ПЛЪХОВЕТЕ...

 

 
Рейтинг: 3.00
(22)
Увод
ПЛЪХОВЕТЕ
ЕпилогПЛЪХОВЕТЕ / FAQ

FAQ
10.08.11 13:00

Автор:Плъхи
част 1
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ (FAQ)
 
 
 
Може ли да опитомя див плъх?
А има ли нужда? Най-добре е дивите плъхове да си живеят свободни, и по възможност далеч от човека. Дивият плъх вероятно ще се съпротивлява. Той е привикнал към своята среда на обитание и улавянето/затварянето в клетка може да му предизвика силен стрес. Също така, не трябва да се забравя, че плъховете живеещи на свобода се явяват преносители на голям брой опасни за човека заболявания. Ако все пак решите да си вземете див плъх, спазвайте всички мерки за безопасност и не форсирайте събитията – ще изминат месеци преди този плъх да привикне към вас и новата обстановка. Има вероятност животното да си остане диво, особено ако сте уловили възрастен индивид.
 
Има ли породисти плъхове?
При плъховете не съществуват породи, а само разновидности.
 
Какви разновидности плъхове съществуват?
Сигурно с изненада ще разберете, че при плъховете също има стандарт. Те дори участват в различни изложби, шоута и там получават награди за съответния стандарт.
 
Какво представлява стандартния плъх ?
Съгласно американският стандарт (http://www.afrma.org) всички плъхове се разделят на шест разновидности:
STANDARD – с къса, гладка и лъскава козина;
REX – с къдрава козина или рошави бакенбарди;
TAILLESS – безопашати;
HAIRLESS – плъхове, които напълно са лишени от козина (голи или сфинкс);
SATIN – с много тънка, удължена и блестяща козина;
DUMBO - ушите на тази разновидност плъхове са големи и закръглени, разположено по-ниско от обикновено.
Всяка от горепосочените разновидности може да влезе в една от секциите, различаващи се една от друга по разцветка или маркировка:
SELF – с еднородна окраска по цялото тяло;
TICKED – еднородна окраска с наличие на разпръснати отделни влакна с друг цвят;
SHADED – светло тяло с по-тъмен цвят към краищата;
SILVERED - монотонно оцветяване на тялото, с отделни бели влакна разпръснати по цялата телесна повърхност, които създава сребрист ефект;
MARKED – тази секция е разбита на 10 основни типа:
• English Irish – на гърдите има разположено бяло петно във форма на равностранен триъгълник;
• Irish – тъмен основен фон, тънка бяла ивица на корема, малки бели петна по лапите, бял край на опашката;
• Berkshire – бял корем, бели”чорапчета”на лапите, малко бяло петно между ушите, бяло петно на опашката;
• Variegated – светъл фон, оцветена глава и рамене, малки и многобройни оцветени петна по цялото тяло, бял корем;
• Blaze(Хъски) – от носа до ушите - бял “клин” на основен тъмен фон стесняващ се към тила;
• Dalmatian – многобройни петна от цветни влакна на бял фон, без отчетливост на петната;
• Hooded – оцветена “качулка” на светъл фон, покриваща главата, предните лапи и раменете, и равна тъмна ивица по гръбначната линия;
• Bareback – оцветена качулка на светъл фон;
• Capped – оцветено петно на светъл фон на главата, във вид на каскет;
• Masked – тъмна маска на светъл фон на муцуната;
• Odd-eye – плъхове с различен цвят на очите (едното око е червено, а другото – рубинено или черно);
• Unstandardized – всички останали разновидности, които не са включени в стандарта.
 
ЖИЛИЩЕ
 
Каква клетка ми е нужна?
Решетъчните клетки и аквариумите са подходящи, но и двата варианта си имат плюсове и минуси. Жилището първо трябва да бъде достатъчно голямо и да е съобразено с броя на плъховете, които ще се отглеждат в него. При купуването на клетка, трябва да се има предвид, че малкото плъхче ще израсте бързо и ще добие размер, приблизително колкото едно морско свинче.
1.Аквариумът предпазва от течение, но поради недостатъчната циркулация на въздух в него ще бъде по-топло и влажно в сравнение с решетъчната клетка. Освен това, по-трудно се обзавежда с приспособленията за почивка и игри. Един 90 л аквариум ще бъде добро решение за 1-2 плъха. Необходимо е по-често да се почиства. Друг недостатък е, че се затруднява общуването с животното.
2.Металната клетка е най-добрия избор. Тя трябва да бъде с решетка, която да е от неръждаем метал. Подът трябва да бъде цялостен, а не решетъчен.
3.Дървената клетка е напълно неприемливо решение за отглеждане на плъхове - урината се просмуква в дървото, повишава се отделянето на амоняк, който провокира заболявания на дихателните пътища. Освен това, плъховете ще прогризат дървото и ще избягат. Дървесината се цепи и треските могат да предизвикат наранявания.
 
