ПЛЪХОВЕТЕ...

 

 
Рейтинг: 3.00
(22)
Увод
ПЛЪХОВЕТЕ
ЕпилогПЛЪХОВЕТЕ / FAQ

FAQ
10.08.11 13:00

Автор:Плъхи
част 1
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ (FAQ)
 
 
 
Може ли да опитомя див плъх?
А има ли нужда? Най-добре е дивите плъхове да си живеят свободни, и по възможност далеч от човека. Дивият плъх вероятно ще се съпротивлява. Той е привикнал към своята среда на обитание и улавянето/затварянето в клетка може да му предизвика силен стрес. Също така, не трябва да се забравя, че плъховете живеещи на свобода се явяват преносители на голям брой опасни за човека заболявания. Ако все пак решите да си вземете див плъх, спазвайте всички мерки за безопасност и не форсирайте събитията – ще изминат месеци преди този плъх да привикне към вас и новата обстановка. Има вероятност животното да си остане диво, особено ако сте уловили възрастен индивид.
 
Има ли породисти плъхове?
При плъховете не съществуват породи, а само разновидности.
 
Какви разновидности плъхове съществуват?
Сигурно с изненада ще разберете, че при плъховете също има стандарт. Те дори участват в различни изложби, шоута и там получават награди за съответния стандарт.
 
Какво представлява стандартния плъх ?
Съгласно американският стандарт (http://www.afrma.org) всички плъхове се разделят на шест разновидности:
STANDARD – с къса, гладка и лъскава козина;
REX – с къдрава козина или рошави бакенбарди;
TAILLESS – безопашати;
HAIRLESS – плъхове, които напълно са лишени от козина (голи или сфинкс);
SATIN – с много тънка, удължена и блестяща козина;
DUMBO - ушите на тази разновидност плъхове са големи и закръглени, разположено по-ниско от обикновено.
Всяка от горепосочените разновидности може да влезе в една от секциите, различаващи се една от друга по разцветка или маркировка:
SELF – с еднородна окраска по цялото тяло;
TICKED – еднородна окраска с наличие на разпръснати отделни влакна с друг цвят;
SHADED – светло тяло с по-тъмен цвят към краищата;
SILVERED - монотонно оцветяване на тялото, с отделни бели влакна разпръснати по цялата телесна повърхност, които създава сребрист ефект;
MARKED – тази секция е разбита на 10 основни типа:
• English Irish – на гърдите има разположено бяло петно във форма на равностранен триъгълник;
• Irish – тъмен основен фон, тънка бяла ивица на корема, малки бели петна по лапите, бял край на опашката;
• Berkshire – бял корем, бели”чорапчета”на лапите, малко бяло петно между ушите, бяло петно на опашката;
• Variegated – светъл фон, оцветена глава и рамене, малки и многобройни оцветени петна по цялото тяло, бял корем;
• Blaze(Хъски) – от носа до ушите - бял “клин” на основен тъмен фон стесняващ се към тила;
• Dalmatian – многобройни петна от цветни влакна на бял фон, без отчетливост на петната;
• Hooded – оцветена “качулка” на светъл фон, покриваща главата, предните лапи и раменете, и равна тъмна ивица по гръбначната линия;
• Bareback – оцветена качулка на светъл фон;
• Capped – оцветено петно на светъл фон на главата, във вид на каскет;
• Masked – тъмна маска на светъл фон на муцуната;
• Odd-eye – плъхове с различен цвят на очите (едното око е червено, а другото – рубинено или черно);
• Unstandardized – всички останали разновидности, които не са включени в стандарта.
 
ЖИЛИЩЕ
 
Каква клетка ми е нужна?
Решетъчните клетки и аквариумите са подходящи, но и двата варианта си имат плюсове и минуси. Жилището първо трябва да бъде достатъчно голямо и да е съобразено с броя на плъховете, които ще се отглеждат в него. При купуването на клетка, трябва да се има предвид, че малкото плъхче ще израсте бързо и ще добие размер, приблизително колкото едно морско свинче.
1.Аквариумът предпазва от течение, но поради недостатъчната циркулация на въздух в него ще бъде по-топло и влажно в сравнение с решетъчната клетка. Освен това, по-трудно се обзавежда с приспособленията за почивка и игри. Един 90 л аквариум ще бъде добро решение за 1-2 плъха. Необходимо е по-често да се почиства. Друг недостатък е, че се затруднява общуването с животното.
2.Металната клетка е най-добрия избор. Тя трябва да бъде с решетка, която да е от неръждаем метал. Подът трябва да бъде цялостен, а не решетъчен.
3.Дървената клетка е напълно неприемливо решение за отглеждане на плъхове - урината се просмуква в дървото, повишава се отделянето на амоняк, който провокира заболявания на дихателните пътища. Освен това, плъховете ще прогризат дървото и ще избягат. Дървесината се цепи и треските могат да предизвикат наранявания.
 
Колко голяма трябва да бъде клетката и къде да я поставя?
Минималния размер за клетка, в която ще се отглеждат 1-2 плъха е дължина – 60 см, широчина – 30 см и височина – 40 см. Купете (направете) си възможно по-голяма клетка, която да осигури по-големи удобства и жизнено пространство на вашите любимци.
Като алтернатива, може да свържете няколко по-малки клетки в една система.
Поставете клетката на място, което да е защитена от въздушно течение и пряка слънчев светлина. Никога не поставяйте клетката под прозорец и в близост до външна врата. На пода може, но само при положение, че не се образува течение на избраното място. Оптимална височина за разполагане на клетката е  1-1.5 метра от пода, където движението на въздушния поток е минимално.
 
От какъв материал трябва да е направена клетката? Колко етажа да има? Колко висок да бъде всеки един етаж?
Основата на клетката е най-добре да е от пластмаса – лесно се почиства и дезинфекцира.
Броят на етажите трябва да е съобразен с височината на клетката - най-добрия вариант е 3-4 етажа. Височината на всеки етаж да не бъде по-малка от 15-20 см, за да може плъхът спокойно да се изправя на задните си крайници.
 
Как е най-добре да разположим къщичката, поилката, хранилката?
Добре е къщичката да поставите на най-ниското ниво – на пода на клетката. Това позволява плъхът да използва по-ефективно високите етажи за игра и почивка. Плъховете често спят върху покрива на къщичката, който в този случая играе роля на допълнителен етаж.
Хранилката е желателно да се постави там, където ще бъде най-удобно за обслужване. Плъховете често пренасят храна в къщичката си или я крият в ъглите на клетката.
Поилката е хубаво да бъде фабрична, предназначена за гризачи (продават се във всеки зоомагазин). Поставя се от външната страна на клетката на удобно място за плъховете.
 
От какъв материал да бъде направена къщичката? Има ли въобще нужда от къщичка?
Къщичката е нужна на плъха за отдих и почивка, при лошо настроение и за укритие в случай на стресова ситуация. Плъховете се чувстват дискомфортно при липса на укритие.
Нужни материали за направата и: пластмаса, шперплат, картон или дърво. Ако използвате пластмаса, постарайте се да е непрозрачна – по-затъмнената къщичка ще бъде по-уютна. За целта ще свърши добра работа една пластмасова саксия, с подходящ размер. Странично направете достатъчно широк отвор. Саксията обърнете с дъното нагоре и къщичката е готова. Дърво, шперплат (или фазер) също са подходящи за направата на къщичка.
Размера на къщичката се определя от броя на плъховете. За 1-2 плъха напълно достатъчна е къщичка с размер – 25*15*10 см. Не е необходимо да правите дъно – това ще облекчи обслужването, няма да се задържа мръсотия и лесно ще се почиства. В този случай (къща без дъно) е задължително в клетката да има някаква постеля.
Ако отглеждате повече плъхове е препоръчително къщичката да има поне два изхода - за да могат по-слабите плъхове да избягат, ако бъдат притиснати на тясно.
 
Нужно ли е в клетката да има специален “резервоар” за съхранение на хранителни запаси?
Не! Плъховете обичат да крият вкусните късчета храна, но запасите които правят през деня обикновено се изразходват още през нощта. Освен това, често използват къщичката или ъглите на клетката като скривалище. Въпреки всичко, наличието на хранителни запаси говори за предлагане на свръх количество храна, което пък от своя страна може да причини затлъстяване.
 
Какви принадлежност са необходими за клетката?
Преди всичко – къщичка, поилка и хранилка. Етажи и нарове – за почивка. Стълбички, въженца, хамаци - по желание на стопанина. Играчки – които бързо ще бъдат изгризани.
Наличието на тези предмети прави живота на плъховете по-разнообразен.
За 1-2 плъха напълно достатъчни са 1 поилка и 2 хранилки (една за зърнената и гранулирана храни, а другата - за меката храна).
 
ПОСТЕЛЯ
 
Каква постеля да избера?
Правилния избор на постеля оказва значително влияние върху здравословното състояние на плъховете, поради което следва да се разгледат различни възможности.
Талашът е най-често използваната постеля. Важно е да бъде добре добре изсушен и обезпрашен.
Хартията за постилане не е много добро решение. Тя притежава твърде слаби влагопопиващи свойства и бързо се разпада. Освен това, при използването й често се появява силна неприятна миризма. Не трябва да се забравя и за остатъците от печатарското мастило, съдържащо олово и цинк.
Котешката тоалетна има добри влагопопиващи свойства (като талаша) но и тя съдържа твърде много прашни частици. Освен това, силно изсушава въздуха в аквариума.
Парцалчета от различни тъкани също не са подходящи. Категорично не се препоръчват.
Едно от добрите решения е поставянето на т.нар. флаш-дъно, което предпазва пода на клетката от излишната влага и дава възможност да се използва малко количество постеля – дървени стърготини (или трици), котешка тоалетна, като непосредствения контакт на плъховете с постелята в този случай е изключен.
 
Какво представлява флаш-дъното и може ли да го използвам при отглеждането на плъхове? Как да направя флаш-дъно?
Флаш-дъното представлява хоризонтална пластмасова повърхност (с множество отвори) поставена на известно разстояние от дъното на клетката. Флаш-дъното се явява прекрасна алтернатива на решетъчния под, който е крайно опасен за лапите на плъховете. Особено е полезно през лятото, когато плъховете се нуждаят от повече течности, а освен това (в горещи дни) може да поставите в клетката съд с вода (в който плъхчето ще се охлажда) без да се притеснявате, че ще след това то ще лежи на мокра постеля. Количеството на основната постеля може да бъде значително ограничено, като в отделни случаи може напълно да се откажете от постеля, а да оставите само материал за гнездото.
Направата на флаш-дъно е много лесно – необходим ви е лист пластмаса (плексиглас) не по-тънка от 4 мм, с подходящ размер, в който да пробиете отвори с диаметър 2-5 мм - на разстояние (по хоризонталата и вертикалата) равно на удвоеният диаметър, т.е. 4-10 мм. Не трябва да избирате диаметър по-малък или по-голям от указаното. Отворите трябва да заемат по-голяма площ от флаш-дъното. Заглаждат се всички ръбове. Готовото флаш-дъно поставете на “трупчета”, високи 30-40 мм, върху дъното на клетката.
След като поставите флаш-дъното може да помислите с какво да запълните пространството между него и дъното на клетката. Използвайте материал, който добре да попива влагата и миризмите – талаш, котешка тоалетна.
 
Може ли да ползвам сено, като постеля и строителен материал за гнездото?
Сеното (или слама) като постеля не е удачен вариант, поради слабите му влагопопиващи свойства, но пък е добро решение като строителен материал за гнездото. Съществува реална опасност някоя остра сламчица да нарани очите на плъха.
 
Безопасно ли е да използвам за постеля котешка тоалетна?
Безопасно е да се използват само тези марки, които са приготвени на базата на дървени стърготини и целулоза (органични). От останалите (минерални) е по-добре да се въздържате, поради опасността плъхчето да “преяде” с тази смес.
 
