ПЛЪХОВЕТЕ...

 

 
Рейтинг: 3.00
(22)
Увод
ПЛЪХОВЕТЕ
ЕпилогПЛЪХОВЕТЕ / FAQ

FAQ
10.08.11 13:00

Автор:Плъхи
част 1
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ (FAQ)
 
 
 
Може ли да опитомя див плъх?
А има ли нужда? Най-добре е дивите плъхове да си живеят свободни, и по възможност далеч от човека. Дивият плъх вероятно ще се съпротивлява. Той е привикнал към своята среда на обитание и улавянето/затварянето в клетка може да му предизвика силен стрес. Също така, не трябва да се забравя, че плъховете живеещи на свобода се явяват преносители на голям брой опасни за човека заболявания. Ако все пак решите да си вземете див плъх, спазвайте всички мерки за безопасност и не форсирайте събитията – ще изминат месеци преди този плъх да привикне към вас и новата обстановка. Има вероятност животното да си остане диво, особено ако сте уловили възрастен индивид.
 
Има ли породисти плъхове?
При плъховете не съществуват породи, а само разновидности.
 
Какви разновидности плъхове съществуват?
Сигурно с изненада ще разберете, че при плъховете също има стандарт. Те дори участват в различни изложби, шоута и там получават награди за съответния стандарт.
 
Какво представлява стандартния плъх ?
Съгласно американският стандарт (http://www.afrma.org) всички плъхове се разделят на шест разновидности:
STANDARD – с къса, гладка и лъскава козина;
REX – с къдрава козина или рошави бакенбарди;
TAILLESS – безопашати;
HAIRLESS – плъхове, които напълно са лишени от козина (голи или сфинкс);
SATIN – с много тънка, удължена и блестяща козина;
DUMBO - ушите на тази разновидност плъхове са големи и закръглени, разположено по-ниско от обикновено.
Всяка от горепосочените разновидности може да влезе в една от секциите, различаващи се една от друга по разцветка или маркировка:
SELF – с еднородна окраска по цялото тяло;
TICKED – еднородна окраска с наличие на разпръснати отделни влакна с друг цвят;
SHADED – светло тяло с по-тъмен цвят към краищата;
SILVERED - монотонно оцветяване на тялото, с отделни бели влакна разпръснати по цялата телесна повърхност, които създава сребрист ефект;
MARKED – тази секция е разбита на 10 основни типа:
• English Irish – на гърдите има разположено бяло петно във форма на равностранен триъгълник;
• Irish – тъмен основен фон, тънка бяла ивица на корема, малки бели петна по лапите, бял край на опашката;
• Berkshire – бял корем, бели”чорапчета”на лапите, малко бяло петно между ушите, бяло петно на опашката;
• Variegated – светъл фон, оцветена глава и рамене, малки и многобройни оцветени петна по цялото тяло, бял корем;
• Blaze(Хъски) – от носа до ушите - бял “клин” на основен тъмен фон стесняващ се към тила;
• Dalmatian – многобройни петна от цветни влакна на бял фон, без отчетливост на петната;
• Hooded – оцветена “качулка” на светъл фон, покриваща главата, предните лапи и раменете, и равна тъмна ивица по гръбначната линия;
• Bareback – оцветена качулка на светъл фон;
• Capped – оцветено петно на светъл фон на главата, във вид на каскет;
• Masked – тъмна маска на светъл фон на муцуната;
• Odd-eye – плъхове с различен цвят на очите (едното око е червено, а другото – рубинено или черно);
• Unstandardized – всички останали разновидности, които не са включени в стандарта.
 
ЖИЛИЩЕ
 
Каква клетка ми е нужна?
Решетъчните клетки и аквариумите са подходящи, но и двата варианта си имат плюсове и минуси. Жилището първо трябва да бъде достатъчно голямо и да е съобразено с броя на плъховете, които ще се отглеждат в него. При купуването на клетка, трябва да се има предвид, че малкото плъхче ще израсте бързо и ще добие размер, приблизително колкото едно морско свинче.
1.Аквариумът предпазва от течение, но поради недостатъчната циркулация на въздух в него ще бъде по-топло и влажно в сравнение с решетъчната клетка. Освен това, по-трудно се обзавежда с приспособленията за почивка и игри. Един 90 л аквариум ще бъде добро решение за 1-2 плъха. Необходимо е по-често да се почиства. Друг недостатък е, че се затруднява общуването с животното.
2.Металната клетка е най-добрия избор. Тя трябва да бъде с решетка, която да е от неръждаем метал. Подът трябва да бъде цялостен, а не решетъчен.
3.Дървената клетка е напълно неприемливо решение за отглеждане на плъхове - урината се просмуква в дървото, повишава се отделянето на амоняк, който провокира заболявания на дихателните пътища. Освен това, плъховете ще прогризат дървото и ще избягат. Дървесината се цепи и треските могат да предизвикат наранявания.
 
Колко голяма трябва да бъде клетката и къде да я поставя?
Минималния размер за клетка, в която ще се отглеждат 1-2 плъха е дължина – 60 см, широчина – 30 см и височина – 40 см. Купете (направете) си възможно по-голяма клетка, която да осигури по-големи удобства и жизнено пространство на вашите любимци.
Като алтернатива, може да свържете няколко по-малки клетки в една система.
Поставете клетката на място, което да е защитена от въздушно течение и пряка слънчев светлина. Никога не поставяйте клетката под прозорец и в близост до външна врата. На пода може, но само при положение, че не се образува течение на избраното място. Оптимална височина за разполагане на клетката е  1-1.5 метра от пода, където движението на въздушния поток е минимално.
 
От какъв материал трябва да е направена клетката? Колко етажа да има? Колко висок да бъде всеки един етаж?
Основата на клетката е най-добре да е от пластмаса – лесно се почиства и дезинфекцира.
Броят на етажите трябва да е съобразен с височината на клетката - най-добрия вариант е 3-4 етажа. Височината на всеки етаж да не бъде по-малка от 15-20 см, за да може плъхът спокойно да се изправя на задните си крайници.
 
Как е най-добре да разположим къщичката, поилката, хранилката?
Добре е къщичката да поставите на най-ниското ниво – на пода на клетката. Това позволява плъхът да използва по-ефективно високите етажи за игра и почивка. Плъховете често спят върху покрива на къщичката, който в този случая играе роля на допълнителен етаж.
Хранилката е желателно да се постави там, където ще бъде най-удобно за обслужване. Плъховете често пренасят храна в къщичката си или я крият в ъглите на клетката.
Поилката е хубаво да бъде фабрична, предназначена за гризачи (продават се във всеки зоомагазин). Поставя се от външната страна на клетката на удобно място за плъховете.
 
От какъв материал да бъде направена къщичката? Има ли въобще нужда от къщичка?
Къщичката е нужна на плъха за отдих и почивка, при лошо настроение и за укритие в случай на стресова ситуация. Плъховете се чувстват дискомфортно при липса на укритие.
Нужни материали за направата и: пластмаса, шперплат, картон или дърво. Ако използвате пластмаса, постарайте се да е непрозрачна – по-затъмнената къщичка ще бъде по-уютна. За целта ще свърши добра работа една пластмасова саксия, с подходящ размер. Странично направете достатъчно широк отвор. Саксията обърнете с дъното нагоре и къщичката е готова. Дърво, шперплат (или фазер) също са подходящи за направата на къщичка.
Размера на къщичката се определя от броя на плъховете. За 1-2 плъха напълно достатъчна е къщичка с размер – 25*15*10 см. Не е необходимо да правите дъно – това ще облекчи обслужването, няма да се задържа мръсотия и лесно ще се почиства. В този случай (къща без дъно) е задължително в клетката да има някаква постеля.
Ако отглеждате повече плъхове е препоръчително къщичката да има поне два изхода - за да могат по-слабите плъхове да избягат, ако бъдат притиснати на тясно.
 
Нужно ли е в клетката да има специален “резервоар” за съхранение на хранителни запаси?
Не! Плъховете обичат да крият вкусните късчета храна, но запасите които правят през деня обикновено се изразходват още през нощта. Освен това, често използват къщичката или ъглите на клетката като скривалище. Въпреки всичко, наличието на хранителни запаси говори за предлагане на свръх количество храна, което пък от своя страна може да причини затлъстяване.
 
Какви принадлежност са необходими за клетката?
Преди всичко – къщичка, поилка и хранилка. Етажи и нарове – за почивка. Стълбички, въженца, хамаци - по желание на стопанина. Играчки – които бързо ще бъдат изгризани.
Наличието на тези предмети прави живота на плъховете по-разнообразен.
За 1-2 плъха напълно достатъчни са 1 поилка и 2 хранилки (една за зърнената и гранулирана храни, а другата - за меката храна).
 
ПОСТЕЛЯ
 
Каква постеля да избера?
Правилния избор на постеля оказва значително влияние върху здравословното състояние на плъховете, поради което следва да се разгледат различни възможности.
Талашът е най-често използваната постеля. Важно е да бъде добре добре изсушен и обезпрашен.
Хартията за постилане не е много добро решение. Тя притежава твърде слаби влагопопиващи свойства и бързо се разпада. Освен това, при използването й често се появява силна неприятна миризма. Не трябва да се забравя и за остатъците от печатарското мастило, съдържащо олово и цинк.
Котешката тоалетна има добри влагопопиващи свойства (като талаша) но и тя съдържа твърде много прашни частици. Освен това, силно изсушава въздуха в аквариума.
Парцалчета от различни тъкани също не са подходящи. Категорично не се препоръчват.
Едно от добрите решения е поставянето на т.нар. флаш-дъно, което предпазва пода на клетката от излишната влага и дава възможност да се използва малко количество постеля – дървени стърготини (или трици), котешка тоалетна, като непосредствения контакт на плъховете с постелята в този случай е изключен.
 
Какво представлява флаш-дъното и може ли да го използвам при отглеждането на плъхове? Как да направя флаш-дъно?
Флаш-дъното представлява хоризонтална пластмасова повърхност (с множество отвори) поставена на известно разстояние от дъното на клетката. Флаш-дъното се явява прекрасна алтернатива на решетъчния под, който е крайно опасен за лапите на плъховете. Особено е полезно през лятото, когато плъховете се нуждаят от повече течности, а освен това (в горещи дни) може да поставите в клетката съд с вода (в който плъхчето ще се охлажда) без да се притеснявате, че ще след това то ще лежи на мокра постеля. Количеството на основната постеля може да бъде значително ограничено, като в отделни случаи може напълно да се откажете от постеля, а да оставите само материал за гнездото.
Направата на флаш-дъно е много лесно – необходим ви е лист пластмаса (плексиглас) не по-тънка от 4 мм, с подходящ размер, в който да пробиете отвори с диаметър 2-5 мм - на разстояние (по хоризонталата и вертикалата) равно на удвоеният диаметър, т.е. 4-10 мм. Не трябва да избирате диаметър по-малък или по-голям от указаното. Отворите трябва да заемат по-голяма площ от флаш-дъното. Заглаждат се всички ръбове. Готовото флаш-дъно поставете на “трупчета”, високи 30-40 мм, върху дъното на клетката.
След като поставите флаш-дъното може да помислите с какво да запълните пространството между него и дъното на клетката. Използвайте материал, който добре да попива влагата и миризмите – талаш, котешка тоалетна.
 
Може ли да ползвам сено, като постеля и строителен материал за гнездото?
Сеното (или слама) като постеля не е удачен вариант, поради слабите му влагопопиващи свойства, но пък е добро решение като строителен материал за гнездото. Съществува реална опасност някоя остра сламчица да нарани очите на плъха.
 
Безопасно ли е да използвам за постеля котешка тоалетна?
Безопасно е да се използват само тези марки, които са приготвени на базата на дървени стърготини и целулоза (органични). От останалите (минерални) е по-добре да се въздържате, поради опасността плъхчето да “преяде” с тази смес.
 