Колко голяма трябва да бъде клетката и къде да я поставя?
Минималния размер за клетка, в която ще се отглеждат 1-2 плъха е дължина – 60 см, широчина – 30 см и височина – 40 см. Купете (направете) си възможно по-голяма клетка, която да осигури по-големи удобства и жизнено пространство на вашите любимци.
Като алтернатива, може да свържете няколко по-малки клетки в една система.
Поставете клетката на място, което да е защитена от въздушно течение и пряка слънчев светлина. Никога не поставяйте клетката под прозорец и в близост до външна врата. На пода може, но само при положение, че не се образува течение на избраното място. Оптимална височина за разполагане на клетката е  1-1.5 метра от пода, където движението на въздушния поток е минимално.
 
От какъв материал трябва да е направена клетката? Колко етажа да има? Колко висок да бъде всеки един етаж?
Основата на клетката е най-добре да е от пластмаса – лесно се почиства и дезинфекцира.
Броят на етажите трябва да е съобразен с височината на клетката - най-добрия вариант е 3-4 етажа. Височината на всеки етаж да не бъде по-малка от 15-20 см, за да може плъхът спокойно да се изправя на задните си крайници.
 
Как е най-добре да разположим къщичката, поилката, хранилката?
Добре е къщичката да поставите на най-ниското ниво – на пода на клетката. Това позволява плъхът да използва по-ефективно високите етажи за игра и почивка. Плъховете често спят върху покрива на къщичката, който в този случая играе роля на допълнителен етаж.
Хранилката е желателно да се постави там, където ще бъде най-удобно за обслужване. Плъховете често пренасят храна в къщичката си или я крият в ъглите на клетката.
Поилката е хубаво да бъде фабрична, предназначена за гризачи (продават се във всеки зоомагазин). Поставя се от външната страна на клетката на удобно място за плъховете.
 
От какъв материал да бъде направена къщичката? Има ли въобще нужда от къщичка?
Къщичката е нужна на плъха за отдих и почивка, при лошо настроение и за укритие в случай на стресова ситуация. Плъховете се чувстват дискомфортно при липса на укритие.
Нужни материали за направата и: пластмаса, шперплат, картон или дърво. Ако използвате пластмаса, постарайте се да е непрозрачна – по-затъмнената къщичка ще бъде по-уютна. За целта ще свърши добра работа една пластмасова саксия, с подходящ размер. Странично направете достатъчно широк отвор. Саксията обърнете с дъното нагоре и къщичката е готова. Дърво, шперплат (или фазер) също са подходящи за направата на къщичка.
Размера на къщичката се определя от броя на плъховете. За 1-2 плъха напълно достатъчна е къщичка с размер – 25*15*10 см. Не е необходимо да правите дъно – това ще облекчи обслужването, няма да се задържа мръсотия и лесно ще се почиства. В този случай (къща без дъно) е задължително в клетката да има някаква постеля.
Ако отглеждате повече плъхове е препоръчително къщичката да има поне два изхода - за да могат по-слабите плъхове да избягат, ако бъдат притиснати на тясно.
 
Нужно ли е в клетката да има специален “резервоар” за съхранение на хранителни запаси?
Не! Плъховете обичат да крият вкусните късчета храна, но запасите които правят през деня обикновено се изразходват още през нощта. Освен това, често използват къщичката или ъглите на клетката като скривалище. Въпреки всичко, наличието на хранителни запаси говори за предлагане на свръх количество храна, което пък от своя страна може да причини затлъстяване.
 
Какви принадлежност са необходими за клетката?
Преди всичко – къщичка, поилка и хранилка. Етажи и нарове – за почивка. Стълбички, въженца, хамаци - по желание на стопанина. Играчки – които бързо ще бъдат изгризани.
Наличието на тези предмети прави живота на плъховете по-разнообразен.
За 1-2 плъха напълно достатъчни са 1 поилка и 2 хранилки (една за зърнената и гранулирана храни, а другата - за меката храна).
 