ХРАНА
 
С какво да храня моите плъхове? Може ли да им давам остатъците от нашата трапеза?
На пазара се предлага голямо разнообразие от готови храни за гризачи. Обезателно добавяйте свежи плодове и зеленчуци (ежедневно). Плъховете обичат остатъците от нашата трапеза, но не прекалявайте. Може да давате пилешки хрущяли и кости за оглозгване (не съществува опасност да се наранят). Храната от човешката трапеза е неподходяща, поради високото съдържание на мазнини. Дажбата за плъхове трябва да съдържа не повече от 5-10% мазнини и да бъде богата на белтъчини. Най-доброто решение е да се дава по равно зърнени (закупена готова или самостоятелно приготвена) и протеинови продукти (месо, риба, млечни продукти и т.н.), а така също, свежи плодове и зеленчуци. Кучешката и котешката храни може да се предлагат допълнително, при положение, че се избират такива с по-ниско протеиново съдържание.
Готовата зърнена смес съдържа витаминозни добавки и други изкуствени компоненти, които често имат вид на ярко оцветени късчета, зърна и гранули. Тези компоненти често предизвикват алергия, която се проявява със сърбеж на кожата (дерматит) и образуване на струпеи (корички). Освен това много плъхове избират най-вкусните съставки, а игнорират всичко останало. Поради тази причина, може да помислите и да приготвите зърнената смес в домашни условия, включвайки в нея само тези семена, които се предпочитат. Така също, може да добавите към приготвената от вас смес оризови и овесени ядки.
Когато давате на плъха плодове и зеленчуци бъдете внимателни, защото много от тях могат да предизвикат алергична реакция (особено плодовете с червен цвят) или повишено газообразуване в стомаха и червата (при поемането на голямо количество), особено заедно с други продукти. Има регистриран случай на смърт, при плъх прекалил с броколи.
 
 
Казаха ми, че не трябва да ги храня с царевица и шоколад. Това истина ли е?
Царевица може да се дава, но ограничено, поради съдържанието в нея на нитрати и амини, които в храносмилателната система на плъховете се превръщат в нитрозамини, които са канцерогенни. Теоретично е така, но на практика вие трябва да храните вашите плъхове изключително и само с царевица, за да се появи проблем. Добре балансираната дажба, която съдържа царевица в разумни количества е доброто решение. Това не е актуален въпрос, защото има много други продукти, които представляват здравословна опасност.    
Шоколад също може да се дава, но в малки количества. Теоброминът може да е опасен за кучетата, но не представлява никаква опасност за плъховете. Главното е да се дава умерено – в противен случай съществува риск от затлъстяване.
Не се чудете, ако видите плъхчето ви да прояви интерес към някоя газирана напитка (също и бира). Някъде може да прочетете, че не трябва да им се дава газирано, защото плъховете не могат да оригват. Истина е, и по-добре не си правете експерименти.
 
 
Кога и с какво количество храна да храня моя плъх?
Необходимо е да създадете режим, към който плъховете бързо привикват и с нетърпение очакват своята порция, а вие ще може да контролирате нейното количеството. Плъховете са изтънчени гастрономи и винаги с радост си похапват вкусните късчета, така че не се престаравайте. В противен случай вашите любимци ще станат тлъсти и слабо подвижни, което не е полезно за тяхното здраве. Затлъстелите плъхове живеят по-малко!
Вечерта и първата половина на нощта е най-активния период за плъховете, поради което най-добре е да се хранят 2 пъти – сутрин и вечер, като съотношението на сутрешната към вечерната дажба да бъде 1:2.
Количеството храна за един възрастен плъх е средно 30-40 г на денонощие. Естествено, че едрите мъжки, бременните и кърмещите женски трябва да получават по-голямо количество, а малките плъхчета – по-малко храна.
 
Кои храни мога да давам свободно и кои не трябва да давам?
Храни, които са абсолютно противопоказни за плъхове практически няма, поради, това че плъховете са всеядни и се хранят в Природата даже и с мърша, а от друга страна много храни са вредни за тяхното здраве (напр. повечето стайни растения).
Портокаловият сок (с консерванти) може да предизвика образуването на злокачествени тумори при мъжките плъхове, поради което го избягвайте. Високото съдържание консерванти и стабилизатори правят соковете вредни. Много по-добре е да им се дават свежи плодове, а не сокове от кутия. Не трябва да се дават много тлъсти и сладки храни, а лютото е противопоказно. Избягвайте да давате в големи количества тропически плодове.
Може да се дава: различни млечни продукти (особено полезно е натуралното кисело млеко), месо, риба, плодове и зеленчуци (особено ако са собствено производство), хляб, зърно, каши, детски пюрета, тестени изделия (макарони, спагети, кус-кус) и т.н.
Плъхове обичат алкохол и бира! Не злоупотребявайте, защото алкохолната зависимост се развива бързо не само при човека. Ако давате бира – избирайте безалкохолна такава. Газирани напитки не се препоръчват!
 
Моят плъх е дебел. Това страшно ли е? Как може да отслабне?
Затлъстяването винаги е лошо. Поради това, постарайте се да го поставите на диета - намалете количеството на храната, давайте бедна на мазнини храна, увеличете продължителността на игрите извън клетката.
 
Плъховете имат ли нужда от витамини (особено през пролетта)?
Да, разбира се. Плъховете, както и другите животни страдат от хиповитамнинози. За да ги избегнете е необходимо да давате свежи плодове и зеленчуци, а през пролетта – млади листа на глухарче и салата. Много добра витаминозна добавка към храната са кълновете от пшеница, просо и овес.
 
ВОДА
 
Колко вода е нужна дневно на един плъх?
Плъховете имат постоянна нужда от прясна вода. Средно 60 мл вода е дневната потребност на един плъх. По-голямото количество свежи плодове и зеленчуци значително понижават жаждата.
 
Колко често да сменям водата за пиене?
Ежедневно. Поилката трябва старателно да се измива, при всяка смяна на водата, за да не се увеличи концентрацията на съдържащите се в нея бактерии.
 
Каква трябва да бъде поилката?
Най-удобно е да използвате вакумна поилка (за гризачи). Представлява пластмасов цилиндричен съд с метална тръбичка, в която са разположени едно или две метални топчета, изпълняващи ролята на клапан, който възпрепятства самоволното изтичане на водата. Водата в тази поилка не се замърсява с хранителни частици, постеля и фекалии и не се разлива, както това може да се случи при открити поилки. Плъховете много бързо привикват към поилката (ако не могат сами да проумеят как се използва, намажете върха на металната тръбичка с нещо сладко и след ден-два всичко ще бъде наред). Винаги пълнете резервоара до горе - в противен случай капе!
 
ИГРАЧКИ
 
Мога ли да използвам колело за бягане?
Възможно е в колелото плъховете да счупят не само опашка или крак, но и да получат сериозни травми, дори и да загинат, поради което колелото трябва да се използва много внимателно. Освен това, плъховете бързо престават да проявяват интерес към бягането (с напредване на възрастта), а предпочитат повече да спят, така че едва ли колелото е важна необходимост. Плъхът трябва да се побере в колелото напълно свободно, следователно ако дължината на тялото му е 20-25 см, то диаметъра на колелото трябва да бъде не по-малко от 40-50 см. Колелото не трябва да бъде с решетъчна “пътека”, защото застрашава сериозно крачетата и опашката от счупване (особено ако се използва от 2 или повече животни едновременно). Освен това плъхът може да пострада ако попадне между стойката и барабана на колелото и да получи сериозни травми на главата и/или тялото.
 
Какви играчки да давам на моя плъх?
Колелата за бягане са предпочитани от повечето стопани на плъхове. Женските са в по-голяма степен склонни да бягат в колело, в сравнение с мъжките. ПВЦ тръбите са превъзходен материал за направата на тунели. Стълбички, хамаци, въженца – всичко това може да се изработи лесно и просто. Използвайте въображението си!
 
ГРИЖИ
 
Какви средства трябва да използвам за почистване на клетката?
Клетката се дезинфекцира със санитарен препарат, който да притежава бактерицидни и антивирусни свойства. Може да се използва и белина – 1 част белина в 10 части гореща вода, след което клетката се изплаква обилно на течаща вода и добре се подсушава.
 
Колко често да почиствам клетката? Винаги ли трябва да чистя цялата клетка, да я мия и дезинфекцирам?
Почистването на клетката трябва да се извършва поне 2-3 пъти седмично, но може да се наложи и по-често, ако се появи неприятна миризма или постелята е твърде мокра. Пълното измиване на цялата клетка, след почистването, не винаги е задължително. Препоръчва се винаги след чистене да се мие дъното на клетката. За пластмасовите дъна е достатъчно да се измият хубаво с топла вода и сапун. Дървените клетки не се препоръчват, защото много трудно се почистват и дезинфекцират. Новата клетка и инвентара задължително се дезинфекцират преди употреба.
 
Може ли да променям местата на хранилката и поилката?
Няма особено значение къде ще бъдат разположени хранилките и поилката, поради това, че плъховете винаги имат собствено мнение и предпочитание и пренасят хранилките там, където им харесва. Не се препоръчва да сменяте местоположението на поилката.
 
Как да къпя моя плъх?
Преди всичко подгответе затоплена хавлиена кърпа. Налейте 2-3 пръста топла вода в един леген. Използвайте само мек шампоан за котки. Капнете няколко капки от шампоана върху задните му части и хубаво го разнесете по тялото и лапите. Внимавайте шампоан или вода да не попадне в очите и ушите, и при изплакването да не го попарите с гореща вода. Ако плъхът се страхува от течаща вода поливайте го с канче.
 
Нужно ли е къпането? Колко чест? С какво да го подсушавам? Не е ли опасно за неговото здраве?
При правилно отглеждане къпане практически не се налага, с изключение на случаите, в които при обследване на своята територия плъхът се навре в трудно достъпни за почистване места. Освен това, неправилният избор на постеля и несвоевременно почистване може да доведе до поява на силна миризма от клетката и от самия плъх, особено при използването на хартия и талаш (по-рядко) като постеля. Ако вашит плъх започне да отделя силна миризма, сменете постелята с друг вид или се старайте по-често да чистите клетката. Къпането няма да отстрани причината за миризмата – тя ще се появява отново и много бързо. Освен това, мократа козина също ще мирише силно, за което може да повлияе и стресът при къпане.
Някои плъхове много обичат да се къпят. Те са напълно спокойни и плацикането във водата им доставя голямо удоволствие (болшинството плъхове шумно протестират срещу водните процедури). Не трябва да лишавате животното от това удоволствие, стига да не го изложите на течение. След края на водната игра хубаво да го подсушите! При къпане доста често възниква опасност от простуда, особено при студено време. Дори слаб вятър е достатъчен да настъпи локално преохлаждане на тялото, а това да доведе до простуда. Лечението е твърде сложно, поради генетичната предразположеност към респираторни заболявания (микоплазмите са постоянни обитатели на дихателните пътища). Ако сте твърдо решен/а да къпете вашия плъх, направете го, но не по-често от веднъж седмично. След къпане трябва задължително да завиете плъха с кърпа (мократа козинка има силна мускусна миризма), а така също да използвате сешоар за изсушаване на козината. Температурата на въздушната струя не трябва да бъде много висока, защото може лесно да изгорите и пресушите нежната кожа.
Дръжте сешоара на такова разстояние от тялото на плъха, че да не го изгорите (от по-близо) или преохладите (от по-далеч). Може да определите необходимото разстояние, като насочете струята въздух към вътрешната страна на ръката ви - там където е лакътната свивка. Сушенето трябва да продължи до пълното изсушаване на козината, което се познава по нейният пухкав и блестящ вид. След това оставете плъхът сам да се приведе във форма.
 
Когато държа моя плъх и го галя по гърба той си затваря очите – това харесвали му или напротив?
Харесва му. Точно в такъв момент плъховете често си заточват зъбите.Обърнете внимание на това!
 
 
РАЗХОДКА
 
Колко дълго и колко често трябва да разхождам моя плъх?
Плъховете имат нужда от ежедневни разходки (извън клетката) минимум по един час дневно, поради което, колкото повече време прекарвате с вашия плъх – толкова по-наситен и разнообразен ще бъде неговия живот. Препоръчва се да прекарвате заедно много повече време от минимално допустимото. По време на разходката играйте с него, устройвате му физически упражнения – бягане, прескачане на препятствия, катерене, лазене и др. През цялото това време го наблюдавайте непрестанно - да не се добере до някой предмет, който да нагризе (особено кабелите с високо напрежение - опасност от токов удар или пожар). Компютърните кабели са най-честата жертва на острите резци!
 
Съществува ли начин да защитя кабелите от прогризване?
Има няколко варианта. Най-простия е да ги покриете с килима, мокета или нещо подходящо. При това остава достъпна онази частта от кабела, която се намира непосредствено до уреда – точно нея може да защитим с шланг. Шлангът се разрязва отдолу, вътре се поставят кабелите и разреза се покрива с тиксо. Този начин е подходящ за уреди, които често се местят. За стационарни уреди се препоръчва спец. кабелни кожуси, които осигуряват максимална защита.
 