ХРАНА
 
С какво да храня моите плъхове? Може ли да им давам остатъците от нашата трапеза?
На пазара се предлага голямо разнообразие от готови храни за гризачи. Обезателно добавяйте свежи плодове и зеленчуци (ежедневно). Плъховете обичат остатъците от нашата трапеза, но не прекалявайте. Може да давате пилешки хрущяли и кости за оглозгване (не съществува опасност да се наранят). Храната от човешката трапеза е неподходяща, поради високото съдържание на мазнини. Дажбата за плъхове трябва да съдържа не повече от 5-10% мазнини и да бъде богата на белтъчини. Най-доброто решение е да се дава по равно зърнени (закупена готова или самостоятелно приготвена) и протеинови продукти (месо, риба, млечни продукти и т.н.), а така също, свежи плодове и зеленчуци. Кучешката и котешката храни може да се предлагат допълнително, при положение, че се избират такива с по-ниско протеиново съдържание.
Готовата зърнена смес съдържа витаминозни добавки и други изкуствени компоненти, които често имат вид на ярко оцветени късчета, зърна и гранули. Тези компоненти често предизвикват алергия, която се проявява със сърбеж на кожата (дерматит) и образуване на струпеи (корички). Освен това много плъхове избират най-вкусните съставки, а игнорират всичко останало. Поради тази причина, може да помислите и да приготвите зърнената смес в домашни условия, включвайки в нея само тези семена, които се предпочитат. Така също, може да добавите към приготвената от вас смес оризови и овесени ядки.
Когато давате на плъха плодове и зеленчуци бъдете внимателни, защото много от тях могат да предизвикат алергична реакция (особено плодовете с червен цвят) или повишено газообразуване в стомаха и червата (при поемането на голямо количество), особено заедно с други продукти. Има регистриран случай на смърт, при плъх прекалил с броколи.
 
 
Казаха ми, че не трябва да ги храня с царевица и шоколад. Това истина ли е?
Царевица може да се дава, но ограничено, поради съдържанието в нея на нитрати и амини, които в храносмилателната система на плъховете се превръщат в нитрозамини, които са канцерогенни. Теоретично е така, но на практика вие трябва да храните вашите плъхове изключително и само с царевица, за да се появи проблем. Добре балансираната дажба, която съдържа царевица в разумни количества е доброто решение. Това не е актуален въпрос, защото има много други продукти, които представляват здравословна опасност.    
Шоколад също може да се дава, но в малки количества. Теоброминът може да е опасен за кучетата, но не представлява никаква опасност за плъховете. Главното е да се дава умерено – в противен случай съществува риск от затлъстяване.
Не се чудете, ако видите плъхчето ви да прояви интерес към някоя газирана напитка (също и бира). Някъде може да прочетете, че не трябва да им се дава газирано, защото плъховете не могат да оригват. Истина е, и по-добре не си правете експерименти.
 
 
Кога и с какво количество храна да храня моя плъх?
Необходимо е да създадете режим, към който плъховете бързо привикват и с нетърпение очакват своята порция, а вие ще може да контролирате нейното количеството. Плъховете са изтънчени гастрономи и винаги с радост си похапват вкусните късчета, така че не се престаравайте. В противен случай вашите любимци ще станат тлъсти и слабо подвижни, което не е полезно за тяхното здраве. Затлъстелите плъхове живеят по-малко!
Вечерта и първата половина на нощта е най-активния период за плъховете, поради което най-добре е да се хранят 2 пъти – сутрин и вечер, като съотношението на сутрешната към вечерната дажба да бъде 1:2.
Количеството храна за един възрастен плъх е средно 30-40 г на денонощие. Естествено, че едрите мъжки, бременните и кърмещите женски трябва да получават по-голямо количество, а малките плъхчета – по-малко храна.
 
Кои храни мога да давам свободно и кои не трябва да давам?
Храни, които са абсолютно противопоказни за плъхове практически няма, поради, това че плъховете са всеядни и се хранят в Природата даже и с мърша, а от друга страна много храни са вредни за тяхното здраве (напр. повечето стайни растения).
Портокаловият сок (с консерванти) може да предизвика образуването на злокачествени тумори при мъжките плъхове, поради което го избягвайте. Високото съдържание консерванти и стабилизатори правят соковете вредни. Много по-добре е да им се дават свежи плодове, а не сокове от кутия. Не трябва да се дават много тлъсти и сладки храни, а лютото е противопоказно. Избягвайте да давате в големи количества тропически плодове.
Може да се дава: различни млечни продукти (особено полезно е натуралното кисело млеко), месо, риба, плодове и зеленчуци (особено ако са собствено производство), хляб, зърно, каши, детски пюрета, тестени изделия (макарони, спагети, кус-кус) и т.н.
Плъхове обичат алкохол и бира! Не злоупотребявайте, защото алкохолната зависимост се развива бързо не само при човека. Ако давате бира – избирайте безалкохолна такава. Газирани напитки не се препоръчват!
 
Моят плъх е дебел. Това страшно ли е? Как може да отслабне?
Затлъстяването винаги е лошо. Поради това, постарайте се да го поставите на диета - намалете количеството на храната, давайте бедна на мазнини храна, увеличете продължителността на игрите извън клетката.
 
Плъховете имат ли нужда от витамини (особено през пролетта)?
Да, разбира се. Плъховете, както и другите животни страдат от хиповитамнинози. За да ги избегнете е необходимо да давате свежи плодове и зеленчуци, а през пролетта – млади листа на глухарче и салата. Много добра витаминозна добавка към храната са кълновете от пшеница, просо и овес.
 
ВОДА
 
Колко вода е нужна дневно на един плъх?
Плъховете имат постоянна нужда от прясна вода. Средно 60 мл вода е дневната потребност на един плъх. По-голямото количество свежи плодове и зеленчуци значително понижават жаждата.
 
Колко често да сменям водата за пиене?
Ежедневно. Поилката трябва старателно да се измива, при всяка смяна на водата, за да не се увеличи концентрацията на съдържащите се в нея бактерии.
 
Каква трябва да бъде поилката?
Най-удобно е да използвате вакумна поилка (за гризачи). Представлява пластмасов цилиндричен съд с метална тръбичка, в която са разположени едно или две метални топчета, изпълняващи ролята на клапан, който възпрепятства самоволното изтичане на водата. Водата в тази поилка не се замърсява с хранителни частици, постеля и фекалии и не се разлива, както това може да се случи при открити поилки. Плъховете много бързо привикват към поилката (ако не могат сами да проумеят как се използва, намажете върха на металната тръбичка с нещо сладко и след ден-два всичко ще бъде наред). Винаги пълнете резервоара до горе - в противен случай капе!
 
ИГРАЧКИ
 
Мога ли да използвам колело за бягане?
Възможно е в колелото плъховете да счупят не само опашка или крак, но и да получат сериозни травми, дори и да загинат, поради което колелото трябва да се използва много внимателно. Освен това, плъховете бързо престават да проявяват интерес към бягането (с напредване на възрастта), а предпочитат повече да спят, така че едва ли колелото е важна необходимост. Плъхът трябва да се побере в колелото напълно свободно, следователно ако дължината на тялото му е 20-25 см, то диаметъра на колелото трябва да бъде не по-малко от 40-50 см. Колелото не трябва да бъде с решетъчна “пътека”, защото застрашава сериозно крачетата и опашката от счупване (особено ако се използва от 2 или повече животни едновременно). Освен това плъхът може да пострада ако попадне между стойката и барабана на колелото и да получи сериозни травми на главата и/или тялото.
 
Какви играчки да давам на моя плъх?
Колелата за бягане са предпочитани от повечето стопани на плъхове. Женските са в по-голяма степен склонни да бягат в колело, в сравнение с мъжките. ПВЦ тръбите са превъзходен материал за направата на тунели. Стълбички, хамаци, въженца – всичко това може да се изработи лесно и просто. Използвайте въображението си!
 
ГРИЖИ
 
Какви средства трябва да използвам за почистване на клетката?
Клетката се дезинфекцира със санитарен препарат, който да притежава бактерицидни и антивирусни свойства. Може да се използва и белина – 1 част белина в 10 части гореща вода, след което клетката се изплаква обилно на течаща вода и добре се подсушава.
 
Колко често да почиствам клетката? Винаги ли трябва да чистя цялата клетка, да я мия и дезинфекцирам?
Почистването на клетката трябва да се извършва поне 2-3 пъти седмично, но може да се наложи и по-често, ако се появи неприятна миризма или постелята е твърде мокра. Пълното измиване на цялата клетка, след почистването, не винаги е задължително. Препоръчва се винаги след чистене да се мие дъното на клетката. За пластмасовите дъна е достатъчно да се измият хубаво с топла вода и сапун. Дървените клетки не се препоръчват, защото много трудно се почистват и дезинфекцират. Новата клетка и инвентара задължително се дезинфекцират преди употреба.
 
Може ли да променям местата на хранилката и поилката?
Няма особено значение къде ще бъдат разположени хранилките и поилката, поради това, че плъховете винаги имат собствено мнение и предпочитание и пренасят хранилките там, където им харесва. Не се препоръчва да сменяте местоположението на поилката.
 
Как да къпя моя плъх?
Преди всичко подгответе затоплена хавлиена кърпа. Налейте 2-3 пръста топла вода в един леген. Използвайте само мек шампоан за котки. Капнете няколко капки от шампоана върху задните му части и хубаво го разнесете по тялото и лапите. Внимавайте шампоан или вода да не попадне в очите и ушите, и при изплакването да не го попарите с гореща вода. Ако плъхът се страхува от течаща вода поливайте го с канче.
 
Нужно ли е къпането? Колко чест? С какво да го подсушавам? Не е ли опасно за неговото здраве?
При правилно отглеждане къпане практически не се налага, с изключение на случаите, в които при обследване на своята територия плъхът се навре в трудно достъпни за почистване места. Освен това, неправилният избор на постеля и несвоевременно почистване може да доведе до поява на силна миризма от клетката и от самия плъх, особено при използването на хартия и талаш (по-рядко) като постеля. Ако вашит плъх започне да отделя силна миризма, сменете постелята с друг вид или се старайте по-често да чистите клетката. Къпането няма да отстрани причината за миризмата – тя ще се появява отново и много бързо. Освен това, мократа козина също ще мирише силно, за което може да повлияе и стресът при къпане.
Някои плъхове много обичат да се къпят. Те са напълно спокойни и плацикането във водата им доставя голямо удоволствие (болшинството плъхове шумно протестират срещу водните процедури). Не трябва да лишавате животното от това удоволствие, стига да не го изложите на течение. След края на водната игра хубаво да го подсушите! При къпане доста често възниква опасност от простуда, особено при студено време. Дори слаб вятър е достатъчен да настъпи локално преохлаждане на тялото, а това да доведе до простуда. Лечението е твърде сложно, поради генетичната предразположеност към респираторни заболявания (микоплазмите са постоянни обитатели на дихателните пътища). Ако сте твърдо решен/а да къпете вашия плъх, направете го, но не по-често от веднъж седмично. След къпане трябва задължително да завиете плъха с кърпа (мократа козинка има силна мускусна миризма), а така също да използвате сешоар за изсушаване на козината. Температурата на въздушната струя не трябва да бъде много висока, защото може лесно да изгорите и пресушите нежната кожа.
Дръжте сешоара на такова разстояние от тялото на плъха, че да не го изгорите (от по-близо) или преохладите (от по-далеч). Може да определите необходимото разстояние, като насочете струята въздух към вътрешната страна на ръката ви - там където е лакътната свивка. Сушенето трябва да продължи до пълното изсушаване на козината, което се познава по нейният пухкав и блестящ вид. След това оставете плъхът сам да се приведе във форма.
 
Когато държа моя плъх и го галя по гърба той си затваря очите – това харесвали му или напротив?
Харесва му. Точно в такъв момент плъховете често си заточват зъбите.Обърнете внимание на това!
 
 
РАЗХОДКА
 
Колко дълго и колко често трябва да разхождам моя плъх?
Плъховете имат нужда от ежедневни разходки (извън клетката) минимум по един час дневно, поради което, колкото повече време прекарвате с вашия плъх – толкова по-наситен и разнообразен ще бъде неговия живот. Препоръчва се да прекарвате заедно много повече време от минимално допустимото. По време на разходката играйте с него, устройвате му физически упражнения – бягане, прескачане на препятствия, катерене, лазене и др. През цялото това време го наблюдавайте непрестанно - да не се добере до някой предмет, който да нагризе (особено кабелите с високо напрежение - опасност от токов удар или пожар). Компютърните кабели са най-честата жертва на острите резци!
 
