowjob
http://streaming-serie-film.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/latin
ru porn
http://holidaytirol.origamibike.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/nudist
porn tits
porn pictures
http://kathydahlcrifasi.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/college
http://marctemin.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/blowjob
czech porn
fuller porn
http://www.hornystockings.com/cgi-bin/at/out.cgi?id=453&trade=https://porn555.me/movies/black
porn well
http://opac2.mdah.state.ms.us/stoneCollection.php?referer=https://porn555.me/movies/college
sleep porn
http://choi-pachi.com/redirect.php?url=https://porn555.me/movies/black
young porn
http://auya.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/
http://cilleandigital.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/hairy
mia porn
http://informationmaina.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/shemale
porn casting
609. Jusrrntic
13.09.19
03:47
Помочь деньгами 5536 9138 0823 2983
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0996