Моето малко плъхче се опита да ме ухапе, но за щастие не можа да пробие кожата на пръста ми. Много се страхува от мен. Какво да направя?
Търпение и само търпение! Плъхчето все още не е свикнало с вас. Когато започвате контакт с него, използвайте лакомство и лекичко го галете, тогава то ще може да свърже приятното усещане с вас и няма повече да се страхува.
 
Моят плъх често ме ближе по ръцете и бузите. Защо прави това?
Защото ви се доверява.
 
Защо когато се разхожда моят плъх постоянно отделя “малки дози” урина?
Защото маркира. Това е напълно нормално поведение за всеки плъх. По такъв начин вашия плъх ви казва, че всичко което е маркирал е негово и няма да търпи никакви възражения. Ако вашия любим плъх ви маркира (панталона, ризата, чехлите) това означава, че вече сте неговата “запазена територия” - само негова и на никой друг!
 
Може ли да отуча моя плъх да маркира където не трябва?
Да отучиш животно от това, което за него е жизнено необходимо е недопустимо.
 
Искам да знам, подлежи ли на обучение плъх, който е навършил една година?
Може да се обучава докато е жив.
 
В стаята, където държа моя плъх, температурата в момента е около 28-29 градуса. Той е вял и лежи постоянно. Какво да направя?
Плъховете много по-трудно понасят горещината. При топло време се препоръчва навлажняване на лапите и опашката с хладна (но не студена) вода. Проверявайте водата за пиене дали е достатъчно. В никакъв случай не оставяйте клетката на течение!
 
Моят плъх не се страхува, но и не иска да си играе с мен. Вече е на 7 месеца. Преди си играеше, а когато порасна престана!
Порасна и помъдря. За съжаление плъховете не винаги са настроени за игри. При възрастните индивиди, по време на разходка, се натрупва твърде много работа за вършене: да види какво има в този и онзи ъгъл, да провери няма ли неканени гости – друг плъх и т.н. Като правило всеки плъх сам определя времето за игра. Сложно е да бъде заставен нещо определено да върши.
 
Защо моят плъх си седи в къщичката (излиза само да яде и пие вода), а когато го взема на ръце, бърза да се скрие? Така също, когато го пусна да си играе в стаята започва да трепери и да се страхува.
Притежавате вероятно млад плъх, който още не е набрал нужната смелост да общува с вас. Обикновено след втория месец това положение ще премине и плъхчето ще започне да ви се доверява повече. Много зависи и от темперамента на животното. Само не трябва да форсирате нещата. Някои плъхове си остават страхливи завинаги.
 
 
БОЛЕСТИ
 
По кои признаци мога да определя дали плъхчето ми е болно?
Честото кихане е един от най-широко разпространените симптоми на заболяване. Вялост, липса на апетит, настръхнала и без блясък козина, хриптящо и затруднено дишане – това са признаци на респираторна инфекция, и в този случай е наложително да се потърси ветеринарна помощ. Червени отлагания (порфирин) около очите и носа понякога се явяват признак на заболяване, но също така може да се появят в следствие на стрес или при дразнене, предизвикано от прах. Порфиринът се отделя от жлезите на Хардер, които се намират зад очните ябълки. Секрета който отделят е с кърваво червен (не съдържа или има само следи от истинска кръв) цвят, богат е на порфирин и изпълнява ролята на смазка за очите и миглите.
Накланянето на главата, наречено “крива шия”, обикновено се дължи на инфекция на вътрешното ухо. Плъхът трябва да се покаже на ветеринар, който да установи дали е пробито тъпанчето и да предприеме лечение – антибиотици, ушни капки, противовъзпалителни. Друга възможна причина – хипофизен тумор, който най-често се наблюдава при стари женски плъхове. Възможности за лечение на това заболяване няма. Противовъзпалителните средства могат само леко да намалят размера на тумора и малко да продължат живота му. Инсулт - може да бъде още една причина, която отново се среща предимно при стари плъхове. При много случаи пълното възстановяване от инсулт настъпва след няколко дни ( до една седмица).
 
Какво представлява микоплазмозата?
Mycoplasma pulmonis – микроорганизъм, който се среща в дихателните пътища на всички плъхове предизвиква заболяването, наречено МИКОПЛАЗМОЗА.Стрес или друго заболяване може да активира инфекция, която след това да премине в пневмония (в повечето случаи смъртоносна), ако не се излекува навреме. Леките случаи на микоплазмоза може да се повлияят от Tylan и тетрациклин, но при по-сериозните случаи ветеринарите прилагат много по-силни антибиотици - Baytril, доксициклин, гентамицин и хлорамфеникол.
 
Как да разбера, че микоплазмите са започнала да влияят на здравето на моя плъх?
Микоплазмите са постоянно присъстващи в дихателните пътища на декоративните плъхове, поради което постоянно влияят на здравето им. От друга страна плъховете са в различна степен наследствено устойчиви към това въздействие. Генетично здравите, правилно развити, притежаващи добра физическа форма, отглеждани при подходящи условия и получаващи пълноценна храна животни ще бъдат в по-малка степен подложени на разрушителното действие на микоплазмите. Типичните признаци на микоплазмоза са кихането и отделянето на порфирин от очите и носа. Тези симптоми са характерни и за болшинството респираторни инфекции, които от своя страна предизвикват повишена микоплазмена активност.
 
Човек може ли да се зарази с микоплазмоза?
Не!
 
За първи път виждам кръв по влагалището на моя плъх? Съществува ли менструация при женските плъхове?
Не, при женските плъхове няма менструация, а ако се появи кръв от влагалището, значи нещо не е на ред и животното се нуждае от преглед. Вагиналното кръвотечение може да бъде признак на маточен тумор, генитална микоплазмоза, инфекция на пикочните пътища, спонтанен аборт или начало на раждане.
 
Моят плъх извършва движения назад-напред когато стои на едно място? Защо прави така?
Плъховете имат много слабо зрение и извършват такива движения за да доловят движение. Това по-често се среща при белите плъховете (с червени очи) - албиноси.
 
Мисля, че плъхът ми е болен?
Ако вашето плъхче пищи или трепери, когато се придвижва или когато го докосвате или хващате, то вероятно е болно. Плъховете са доста издръжливи, така че ако са налице признаци на заболяване, значи болката е силна. Ако болката е свързана с известна на вас причина, вие може да кажете на вашия ветеринар, а ако не знаете причината – нужен е задълбочен преглед, при който да се установи има ли скрити увреждания или тумори, предизвикващи страданието. Доказано е, че лекарства, като Ибупрофен и Аспирин не оказват никакво влияние върху болестният процес (поради високата скорост на метаболизъм при плъховете) и не трябва да се използват. Силно действащите опиати – обезболяващи (като Butorphanol и Morphine) може да се прилагат в случаите на много силна болка. По-слабите болежки не трябва да се лекуват. На плъхчето е нужно спокойствие, което ще ускори процесите на оздравяване.
 
Моето плъхче страда и повече не може да живее нормално. Трябва ли да бъде приспано?
Ако вашият плъх страда, не се храни, не пие вода и се намира в безсъзнание, дошло е времето да се евтаназира от ветеринар.
 
Моето плъхче се чеше и има корички по муцунката и раменете. Дали има краста?
Възможно е да няма краста. Най-често срещаната причина за появата на струпеите (корички) е твърде голямото съдържание на протеин в храната, което предизвиква сърбежи в определени точки на тялото и последващо разчесване. Пробвайте да изключите от дажбата богатите на протеин храни – кучешка храна, слънчоглед, фъстъци. Ако след това струпеите не изчезнат, възможно е да е опаразитено, при което се налага ветеринарна намеса и съответстващо лечение.
 
Кои болести са най-често срещани при плъховете?
Безспорен лидер са различните видове респираторни инфекции, първопричина за микоплазмената инфекция на горните дихателни пътища. Ако вашето плъхче започне силно да киха, значи е време да го заведете на ветеринар, без да отлагате.
Следващата по честота на проявяване група от заболявания са дерматитите от различен произход, при които животните вследствие на силният сърбеж разчесват кожата си до кръв.
Плъховете са предразположени и към възникване на абсцеси, които често се появяват нееднократно на едни и същи места. В домашни условия не се препоръчва да се отваря абсцесът, защото съществува реална опасност от инфектиране на раната. Абсцесът може да бъде объркан с тумор и затова най-добре е да се обърнете към ветеринар.
Туморите също са често срещани при плъховете. Диагностицирането им е сложно, тъй като често се образуват дълбоко в тялото и се забелязват твърде късно. Лечението им е само хирургично.
 
Как се определя лекарствената доза за плъх?
Ако дозата не е изрично отбелязана за плъхове, лекарственото средство се дозира, като от средната човешка доза се вземе 1/10 част.
 
Ако един плъх се зарази с някоя болест, тя ще се предаде ли по наследство или потомството ще придобие имунитет към нея?
Нито едното - нито другото. Количеството на наследствените заболявания не е голямо, а имунитетът не се предава по наследство толкова често (възможно е разбира се да се създаде генетична линия плъхове, която да е устойчива към едни или други заболявания, но за това е нужна дълга и задълбочена селекционна работа, успехът на която може да се прояви след много години). Естествено, че лошото здравословно състояние, прекараните болести по време на бременност и кърмене, в значителна степен ще повлияе на имунитета на потомството, поради което за размножаване следва да се използват само най-здравите животни.
 
Страдат ли плъховете от алергии? Какви са причините?
Най-често срещаната причина е съдържащите се в постелята летливи химични съединения, прах и изкуствените компоненти в храната (които обикновено са ярко оцветени). Освен това алергия може да причинят и някои плодове и зеленчуци (особено екзотичните и парниковите), торени с изкуствени торове и обработени със стабилизатори за по-голяма трайност. Някои лекарствени препарати също може да причинят алергия.
Външните признаци на алергията могат да бъдат: кихане, отделяне на порфирин от носа и очите, сърбеж, принуждаващ животното постоянно да се чеше. Първите два симптома са характерни и за респираторните заболявания, което затруднява определянето на причината за възникналият проблем, но определено алергиите се проявяват със силният сърбеж, така че ако вашето плъхче силно киха и се чеше, възможно е причината да е алергия, а не простуда.
 
Моят плъх се чеше. Болен ли е?
Причините за сърбежа могат да бъдат: външни паразити (ектопаразити), твърде високо съдържание на белтъчини в храната, алергична реакция към постелята или определени храни, суха кожа, вследствие на къпане и последващо сушене.
Ако се съмнявате, че причината е в храненето, се препоръчва следната диета: сварен бял ориз и сурово небелено просо в съотношение 1:1. Изключват се всички останали хранителни продукти и напитки, освен вода (тази диета не се препоръчва при бременни и кърмещи майки). Ако причината за сърбежа е в храната, то в течение на 1-2 седмици ще видите подобрение. За точното определяне на продукта, предизвикващ алергия, периодично включвайте в състава на дажбата обичайните компоненти (всеки на интервал от 2 седмици) и внимателно наблюдавайте за поява на сърбеж. Веднага щом откриете продукта, спрете неговото даване завинаги. Има още един метод: изключвайте по един продукт от дажбата на всеки 2 седмици - изчезне ли сърбежът, значи причината е в последният изключен продукт. Но, може да мине твърде много време, докато се нормализира обмяната на веществата, което да затрудни точното определяне, така че първият метод е по-добър.
В противен случай, вероятно имате работа с ектопаразити. Обърнете се към ветеринар, който да направи анализ и да назначи лечение.
Често причина за сърбеж се явява нарушаване на протеиновия баланс в организма, поради което, продукти с високо протеиново съдържание трябва да се дават много внимателно и в малки количества. Това се отнася преди всичко за кокоши яйца, суха котешка и кучешка храна. Млечните продукти обикновено не предизвикват такива реакции, с изключение на тези от тях, които съдържат консерванти. Ако давате кисело мляко, старайте се да бъде натурално, с жива закваска.
 
Моят плъх си нарани лапата в решетъчното дъно на клетката, и сега лапате е подута. Какво трябва да направя?
Горещо се препоръчва дъното на клетката да бъде плътно, а не решетъчно. Тук е мястото да се спомене, че освен травми, решетъчното дъно предизвиква и язвен дерматит на задните крайници. Ако лапата е само отекла, без отворена рана на кожата, може да се приложи противовъзпалително средство (дексаметозон) за ускоряване процеса на заздравяване и покой. Отворената рана трябва да се почисти и да се поръси с антибиотик.
 