Съществува ли начин да защитя кабелите от прогризване?
Има няколко варианта. Най-простия е да ги покриете с килима, мокета или нещо подходящо. При това остава достъпна онази частта от кабела, която се намира непосредствено до уреда – точно нея може да защитим с шланг. Шлангът се разрязва отдолу, вътре се поставят кабелите и разреза се покрива с тиксо. Този начин е подходящ за уреди, които често се местят. За стационарни уреди се препоръчва спец. кабелни кожуси, които осигуряват максимална защита.
 
Моето малко плъхче се опита да ме ухапе, но за щастие не можа да пробие кожата на пръста ми. Много се страхува от мен. Какво да направя?
Търпение и само търпение! Плъхчето все още не е свикнало с вас. Когато започвате контакт с него, използвайте лакомство и лекичко го галете, тогава то ще може да свърже приятното усещане с вас и няма повече да се страхува.
 
Моят плъх често ме ближе по ръцете и бузите. Защо прави това?
Защото ви се доверява.
 
Защо когато се разхожда моят плъх постоянно отделя “малки дози” урина?
Защото маркира. Това е напълно нормално поведение за всеки плъх. По такъв начин вашия плъх ви казва, че всичко което е маркирал е негово и няма да търпи никакви възражения. Ако вашия любим плъх ви маркира (панталона, ризата, чехлите) това означава, че вече сте неговата “запазена територия” - само негова и на никой друг!
 
Може ли да отуча моя плъх да маркира където не трябва?
Да отучиш животно от това, което за него е жизнено необходимо е недопустимо.
 
Искам да знам, подлежи ли на обучение плъх, който е навършил една година?
Може да се обучава докато е жив.
 
В стаята, където държа моя плъх, температурата в момента е около 28-29 градуса. Той е вял и лежи постоянно. Какво да направя?
Плъховете много по-трудно понасят горещината. При топло време се препоръчва навлажняване на лапите и опашката с хладна (но не студена) вода. Проверявайте водата за пиене дали е достатъчно. В никакъв случай не оставяйте клетката на течение!
 
Моят плъх не се страхува, но и не иска да си играе с мен. Вече е на 7 месеца. Преди си играеше, а когато порасна престана!
Порасна и помъдря. За съжаление плъховете не винаги са настроени за игри. При възрастните индивиди, по време на разходка, се натрупва твърде много работа за вършене: да види какво има в този и онзи ъгъл, да провери няма ли неканени гости – друг плъх и т.н. Като правило всеки плъх сам определя времето за игра. Сложно е да бъде заставен нещо определено да върши.
 
Защо моят плъх си седи в къщичката (излиза само да яде и пие вода), а когато го взема на ръце, бърза да се скрие? Така също, когато го пусна да си играе в стаята започва да трепери и да се страхува.
Притежавате вероятно млад плъх, който още не е набрал нужната смелост да общува с вас. Обикновено след втория месец това положение ще премине и плъхчето ще започне да ви се доверява повече. Много зависи и от темперамента на животното. Само не трябва да форсирате нещата. Някои плъхове си остават страхливи завинаги.
 
 
БОЛЕСТИ
 
По кои признаци мога да определя дали плъхчето ми е болно?
Честото кихане е един от най-широко разпространените симптоми на заболяване. Вялост, липса на апетит, настръхнала и без блясък козина, хриптящо и затруднено дишане – това са признаци на респираторна инфекция, и в този случай е наложително да се потърси ветеринарна помощ. Червени отлагания (порфирин) около очите и носа понякога се явяват признак на заболяване, но също така може да се появят в следствие на стрес или при дразнене, предизвикано от прах. Порфиринът се отделя от жлезите на Хардер, които се намират зад очните ябълки. Секрета който отделят е с кърваво червен (не съдържа или има само следи от истинска кръв) цвят, богат е на порфирин и изпълнява ролята на смазка за очите и миглите.
Накланянето на главата, наречено “крива шия”, обикновено се дължи на инфекция на вътрешното ухо. Плъхът трябва да се покаже на ветеринар, който да установи дали е пробито тъпанчето и да предприеме лечение – антибиотици, ушни капки, противовъзпалителни. Друга възможна причина – хипофизен тумор, който най-често се наблюдава при стари женски плъхове. Възможности за лечение на това заболяване няма. Противовъзпалителните средства могат само леко да намалят размера на тумора и малко да продължат живота му. Инсулт - може да бъде още една причина, която отново се среща предимно при стари плъхове. При много случаи пълното възстановяване от инсулт настъпва след няколко дни ( до една седмица).
 
Какво представлява микоплазмозата?
Mycoplasma pulmonis – микроорганизъм, който се среща в дихателните пътища на всички плъхове предизвиква заболяването, наречено МИКОПЛАЗМОЗА.Стрес или друго заболяване може да активира инфекция, която след това да премине в пневмония (в повечето случаи смъртоносна), ако не се излекува навреме. Леките случаи на микоплазмоза може да се повлияят от Tylan и тетрациклин, но при по-сериозните случаи ветеринарите прилагат много по-силни антибиотици - Baytril, доксициклин, гентамицин и хлорамфеникол.
 
Как да разбера, че микоплазмите са започнала да влияят на здравето на моя плъх?
Микоплазмите са постоянно присъстващи в дихателните пътища на декоративните плъхове, поради което постоянно влияят на здравето им. От друга страна плъховете са в различна степен наследствено устойчиви към това въздействие. Генетично здравите, правилно развити, притежаващи добра физическа форма, отглеждани при подходящи условия и получаващи пълноценна храна животни ще бъдат в по-малка степен подложени на разрушителното действие на микоплазмите. Типичните признаци на микоплазмоза са кихането и отделянето на порфирин от очите и носа. Тези симптоми са характерни и за болшинството респираторни инфекции, които от своя страна предизвикват повишена микоплазмена активност.
 
Човек може ли да се зарази с микоплазмоза?
Не!
 
За първи път виждам кръв по влагалището на моя плъх? Съществува ли менструация при женските плъхове?
Не, при женските плъхове няма менструация, а ако се появи кръв от влагалището, значи нещо не е на ред и животното се нуждае от преглед. Вагиналното кръвотечение може да бъде признак на маточен тумор, генитална микоплазмоза, инфекция на пикочните пътища, спонтанен аборт или начало на раждане.
 
Моят плъх извършва движения назад-напред когато стои на едно място? Защо прави така?
Плъховете имат много слабо зрение и извършват такива движения за да доловят движение. Това по-често се среща при белите плъховете (с червени очи) - албиноси.
 
Мисля, че плъхът ми е болен?
Ако вашето плъхче пищи или трепери, когато се придвижва или когато го докосвате или хващате, то вероятно е болно. Плъховете са доста издръжливи, така че ако са налице признаци на заболяване, значи болката е силна. Ако болката е свързана с известна на вас причина, вие може да кажете на вашия ветеринар, а ако не знаете причината – нужен е задълбочен преглед, при който да се установи има ли скрити увреждания или тумори, предизвикващи страданието. Доказано е, че лекарства, като Ибупрофен и Аспирин не оказват никакво влияние върху болестният процес (поради високата скорост на метаболизъм при плъховете) и не трябва да се използват. Силно действащите опиати – обезболяващи (като Butorphanol и Morphine) може да се прилагат в случаите на много силна болка. По-слабите болежки не трябва да се лекуват. На плъхчето е нужно спокойствие, което ще ускори процесите на оздравяване.
 
Моето плъхче страда и повече не може да живее нормално. Трябва ли да бъде приспано?
Ако вашият плъх страда, не се храни, не пие вода и се намира в безсъзнание, дошло е времето да се евтаназира от ветеринар.
 
Моето плъхче се чеше и има корички по муцунката и раменете. Дали има краста?
Възможно е да няма краста. Най-често срещаната причина за появата на струпеите (корички) е твърде голямото съдържание на протеин в храната, което предизвиква сърбежи в определени точки на тялото и последващо разчесване. Пробвайте да изключите от дажбата богатите на протеин храни – кучешка храна, слънчоглед, фъстъци. Ако след това струпеите не изчезнат, възможно е да е опаразитено, при което се налага ветеринарна намеса и съответстващо лечение.
 
Кои болести са най-често срещани при плъховете?
Безспорен лидер са различните видове респираторни инфекции, първопричина за микоплазмената инфекция на горните дихателни пътища. Ако вашето плъхче започне силно да киха, значи е време да го заведете на ветеринар, без да отлагате.
Следващата по честота на проявяване група от заболявания са дерматитите от различен произход, при които животните вследствие на силният сърбеж разчесват кожата си до кръв.
Плъховете са предразположени и към възникване на абсцеси, които често се появяват нееднократно на едни и същи места. В домашни условия не се препоръчва да се отваря абсцесът, защото съществува реална опасност от инфектиране на раната. Абсцесът може да бъде объркан с тумор и затова най-добре е да се обърнете към ветеринар.
Туморите също са често срещани при плъховете. Диагностицирането им е сложно, тъй като често се образуват дълбоко в тялото и се забелязват твърде късно. Лечението им е само хирургично.
 
Как се определя лекарствената доза за плъх?
Ако дозата не е изрично отбелязана за плъхове, лекарственото средство се дозира, като от средната човешка доза се вземе 1/10 част.
 
Ако един плъх се зарази с някоя болест, тя ще се предаде ли по наследство или потомството ще придобие имунитет към нея?
Нито едното - нито другото. Количеството на наследствените заболявания не е голямо, а имунитетът не се предава по наследство толкова често (възможно е разбира се да се създаде генетична линия плъхове, която да е устойчива към едни или други заболявания, но за това е нужна дълга и задълбочена селекционна работа, успехът на която може да се прояви след много години). Естествено, че лошото здравословно състояние, прекараните болести по време на бременност и кърмене, в значителна степен ще повлияе на имунитета на потомството, поради което за размножаване следва да се използват само най-здравите животни.
 
Страдат ли плъховете от алергии? Какви са причините?
Най-често срещаната причина е съдържащите се в постелята летливи химични съединения, прах и изкуствените компоненти в храната (които обикновено са ярко оцветени). Освен това алергия може да причинят и някои плодове и зеленчуци (особено екзотичните и парниковите), торени с изкуствени торове и обработени със стабилизатори за по-голяма трайност. Някои лекарствени препарати също може да причинят алергия.
Външните признаци на алергията могат да бъдат: кихане, отделяне на порфирин от носа и очите, сърбеж, принуждаващ животното постоянно да се чеше. Първите два симптома са характерни и за респираторните заболявания, което затруднява определянето на причината за възникналият проблем, но определено алергиите се проявяват със силният сърбеж, така че ако вашето плъхче силно киха и се чеше, възможно е причината да е алергия, а не простуда.
 
Моят плъх се чеше. Болен ли е?
Причините за сърбежа могат да бъдат: външни паразити (ектопаразити), твърде високо съдържание на белтъчини в храната, алергична реакция към постелята или определени храни, суха кожа, вследствие на къпане и последващо сушене.
Ако се съмнявате, че причината е в храненето, се препоръчва следната диета: сварен бял ориз и сурово небелено просо в съотношение 1:1. Изключват се всички останали хранителни продукти и напитки, освен вода (тази диета не се препоръчва при бременни и кърмещи майки). Ако причината за сърбежа е в храната, то в течение на 1-2 седмици ще видите подобрение. За точното определяне на продукта, предизвикващ алергия, периодично включвайте в състава на дажбата обичайните компоненти (всеки на интервал от 2 седмици) и внимателно наблюдавайте за поява на сърбеж. Веднага щом откриете продукта, спрете неговото даване завинаги. Има още един метод: изключвайте по един продукт от дажбата на всеки 2 седмици - изчезне ли сърбежът, значи причината е в последният изключен продукт. Но, може да мине твърде много време, докато се нормализира обмяната на веществата, което да затрудни точното определяне, така че първият метод е по-добър.
В противен случай, вероятно имате работа с ектопаразити. Обърнете се към ветеринар, който да направи анализ и да назначи лечение.
Често причина за сърбеж се явява нарушаване на протеиновия баланс в организма, поради което, продукти с високо протеиново съдържание трябва да се дават много внимателно и в малки количества. Това се отнася преди всичко за кокоши яйца, суха котешка и кучешка храна. Млечните продукти обикновено не предизвикват такива реакции, с изключение на тези от тях, които съдържат консерванти. Ако давате кисело мляко, старайте се да бъде натурално, с жива закваска.
 