ПОСТЕЛЯ
 
Каква постеля да избера?
Правилния избор на постеля оказва значително влияние върху здравословното състояние на плъховете, поради което следва да се разгледат различни възможности.
Талашът е най-често използваната постеля. Важно е да бъде добре добре изсушен и обезпрашен.
Хартията за постилане не е много добро решение. Тя притежава твърде слаби влагопопиващи свойства и бързо се разпада. Освен това, при използването й често се появява силна неприятна миризма. Не трябва да се забравя и за остатъците от печатарското мастило, съдържащо олово и цинк.
Котешката тоалетна има добри влагопопиващи свойства (като талаша) но и тя съдържа твърде много прашни частици. Освен това, силно изсушава въздуха в аквариума.
Парцалчета от различни тъкани също не са подходящи. Категорично не се препоръчват.
Едно от добрите решения е поставянето на т.нар. флаш-дъно, което предпазва пода на клетката от излишната влага и дава възможност да се използва малко количество постеля – дървени стърготини (или трици), котешка тоалетна, като непосредствения контакт на плъховете с постелята в този случай е изключен.
 
Какво представлява флаш-дъното и може ли да го използвам при отглеждането на плъхове? Как да направя флаш-дъно?
Флаш-дъното представлява хоризонтална пластмасова повърхност (с множество отвори) поставена на известно разстояние от дъното на клетката. Флаш-дъното се явява прекрасна алтернатива на решетъчния под, който е крайно опасен за лапите на плъховете. Особено е полезно през лятото, когато плъховете се нуждаят от повече течности, а освен това (в горещи дни) може да поставите в клетката съд с вода (в който плъхчето ще се охлажда) без да се притеснявате, че ще след това то ще лежи на мокра постеля. Количеството на основната постеля може да бъде значително ограничено, като в отделни случаи може напълно да се откажете от постеля, а да оставите само материал за гнездото.
Направата на флаш-дъно е много лесно – необходим ви е лист пластмаса (плексиглас) не по-тънка от 4 мм, с подходящ размер, в който да пробиете отвори с диаметър 2-5 мм - на разстояние (по хоризонталата и вертикалата) равно на удвоеният диаметър, т.е. 4-10 мм. Не трябва да избирате диаметър по-малък или по-голям от указаното. Отворите трябва да заемат по-голяма площ от флаш-дъното. Заглаждат се всички ръбове. Готовото флаш-дъно поставете на “трупчета”, високи 30-40 мм, върху дъното на клетката.
След като поставите флаш-дъното може да помислите с какво да запълните пространството между него и дъното на клетката. Използвайте материал, който добре да попива влагата и миризмите – талаш, котешка тоалетна.
 
Може ли да ползвам сено, като постеля и строителен материал за гнездото?
Сеното (или слама) като постеля не е удачен вариант, поради слабите му влагопопиващи свойства, но пък е добро решение като строителен материал за гнездото. Съществува реална опасност някоя остра сламчица да нарани очите на плъха.
 
Безопасно ли е да използвам за постеля котешка тоалетна?
Безопасно е да се използват само тези марки, които са приготвени на базата на дървени стърготини и целулоза (органични). От останалите (минерални) е по-добре да се въздържате, поради опасността плъхчето да “преяде” с тази смес.
 
ХРАНА
 
С какво да храня моите плъхове? Може ли да им давам остатъците от нашата трапеза?
На пазара се предлага голямо разнообразие от готови храни за гризачи. Обезателно добавяйте свежи плодове и зеленчуци (ежедневно). Плъховете обичат остатъците от нашата трапеза, но не прекалявайте. Може да давате пилешки хрущяли и кости за оглозгване (не съществува опасност да се наранят). Храната от човешката трапеза е неподходяща, поради високото съдържание на мазнини. Дажбата за плъхове трябва да съдържа не повече от 5-10% мазнини и да бъде богата на белтъчини. Най-доброто решение е да се дава по равно зърнени (закупена готова или самостоятелно приготвена) и протеинови продукти (месо, риба, млечни продукти и т.н.), а така също, свежи плодове и зеленчуци. Кучешката и котешката храни може да се предлагат допълнително, при положение, че се избират такива с по-ниско протеиново съдържание.
Готовата зърнена смес съдържа витаминозни добавки и други изкуствени компоненти, които често имат вид на ярко оцветени късчета, зърна и гранули. Тези компоненти често предизвикват алергия, която се проявява със сърбеж на кожата (дерматит) и образуване на струпеи (корички). Освен това много плъхове избират най-вкусните съставки, а игнорират всичко останало. Поради тази причина, може да помислите и да приготвите зърнената смес в домашни условия, включвайки в нея само тези семена, които се предпочитат. Така също, може да добавите към приготвената от вас смес оризови и овесени ядки.
Когато давате на плъха плодове и зеленчуци бъдете внимателни, защото много от тях могат да предизвикат алергична реакция (особено плодовете с червен цвят) или повишено газообразуване в стомаха и червата (при поемането на голямо количество), особено заедно с други продукти. Има регистриран случай на смърт, при плъх прекалил с броколи.
 