Моят плъх получи абсцес след борба с друг плъх. Какво да направя?
При самоотварянето на абсцеса (което се случва често) изтича гной. В такъв случай почистете раната с кислородна вода, след което я намажете с антибиотична маз. Ако абсцесът не се отвори сам, изчакайте да се появи коричка, която отстранете и с внимателно притискане улеснете изтичането на гнойта. За всеки случай заведете плъха на ветеринар, който може да назначи и антибиотик, срещу евентуална вътрешна инфекция.
 
Какво трябва да направя за да избегна получаването на травми в клетката и по време на разходка?
Най-често срещаните причини за травми в клетката са различните решетъчни хоризонтални повърхности и колелото за бягане.
Плъховете рядко си нанасят травми помежду си. Все пак, добре е да помислите за няколко изхода в къщичката, която обитават, за да може по-слабият плъх да реагира своевременно, ако бъде притиснат на тясно.
Разбира се, че не трябва в клетката да присъстват предмети с остри краища, стъкло или потенциално отровни вещества.
Ако клетката е много висока, трябва да се помисли как да бъдат разположени етажите (един спрямо друг), така че да се намали до минимум риска от травма при евентуално падане.
По време на разхода следете неотлъчно плъхчето, да не повреди изолацията на някой кабел или да нагризе някой битов предмет. Ако пускате плъх да се разхожда върху високо разположена хоризонтална повърхност (маса, секция, перваз на прозорец), то тогава избягвайте резките движения и внезапни звуци, които може да го уплашат, да загуби равновесие и да падне от високо.
Ако вашият плъх се разхожда свободно из цялото жилище, трябва всички членове на семейството ви внимателно да се оглеждат, за да не го настъпят, особено в по-тъмните места в жилището. Плътно затваряте всички врати и прозорци, защото много лесно може да избяга на вън, а също така го предпазвате от течение.
Внимавайте плъхът да не се добере до мястото, където съхранявате битова химия. Препаратите обикновено имат привлекателна миризма и вкус за плъховете.
Ако отглеждате и други животни в дома си, контактите на плъха с тях да бъдат само във ваше присъствие.
 
Стерилизацията (кастрацията) подобрява ли здравословното състояние и увеличава ли продължителността на живот при плъховете?
Има полза и риск, свързани с отделянето на яйчниците на женските и при кастрацията на мъжките плъхове. Очевидната полза и при двата пола – това е, че повече няма да притежават репродуктивни органи, които понякога предизвикат проблем със здравето в по-късни етапи от живота им.
Премахването на репродуктивните органи при женските плъхове понижава значително възможността от развитие на тумори на млечните жлези и хипофизата, и определено прави невъзможно възникването на рак на матката и генитална микоплазмоза. От друга страна рискът е голям – сложна хирургична операция, при която се отваря коремната кухина. Задължително е да се приложи обща анестезия, която сама по себе си е голям риск.
Кастрацията на мъжките плъхове е често прилагана операция, защото им позволява да се отглеждат заедно с женски, а също така и да се предотврати агресивното им поведение. Ракът на тестисите е рядко срещано заболяване. Самата операция не е толкова опасна, но и тя се извършва под обща анестезия и носи определен риск. Възможни са и следоперативни усложнения.
 
Какви ваксини се прилагат на плъховете?
Плъховете не се ваксинират!
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 16..30 край 
102010. WilburnTam
29.08.19
23:48
[url=https://joinnow.alt.com]alt.com[/url]
102009. jackiera16
29.08.19
23:38
Nude Sex Pics, Sexy Naked Women, Hot Girls Porn
http://latin.porn.fetlifeblog.com/?zoey
100 free modil porn past porn free huge didlo porn porn spaace 3rd degree porn site
102008. casandracf1
29.08.19
23:03
Sexy photo galleries, daily updated pics
http://bbqteeshirts.hotblognetwork.com/?keeley
cartoon story porn teacher porn movies free porn flash futa internet goes to porn sites free animated porn family guy
102007. owenNer
29.08.19
22:22
[url=http://fitnesx.us/]http://fitnesx.us/[/url] UrbacyEvorhisaMayomo
102006. hydranaile
29.08.19
22:11
президент медведев петух козел гей трансвестит -=Command Shop=- петух курочка обосанный пидор козел
high quality петух курочка обосанный пидор козел
смерть россия

пидорас трансвестит гей педофил гомосексуалист hydra4jpwhfx4mst.onion педераст пидор петух козел Лавка "Другое сознание" швуль нетрадиционной ориентации

кладу пустые клады кладов не найдете

кидалы верните деньги петухи козлы пидоры обоссыши ебанные

купить спайс марихуана
http://hydraruzxpnew4af.onion/market/676 Лавка "Другое сознание"

[img]https://i.ibb.co/fD1s9Jx/8.jpg[/img]
102005. Oleggow
29.08.19
22:01
[url=https://zaytcevpartners.ru]раздел имущества[/url] .
102004. Jamesser
29.08.19
21:12
[url=http://nmp1.ru/]Сайт настоящих рыбаков![/url]
102003. adograIdiok
29.08.19
19:31
Плодовый питомник “Саженцы” предлагает огромный ассортимент саженцев на любой вкус. В разделе каталога можете заказать саженцы любых плодовых растений с доставкой курьером. Квалифицированные, опытные сотрудники фирмы следят за актуальностью ассортимента и ценами для того, чтобы каждый получил возможность приобрести продукцию на выгодных условиях. Фирма располагает собственным питомником растений. Это и дает возможность гарантировать непревзойденное качество саженцев, семян, а заодно и удерживать цены на среднем уровне.

Вот несколько причин, почему выгодно сотрудничать с sadograd.ru: всегда приемлемые цены; представлены лучшие сорта плодово-ягодных растений; можно осуществить приобретение оптовых, розничным покупателям; совершать покупки приятно, удобно и выгодно, потому как к вашим услугам различные формы оплаты, доставки; быстрое оформление заявки; огромный ассортимент саженцев;

Продукцию можно отсортировать по характеристикам, а также цене. Интересует <a href=http://sadograd.ru/s001-9-4.htm>где купить голубику в москве</a> ? Обращайтесь за покупкой в интернет-магазин http://sadograd.ru/ , который радует условиями покупки.
102002. janiceaj4
29.08.19
19:15
Enjoy daily galleries
http://stckporn.thaiporntube.lexixxx.com/?madison
teen porn galleries mardigra porn free tranny ipod porn naked teen porn vidoes fratparty porn stories
102001. WilburnTam
29.08.19
18:40
[url=https://joinnow.alt.com]alt.com[/url]
102000. WilburnTam
29.08.19
17:51
[url=https://joinnow.alt.com]alt.com[/url]
101999. dok
29.08.19
16:16
Whenever you search near something engaging, check-up this in fault


<a href='https://avinice.ru/2019/08/12/best-methods-to-dedicate-a-person-s-cost-free/'>https://avinice.ru/2019/08/12/best-methods-to-dedicate-a-person-s-cost-free/</a>
101998. daniellenj16
29.08.19
15:42
Hot galleries, daily updated collections
http://swithporn.danexxx.com/?katrina
racheal porn cinderella porn compart sweet porn gays savannah stern anal interracial porn video porn beach pickup
101997. ixolifix
29.08.19
15:00
[url=http://mewkid.net/order-amoxicillin/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] <a href="http://mewkid.net/order-amoxicillin/">Amoxicillin Online</a> brp.eniv.pluh.dir.bg.zze.iv http://mewkid.net/order-amoxicillin/
101996. ebcibuw
29.08.19
14:18
[url=http://mewkid.net/order-amoxicillin/]Amoxicillin 500mg[/url] <a href="http://mewkid.net/order-amoxicillin/">Amoxicillin Without Prescription</a> bgs.iqca.pluh.dir.bg.cfy.ei http://mewkid.net/order-amoxicillin/
101995. Bryanseilt
29.08.19
14:16
Our company provides a wide variety of non prescription products. Look at our health website in case you want to to feel healthier with a help of generic supplements. [url=https://gl81.bestessayonline.site/en/free-essay-editors-23389.html]https://gl81.bestessayonline.site/en/free-essay-editors-23389.html[/url] Our company offers general health products. Visit our health contributing portal in case you want to look better. [url=https://6r.bestessayonline.site/en/help-me-essays-research-papers-82744.html]https://6r.bestessayonline.site/en/help-me-essays-research-papers-82744.html[/url] Our company offers health products. Take a look at our health contributing site in case you want to look better. [url=https://5bi.bestessayonline.site/en/writing-service-reddit-7543.html]https://5bi.bestessayonline.site/en/writing-service-reddit-7543.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to look better with a help health products. [url=https://9mq.bestessayonline.site/en/writing-a-thesis-concept-paper-60531.html]https://9mq.bestessayonline.site/en/writing-a-thesis-concept-paper-60531.html[/url] Our company provides herbal pills. Take a look at our health contributing website in case you want to look healthier. https://1r.bestessayonline.site/en/coursework-plagiarism-meaning-33130.html Our company provides a wide variety of non prescription products. Visit our health website in case you want to to feel healthier with a help of health products. [url=https://6g.bestessayonline.site/en/help-writing-personal-statements-92763.html]https://6g.bestessayonline.site/en/help-writing-personal-statements-92763.html[/url]
Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health site in case you want to to improve your health with a help health products. [url=https://s4w1.bestessayonline.site/en/edit-essay-worksheet-24277.html]https://s4w1.bestessayonline.site/en/edit-essay-worksheet-24277.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health portal in case you want to look healthier with a help health products. [url=https://rk3.bestessayonline.site/en/health-research-paper-essay-91248.html]https://rk3.bestessayonline.site/en/health-research-paper-essay-91248.html[/url] Our company provides supreme quality health and related products. Visit our health contributing website in case you want to feel better. [url=https://7e8h.bestessayonline.site/en/dissertation-services-jobs-94894.html]https://7e8h.bestessayonline.site/en/dissertation-services-jobs-94894.html[/url] Our company offers a wide variety of non prescription products. Look at our health site in case you want to to improve your health with a help of generic supplements. https://81nz.bestessayonline.site/en/research-paper-writers-in-india-92535.html Our company offers a wide variety of healthcare products. Visit our health contributing website in case you want to feel better.
101994. brucexu3
29.08.19
13:49
Enjoy our scandal amateur galleries that looks incredibly dirty
http://ebayo32c.kanakox.com/?jaylyn
asian violent porn mistresss harrington porn chubby bbw free porn porn filmed in malta mexico young porn
101993. Antonskate
29.08.19
12:54
[url=http://emiwes.avis23.ru/117822.html]кредитка билайн[/url]
[url=http://fogujepuw.bel-kar.ru/rosu-58552.asp]домашнее секс фото волосатые[/url]
[url=http://uwel.sneg-eg.ru/kartiny-holst-maslo-pornografiya.asp]картины холст масло порнография[/url]
[url=http://rikaryfac.pelletspb.ru/993144-ogromnye-siski-porno-zapretnoe-bezplatno.asp]огромные сиськи порно запретное безплатно[/url]
[url=http://zegyh.sneg-eg.ru/epur/programma-prosmotra-porno-tv-onlayn.html]программа просмотра порно тв онлайн[/url]
101992. margrethc4
29.08.19
11:57
My new hot project|enjoy new website
http://maxporn.hotblognetwork.com/?katy
incredables porn bobby clark porn star fabscout howard anal pian porn free films muslim porn videos religian 1970 taboo porn
101991. WilburnTam
29.08.19
10:57
[url=https://joinnow.alt.com]alt.com[/url]
101990. kayenk1
29.08.19
10:44
Sexy pictuhres each day
http://mensbuttondowns.fetlifeblog.com/?taryn
3d porn animation mind blowing yum yum porn x for boys porn porn brooke fields porn in 3gp
101989. WilburnTam
29.08.19
09:57
[url=https://joinnow.alt.com]alt.com[/url]
101988. ArtemSWeal
29.08.19
09:53
[url=http://eluri.yvesulano.ru/2019/08/27/JgtkkeWZz.aspx]эротические фото 60 годов[/url]
[url=http://nijosaq.defizilyv.ru/hvOJSZL.aspx]эротические фото мужиков[/url]
[url=http://puwiruz.semejnyjkonsultant.ru/novye-eroticheskie-foto-znamenitostey.html]новые эротические фото знаменитостей[/url]
[url=http://pesazoh.evakuator102.ru/foto-goloy-evgenii-kanaevoy-azyqazam.aspx]фото голой евгении канаевой[/url]
[url=http://upihesi.ak-msk.ru/foto-samyh-seksualnyh-golyh-jenshchin.htm]фото самых сексуальных голых женщин[/url]
101987. WilburnTam
29.08.19
08:53
[url=https://joinnow.alt.com]alt.com[/url]
101986. marionma1
29.08.19
07:09
Hot teen pics
http://pornhublesbians.relayblog.com/?arlene
free hand job porn videos fate women porn download lois griffin cartoon porn videos mature women getting undressed porn videos naughty porn wife
101985. Hermanelafe
29.08.19
06:58
[url=http://mysite.ru]http://mysite.ru[/url]
101984. TimothySteve
29.08.19
06:56
[url=http://pornnax.com/]лучшее японские порно фильмы смотреть бесплатно[/url]
- качественное порно видео от популярных студий с красивыми девушками. Только новое и лучшее порно публикуется отдельный день и всё это дозволено бесплатно рассматривать онлайн, скачать порно в HD иначе для телефон. из популярных категорий: пригожий русский секс, браззерс, анал, лесбиянки, зрелые милф, дойки и домашнее порно!
[url=http://pornnax.com/categories/%D0%91%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B5/]порно беременную жену по кругу[/url]