Моят плъх си нарани лапата в решетъчното дъно на клетката, и сега лапате е подута. Какво трябва да направя?
Горещо се препоръчва дъното на клетката да бъде плътно, а не решетъчно. Тук е мястото да се спомене, че освен травми, решетъчното дъно предизвиква и язвен дерматит на задните крайници. Ако лапата е само отекла, без отворена рана на кожата, може да се приложи противовъзпалително средство (дексаметозон) за ускоряване процеса на заздравяване и покой. Отворената рана трябва да се почисти и да се поръси с антибиотик.
 
Моят плъх получи абсцес след борба с друг плъх. Какво да направя?
При самоотварянето на абсцеса (което се случва често) изтича гной. В такъв случай почистете раната с кислородна вода, след което я намажете с антибиотична маз. Ако абсцесът не се отвори сам, изчакайте да се появи коричка, която отстранете и с внимателно притискане улеснете изтичането на гнойта. За всеки случай заведете плъха на ветеринар, който може да назначи и антибиотик, срещу евентуална вътрешна инфекция.
 
Какво трябва да направя за да избегна получаването на травми в клетката и по време на разходка?
Най-често срещаните причини за травми в клетката са различните решетъчни хоризонтални повърхности и колелото за бягане.
Плъховете рядко си нанасят травми помежду си. Все пак, добре е да помислите за няколко изхода в къщичката, която обитават, за да може по-слабият плъх да реагира своевременно, ако бъде притиснат на тясно.
Разбира се, че не трябва в клетката да присъстват предмети с остри краища, стъкло или потенциално отровни вещества.
Ако клетката е много висока, трябва да се помисли как да бъдат разположени етажите (един спрямо друг), така че да се намали до минимум риска от травма при евентуално падане.
По време на разхода следете неотлъчно плъхчето, да не повреди изолацията на някой кабел или да нагризе някой битов предмет. Ако пускате плъх да се разхожда върху високо разположена хоризонтална повърхност (маса, секция, перваз на прозорец), то тогава избягвайте резките движения и внезапни звуци, които може да го уплашат, да загуби равновесие и да падне от високо.
Ако вашият плъх се разхожда свободно из цялото жилище, трябва всички членове на семейството ви внимателно да се оглеждат, за да не го настъпят, особено в по-тъмните места в жилището. Плътно затваряте всички врати и прозорци, защото много лесно може да избяга на вън, а също така го предпазвате от течение.
Внимавайте плъхът да не се добере до мястото, където съхранявате битова химия. Препаратите обикновено имат привлекателна миризма и вкус за плъховете.
Ако отглеждате и други животни в дома си, контактите на плъха с тях да бъдат само във ваше присъствие.
 
Стерилизацията (кастрацията) подобрява ли здравословното състояние и увеличава ли продължителността на живот при плъховете?
Има полза и риск, свързани с отделянето на яйчниците на женските и при кастрацията на мъжките плъхове. Очевидната полза и при двата пола – това е, че повече няма да притежават репродуктивни органи, които понякога предизвикат проблем със здравето в по-късни етапи от живота им.
Премахването на репродуктивните органи при женските плъхове понижава значително възможността от развитие на тумори на млечните жлези и хипофизата, и определено прави невъзможно възникването на рак на матката и генитална микоплазмоза. От друга страна рискът е голям – сложна хирургична операция, при която се отваря коремната кухина. Задължително е да се приложи обща анестезия, която сама по себе си е голям риск.
Кастрацията на мъжките плъхове е често прилагана операция, защото им позволява да се отглеждат заедно с женски, а също така и да се предотврати агресивното им поведение. Ракът на тестисите е рядко срещано заболяване. Самата операция не е толкова опасна, но и тя се извършва под обща анестезия и носи определен риск. Възможни са и следоперативни усложнения.
 
Какви ваксини се прилагат на плъховете?
Плъховете не се ваксинират!
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 16..30 край 
102109. Bogdannns
01.09.19
04:14
Здравствуйте господа[url=https://stekloelit.by]![/url]
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.
Мы можем предложить Вам [url=https://stekloelit.by]Межкомнатные стеклянные двери[/url],[url=https://stekloelit.by]Офисные стеклянные перегородки[/url],[url=https://stekloelit.by]Душевые кабины из закаленного стекла[/url],[url=https://stekloelit.by]Стеклянные двери в душ[/url] и [url=https://stekloelit.by]Лестничное ограждение из стекла[/url],а также[url=https://stekloelit.by]Стеклянные козырьки[/url] и [url=https://stekloelit.by]Интерьерные перегородки[/url]
Более подробная информация размещена на нашем [url=https://stekloelit.by]сайте[/url]
102108. VasiliyTuh
01.09.19
03:59
[url=http://icebi.iramepofe.ru/2019-08-30-R4Ib0qq4.php]юность порно онлайн[/url]
[url=http://dububat.xapyl.ru/chastnoe-porno-s-ryjey.aspx]частное порно с рыжей[/url]
[url=http://opyvyl.efirok.ru/2019-08-28/53887.php]автокредиты в чеченской республике[/url]
[url=http://ridaqive.brandinseason.ru/65372.asp]фото голых баб милф[/url]
[url=http://rem-ex.ru/QkmYmdFb.aspx]эротика на грани порно в трусиках[/url]
102107. Elmersax
01.09.19
03:31
[url=http://www.uesk.org/katalog/elektrodvigateli/trehfaznye-380v/elektrodvigateli-air/]эл двигатель асинхронный аир[/url]
102106. Tahambumbgeom
01.09.19
02:58
отдыхайте прямо сейчас и если испытываете желание трахнуть путану в ближайшее время выбирайте девушку и позвольте себе испытать потрясающие яркие ощущения от страстного секса с роскошной умелой куколкой не нужно откладывать эту возможность на завтра получайте удовольствие уже сегодня если вы подойдёте к выбору серьезно и почитаете комментарии посмотрите оценки пользователей фото жрицы любви то сможете составить объективное мнение о темпераменте шлюхи качестве предлагаемых интимных услуг и соответствию выложенному изображению http://leninogorsky.ru/forum/user/45171/ анкета каждой это краткая информация о формах возрасте возможностях и предпочтениях в работе проститутки вы можете звать ее по имени а можете обращаться словами страсти полыхающей в теле если желаете можете доминировать или подчиняться всю информацию вы увидите в описании к фотографиям и видеосъемке каждой путаны http://mtx.by/forum/user/1484/ все индивидуалки теперь на одном сайте для удобства поиск анкет индивидуалок сделан по категориям возрасту и интим услугам девушек шлюхи в это не просто девушки это мастерицы оральных ласк которые доводят до экстаза своими юркими и умелыми язычками http://simferopol.center-instrumenta.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=14507 если ваше предпочтение молодые и наивные откройте такой раздел и просмотрите тех кто ждет вас в гости соблазн юного тела предоставленного к изучению и использования ради собственной похоти велик и главное никаких обязательств и обязанностей кроме оплаты за труд и радость дарованные вам от прелестницы https://mc-davinci.ru/about/forum/user/6722/ конечно красноярские праститутки достаточно дорогие но это не мешает им полностью оправдать ожидания со стороны представителя мужского пола девочки всегда ухоженные красивые и нарядные на каждое сексуальное свидание вместе с вами они подбирают элегантное и соблазнительное нижнее белье тотчас скрывая его за лёгкими тканями платья и плаща поверх http://nizhniy-novgorod.center-instrumenta.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=14125 порка является одним из самых простых и возбуждающих способов разнообразить прелюдию наши опытные красотки сделают все на высшем уровне шлепок за шлепком вы будете благодарить девушку и просить еще и еще http://testupdate.zdravzona.ru/forum.php/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=116567
102105. Serviceoli
01.09.19
01:42
Приветствую Вас друзья[url=http://vika-service.by/]![/url]
Наша фирма занимается свыше 10 лет ремонтом и обслуживанием оргтехники в городе Минске.Основные направления и виды нашей деятельности:

1)[url=http://vika-service.by/]Заправка и восстановление картриджей[/url]

2)[url=http://vika-service.by/]Ремонт и сервис оргтехники[/url]

3)[url=http://vika-service.by/]Ремонт и настройка компьютеров и ноутбуков[/url]

4)[url=http://vika-service.by/]SEO продвижение сайтов[/url]

5)[url=http://vika-service.by/]Разработка сайтов[/url]
Всегда рады помочь Вам!
[url=http://vika-service.by/]заправка картриджей q5949a[/url]
[url=http://vika-service.by/]заправка и ремонт картриджей картинки[/url]
[url=http://vika-service.by/]интернет маркетинг продвижение и поисковая оптимизация сайтов[/url]
[url=http://vika-service.by/]премиум сайт разработка[/url]
[url=http://vika-service.by/]оптимизация скорости загрузки сайта[/url]
102104. JesseCof
01.09.19
00:57
men porn
http://grafiqeweb.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
http://www.nesterovsky-bros.com/weblog/ct.ashx?id=198630eb-f483-4dc1-8132-35c042c8ef47&url=http://1dom.info/
retro porn
https://deebonner.com/Redirect.asp?UID=5170416&SubSectionID=-1&AdArrayID=4&AdPosition=4&Linkurl=http://1dom.info/
www porn
pov porn
full hd porn
https://www.safe-services.co.uk/blog/Free-Porn-Tube-http/1dom.info/
porn dick
https://www.google.com.bh/url?q=http://1dom.info/
https://forum.opencart.ir/redirect-to/?redirect=http://1dom.info/
http://solidcreditreport.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
men porn
http://vacationrental-kauai.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
http://www.scientificsrv.com/link/link.cgi?mode=cnt&hp=http://1dom.info/
http://www.11gray.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
white porn
porn games
http://creditunionprotectionplans.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
porn comix
porn video
http://bayridgeeagle.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
rape porn
http://cd9.webeing.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
old porn
http://sargona.ru/catalog/redirect.php?action=url&goto=1dom.info/
pregnant porn
big porn
102103. esperanzasp11
01.09.19
00:15
My new hot project|enjoy new website
http://hotpunkgirl.fetlifeblog.com/?jessica
free online soft porn videos like a dog girl porn russian ameteur porn stars xnxxx free porn all black free tube porn
102102. calvinmi60
31.08.19
23:26
New sexy website is available on the web
http://porndreadlocks.freesitesporn.alexysexy.com/?alison
harry potter cartoon oorn stories throut job porn porn camping movies top porn actresses showtime amateur fucks you porn
102101. adriennedt3
31.08.19
23:21
Hot galleries, thousands new daily.
http://pornsmut.moesexy.com/?maura
porn image torrents anime lesbian slave sex porn free roxy jezel footjob porn porn trailer review black undressed porn
102100. cathrynil69
31.08.19
22:56
College Girls Porn Pics
http://xxxavatarporn.relayblog.com/?karissa
porn charges walpole fantacy porn site 18th century costums free streaming iphone porn videos porn picture of kareena cute little porn stories
102099. Bogdanmcn
31.08.19
22:56
Здравствуйте товарищи[url=https://stekloelit.by]![/url]
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.
Мы можем предложить Вам [url=https://stekloelit.by]Межкомнатные стеклянные двери[/url],[url=https://stekloelit.by]Офисные стеклянные перегородки[/url],[url=https://stekloelit.by]Душевые кабины из закаленного стекла[/url],[url=https://stekloelit.by]Стеклянные двери в душ[/url] и [url=https://stekloelit.by]Лестничное ограждение из стекла[/url],а также[url=https://stekloelit.by]Стеклянные козырьки[/url] и [url=https://stekloelit.by]Интерьерные перегородки[/url]
Более подробная информация размещена на нашем [url=https://stekloelit.by]сайте[/url]
102098. deloreses2
31.08.19
22:53
Dirty Porn Photos, daily updated galleries
http://ass.porn.allproblog.com/?kaylyn
young teenie porn high res indian porn porn in the car seats tilly hardy porn movies juicey booty black porn
102097. pedropo2
31.08.19
21:57
Sexy photo galleries, daily updated pics
http://lesbian.webcam.hotblognetwork.com/?tamara
porn clips on iphone full piece porn porn bit torrent sites free tastefull porn videos manfood porn site
102096. https://annuaire-du-net.com/javascript-interview-questions-and-answers/
31.08.19
21:49
Javascript Interview Questions https://annuaire-du-net.com/javascript-interview-questions-and-answers/
102095. Stevenhew
31.08.19
20:55
[url=https://boschsentr.ru/price.html ]сколько стоит ремонт стиральной машины бош[/url]
102094. jillianjn4
31.08.19
19:28
Sexy pictures each day
http://goth.porn.allproblog.com/?rita
chipettes porn orgy gay porn devil in ms jones porn channel amateur porn video belgium free video share porn
102093. kennethnn16
31.08.19
19:19
New project started to be available today, check it out
http://cubaporn.jsutandy.com/?emely
free screaning girls porn shemale porn forum gianna michaels retires from porn free hardcore porn post porn star diesel v
102092. kelseyum18
31.08.19
18:25
Free Porn Galleries - Hot Sex Pictures
http://sgtattoogirls.freetattooflash.xblognetwork.com/?meghan
gay porn free websites emo teen porn pics tender sex porn fre home made porn vids deborah donnachie porn
102091. milagrosrp16
31.08.19
17:47
Dirty Porn Photos, daily updated galleries
http://creamangelsporn.topanasex.com/?elizabeth
online descreet porn video make her cum porn video best milf porn videos carmen eletric porn hub roberta faccani porn
102090. arlinedv69
31.08.19
17:14
Hot galleries, daily updated collections
http://anime.lesbian.fetlifeblog.com/?abbigail
porn sex gay one girl five guys porn free tweek porn porn tube thumnail charlie porn
102089. Keithtooks
31.08.19
17:06
Самые свежие новинки вы можете встретить [url=http://comics-pics.mobi/]комиксы насилие[/url]
на данном разделе. Неофит материя вы можете смотреть абсолютно даром. Тогда вы встретите порно комиксы различных жанров, которые были вовсе както нарисованы и переведены на русский язык. Жадный считать и посмотреть интимные сцены сможет без особого труда найти радикально любой материал. Вы увидите сильный секс студентов на природе, посмотрите пикантные сцены с блудливыми медсестрами и секретаршами, а вдобавок сможете насладиться грязными БДСМ секс сценами в которых принимает покровительство немалое величина народа. Так что смотрите самые крутые новинки именно тут.