[url=http://pornnax.com/categories/%D0%9A%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B4/]куколд золотой дождь порно[/url]

[url=http://pornnax.com/categories/%D0%9C%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0/]порно райли рид медсестра[/url]

[url=http://pornnax.com/categories/%D0%9D%D0%B5%D0%B3%D1%80%D0%B8%D1%82%D1%8F%D0%BD%D0%BA%D0%B8/]порно негритянки с белыми бесплатно[/url]

[url=http://pornnax.com/categories/%D0%9D%D0%B5%D0%B3%D1%80%D1%8B/]молодые негры порно фильм[/url]
101983. Arseniyfinap
29.08.19
06:45
[url=http://fyje.elemuq.ru/2019-08-26/petrokommerc-usloviya-kreditovaniya-fizicheskih-lic.htm]петрокоммерц условия кредитования физических лиц[/url]
[url=http://obejif.x6x6.ru/21841.html]потерянные фото голых девушек русских[/url]
[url=http://oheryk.tiqaxeqi.ru/DkXV6ZV.html]on-line tv порно inurl index php do search[/url]
[url=http://vyfuge.studio31-sp.ru/360616-kaqazejebe.asp]кредит без процентов на полгода[/url]
[url=http://uxaf.ynirapyf.ru/ZXMDouvcE.html]частные порно фото сотдыха[/url]
101982. lourdesgt3
29.08.19
06:06
Sexy photo galleries, daily updated collections
http://daliy.porn.relayblog.com/?keila
free good sites porn young skinny nipples porn dexters laboratory porn cartoons hotel without porn real minor porn fotos
101981. JadenMed
29.08.19
05:57
nude porn
http://www.academyartstudents.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porno-zona.com/seach/fashion-hd-xxx.html
http://www.outliver.de/redirect.php?url=https://www.porno-zona.com/seach/anti-wrinkle.html
hard porn
http://thepowerhousegroup.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porno-zona.com/seach/cara-ramas-tek-bini.html
taboo porn
old porn
http://franmax.reservoirfrogs.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porno-zona.com/seach/sugarbabe-michellesnylons.html
https://bestcuckoldporn.com/rand/cgi/out.php?member=www.porno-zona.com/seach/wife-video-by-husband.html
hd porn video
http://akhatam.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porno-zona.com/seach/hard-tied-bdsm.html
bbw porn
trannies porn
http://www.sexlesbiantgp.com/cgi-bin/at3/out.cgi?id=12&tag=toplist&trade=https://www.porno-zona.com/seach/two-dvd.html
http://www.guide-niigata.gr.jp/search/count.asp?t=3&i=7&r=https://www.porno-zona.com/seach/first-nifty-rimjob.html
sex porn video
http://www.firstrepubliconline-loan.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porno-zona.com/seach/tite-pusy-bledding.html
fox porn
porn video com
http://notredamefightingirish.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porno-zona.com/seach/sweetest-drug.html
incest porn
https://image.google.cd/url?q=https://www.porno-zona.com/seach/seduct-boy.html
tranny porn
http://fuckblackgay.com/sr/out.php?l=0s.1.70.1212.800&u=https://www.porno-zona.com/seach/vidio-porn-sek-mom-peter.html
milf porn
http://www.hkbu.org.hk/linkcounter/link_counter.php?url=https://www.porno-zona.com/seach/rayl-ne.html
http://www.valentins-musiker.de/guestbook/go.php?url=https://www.porno-zona.com/seach/bhm-guy.html
http://ads.vivatravelguides.com/adclick.php?bannerid=640&zoneid=0&source=&dest=https://www.porno-zona.com/seach/czech-massage-porneq.html
boobs porn
trannies porn
101980. kellykc18
29.08.19
05:45
Sexy teen photo galleries
http://chatwithshemale.shemalehotels.adablog69.com/?deborah
asian schoolgirls porn japan girl porn similar to porn hub email is sending out porn interracial porn mlf
101979. BryanBlurn
29.08.19
04:37
https://similar.porn/it/s/676/www.sexo-hub.com/top/arbporn-tube.html
daughter porn
http://www.bikoms.ru/bitrix/rk.php?id=23&site_id=bi&event1=banner&event2=click&event3=1+/+<>3+<TOP>NEW+ђ¬ђБ‘?ђЮђ§ђЎђБђ?ђЎђИ‘ѕђБ‘?ђЬ&goto=https://www.sexo-hub.com/top/girl-docter-and-boy-coming-xxx.html
https://www.unclaimed.org/link.asp?pageto=https://www.sexo-hub.com/top/masaje-a-tetona.html
sleeping sleep porn
http://visuallightingsoftware.com/Tracking/Default.asp?SOURCE=2007_07&url=https://www.sexo-hub.com/top/russian-mdma-xtc-drug.html
free porn tube
porn
http://images.google.com.ly/url?q=https://www.sexo-hub.com/top/mom-and-son-oney.html
http://click.app4mobile-services.biz/storeLink/?url=https://www.sexo-hub.com/top/free-mom-shev.html
brazzers porn
ru porn
http://www.listenyuan.com/home/link.php?url=https://www.sexo-hub.com/top/bisexual-russian-porn.html
http://www.ceanderson.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.sexo-hub.com/top/hq-porn-amelia-wang-asian.html
http://siliconvalleyautogroup.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.sexo-hub.com/top/eva-aidums.html
porn hub
x porn
https://www.cyberlights.com/cgi-bin/redirect.cgi?https://www.sexo-hub.com/top/sagar-durgesh.html
fuller porn
angel porn
http://airsoftcollector.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.sexo-hub.com/top/phim-96-hd-com.html
big ass porn
angel porn
http://drugdecisions.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.sexo-hub.com/top/sex-prancis.html
http://aimnet.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.sexo-hub.com/top/macine-toy.html
pov porn
http://ashadowsocks.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.sexo-hub.com/top/self-pee-drinking.html
school porn
http://www.yummytastyrecipes.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.sexo-hub.com/top/cuckold-couple-owned.html
xxx porn
101978. BrendaTrire
29.08.19
04:28
I desire to subscribe for this blog to get latest updates, so where can i do it please help out.


[url=http://prostoivkusno.su/perviebluda]cooking recipes with photos[/url]
101977. ErnieBoymN
29.08.19
03:23
Здравствуйте уважаемые форумчане. Вот я решила поднять и обсудить на форуме тему культуры общения в интернете и в часности в социальных сетях в Вконтакте.
Считаю, что здесь как нигде очень много хамят и неуважительно ведут себя)
[img]https://i.ibb.co/vPc10rq/qh-F779-CMU4w.jpg[/img]

[youtube]vZdcQxOd0IY[/youtube]

[b][url=https://vk.com/@vneuchebkarzgmy-etika-i-kultura-obscheniya-v-socialnyh-setyah]Ведь есть же понятие кульруры общения в социальных сетях [/url][/b]

Представьте себе что пишет вам молодой парень, что на фото и видео выше и начинает вам ни с того ни с сего хамить!!
И не важно что вы старше возможно на 10-15 лет, что вы не знакомы и между вами ничего никогда не было, что вы живёте в разных городах, а может быть даже странах и требует от вас секса.
Как будто бы вы ему по факту обязаны!!! В любом случае он так сам решила.

Хотя может быть ноги от тудова растут(((

Цитирую одну статью из интернета:
" Про поведение девушек вконтакте
Подруге (просто подруге) вконтакте написал незнакомый парень. Обменявшись несколькими фразами, она сама побежала добавлять его в друзья (при этом у неё открыт в профиле номер телефона для друзей), затем добавила в скайп. Когда я поинтересовался, для чего это делать самой, девушке - она сказала: "ахахахах" и всё в этом вроде, что я старый (на 8 лет старше) и отстал от жизни и что это нормально. А номер телефона как страница вконтакте, давно не имеет какой-то конфиденциальности.

У меня вопрос к вам, товарищи. Может я что-то упустил в своей жизни? Сейчас действительно среди девушек норма незнакомых парней добавлять в друзья, давать им свой номер и всё это после переписки в пару фраз? Может я зря так всю жизнь усердно подбирал слова, тратил уйму времени и красиво катил, чтоб "завоевать" номерок определенной дамы? Может мне девушки просто неправильные попадались, которые либо тот же номер не давали вообще, либо давали его спустя приличное время пообщавшись с целью продолжить общение в жизни?

А то знаете, как то неловко себя ощущаю, когда меня назвали старым, отсталым дауном, который не знает как делают в виртуальном мире ВСЕ! (она сказала что с такой точкой зрения как у меня - она таких людей даже не знает в своей жизни). "

ПОЭТОМУ МНЕ ТОЖЕ ОЧЕНЬ ХОЧЕТСЯ ПОСЛУШАТЬ ОБЩЕСТВЕННОЕ МНЕНИЕ И УЗНАТЬ НОРМАЛЬНО ЛИ ЭТО КОГДА НЕЗНАКОМЫЙ ПАРЕНЬ СРАЗУ ЖЕ ТРЕБУЕТ НАГЛО У ВАС СЕКСА?
101976. SethWeath
29.08.19
03:11
cosplay porn
http://stickybun.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornko.net/diosa-leather.html
big tits porn
http://flanakin.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornko.net/taman-istri.html
http://nationalerx.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornko.net/porn-movies-form-the-old-days.html
http://www.thefunnyman.nl/gbook_en/go.php?url=https://www.pornko.net/mom-skype-son.html
porn films
https://www.livologermany.de/catalog/view/theme/_ajax_view-product.php?product_href=https://www.pornko.net/sunny-leone-romantic-porn-bf-mo.html
http://freemmorpgtoplay.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornko.net/mexican-teens-fucking-brother.html
porn 2019
http://eurica.net/go?https://www.pornko.net/unknown-german-mistress-slave-anal-training.html
amateur porn
korean porn
http://sappressbooks.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornko.net/xxx-th101.html
http://www.promeddelivery.com/track/exit.php?url=https://www.pornko.net/wet-and-wild-orgy.html
sleeping sleep porn
http://guflu.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornko.net/mama-turnedme-out-full-movie.html
forced porn
porn movies
https://www.holprop.es/index_frame.asp?uid=12091&listpage=y&url=https://www.pornko.net/kids-xxx-forced.html
http://www.hockeyco.com/returns/start_session.php?redirect=https://www.pornko.net/naughty-sex-teacher-francesca-le-fucking.html
http://niac.jp/m/index.cgi?cat=2&mode=redirect&ref_eid=484&url=https://www.pornko.net/porno-aga.html
loving porn
porn star
porn tube
http://www.trafficqm.eu/cms/modules/babel/redirect.php?newlang=pl_PL&newurl=https://www.pornko.net/anemalcax-man.html
http://keyworddensitytools.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornko.net/sexn-sexx-con.html
red porn
public porn
beautiful porn
101975. LarryTar
29.08.19
03:01
[url=https://club.outpersonals.com]outpersonals.com[/url]
101974. RamonNuT
29.08.19
02:26
[b]butter slime[/b]
Sound ASMR scratching from very long nails & long hair. Soft saunds, Relaxation & Sleep. Relaxing, stimulating sounds of the claws nails. Stimulating massage long fingernails different parts of the body.
Different sounds of nails on slime.

Watch the best ASMR satisfying video triggers and tingling:: [url=https://www.youtube.com/watch?v=Or8IUTxIn6s]ASMR trigger from cat Maine Coon & long nails tapping triggers[/url]

[b]ASMR stands for Autonomous Sensory Meridian Response[/b] and describes a tingling sensation that usually starts on the scalp or the back of the neck and can spread throughout the rest of the body. Videos like this are meant to trigger this feeling, known as tingles. It can also be used for relaxation purposes or to fall asleep. Some people use it to focus while studying.
101973. LarryTar
29.08.19
02:13
[url=https://club.outpersonals.com]outpersonals.com[/url]
101972. esifgesqx
29.08.19
01:40
ОТЕЧЕСТВЕННЫЕ СЫРЫ КРУПНЫМ И МЕЛКИМ ОПТОМ
В наш ассортимент включены десятки разновидностей сыра на любой вкус по ценам производителей

сыры производства маслосырзавода «Порховский» (Россия) – «Аланталь», «Российский», «Пошехонский», «Костромской», «Голландский» и т.п.;
белорусские сыры «Тильзитер», «Монастырский», «Пошехонский», «Солнечный», «Черный принц» и другие
Приглашаем к обоюдовыгодному сотрудничеству все заинтересованные предприятия и организации любого масштаба, ведь мы реализуем сыр мелким оптом, крупными оптовыми партиями, на самых выгодных и комфортных для заказчиков условиях.
Поставки продукции производятся со склада компании, расположенного на территории Москвы.

http://best-cheese.ru
101971. LarryTar
29.08.19
01:21
[url=https://club.outpersonals.com]outpersonals.com[/url]
101970. AdrianTrink
29.08.19
01:19
Обход блокировки гидра2веб, зеркало гидра2веб, сайт гидра hydra2web http://hidra2web.xyz
101969. britneyiz1
29.08.19
00:51
Hot photo galleries blogs and pictures
http://hotadultpics.hotsezyimages.allproblog.com/?meaghan
lib real home porn porn best butt tekken porn vids thai amateur porn videos retro models porn
101968. LarryTar
29.08.19
00:28
[url=https://club.outpersonals.com]outpersonals.com[/url]
101967. Albertlog
29.08.19
00:26
[url=http://tovuhyv.pelletspb.ru/854170/djessi-sammers-porno-onlayn.php]джесси саммерс порно онлайн[/url]
[url=http://useb.friendexchange.ru/ydolad/avtokredit-v-gvladimir.aspx]автокредит в г.владимир[/url]
[url=http://ehacybi.pelletspb.ru/starye-sosedki-galerei-seks-foto/]старые соседки галереи секс фото[/url]
[url=http://byqa.anomaliamusic.ru/porno-uchitelnica-peniya-858695.php]порно учительница пения[/url]
[url=http://vywusux.ycabyzytu.ru/45709.asp]банк прокредит молдова[/url]
101966. joseyt4
29.08.19
00:13
Enjoy daily galleries
http://bigtwerkporn.bestsexyblog.com/?belen
porn thumbnail search milf porn site free step brother and siter porn porn water bottle scene free teen wild sex porn
101965. Tiffanyploto
28.08.19
23:45
My sex Skype
-------------------------------
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!
-------------------------------
[url=http://gg.gg/myhomesex][img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg[/img][/url]|[url=http://gg.gg/home-video]
My cunt is always wet mmm ....
[img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg[/img][/url]|[url=http://gg.gg/home-video][/img][/url]
-------------------------------
Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
http://gg.gg/myhomesex
-------------------------------
Fuck on camera for free!
http://gg.gg/home-video
-------------------------------
101964. LarryTar
28.08.19
23:34
[url=https://club.outpersonals.com]outpersonals.com[/url]
101963. esthersy18
28.08.19
23:23
Enjoy daily galleries
http://asiansluts.xblognetwork.com/?joanna
free porn girl fucks horse free thumbnails categories porn fee selfsuck dickgirl porn sex hot watch porn porn star starts with l
101962. Davidgarie
28.08.19
23:13
Все виды страхования в ДНР:
- Автостраховка ОСАГО для поездок в Россию
- ЗЕЛЕНАЯ КАРТА для выезда за границу
- Страхование туристов
- Страхование спортсменов

Все полисы обязательно вносятся в систему РСА и международную базу данных!
Консультация и сопровождение по страховым случаям. Представляем ведущую страховую компанию с представительствами во всех регионах России. Большая сеть на территории ДНР. Лучшие условия для жителей ДНР.

Центральный офис: г.Донецк.ул Постышева 99 офис 4
тел: 071 496 76 60
https://vskdnr.ru
info@vskdnr.ru
101961. TinaToob
28.08.19
23:07
It is BIRTHDAY of your website!!!

Recomendations and Advices how to increase sales in your Store or traffic to your site.
Boost your ranking!

If you want more money from your online webpage or business, more traffic, all is in your hands.

[url=https://www.etsy.com/listing/728111737/website-analysis-audit-report-review?ref=shop_home_active_1] Your Website SEO on ETSY[/url]
[url=https://www.ebay.com/itm/143362861916] Your Website SEO on EBay[/url]

I produce RESULTS!
GET MORE TARGETED VISITORS & POSSIBLY ACHIEVE A HIGH PAGE RANKING IN SEARCH ENGINES and EVEN INCREASE SALES !

[url=https://www.etsy.com/listing/728111737/website-analysis-audit-report-review?ref=shop_home_active_1][img]https://i.etsystatic.com/11667306/r/il/beb610/2032042427/il_794xN.2032042427_bk0m.jpg[/img][/url]
.
101960. LarryTar
28.08.19
22:36
[url=https://club.outpersonals.com]outpersonals.com[/url]
101959. EricDrere
28.08.19
22:34
best porn
https://x-invest.net/forum/external.php?url=http://www.alta.by/go.php?u=https://www.pornfactory.info/skinny-young-teen-does-anal-fantasyhd.html
http://www.boosterblog.es/votar-26047-24608.html?adresse=www.pornfactory.info/ana-rodriguez.html&popup=1
rape porn
http://heartyheirlooms.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornfactory.info/japan-ambushed.html
massage porn
http://b5togb.hkedcity.net/gate/gb/www.pornfactory.info/seachweb-camere.html
https://www.google.ps/url?q=https://www.pornfactory.info/mom-handjob-son-porn.html
https://www.earone.it/redirect.php?url=https://www.pornfactory.info/xxxx-smol.html
teen porn video
http://nakedsnotrockets.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornfactory.info/double-girls-single-man.html
bbc porn
http://ip-srv.ru/informers.php?address=www.pornfactory.info/hot-brazzer-teacher.html
porn tv
mother porn
http://www.bookr.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornfactory.info/caught-materbetion.html
http://d2publicrelations.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornfactory.info/busty-mexican-teen-blowjob-in-the-car-pov.html
being porn
http://nt-subs.usliabilityinsurance.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornfactory.info/public.html
http://redlinenyc.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornfactory.info/dubal-uuck.html
stepmom porn
less porn
http://www.linearmotion.co.nz/ra.asp?url=https://www.pornfactory.info/jennifer-doing.html
daddy porn
http://balticoil.oshovision.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornfactory.info/erika-lust-dear-brother-in-law-lieber-schwager.html
mia porn
watch porn
https://virates.com/jump.php?url=https://www.pornfactory.info/straight-video-3153.html
she porn
blowjob porn
101958. DenisHaula
28.08.19
22:26
[url=http://jyfale.your-link.ru/2019-08-18-I3B.php]авто с пробегом в березовском в кредит[/url]
[url=http://roniqilaq.evakuator102.ru/junexiw.asp]как изменить кредитное плечо в metatrader 4[/url]
[url=http://cappuccino43.ru/835486.html]сосут ноги секс фото[/url]
[url=http://upihesi.ak-msk.ru/domashnie-foto-hudyh-golyh.htm]домашние фото худых голых[/url]
[url=http://bapaqilyc.beferotyf.ru/16708.php]фото голых блондинок в душе[/url]
101957. louisemv1
28.08.19
20:03
Hot sexy porn projects, daily updates
http://amiturephotos.allproblog.com/?marina
free young violent porn tubes freaky boobs porn free illegal highschool porn hote motel porn jinny pearce porn
101956. bernadinecd3
28.08.19
19:55
Sexy pictures each day
http://sexyom.hotgirlinthing.xblognetwork.com/?kiley
camel clip porn small video porn free porn camping asian women with small breasts porn teen emo sex porn
101955. Williamphilm
28.08.19
19:21
StoriesGain - заработок в инстаграм или Как разместить рекламу у тысяч блогеров одним кликом ?
Регистрируйся! [url=]StoriesGain.gq[/url]
https://storiesgain.livejournal.com/511.html
101954. Timothybic
28.08.19
19:08
solo porn4
https://mudcat.org/link.cfm?url=https://kvadroom.ru/
little porn
http://languagelearningroom.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
http://young-teen-pics.com/crtr/cgi/out.cgi?id=153&l=top_top&u=https://kvadroom.ru/
porn parody
sexy porn
https://www.google.cd/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0CEIQFjAG&url=https://kvadroom.ru/&ei=bhH2VKj1EcvzUI3PgOAC&usg=AFQjCNF_UPhquais8toWZqA3FrvxSc3xbg&bvm=bv.87269000,d.d24
https://www.google.co.tz/url?sa=i&rct=j&q=mohamed+matumla&source=images&cd=&docid=yuDfb_X7Gab40M&tbnid=RYy8i5d178GAsM:&ved=0CAUQjRw&url=https://kvadroom.ru/&ei=1DvLUYu2HPKY0QWB7IA4&bvm=bv.48340889,d.ZGU&psig=AFQjCNEE_cmg2doRtrwwiYg87cOZdFtpkg&ust=1372359975531471
https://www.taxicode.com/user/login/create/?ARGS=create/&args=create/&next=https://kvadroom.ru/&ce=0
love porn
http://metalexchangedirect.com/med/click.php?xs=X43474d58f123&url=https://kvadroom.ru/
young porn
porn compilation
http://vintagepinupgirls.net/crtr/cgi/out.cgi?url=https://kvadroom.ru/
http://102711.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
eva porn
old porn
http://www.compclubs.ru/redirect.php?url=https://kvadroom.ru/
http://www.pizzaporntube.com/te3/out.php?s=100,85&u=https://kvadroom.ru/
https://www.xmusic.ie/switch_country.php?to=uk&return=https://kvadroom.ru/
best good porn
school porn
http://reputationcomcorruption.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
http://debrawinger.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
free porn video
teen porn video
blacked porn
full hd porn
http://lightconecorp.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
101953. noemitv1
28.08.19
18:56
Scandal porn galleries, daily updated lists
http://celebrity.porn.hotblognetwork.com/?meaghan
manga free porn porn youngg hand and solo porn unusual pussy nackid porn pictures of old kids zach eferon porn
101952. krystaltc2
28.08.19
18:47
My new hot project|enjoy new website
http://hamster.porn.instakink.com/?kaylie
free porn easytube paulina gretzky porn kristian porn gay top ten teen porn site mississippi porn
101951. MarinaGOEmelt
28.08.19
18:27
Новостройки Иркутска квартиры от застройщика. Как купить новую квартиру и остаться довольным
Недвижимость на сегодняшний день просто пугает своим разнообразием. Но по сравнению с предыдущими годами ценовая категория достаточно приемлемая для всех категорий населения. Например, новая квартира в новостройках Иркутска будет стоить намного дешевле, чем такая же квартира на вторичном рынке города. Поэтому квартиры в новостройках все чаще и чаще выбирают среди тысячи предложений на рынке недвижимости.
[url=http://berkembang.web.id/story.php?title=V-KAKOI-STEPENI-PROVERIT-KVARTIRU-VSEGDA-CHISTOTU-PRI-POKUPKE-SAMOSTOYATELNO]ремонт квартир в новостройке под ключ[/url]
[url=http://stokeswichmann83.iktogo.com/post/--]новостройки года[/url]
[url=https://www.plurk.com/greenbergmilne4]купить квартиру в новостройке цены[/url]
[url=https://tagoverflow.stream/story.php?title=ZA-bitcoin-BITKOIN-MOZHNO-KUPIT-NEDVIZHIMOST-V-SSHA-2#discuss]новостройки от застройщика под ключ[/url]
[url=http://bookmarkclub.cf/story.php?title=KADASTROVAYA-STOIMOST-MOZHET-BYT-OSPORENA]сданные новостройки[/url]
101950. AdrianTrink
28.08.19
17:03
Обход блокировки гидра2веб, зеркало гидра2веб, сайт гидра hydra2web http://hidra2web.xyz
101949. Brianket
28.08.19
16:56
shemale porn
http://www.dynonames.com/buy-expired-or-pre-owned-domain-name.php?url=kvadroom.ru/
porn tv
http://rk-integration.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
https://ovt.gencat.cat/gsitgf/AppJava/ce/traint/renderitzarCE.do?reqCode=inicial&set-locale=en_GB&idServei=ENE001SOLC&urlRetorn=https://kvadroom.ru/&idPDFDownload=171126093631
ass porn
big tits porn
http://deluxelabs.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
http://1800motorcycle.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
http://www.e-expo.net/category/click_url.html?url=https://kvadroom.ru/
daddy porn
http://udobno24.ru/redir.php?r=https://kvadroom.ru/
daddy porn
little porn
http://archangelsindia.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
http://wire-vac.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
small porn
men porn
http://1penncentral.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
http://cztygkjx.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
http://gumnaam.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
raping porn
vintage porn
http://www.quickmetall.de/en/Link.aspx?url=https://kvadroom.ru/
http://2bone.com/links/cgi-bin/2check.cgi?spider_url=kvadroom.ru/&start=181&o=f
pregnant porn
school porn
foot porn
rape porn
http://q8ytop.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
101948. JeremiahTug
28.08.19
16:21
porn tube
http://massaautopawn.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/deep-anal-gay.html
https://statvoo.com/website/www.kings-porno.com/mom-keeps-panties-on.html
watch porn
http://www.autism-info.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/tender-babebrooklyn-chase-sucks-and-rides-wildly-in-pov.html
ass porn
http://www.caribbeanweddings.com/click_track.html?r=www.kings-porno.com/online-date-sex.html
https://meo.bashkortostan.ru/bitrix/redirect.php?event1=news_out&event2=http://likeion52.ru/&event3=Муниципальное+бюджетное+общеобразовательное+учреждение+«Лицей+№+52»+городского+округа+город+Уфа+Республики+Башкортостан&goto=https://www.kings-porno.com/rico-strong-assian.html
www porn
http://dunhamlawalert.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/mom-and-son-reul.html
http://www.boyswantmoms.com/cgi-bin/at3/out.cgi?id=386&tag=toplist&trade=https://www.kings-porno.com/seachtata-sniff.html
pov porn
porn model
https://images.google.de/url?q=https://www.kings-porno.com/skinny-black-girl-drink-cum.html
http://hockey-game.ru/redirect.php?to=https://www.kings-porno.com/creampie-his-wife.html
http://shiftsf.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/sexyvdio-garl.html
porn films
porn games
http://www.rose-plastic.kr/redirect.php?lang=EN&link=https://www.kings-porno.com/catch-of-the-day-full-on-zzerz-com.html
elder porn
http://www.hot-odds.ru/(S(3zi35155b2gixm55ekygfh55))/Proxy/OpenUrl?url=https://www.kings-porno.com/confused-elder-sister-sex-with-brother.html
http://mediaguide.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/tpacosando-a-tia-e-publicohtml.html
good porn
foot porn
http://poolwatcher.world-visit.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/best-friends-in-steamy-sexplay.html
monster porn
porn 2019
http://handduty.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/lean-on.html
mine porn
amateur porn
101947. XRumerTest
28.08.19
16:18
Hello. And Bye.
101946. Poliakova#Galina[Rterovzseboqereo,2,5]
28.08.19
16:13
Спасибо Анатолию Воронцову, помог разобраться в теме и научил зарабатывать 240 000 в месяц, я уволился с основной работы и живу в тае, тайские девочки мне нравятся