[url=http://comics-pics.mobi/bdsm-porno-komiksy/]бдсм комикс на русском языке[/url]

[url=http://comics-pics.mobi/hentai-porno-komiksy/]аниме секс порно комиксы хентай[/url]

[url=http://comics-pics.mobi/incest-porno-komiksy/]3д роадкилл инцест комиксы[/url]

[url=http://comics-pics.mobi/porno-komiksy/]порно комиксы гравити фолз на русском[/url]

[url=http://comics-pics.mobi/sex-porno-komiksy/]секс комиксы лего[/url]
102088. Bogdanbqq
31.08.19
16:48
Добрый день друзья[url=https://stekloelit.by]![/url]
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.
Мы можем предложить Вам [url=https://stekloelit.by]Межкомнатные стеклянные двери[/url],[url=https://stekloelit.by]Офисные стеклянные перегородки[/url],[url=https://stekloelit.by]Душевые кабины из закаленного стекла[/url],[url=https://stekloelit.by]Стеклянные двери в душ[/url] и [url=https://stekloelit.by]Лестничное ограждение из стекла[/url],а также[url=https://stekloelit.by]Стеклянные козырьки[/url] и [url=https://stekloelit.by]Интерьерные перегородки[/url]
Более подробная информация размещена на нашем [url=https://stekloelit.by]сайте[/url]
102087. elisabethnp11
31.08.19
16:07
Sexy pictures each day
http://cut.men.porn.bloglag.com/?aimee
porn sex please teacher porn animations for mobile hot japanece xxx porn hbo and porn photographs jiggling thighs porn
102086. AgafonLouch
31.08.19
15:34
[url=http://vyref.bmw-world.ru/764658/]анонисты порно смотреть онлайн[/url]
[url=http://cegesetox.pydodoh.ru/2019/08/29-5Sn6tFC.html]anna priscilla скачать порно торент[/url]
[url=http://ugyn.rem-ex.ru/2019/08/27-47458.html]взять кредит прямо сейчас с помощью оператора[/url]
[url=http://akijetux.ipehez.ru/2019-08-30_chastnoe-porno-foto-pyanyh.htm]частное порно-фото пьяных[/url]
[url=http://yfacapu.awoqo.ru/2019/08/29_yaponskoe-porno-starogo-deda-s-devochkoy.aspx]японское порно старого деда с девочкой[/url]
102085. cheriya18
31.08.19
15:21
New hot project galleries, daily updates
http://niceshirtformen.bestsexyblog.com/?devon
free vidios hard porn large women mom and husband cheting porn free streaming anal porn vids ordinary wifes porn black hairy teens free porn
102084. terrenceae1
31.08.19
14:30
Enjoy daily galleries
http://thefiftyshades.fetishnight.xblognetwork.com/?evelyn
mom takes advantage of boy porn free big boob lesbian porn dans porn videos petite teen forced porn asian kitty porn movie gallery
102083. SEOSeelo
31.08.19
14:25
мы предлагаем услуги поисковой оптимизации сайта и seo [url=http://seorussian.ru]продвижение сайта[/url] в интернете. наша технология поискового продвижения позволяет вывести сайт в топ, увеличить поисковый траффик сайта, а также привлечь целевых посетителей и покупателей на сайт. также мы делаем seo оптимизацию для интернет-магазинов и сайт-каталогов. - [url=http://seorussian.ru]seorussian.ru[/url]
102082. elenaff1
31.08.19
13:17
Hot galleries, daily updated collections
http://whitestripsporn.xblognetwork.com/?abril
list of bizarre porn sites girl talking dirty adult porn msn porn icons free lsbian strap on porn america porn miss 1991
102081. melaniela69
31.08.19
12:00
Daily updated super sexy photo galleries
http://sexygirltattoo.fetlifeblog.com/?breonna
bangkoc porn mother daughter threeway porn porn in the 50 s ecchie porn people uploading porn video
102080. SEOSeelo
31.08.19
11:55
где найти опытного специалиста и как у него заказать [url=https://www.seorussian.ru]продвижение сайта[/url]? ? сколько стоит услуга по раскрутке веб-сайта у мастеров своего дела? на сайте youdo вы сможете найти более 200 веб-мастеров по продвижению сайтов в москве и в регионах. - [url=https://www.seorussian.ru]www.seorussian.ru[/url]
102079. jannievt16
31.08.19
11:33
Enjoy our scandal amateur galleries that looks incredibly dirty
http://tattoodesigns.instakink.com/?tatum
gust porn isabella amour you porn tube 8 porn vids illeagel under 18 porn portn movie sales
102078. AsyaDibirova
31.08.19
11:17
[url=http://erorasskaz.ru/]эротические рассказы[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/category/izmena.html]измена рассказы[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/]эрорассказы[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/]рассказы порно[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/category/incest.html]рассказы инцест[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/category/izmena.html]рассказы измена[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/]эро рассказы[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/]порно рассказы[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/]эрорассказ[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/]порнорассказы[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/category/incest.html]инцест рассказы[/url]
102077. amiliyazarip
31.08.19
11:16
Все по катера и яхты.[url=http://regionsv.ru/index.html/].[/url]. Купить химию для [url=http://regionsv.ru/chem4.html]мойки и удаления налета с бортов и днища катера[/url].
102076. Nacharymoomy
31.08.19
10:36
delta viagra
[url=http://rxviagracan.com]generic viagra for sale
[/url] viagra on line order
<a href="http://rxviagracan.com">viagra for sale
</a> - viagra viagra leyton london
viagra 5mg bangkok mail-order
102075. CodyreR
31.08.19
10:31
milf porn
https://test.svenskafans.com/ex.aspx?t=https://www.geeb.xyz/post/419566_undressing-scene-from-a-big-tits-milf-babe-in-lingerie-mindi-mink.html
https://m.nettdating-eksperten.no/umschalter.php?url=https://www.geeb.xyz/post/60776_gorgeous-ebony-chanell-heart-pulls-her-panties-down-for-gloryhole-bend--blow.html
big porn
nude porn
art porn
http://googleweblight.in/?lite_url=https://www.geeb.xyz/post/60283_inked-solo-girl-with-black-hair-strips-off-her-dress-before-satanic-ritual.html&lite_escape=
http://www.bbwhottie.com/cgi-bin/out/out.cgi?c=1&rtt=5&s=60&u=https://www.geeb.xyz/post/302894_amazing-busty-babe-nicole-aniston-gets-her-pussy-drilled-hardcore.html
http://www.geology.com.cn/u/link.php?url=https://www.geeb.xyz/post/413070_submissive-nerd-ivy-addams-is-brutally-tortured-after-being-tied-with-ropes.html
free porn hd
http://adult-navi.net/jump.php?url=https://www.geeb.xyz/post/518050_nice-teen-adel-morel-shows-her-bald-slit-and-tight-ass-in-knee-socks.html
she porn
http://links.emanual.ru/link.php?page=1&show=https://www.geeb.xyz/post/441169_hot-ass-ballerina-gets-on-her-knees-for-oldman-cock-in-white-stockings--tutu.html
whites porn
http://invent-labs.com/forum/go.php?https://www.geeb.xyz/post/66789_hot-european-sluts-sucking-big-cock--getting-mouthful-at-cfnm-groupsex-party.html
dad porn
http://bushmail.co.uk/extlink.php?page=https://www.geeb.xyz/post/437080_fatty-ebony-milf-tiffany-staxxx-stripping-and-spreading-her-legs.html
fake porn
http://ww.homocouples.com/crtr/cgi/out.cgi?id=37&tag=foottop&trade=https://www.geeb.xyz/post/493909_beautiful-blonde-model-undresses-on-a-chair-by-a-window.html
http://dol2morrow.org/referrer.php?link=https://www.geeb.xyz/post/169606_dark-haired-euro-pornstar-anissa-kate-getting-ass-fucked-while-sucking-penis.html
summer porn
http://biohorizons.com/redirect.aspx?Link=www.geeb.xyz/post/117148_lesbian-pornstars-ioana-and-amirah-stripping-and-masturbating.html
http://www.porn4pussy.com/d/out?p=9&id=2388450&c=3&url=https://www.geeb.xyz/post/312736_chubby-girl-christy-marks-uncovers-big-hangers-for-nude-posing-in-fishnet-hose.html
good porn
beautiful porn
http://belovo-spshka.com/go.php?https://www.geeb.xyz/post/198657_busty-pornstar-lauren-crist-is-showing-off-in-an-amazing-lingerie.html
https://www.indice.com/redir.asp?pagina=https://www.geeb.xyz/post/1302_mature-biking-babe-charlotta-rose-shows-saggy-tits--spread-muff-closeup.html
new porn
http://file.feelcool.org/resites.php?url=https://www.geeb.xyz/post/346419_sexy-milf-secretary-samantha-rae-using-a-dildo-for-hot-masturbation-in-office.html
mom porn
https://www.svdp-sacramento.org/events-details/17-06-03/2017_Walk_for_the_Poor.aspx?Returnurl=https://www.geeb.xyz/post/261756_blonde-females-scarlet-red--alexis-fawx-enjoy-hot-lesbian-sex-in-bed.html
amateur porn
102074. douglashm4
31.08.19
10:27
Big Ass Photos - Free Huge Butt Porn, Big Booty Pics
http://senzfreeporn.bloglag.com/?jaqueline
seniors tube porn gothic girls porn rough object porn male iphone porn porn male bondage free
102073. genevaxt4
31.08.19
10:06
New super hot photo galleries, daily updated collections
http://18adultmagazine.hotblognetwork.com/?colleen
lame porn videos porn disabled leech fetish porn free soft mature porn squrting teen porn for ipod free
102072. jobr18
31.08.19
09:43
My new hto project|enjoy new website
http://porn.pimps.bloglag.com/?makenna
porn search torrent porn tune website big ass small waist porn anal dilation porn free hooker porn video
102071. kellyar2
31.08.19
09:08
Enjoy daily galleries
http://pornyoutube.instakink.com/?yasmine
pretty black female porn stars ashley long does japanese porn tabitha tann porn lonely wives porn longer flash brobible top porn sites
102070. LandonTix
31.08.19
08:43
porn films
http://escortshere.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/gruftys-love.html
http://ashertribe.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/very-old-wemane-xxx.html
wife porn
http://podine.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/2018-xxx-boor-and-chuchi.html
full porn
http://calculustutor.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/kalkatta-bagoly-xxx-vedo.html
http://akpartiedirne.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/klaudia-bomb.html
taboo porn
http://avlokaneyecentre.in/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/horn-you-mom.html
https://www.multipower.ru/bitrix/rk.php?goto=https://www.kings-porno.com/compilation-esposas.html
old porn
retro porn
http://kasasubway.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/indin-anuty.html
http://www.brightstar.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/horny-teachers.html
http://www.padclub.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/preg-dau-n-dad.html
cock porn
stepmom porn
http://picassolithographs.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/ate-anna-sarap.html
hard porn
http://www.ebonyassvids.com/cgi-bin/atx/out.cgi?id=72&trade=https://www.kings-porno.com/suzanna-full-video.html
http://www.whatmusic.com/info/productinfo.php?menulevel=home&productid=169&returnurl=https://www.kings-porno.com/anal-bang-bus.html
webcam porn
solo porn4
http://matome.gesu.jp/open?url=https://www.kings-porno.com/small-girl-vs-m.html
porn gif
free porn sex
http://www.southernrealtormagazine.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.kings-porno.com/bdsm-lesbian-forced.html
family porn
porn comix
102069. PavelIcofe
31.08.19
08:29
[url=https://ipbmaster.ru/]рейтинг лучших казино[/url] .
102068. tommyrb11
31.08.19
08:09
Hardcore Galleries with hot Hardcore photos
http://horseporn.allproblog.com/?amara
xnxx porns black on whte porn what kinds of porn are there raunchy nigger porn mature lesbian tube porn
102067. ALenkaCof
31.08.19
07:34
Здравствуйте! Можем купить Ваш авто на очень выгодных условиях!
Мы покупаем транспортные средства не только после аварии, которые практически не подлежат восстановлению, но и в любом состоянии.
Если срочно нужны деньги, то воспользуйтесь услугами по выкупу авто. Мы решим все вопросы и хорошо, достойно заплатим, в самые короткие сроки.
Не сочтите за рекламу. Сама попадала в ситуацию, когда срочно были нужны деньги. Возможно, и мое сообщение кому то поможет. И я сюда буду заходить и проверять, если что пишите, отвечу прямо тут.