[url=http://shopbet.ru/]Советы по заработку на ставках, консультация бесплатно Подробности по ссылке...[/url]
101945. kimberlylo69
28.08.19
16:12
Dirty Porn Photos, daily updated galleries
http://stacylordsporn.teenauntporn.adablog69.com/?cristal
big nipple porn stars porn at pinkworld medical fetish porn surgery fucx porn website gay price porn
101944. KarySic
28.08.19
15:46
[url=https://velpanex.ru/shop/18/desc/osimert]Osimert (Осимертиниб 80 мг) - Осимерт (Osimertinib) – ПОЛНЫЙ аналог Tagrisso/Тагриссо[/url]
Osimert (Осимертиниб 80 мг) - Осимерт (Osimertinib) – лекарство, направленное на борьбу с раковыми клетками в легких, тем самым уменьшая размеры опухоли. Действие осуществляется за счет ингибирования тирозинкиназы. Эффективен данный препарат в первую очередь в отношении сенсибилизирующих мутаций, а именно - Т790М

Форма выпуска
Представляет собой покрытые оболочкой капсулы. В каждой капсуле содержится 80 мг основного вещества, а также имеются дополнительные компоненты.

Дозировка препарата
Чтобы был назначен курс лечения, необходимо пройти специальное обследование, а также сдать все необходимые анализы. Лечащий врач делает вывод о виде заболевания и о степени его тяжести, после чего назначает подходящий курс лечений. Дозировка препарата зависит от особенностей организма пациента, а также от стадии ракового заболевания. У нас вы можете [b]Osimert (Осимертиниб 80 мг) - Осимерт (Osimertinib) купить[/b] уже сегодня. На протяжении всего курса лечения состояние пациента регулярно проверяется, и если не был замечен положительный результат, врач может остановить прием препарата. Также потребность в прекращении курса лечения может возникнуть и при ухудшении состояния больного.

Показания к применению
Прием препарата назначается при раке легких. Лекарство может быть назначено в случае, если другой препарат не оказал должного эффекта, а также при невозможности пройти больным процедуру химиотерапии. На [b]Osimert (Осимертиниб 80 мг) - Осимерт (Osimertinib) цена[/b] указана на нашем сайте. Мы гарантируем качество всех лекарств, представленных в каталоге.

Противопоказания
Не рекомендуется осуществлять прием препарата: • Женщинам, находящимся на стадии беременности или лактации; • Больным с гиперчувствительностью на какой-либо из компонентов; • Детям в возрасте до 18 лет. Также запрещено употреблять лекарственное средство, если параллельно осуществляется курс лечения медикаментами, имеющих в своем составе зверобой. Актуальная на [b]Osimert (Осимертиниб 80 мг) - Осимерт (Osimertinib) стоимость[/b] указана в каталоге, заказ вы можете оформить прямо сейчас на сайте.

Побочные эффекты
В основном побочные эффекты проявляются у каждого по-разному. Это зависит от индивидуальных особенностей организма пациента. Среди наиболее часто встречаемых: • боли в мышцах и суставах; • проблемы с печенью; • нарушение сердцебиения; • аллергические реакции; • боли в голове и головокружения. При появлении хотя бы одного побочного эффекта стоит обратиться за консультацией к лечащему врачу. Он решит, можно ли продолжать курс лечения, или выпишет аналог препарата в случае необходимости. В большинстве случаев [b]Osimert (Осимертиниб 80 мг) - Осимерт (Osimertinib) отзывы[/b] положительные.

Хранение и продажа
Хранение препарата осуществляется в темном, сухом и недоступном для детей месте. Срок годности составляет два года. Продажа лекарственного средства осуществляется по рецепту врача. Но у нас вы можете заказать препарат в онлайн-режиме.
[url=https://velpanex.ru/shop/18/desc/osimert]Osimert (Осимертиниб 80 мг) - Осимерт (Osimertinib) – ПОЛНЫЙ аналог Tagrisso/Тагриссо[/url]


[url=https://velpanex.ru/shop/18/desc/osimert]осимертиниб инструкция[/url]
101943. effiezp69
28.08.19
15:36
Dirty Porn Photos, daily updated galleries
http://poloteeshirt.instakink.com/?antonia
flora martinez porn bam margera porn porn mature hardcore girlfriend gangbanged porn mp3 porn vids
101942. MarinaGOEmelt
28.08.19
15:13
Что нужно знать при покупке квартиры в новостройке?. Как купить новую квартиру и остаться довольным
Недвижимость на сегодняшний день просто пугает своим разнообразием. Но по сравнению с предыдущими годами ценовая категория достаточно приемлемая для всех категорий населения. Например, новая квартира в новостройках Иркутска будет стоить намного дешевле, чем такая же квартира на вторичном рынке города. Поэтому квартиры в новостройках все чаще и чаще выбирают среди тысячи предложений на рынке недвижимости.
[url=http://finvyu.com/beta/index.php?qa=user&qa_1=thomassenfranklin4]купить квартиру в новостройке от застройщика[/url]
[url=http://www.x2145-productions.technology/index.php?title=______2019]купить квартиру в новостройке цены[/url]
[url=https://techdirt.stream/story.php?title=VLASTI-IZYALI-NEDVIZHIMOST-SVIDETELEI-IEGOVY-POVSECHASTNO-1-MLRD-RUBLEI-V-SANKT-PETERBURGE#discuss]купить квартиру в иркутске в новостройке[/url]
[url=http://berteman.web.id/story.php?title=V-STOLITSE-OTMECHEN-ROST-SPROSA-NA-ARENDU-ELITNOGO-DOROGOGO-ZHILYA]купить квартиру новостройке ключами[/url]
[url=http://wnrx365.com/home.php?mod=space&uid=15510]стоимость новостроек[/url]
101941. BrianPRORP
28.08.19
13:45
Our company offers generic pharmacy. Look at our health contributing website in case you want to feel healthier. [url=https://6ir.medonline.site/it/azoto-per-mal-di-schiena-56575.html]https://6ir.medonline.site/it/azoto-per-mal-di-schiena-56575.html[/url] Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health website in case you want to feel better with a help of generic supplements. [url=https://9sp.medonline.site/es/medicamentos-para-el-dolor-de-espalda-92043.html]https://9sp.medonline.site/es/medicamentos-para-el-dolor-de-espalda-92043.html[/url] Our company provides a wide variety of health products. Look at our health contributing website in case you want to strengthen your health. [url=https://4h.medonline.site/pl/na-bl-krgosupa-bez-recepty-54963.html]https://4h.medonline.site/pl/na-bl-krgosupa-bez-recepty-54963.html[/url] Our company provides supreme quality supplements. Visit our health contributing site in case you want to improve your health. [url=https://c93i.medonline.site/gr/arthrolon-gel-quanto-costa-33946.html]https://c93i.medonline.site/gr/arthrolon-gel-quanto-costa-33946.html[/url] Our company offers supreme quality pills. Look at our health contributing website in case you want to improve your health. https://g77x.medonline.site/hu/htfjs-csoekkentse-3949.html Our company provides a wide variety of non prescription products. Look at our health site in case you want to strengthen your health with a help health products. [url=https://br03.medonline.site/gr/osfyalgia-me-ischialgia-15013.html]https://br03.medonline.site/gr/osfyalgia-me-ischialgia-15013.html[/url]
Our company offers herb-based health products. Visit our health contributing portal in case you want to look better. [url=https://1p.medonline.site/it/mal-di-schiena-shiatsu-87542.html]https://1p.medonline.site/it/mal-di-schiena-shiatsu-87542.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription products. Take a look at our health site in case you want to look better with a help of health products. [url=https://4f5c.medonline.site/hu/izueleti-fjdalom-influenza-utn-52036.html]https://4f5c.medonline.site/hu/izueleti-fjdalom-influenza-utn-52036.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Visit our health site in case you want to feel better with a help generic supplements. [url=https://9v1r.medonline.site/pt/como-melhorar-a-dor-na-coluna-cervical-86120.html]https://9v1r.medonline.site/pt/como-melhorar-a-dor-na-coluna-cervical-86120.html[/url] Our company offers herb-based health products. Take a look at our health contributing portal in case you want to feel healthier. https://h33p.medonline.site/de/rueckenschmerzen-mittel-5231.html Our company provides a wide variety of non prescription products. Look at our health site in case you want to to feel healthier with a help of health products.
101940. cheryleh3
28.08.19
13:35
Teen Girls Pussy Pics. Hot galleries
http://xxxschoolporn.miaxxx.com/?angie
free trailer park girl porn trailer trash whores porn amuetar porn tube erotic high class gay porn free porn stories gal losing cherry
101939. MylottoSat
28.08.19
11:23
If you watch adventure films, you know there is always a reward of several millions assumed for the capture of the most wanted risk takers.
Blockbuster characters get involved in incredible escapades and experience tremendous difficulties to make a scoop.
Why so difficult, we wonder?
After all, they can just play Italian Lotteries!
None of the sheriffs from the adventure movies offer you a massive 149.000.000 amount — this is the new Jackpot of the legendary Australian Lottery game — for the capture of even the most turretless adventurer!
The winning numbers in the previous American Lottery Powerball draw were 10, 13, 30, 51, 69, and 10. The new multimillionaire hasn’t yet been defined, so the Jackpot has grown to such a giant amount. However, the results of the draw were impressive: 16 players won big. But the Jackpot still has been waiting for its master!
[url=http://mylotto.ru] The best offer “price = major prize” on the site! Play Californian lottery SuperLotto Plus online with jackpot $ 54 000 000 US.[/url].
101938. BrianInime
28.08.19
11:12
watch a lot of MILF sex videos at http://milfporno.space
101937. KirillMit
28.08.19
09:57
[url=http://ogozovyj.x6x6.ru/2019-08-23/8BLsx4ZKX.php]халявные порнофотки зрелых теток[/url]
[url=http://zesara.habarovsk-catalog.ru/4SirO85W3t.html]yuong teens порно фото[/url]
[url=http://kixy.ycabyzytu.ru/eroticheskie-foto-devushek-yaponok/ugysyfonan.html]эротические фото девушек японок[/url]
[url=http://befek.cappuccino43.ru/dokumenti-na-podatkoviy-kredit-za-navchannya/681544.asp]документи на податковий кредит за навчання[/url]
[url=http://netevuna.egogivukab.ru/440443.php]фото семейного анального секса[/url]
101936. Виктор
28.08.19
08:52
Перезвоните мне пожалуйста 8 (962) 685-78-93, для связи со мной нажмите цифру 2, Евгений.
101935. melanietd16
28.08.19
08:45
Nude Sex Pics, Sexy Naked Women, Hot Girls Porn
http://realsextube.hotblognetwork.com/?payton
teeny tiny porn tube watch asian porn online for free nick east and porn vittual 3d porn bick cock porn
101934. Djovanna Dog
28.08.19
08:16
Приветик, что нового?
101933. cassandrahp1
28.08.19
07:31
Scandal porn galleries, daily updated lists
http://germanporn.hotnatalia.com/?essence
free beat porn gorgeous ladies porn ass jiggling porn prague porn rule the hub free porn
101932. VyacheslavAftex
28.08.19
06:55
[url=http://irybyruk.fajocifa.ru/bepezax/index.html]порно без регистрации для мегалайнеров[/url]
[url=http://ehuxami.gdz-ege.ru/79121.asp]cvjnhtnm порно lupe fuentes[/url]
[url=http://ozado.fofuqery.ru/OOsP.asp]dr web убрать порно баннер[/url]
[url=http://fegysy.cappuccino43.ru/2019/08/22-ziguba.htm]порно онлайн мама дочка папа[/url]
[url=http://ewurepyra.argo-pvc.ru/74429/]код для порно-баннера[/url]
101931. HarleyAcany
28.08.19
06:51
арт лайф украина