[url=https://car-vikup.ru]продать автомобиль[/url]
102066. Tiffanyploto
31.08.19
07:30
I am looking for a guy for sex
-------------------------------
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!
-------------------------------
[url=http://gg.gg/myhomesex][img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg[/img][/url]|[url=http://gg.gg/myhomesex]
My cunt is always wet mmm ....
[img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg[/img][/url]|[url=http://gg.gg/myhomesex][/img][/url]
-------------------------------
Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
http://gg.gg/home-video
-------------------------------
Fuck me in the ass and pussy on camera for free !!!
http://gg.gg/myhomesex
-------------------------------
102065. Carterexast
31.08.19
07:02
porn films
http://www.jk112.cn/wap/export.php?url=https://kvadroom.ru/
x porn
http://rapidsharesex.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
http://help.crimeastar.net/index.php?url=https://kvadroom.ru/
angel porn
wife porn
http://gfp.audible-art.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
http://legionoasis.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
http://helpinfoforseniors.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
porn video
http://www.google.com.py/url?sa=t&rct=j&q=megapublicador&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0ahUKEwic64Hhg_7LAhVGRSYKHZUbDrcQFggaMAA&url=https://kvadroom.ru/
russian porn
porn cum
http://www.amateur-mature-porno.com/cgi-bin/a2/out.cgi?s=60&c=1&u=https://kvadroom.ru/
http://hplab.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
homemade porn
bbw porn
https://fmlink.com/general/redirect.cgi?source=factree&dest=https://kvadroom.ru/
https://www.google.ne/url?q=https://kvadroom.ru/
http://rentodopr.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
white porn
asian porn
http://hamareweb.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
http://simpleforum.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
top porn
granny porn
sister porn
anime porn
http://hollisterie.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kvadroom.ru
102064. RalphJawl
31.08.19
06:59
Boris Johnson is trying to scare Europe into giving him a better Brexit deal.

http://bagga.ru http://bagga.ru/sitemap.xml http://bagga.ru/rss.php

http://cvstarr.co.uk/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bagga.ru http://www.seats-r-us.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bagga.ru
http://u-scoop.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bagga.ru http://www.peoplesbank.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bagga.ru
http://images.google.co.uk/url?q=http://bagga.ru https://www.google.at/url?q=http://bagga.ru
http://itsonlythemoon.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bagga.ru http://rentsave.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bagga.ru
http://www.salink.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bagga.ru http://www.tahoejoefamoussteakhouse.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bagga.ru

英数字 文字以内
102063. rosalieeu60
31.08.19
06:50
Nude Sex Pics, Sexy Naked Women, Hot Girls Porn
http://ernieplushtoy.sublimationdyes.bestsexyblog.com/?jalyn
list of english porn stars latina ramon porn porn for youre mobile for free free hq porn tubes hd porn sex in public places
102062. ericapa16
31.08.19
06:19
Hot photo galleries blogs and pictures
http://page3girlsporn.hotnatalia.com/?miah
free lesbian orgyporn freew porn tossed salad porn adult free free natasha porn tube porn magazines pdf download
102061. francisgh16
31.08.19
06:10
New super hot photo galleries, daily updated collections
http://shemle.tssexvideos.allproblog.com/?aspen
kings gay porn erotica viontage porn moview half black half asian porn access porn for free mac why do women watch lesbian porn
102060. mandyag16
31.08.19
05:39
Daily updated super sexy photo galleries
http://sxyigarl.instakink.com/?lyndsey
japrisot porn top 1980s porn how to look up mobile porn rough sex porn free clips porn star india
102059. PetrKax
31.08.19
05:28
Два часа назад осматривал контент инет, и неожиданно к своему удивлению заметил прекрасный веб-сайт. Гляньте: [url=http://ellemarket.com/slim.html]орбита 08 отзывы реальные отзывы[/url] . Для моих близких этот ресурс оказал хорошее впечатление. Всего хорошего!
102058. HaydenPet
31.08.19
05:11
teen's porn video
http://youmacao.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porndu.net/seach/xxx-sex-video-girl-and-dog/
http://www.girlamateurtube.com/cgi-bin/crtr/out.cgi?id=238&l=topmain&u=https://www.porndu.net/seach/in-urdr/
summer porn
http://support2020.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porndu.net/seach/austrian/
https://www.concreteinstitute.com.au/news/national/cia-news-bulletin-1.aspx?returnurl=https://www.porndu.net/seach/akane-kurada/
http://toushub.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porndu.net/seach/thai-and-usa/
raping porn
korean porn
http://go.1li.ir/go/?url=https://www.porndu.net/seach/japanese-mom-pantyhose-fuck/
porn
http://woakley.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porndu.net/seach/abuse-defloration/
cock porn
http://aviation.bmkg.go.id/web/url.php?url=https://www.porndu.net/seach/stockings/
http://unionbankofindiaonline.co.in/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porndu.net/seach/wwwxxxpunjabe-sex-video/
whites porn
http://www.find-best-ass.com/movies/go.php?id=955303_1&url=https://www.porndu.net/seach/pov-blowjob-and-cum-swallow-close-up/
homemade porn
http://www.kikofishing.com/feedread2/feed2js.php?src=https://www.porndu.net/seach/massive-tits/
old porn
http://web3.educacional.net/recursos/redirect.asp?url=https://www.porndu.net/seach/2010-03-09-naked-news-whitney-st-john7/
angel porn
http://poisk-rabot.ru/go.php?url=https://www.porndu.net/seach/penetration/
http://bestfoods.com.au/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porndu.net/seach/mom-and-boy-armpit-hairy/
hentai porn
massage porn
http://pixel.sitescout.com/iap/ca50fc23ca711ca4?r=https://www.porndu.net/seach/belt-spankiong/
lesbian porn
porn tubing
homemade porn
102057. donxq4
31.08.19
04:32
Girls of Desire: All babes in one place, crazy, art
http://nudedudeporn.pornxxxmania.xblognetwork.com/?mayra
lisa tv girl porn japanese access porn sites at work black women ducky porn hbo and porn photographs haiti porn porno
102056. SEOSeelo
31.08.19
02:58
[url=https://seorussian.ru]продвижение сайтов[/url] в поисковых системах яндекс и google в топ-10 в москве от частника. закажите эффективное повышение продаж и раскрутку сайта (seo) по цене от 15000 руб. - [url=https://seorussian.ru]seorussian.ru[/url]
102055. reginawi11
31.08.19
02:43
New super hot photo galleries, daily updated collections
http://porn4amateur.hotblognetwork.com/?joslyn
born 2 porn mobil porn video free free protitute porn free full amateur porn movies hello kitty hentai porn
102054. Dominiccef
31.08.19
01:42
incest porn
http://rbwindustries.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornko.net/blackmailed-student.html
school porn
http://www.google.com.mx/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCYQFjAA&url=https://www.pornko.net/nigeria-gang-rape-leaked-mms-uncensored.html&ei=seF8U_TPGNaiqAbUoIGAAg&usg=AFQjCNFxM--bE02fippPwJTQOgt61K_Fow&sig2=YNTlYvjQ1omzgQTeTyvzug&bv
http://hotelinfoonline.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornko.net/vera-amura.html
http://ikrim.net/go.php?https://www.pornko.net/mother-end-frend.html
hard porn
http://www.swedishmusicalheritage.com/?url=https://www.pornko.net/wwwnusinhdamcom-quay-ln-em-ang-tm-cc-xinh-ai-chu-ni.html
http://headveins.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornko.net/xxxis-pakistan-video.html
porn creampies
https://www.prapornet.ru/redirect?url=https://www.pornko.net/massive-bbc-compilation.html
porn pics
hot porn
http://www.construction.am/adrotators/ad_click.php?ad_id=2&ad_url=https://www.pornko.net/cheating-wife-sex-in-bathroom.html
http://mail.a-sos.de/frontend/derefer.php?go=https://www.pornko.net/longer-slept-naked.html
porn tubing
http://vizslancs.s3.webdigital.hu/lnks.php?uid=net&url=https://www.pornko.net/chinese-granny-sex.html
she porn
porn compilation
http://group360.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornko.net/chakra-sexy-bf.html
http://www.google.ca/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CB0QFjAA&url=https://www.pornko.net/multiple-orgysm-she-eye-rolling.html&ei=4ZggVIe8JoSGyATVuYDoAQ&usg=AFQjCNHtmdU8PTcfywX_JJ_3O
http://newsologirlsblog.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornko.net/khalifa-xxx-new-2018.html
daughter porn
pov porn
rule porn
http://happyworks.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.pornko.net/danny-leon-xxxhot-security-pron.html
http://pet-magazine.zoo.ro/intreaba-medicul-veterinar/Porno-Wet-Pussy.-httpswww.pornko.net/mom-and-step-son-share-a-bed-hd-mandy-flores-milf.html
asian porn
porn actress
raping porn
102053. lkorpusnayaa
31.08.19
01:13
Новости Саратова.[url=http://www.matrixplus.ru].[/url]. Посетите сайт Вести и новостей. [url=http://www.matrixplus.ru/vesti]Новости Москвы[/url]. Интересные стать. Автостиль. Автовыставки. Автозапчасти.
102052. yvettetf4
31.08.19
00:10
Enjoy our scandal amateur galleries that looks incredibly dirty
http://masturbatesporn.allproblog.com/?jacqueline
privata porn porn torrents bisexual free geek porn video porn orgasims vampire porn star pics
102051. estheryk60
30.08.19
23:40
Girls of Desire: All babes in one place, crazy, art
http://hotsexpornhot.instakink.com/?cristal
bouncing sex porn tightest teen porn small cock porn youtube hardcore petit porn fat girls black dick porn
102050. erickavy4
30.08.19
23:40
Young Heaven - Naked Teens & Young Porn Pictures
http://freetrannysex.bestsexyblog.com/?danielle
porn nonude free alamogordo porn videos tilia movies porn blind porn website best porns tar
102049. Acerbousa
30.08.19
23:33
НОВЫЕ ПРИКОЛЫ 2019 - ПОДБОРКА ПРИКОЛОВ ЗАСМЕЯЛСЯ ПРОИГРАЛ - ЮМОР УГАР и СМЕХ ДО СЛЕЗ

[youtube]NdYKzgIdjQY[/youtube]

На нашем канале регулярно выходят лучшие приколы 2019 и подборки приколов, а так же тест на психику, попробуй не засмеяться челендж (засмеялся проиграл).
Смешные коты - не редкие гости наших подборок_приколов где встречаются приколы с животными и даже смешные животные.
Мы ценим своих зрителей и выпускаем только качественный контент и красивую картинку, поэтому нам важна ваша поддержка и отдача на наше залипательное_видео !
На канале ты найдёшь лучшие приколы и самые смешные подборки приколов, например русские_приколы , приколами с девушками, приколами с животными, все самые лучшие приколы и просто юмор, угар и смех до слез.
Смешные приколы, смешные животные, мемы, неудачные падения и просто смешные видео.
Лучшая подборка_приколов - только для вас. Юмор, угар и смех не покинут вас во время просмотра видео.
В этой подборке вас обязательно ожидает - самые одаренные идиоты и придурки топ подборка.
Обязательно подпишись на канал и у тебя будет всегда отличное настроение от смешных видео и фейлов с неудачами и приколами, а так же поставь Лайк! Заранее говорю спасибо дружище, это очень большая поддержка!
Ставь лайки и дизлайки, оставляй комментарии! Так мы сможем понять, что стоит улучшить, а что оставить прежним! Спасибо ! ;)
Funny Fail Coub likeaboss
102048. jilluz69
30.08.19
23:23
Teen Girls Pussy Pics. Hot galleries
http://sonsinporn.moesexy.com/?jasmin
anime catgirl art porn sue pearlman porn red hair porn movies ethical porn big butt porn clips
102047. hydranaile
30.08.19
23:22
президент медведев петух козел гей трансвестит петух козел кидала hydraruz4afxpnew.onion ramp narkota HighQuality торговля кокаином кидалы петухи козлы
гидра петух козел кидала

ебу в очко русских

кидалы верните деньги петухи hydra3rudf3j4hww.onion козлы пидоры обоссыши ебанныекупить героин амфетамин
http://hydraruzxpnew4af.onion/market/2534 GO VEGAS

[img]https://i.ibb.co/68BZzH2/9.jpg[/img]
102046. Richardjoibe
30.08.19
23:13
porn orgasm
http://floridakeys.net/frame.cfm?linkurl=https://www.porno-zona.com/seach/small-boy-love-see-blue-filem.html
http://kicenuik.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porno-zona.com/seach/indian-ektarz.html
fox porn
http://www.chooseaasian.com/cgi-bin/out.cgi?id=horni&url=https://www.porno-zona.com/seach/husband-watches-as-wife-squirts-porn.html
small porn
stepmom porn
http://www.onami.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porno-zona.com/seach/dildo-boy-friend.html
http://oconnorcenter.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porno-zona.com/seach/handjobbing-your-husbands-morning-boner.html
porn tubing
https://owyyk.com/modules/mod_jw_srfr/redir.php?url=https://www.porno-zona.com/seach/man-fucking-animal-caw.html
amateur porn
mine porn
http://www.resl-trk.com/redirect.php?client=1363595270-27428&url=https://www.porno-zona.com/seach/male-sissy-pimped-out10.html
http://usalocalgovernmentinfo.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porno-zona.com/seach/pupile-bus.html
real porn
http://www.hillring.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porno-zona.com/seach/moan-jav.html
porn 2019
big tits porn
http://nysales.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porno-zona.com/seach/genuine-amateur-pornwith-real-college-girls.html
porn tubing
https://reporting.singlefeed.com/r/?cvsfa=3604&cvsfe=5&cvsfurl=https://www.porno-zona.com/seach/3boye-nd-garil-xxx.html
porn star
http://www.ribbonridge.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porno-zona.com/seach/14-year-old-fingger-solo.html
porn star
http://www.mywife.jp/ltp_out?id=05240&go=https://www.porno-zona.com/seach/juli-anna-danny-d.html
http://dhgate-alibaba.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.porno-zona.com/seach/doctor-double-perpretin.html
http://images.google.dz/url?q=https://www.porno-zona.com/seach/angela-whait-sex.html
lee porn
porn games
102045. guyyj11
30.08.19
22:26
Hot teen pics
http://sexstoresonline.bestsexyblog.com/?armani
carmen electra porn videos for free free no download black porn videos classic swedish porn 1970 buy japanese uncensored porn maja lee porn movie
102044. AntonioBlurn
30.08.19
21:21
http://engine.pitchengine.com/v1/util/link?i=eyJjYXRlZ29yeSI6IlBpdGNoTGluayIsImFjdGlvbiI6Ii92MS9waXRjaGVzLzUzMmNmYjA1LWRkNzUtNDUwMS1iZjk5LTEyNzNlMDU4MjdiMSIsInZhbHVlIjoiaHR0cDovL3d3dy5nc2VhLm9yZyJ9&l=https://www.sexo-hub.com/top/prettypridot-vol3.html
milf porn
http://bordelon.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.sexo-hub.com/top/sex-koreh.html
http://ftande.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.sexo-hub.com/top/twistys-a-very-sexy-stop-over-britney-amber-katya-rodriguez.html
teen porn video
http://www.news1.co.il/redirectToWebArticle.aspx?siteID=1072&url=https://www.sexo-hub.com/top/breastfeeding-hasband.html
porn tube
summer porn
http://legltd.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.sexo-hub.com/top/october-fest.html
http://gameskids247.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.sexo-hub.com/top/related-videos-trio.html
dad porn
beautiful porn
http://sugar99.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.sexo-hub.com/top/wife-assfuck-by-bbc-hubby-watching.html
https://id.idk.ru/link/?l=https://www.sexo-hub.com/top/patrick-o-connor-leaves-the-gym-horny-and-cruises-for-cock.html
http://bliner-planet.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.sexo-hub.com/top/susanna-wang.html
white porn
teen porn video
http://dialsip.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.sexo-hub.com/top/full-prin-move.html
porn video com
teen porn video
http://www.tattooscout.de/redirect.php?url=https://www.sexo-hub.com/top/big-ciek.html
free porn hd
best good porn
http://yoump3.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.sexo-hub.com/top/big-tits-teacher-porn.html
http://images.google.sk/url?q=https://www.sexo-hub.com/top/xnxxx-kuwait.html
love porn
http://www.elhospital.com/b2bportales/rlv.jsp?mail=EMAIL&codigoPortal=EH&numBoletin=4&tipoBoletin=hc&url=https://www.sexo-hub.com/top/cfnm-nahdjob.html
furry porn
http://www.tom-next.com/community/redirect.php?url=https://www.sexo-hub.com/top/extremel-anal.html
mine porn
102043. MichaelNaw
30.08.19
16:52
penury a websitte? [url=https://free-website-builder.best]vistaprint website builder[/url], [url=https://best-invoice-factoring-companies.com]ondeck[/url],[url=https://buy-fortnite-accounts.cheap]buy fortnite accounts cheap[/url]
102042. adelinebd4
30.08.19
16:45
College Girls Porn Pics
http://freegayjizzporn.jsutandy.com/?danielle
porn queens of costa rica pamela anderson free porn galleries free hispanic mature women porn porn videos cheerleader porn movies trailes
102041. Josephisopy
30.08.19
15:53
[url=http://bestpornuha.com/video/133973/]Голые девушки на нудистском пляже[/url]
[url=http://bestpornuha.com/video/52284/]Красивая брюнетка трахнулась с чернокожим коллегой с гигантским членом[/url]
[url=http://bestpornuha.com/video/72441/]Глубокий массаж для Дженни Ли от brazzers[/url]
[url=http://bestpornuha.com/video/16772/]Горячая групповуха дерзких половых партнеров на скрытую камеру[/url]
[url=http://bestpornuha.com/video/87088/]Зрелая потаскуха опробовала молоденький пенис соседа[/url]
102040. Jameshoobe
30.08.19
15:49
Our company provides supreme quality pharmacy. Visit our health contributing portal in case you want to look better. [url=https://1m.athleticpharm.site/en/how-much-does-222-cost-forum-28496.html]https://1m.athleticpharm.site/en/how-much-does-222-cost-forum-28496.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription products. Take a look at our health portal in case you want to strengthen your health with a help health products. [url=https://mh4.athleticpharm.site/sv/koepa-riktig-trenbolone-acetate-99257.html]https://mh4.athleticpharm.site/sv/koepa-riktig-trenbolone-acetate-99257.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription products. Take a look at our health portal in case you want to feel better. [url=https://h5.athleticpharm.site/en/primobolan-injectable-online-pharmacy-canada-38927.html]https://h5.athleticpharm.site/en/primobolan-injectable-online-pharmacy-canada-38927.html[/url] Our company provides a wide variety of healthcare products. Visit our health contributing site in case you want to strengthen your health. [url=https://4mc8.athleticpharm.site/fi/halpa-testosterone-cypionate-wynn-31087.html]https://4mc8.athleticpharm.site/fi/halpa-testosterone-cypionate-wynn-31087.html[/url] Our site offers a wide variety of non prescription products. Look at our health site in case you want to to feel healthier with a help general health products. https://d7m.athleticpharm.site/da/billig-nandrolone-decanoate-canadian-9157.html Our company offers supreme quality pills. Visit our health contributing portal in case you want to improve your health. [url=https://o0w.athleticpharm.site/en/buy-anadrol-beer-40304.html]https://o0w.athleticpharm.site/en/buy-anadrol-beer-40304.html[/url]
Our company offers herb-based non prescription products. Look at our health contributing site in case you want to feel healthier. [url=https://m2m.athleticpharm.site/fr/vendre-testosterone-propionate-oquin-75377.html]https://m2m.athleticpharm.site/fr/vendre-testosterone-propionate-oquin-75377.html[/url] Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health portal in case you want to look better with a help of general health products. [url=https://5yr.athleticpharm.site/de/welche-online-apotheke-fuer-stanozolol-48575.html]https://5yr.athleticpharm.site/de/welche-online-apotheke-fuer-stanozolol-48575.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription products. Look at our health site in case you want to to improve your health with a help health products. [url=https://7u.athleticpharm.site/de/drostanolone-enanthate-online-pay-with-mastercard-87809.html]https://7u.athleticpharm.site/de/drostanolone-enanthate-online-pay-with-mastercard-87809.html[/url] Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health portal in case you want to to feel healthier with a help of generic supplements. https://m2m.athleticpharm.site/no/salg-testosterone-propionate-el-caballito-3917.html Our company provides a wide variety of non prescription products. Visit our health portal in case you want to look healthier with a help of general health products.
102039. DeborahAssus
30.08.19
13:54
Предлагаем Вашему вниманию профессиональный прогон сайта по каталогам.
Регистрация делается в белых каталогах .
Прогон по каталогам даст Вашему блогу: рост позиций в выдаче поисковых систем и рост по НЧ и ВЧ запросам.
Кроме того, [url=https://legion-company.ru/#pricing]размещение в каталогах компаний[/url] дает вашему сайту отличную возможность нарастить базовую ссылочную массу.
Это поможет вам не только поднять рейтинг сайта в поисковых системах за счет анкоров , но и привлечет клиентов на сайт, так как многие каталоги зачастую занимают позиции в топ-10 по регионам. Но и старые сайты тоже получат от этого плюс в виде дополнительной ссылочной массы и переходов.
Ссылки практически вечные, на практике каталоги крайне редко удаляют информацию, за исключением неработающих организаций или не настоящих данных.
102038. LarryTar
30.08.19
13:08
[url=http://adultfriendfinder.com.xmatch.com][img]http://graphics.pop6.com/banners/aff/41174/40017_300x250.gif[/img] [url=http://adultfriendfinder.com.xmatch.com]adultfriendfinder.com[/url]
102037. TinaToob
30.08.19
13:07
It is BIRTHDAY of your website!!!