[url=http://artlife.com.ua/store/ad-balans/]ад баланс арт лайф[/url]
101930. SergAbobe
28.08.19
05:08
Hello. And Bye.
101929. MarinaGOEmelt
28.08.19
04:20
Что нужно знать при покупке квартиры в новостройке?. Как купить новую квартиру и остаться довольным
Недвижимость на сегодняшний день просто пугает своим разнообразием. Но по сравнению с предыдущими годами ценовая категория достаточно приемлемая для всех категорий населения. Например, новая квартира в новостройках Иркутска будет стоить намного дешевле, чем такая же квартира на вторичном рынке города. Поэтому квартиры в новостройках все чаще и чаще выбирают среди тысячи предложений на рынке недвижимости.
[url=https://v.gd/wo0CY3]новостройки от застройщика недорого[/url]
[url=http://www.onpageseopro.com/story.php?title=UZNAT-STOIMOST-NEDVIZHIMOSTI]новостройки сдан[/url]
[url=http://www.popolls.com/index.php?qa=user&qa_1=briggslindahl4]ремонт в новостройке под ключ[/url]
[url=https://community.alexa-tools.com/members/philipsen57winstead/activity/169180/]ремонт квартир ключ новостройка[/url]
[url=https://linkvault.win/story.php?title=KUPIT-KVARTIRU-V-NOVOSTROIKE-S-PODACHI-ZASTROISHCHIKA#discuss]квартиры новостройки от застройщика цены[/url]
101928. WayneDet
28.08.19
04:10
[url=http://incest-onlain.com/]порно видео инцест реальное любительское[/url]
– часть, который наполнен качественными роликами с сексом. В нем принимают участие исключительно самые близкие люди, где также возможны различные невероятные извращения. Единственно здесь пара и сестра могут делать анальное порево, а дитя с матерью устраивать жесткий групповой секс с ее любовником. В этой категории видео ужасно облако людей, которые кайфуют через нестандартного сношения, которое больше удовлетворяет их морально, что, физическое утешение здесь также находится для высоком уровне. Им нравится трахаться, несмотря на то, сколько к таким романам, согласен и в целом, к инцест пореву отношение у большинства людей хватит неоднозначное.

[url=http://incest-onlain.com/porno-incest-babushka-i-vnuk/]внук лижет писю бабушке порно[/url]

[url=http://incest-onlain.com/porno-incest-brat-i-sestra/]смотреть порно онлайн сестра дрочит брату[/url]

[url=http://incest-onlain.com/porno-incest-dedushka-i-vnuchka/]порно дедушки с внучками с разговорами[/url]

[url=http://incest-onlain.com/porno-incest-mama-i-syn/]порно комиксы про маму и сына[/url]

[url=http://incest-onlain.com/porno-incest-papa-i-dochka/]порно семья мама папа сын дочь[/url]
101927. Gavriilgek
28.08.19
03:56
[url=http://nufevotud.friendexchange.ru/jenshchiny-v-soku-seks-foto.asp]женщины в соку секс фото[/url]
[url=http://oxukyhar.ynirapyf.ru/2018-08-08_gde-vzyat-vygodnyy-kredit-forum.html]где взять выгодный кредит форум[/url]
[url=http://azij.semejnyjkonsultant.ru/18nu.aspx]частные порно клубы[/url]
[url=http://egitizis.bel-kar.ru/porno-video-seks-zvezd.asp]порно видео секс звезд[/url]
[url=http://ixupyd.to-moscow.ru/iYgUVr.htm]хентай порно онлайн связанные[/url]
101926. JeffreyIromo
28.08.19
03:54
Русское анальное порно | Бесплатные видео анальный секс | порнуха фильмы ролики в попу [url=http://rusanal.com]Русское анальное порно !..[/url]
101925. Samufet
28.08.19
03:37
[url=https://megaremont.pro/irkutsk]Ремонт квартир в городе Иркутске[/url]
101924. Robthaf
28.08.19
03:07
Штриховка в Автокаде <a href=https://drawing-portal.com/shading-gradient-autocad/shading-gradient-autocad.html>https://drawing-portal.com/shading-gradient-autocad/shading-gradient-autocad.html</a> как нанести, построить.
101923. HarrietIsoro
28.08.19
02:28
Просто в моду американок - феменисток, почти все они тайно лесбиянствуют. К счастью, не все такие...
[url=http://zashibisporno.ru/golye-devki-porno-foto/1212-golaya-devka-beret-v-rot-dva-chlena-i-trahaetsya-v-gruppovushke.html][img]http://zashibisporno.ru/uploads/posts/2016-06/medium/1465144609_image-791.jpg[/img][/url]
для молоденькой тёлки на частных фото откровенное фото порно, [url=http://zashibisporno.ru/britye-pilotki-porno-foto/1162-vdvoem-trahayut-brituyu-pilotku-glamurnoy-blondinki.html]Рыжая малышка с волосатой вагиной откровенное фото[/url]
http://zashibisporno.ru/
101922. MarinaGOEmelt
28.08.19
01:08
Философия покупки новостройки. Как купить новую квартиру и остаться довольным
Недвижимость на сегодняшний день просто пугает своим разнообразием. Но по сравнению с предыдущими годами ценовая категория достаточно приемлемая для всех категорий населения. Например, новая квартира в новостройках Иркутска будет стоить намного дешевле, чем такая же квартира на вторичном рынке города. Поэтому квартиры в новостройках все чаще и чаще выбирают среди тысячи предложений на рынке недвижимости.
[url=http://www.scuffed.site/index.php?qa=user&qa_1=steensteen0]новостройки рядом с метро[/url]
[url=https://www.mcdaniel.edu/index?URL=ariscool.com/haagensen55boydjye]новостройки под[/url]
[url=https://aixindashi.stream/story.php?title=NALOGOVAYA-BUDET-VYSLEZHIVAT-NEDVIZHIMOST-DACHNIKOV-S-BESPILOTNIKOV-I-NACHISLYAT-NALOG-NA-GARAZHI-I-BANI-AVTOMATICH#discuss]ремонт квартир в новостройке[/url]
[url=http://bookmarkwiki.xyz/story.php?title=STOIMOST-NEDVIZHIMOSTI-ROSREESTR]фото новостроек[/url]
[url=http://rispondipa.it/index.php?qa=user&qa_1=tuckerrye12]купить квартиру в иркутске в новостройке[/url]
101921. FedorShora
28.08.19
00:59
[url=http://ginamako.prodvam.ru/fhIDwY.aspx]donatella русское порно[/url]
[url=http://bufedyhof.qyhil.ru/312360.html]миг кредит новомосковск[/url]
[url=http://esod.urcentr-victorya.ru/porno-pyanyh-mamochek/152439.aspx]порно пяных мамочек[/url]
[url=http://tjreftjyr.alivy.ru/gde-vzyat-dengi-pod-zalog-pts.asp]где взять деньги под залог птс[/url]
[url=http://uvekyq.pezesugep.ru/998116/zaymy-v-novosibirske.htm]займы в новосибирске[/url]
101920. LarryTar
28.08.19
00:47
[url=https://usa.alt.com/Sex-Dating/United-States/Utah/Brigham-City]Sex Dating in Brigham City[/url]
101919. CaseyElutt
28.08.19
00:07
XYZ|國中基測|基測|基測歷屆試題|命題光碟|基測中心|基測試題滿1000送200

http://xyz.net.tw/
101918. LarryTar
27.08.19
23:46
[url=https://usa.alt.com/Sex-Dating/United-States/Utah/Magna]Sex Dating in Magna[/url]
101917. lorieqo16
27.08.19
23:44
Hot galleries, thousands new daily.
http://momdoingporn.hotnatalia.com/?jordan
porn amateur milf long play flash adam killam porn star jag 27 3d porn comics gay renters gay porn caning women porn
101916. dok
27.08.19
21:55
If you search on the way something captivating, in control this away from


<a href='https://cetinuble.cl/2019/08/12/ideal-ways-to-expend-ones-own-100-free-precious/'>https://cetinuble.cl/2019/08/12/ideal-ways-to-expend-ones-own-100-free-precious/</a>
101915. Jamesenads
27.08.19
21:01
Go [url=http://offeramazon.ru/2019/06/11/парсинг-в-релевантные-форумы/]A-Parser includes 70 parsers[/url]
101914. Normanwar
27.08.19
18:55
Извиняюсь, ничем не могу помочь. Я думаю, Вы найдёте верное решение.

---
Спс мну нравиться! стандарты на продукцию и услуги госты, стандарт на продукцию гост р и [url=http://forest.ru/blogs/upekufa/the-ca.php]тут[/url] стандарты на продукцию примеры гост
101913. PavelNar
27.08.19
18:28
[url=http://fegysy.cappuccino43.ru/2019/08/22-zacujunac.htm]порно онлайн кончают в мам[/url]
[url=http://reqyk.xyjugu.ru/2019-08-27_84738.asp]http www лунка ru порно[/url]
[url=http://boxelabib.ecler38.ru/2019-08-17/mzDzr6.htm]укрсиббанк суд валютный кредит проблемы[/url]
[url=http://oxyvadoja.cosultant.ru/2019/08/25/porno-wap-sayt-s-chastnymi-foto/]порно wap сайт с частными фото[/url]
[url=http://soxifu.urcentr-victorya.ru/2019-08-27-kredit-na-priobretenie-vtorichnogo-jilya.php]кредит на приобретение вторичного жилья[/url]
101912. desireeck2
27.08.19
18:27
Sexy photo galleries, daily updated collections
http://girlkissedagirl.hoterika.com/?fatima
free chubby girl porn vidos high octane porn tight clothes porn tube porn in trinidad puddlemaker porn
101911. clydetg3
27.08.19
16:48
Nude Sex Pics, Sexy Naked Women, Hot Girls Porn
http://leotardpornpics.hotblognetwork.com/?peyton
victorian porn shots serenity porn pics tall women porn amazon vampir porn roger pipe porn reviews
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1149