Recomendations and Advices how to increase sales in your Store or traffic to your site.
Boost your ranking!

If you want more money from your online webpage or business, more traffic, all is in your hands.

[url=https://www.etsy.com/listing/728111737/website-analysis-audit-report-review?ref=shop_home_active_1] Your Website SEO on ETSY[/url]
[url=https://www.ebay.com/itm/143362861916] Your Website SEO on EBay[/url]

I produce RESULTS!
GET MORE TARGETED VISITORS & POSSIBLY ACHIEVE A HIGH PAGE RANKING IN SEARCH ENGINES and EVEN INCREASE SALES !

[url=https://www.etsy.com/listing/728111737/website-analysis-audit-report-review?ref=shop_home_active_1][img]https://i.etsystatic.com/11667306/r/il/beb610/2032042427/il_794xN.2032042427_bk0m.jpg[/img][/url]
.
102036. RodionROw
30.08.19
12:58
[url=http://otut.guxavidav.ru/2019-08-30/best-kartinki-hentay-porno.aspx]best картинки хентай порно[/url]
[url=http://azusazyme.arixacar.ru/ogo/avtokreditovanie-v-rossii.html]автокредитование в россии[/url]
[url=http://qymypiw.ciwaku.ru/ekspress-kredit-v-angarske.asp]экспресс кредит в ангарске[/url]
[url=http://tupizyp.taiszabor.ru/2019-08-28-zotugywek/index.asp]порно с тиффани мильон[/url]
[url=http://iwibuxam.taiszabor.ru/2019-08-28-319259.aspx]порно ролики с просмотром без смотреть[/url]
102035. Randyhat
30.08.19
12:57
If you’re upset about your weight and want to lose a little more, get this…

An overweight mother with pre-diabetes has just SHOCKED the medical
community by losing an unheard of 22lbs pounds in just 13 days…

....Without starving herself, she lost a total of 37lbs in the first month!
[url=http://webbyt.co/weightloss]-> CLICK HERE to see her Transformation Pics![/url]

...Even without exercising, she went on to burn off 84lbs (almost a pound a day)
and eliminated any sign of diabetes or any other life-ending diseases.

And the amazing thing is…

All she did was this D.I.Y. “carb-pairing” trick that reconditions your 3 female
weight-loss hormones to drastically accelerate fat-burning while still eating the
foods you love.

Check it out for yourself…

[url=http://webbyt.co/weightloss]“Carb-Pairing” Melts Away 37 Pounds in Just 20 Days (WOMEN ONLY)[/url]

Enjoy!
102034. wadehq60
30.08.19
12:37
Big Ass Photos - Free Huge Butt Porn, Big Booty Pics
http://collegelesbians.bloglag.com/?monique
free vintage gay porn tube first episode porn school gator porn videos fish porn x over 40 female blonde porn stars
102033. LarryTar
30.08.19
12:11
[url=http://adultfriendfinder.com.xmatch.com][img]http://graphics.pop6.com/banners/aff/41174/40017_300x250.gif[/img] [url=http://adultfriendfinder.com.xmatch.com]adultfriendfinder.com[/url]
102032. PutinVladimirp
30.08.19
12:00
komersant ru торгует героином и наркотиками
читайте судебные разбирательства на Рамблере.ру
102031. AshleyUnisy
30.08.19
11:46
Hello , It's enormous [url=https://friendflnder.com/DgTy9] content[/url]. It will change you life, enjoy and see!
102030. RosalieLax
30.08.19
11:23
Кто в сети? Пообщаемся?

[URL=https://ad.admitad.com/g/be808f067d90f212228339a9c191fc/][IMG]https://i.ibb.co/LxbQzjK/images-2019-08-30-T003846-247.jpg[/IMG][/URL]
102029. serenahe11
30.08.19
10:36
New sexy website is available on the web
http://kentporn.jsutandy.com/?bria
tit bondage porn tube porn tube horse sex light porn no penatration movies free xxx ducky porn jesse adams porn
102028. andreagi3
30.08.19
10:08
Sexy photo galleries, daily updated pics
http://arab.porn.instasexyblog.com/?aliza
hot young babes porn free porn voyeur videos athletic women home made ametuer porn henti toplist porn porn nvideos
102027. Sokrattnow
30.08.19
10:08
Авто Тех Центр Car Way https://car-way.ru предоставляет широкий спектр услуг по ремонту автомобилей в Перми. Мы занимаемся полным циклом техобслуживания автомобиля, который охватывает все узлы и детали, все возможные (и невозможные) жизненно важные системы вашего автомобиля. Мы готовы к решению нестандартных задач, найдем решение проблемы, не прибегая к дорогостоящему ремонту. Мы дорожим своей репутацией и уверены: обратившись к нам, вы перестанете искать идеальный автосервис.
102026. Francisisoff
30.08.19
09:05
watch movies online for free
loan calculator
ремонт дисков
аренда офиса
установка окон
текст песни
постановление правительства
фотошоп онлайн
download music
Sberbank business online
https://gkbe.ru/
102025. Davidgot
30.08.19
06:45
[url=http://pornosekserotika.com/video/118388/]Снимают дома порнуху[/url]
[url=http://pornosekserotika.com/video/119800/]трахаю попку жены[/url]
[url=http://pornosekserotika.com/video/73532/]Училка преподает минет студентке[/url]
[url=http://pornosekserotika.com/video/19273/]Роскошный, сисястый подарок парню на день рождения[/url]
[url=http://pornosekserotika.com/video/97636/]Горячия кобель в ретро порно в первый раз сделал своей малышке ошеломительный кунилингус.[/url]
102024. lucindako69
30.08.19
06:19
New super hot photo galleries, daily updated collections
http://evilredhead.fetlifeblog.com/?sydni
lesbian spongebob porn mifl porn movie tube gay teen mature porn girl on girl on animal porn list of extreme bdsm porn
102023. Randyhat
30.08.19
06:16
If you’re upset about your weight and want to lose a little more, get this…

An overweight mother with pre-diabetes has just SHOCKED the medical
community by losing an unheard of 22lbs pounds in just 13 days…

....Without starving herself, she lost a total of 37lbs in the first month!
[url=http://webbyt.co/weightloss]-> CLICK HERE to see her Transformation Pics![/url]

...Even without exercising, she went on to burn off 84lbs (almost a pound a day)
and eliminated any sign of diabetes or any other life-ending diseases.

And the amazing thing is…

All she did was this D.I.Y. “carb-pairing” trick that reconditions your 3 female
weight-loss hormones to drastically accelerate fat-burning while still eating the
foods you love.

Check it out for yourself…

[url=http://webbyt.co/weightloss]“Carb-Pairing” Melts Away 37 Pounds in Just 20 Days (WOMEN ONLY)[/url]

Enjoy!
102022. darcywd60
30.08.19
06:15
Nude Sex Pics, Sexy Naked Women, Hot Girls Porn
http://lesbianssites.allproblog.com/?tianna
free video adult sex porn xxx nerd and hottie porn porn actress raunchy roxie soft core porn reviews free porn mlf threesome
102021. OstapScarm
30.08.19
05:22
Два часа назад осматривал данные инета, и к своему удивлению обнаружил познавательный ресурс. Смотрите: [url=http://ellemarket.com/slim.html]орбита 08 отзывы реальные отзывы[/url] . Для меня этот сайт явился весьма неплохим. Хорошего дня!
102020. HildaPaymn
30.08.19
05:15
I just like the helpful info you supply to your articles. I will bookmark your blog and take a look at once more here regularly.
102019. AaronQueem
30.08.19
04:30
[url=http://sexfreepornoxxx.com/video/141430/]WCP CLUB Анальный секс Киара Миа и её большие булочки[/url]
[url=http://sexfreepornoxxx.com/video/140217/]Фитоняшка любительница студентка трахнута и ей кончили на лицо[/url]
[url=http://sexfreepornoxxx.com/video/2712/]Возбужденная азиатская супруга задирает ночную рубашку и предлагает мужу оттрахать ее[/url]
[url=http://sexfreepornoxxx.com/video/46786/]После клуба две лесбиянки в чулочках занимаются сексом[/url]
[url=http://sexfreepornoxxx.com/video/11165/]Размял анальную дырочку своей подружки[/url]
102018. RobertTwesy
30.08.19
04:13
[url=https://costablancagrup.com/]Купить Недвижимость в испании[/url]
102017. ramonls11
30.08.19
02:07
Free Porn Pictures and Best HD Sex Photos
http://localpornuk.alypics.com/?kayleigh
colledge porn xxx joey lunas porn porn horse sex tv channels real porn virgins inks porn gif
102016. MarinaGOEmelt
30.08.19
01:58
С чего начать покупку квартиры в новостройке?. Как купить новую квартиру и остаться довольным
Недвижимость на сегодняшний день просто пугает своим разнообразием. Но по сравнению с предыдущими годами ценовая категория достаточно приемлемая для всех категорий населения. Например, новая квартира в новостройках Иркутска будет стоить намного дешевле, чем такая же квартира на вторичном рынке города. Поэтому квартиры в новостройках все чаще и чаще выбирают среди тысячи предложений на рынке недвижимости.
[url=https://bookmarkingworld.review/story.php?title=CHTO-NUZHNO-ZNAT-O-UTECHKE-RAISKIKH-BUMAG-8#discuss]купить новостройку от застройщика[/url]
[url=http://bicara.web.id/story.php?title=ZA-bitcoin-MOZHNO-URVAT-IMUSHCHESTVO-V-AMERIKE]новостройки сдан[/url]
[url=http://www.yiankb.com:18080/discuz/home.php?mod=space&uid=2487785]купить квартиру в иркутске в новостройке[/url]
[url=http://mygadget.web.id/story.php?title=KADASTROVAYA-STOIMOST-MOZHET-BYT-OSPORENA-DLYA-ETOGO-NUZHNO-PODAT-ZAYAVLENIE-V-KOMISSIYU-PRI-ROSREESTRE-NA-PERES-7]купить студию в новостройке[/url]
[url=http://www.scuffed.site/index.php?qa=user&qa_1=thorpe91omar]купить новостройку недорого[/url]
102015. WilburnTam
30.08.19
01:36
[url=https://joinnow.alt.com]alt.com[/url]
102014. Filatweify
30.08.19
01:03
[url=http://ejubaq.sneg-eg.ru/TdDQebc.php]ххх каблуках порно[/url]
[url=http://agofe.rem-ex.ru/porno-fotki-paparaciy/neluryj.htm]порно фотки папараций[/url]
[url=http://wojugepe.teplofasad-nn.ru/931099/copewuci/index.asp]порно отсос студентки фото[/url]
[url=http://icave.utewy.ru/2019/08/28/905584.htm]hскачать фото децкое порнография[/url]
[url=http://tyhylikoq.premier1-spb.ru/banki-spb-kredity-pod-zalog-avtomobilya.html]банки спб кредиты под залог автомобиля[/url]
102013. WilburnTam
30.08.19
00:42
[url=https://joinnow.alt.com]alt.com[/url]
102012. Wildbousa
30.08.19
00:36
Приколы 2019 - http://www.youtube.com/watch?v=mQWxaFXNVJU
102011. loisey4
30.08.19
00:34
Enjoy our scandal amateur galleries that looks incredibly dirty
http://celebcarterporn.miyuhot.com/?abbey
king movies porn porn tube teen sex 18 anal this is gonna hurt gay porn preggo lesbian porn bret michels porn
102010. WilburnTam
29.08.19
23:48
[url=https://joinnow.alt.com]alt.com[/url]
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0833