 
Казаха ми, че не трябва да ги храня с царевица и шоколад. Това истина ли е?
Царевица може да се дава, но ограничено, поради съдържанието в нея на нитрати и амини, които в храносмилателната система на плъховете се превръщат в нитрозамини, които са канцерогенни. Теоретично е така, но на практика вие трябва да храните вашите плъхове изключително и само с царевица, за да се появи проблем. Добре балансираната дажба, която съдържа царевица в разумни количества е доброто решение. Това не е актуален въпрос, защото има много други продукти, които представляват здравословна опасност.    
Шоколад също може да се дава, но в малки количества. Теоброминът може да е опасен за кучетата, но не представлява никаква опасност за плъховете. Главното е да се дава умерено – в противен случай съществува риск от затлъстяване.
Не се чудете, ако видите плъхчето ви да прояви интерес към някоя газирана напитка (също и бира). Някъде може да прочетете, че не трябва да им се дава газирано, защото плъховете не могат да оригват. Истина е, и по-добре не си правете експерименти.
 
 
Кога и с какво количество храна да храня моя плъх?
Необходимо е да създадете режим, към който плъховете бързо привикват и с нетърпение очакват своята порция, а вие ще може да контролирате нейното количеството. Плъховете са изтънчени гастрономи и винаги с радост си похапват вкусните късчета, така че не се престаравайте. В противен случай вашите любимци ще станат тлъсти и слабо подвижни, което не е полезно за тяхното здраве. Затлъстелите плъхове живеят по-малко!
Вечерта и първата половина на нощта е най-активния период за плъховете, поради което най-добре е да се хранят 2 пъти – сутрин и вечер, като съотношението на сутрешната към вечерната дажба да бъде 1:2.
Количеството храна за един възрастен плъх е средно 30-40 г на денонощие. Естествено, че едрите мъжки, бременните и кърмещите женски трябва да получават по-голямо количество, а малките плъхчета – по-малко храна.
 
Кои храни мога да давам свободно и кои не трябва да давам?
Храни, които са абсолютно противопоказни за плъхове практически няма, поради, това че плъховете са всеядни и се хранят в Природата даже и с мърша, а от друга страна много храни са вредни за тяхното здраве (напр. повечето стайни растения).
Портокаловият сок (с консерванти) може да предизвика образуването на злокачествени тумори при мъжките плъхове, поради което го избягвайте. Високото съдържание консерванти и стабилизатори правят соковете вредни. Много по-добре е да им се дават свежи плодове, а не сокове от кутия. Не трябва да се дават много тлъсти и сладки храни, а лютото е противопоказно. Избягвайте да давате в големи количества тропически плодове.
Може да се дава: различни млечни продукти (особено полезно е натуралното кисело млеко), месо, риба, плодове и зеленчуци (особено ако са собствено производство), хляб, зърно, каши, детски пюрета, тестени изделия (макарони, спагети, кус-кус) и т.н.
Плъхове обичат алкохол и бира! Не злоупотребявайте, защото алкохолната зависимост се развива бързо не само при човека. Ако давате бира – избирайте безалкохолна такава. Газирани напитки не се препоръчват!
 
Моят плъх е дебел. Това страшно ли е? Как може да отслабне?
Затлъстяването винаги е лошо. Поради това, постарайте се да го поставите на диета - намалете количеството на храната, давайте бедна на мазнини храна, увеличете продължителността на игрите извън клетката.
 
Плъховете имат ли нужда от витамини (особено през пролетта)?
Да, разбира се. Плъховете, както и другите животни страдат от хиповитамнинози. За да ги избегнете е необходимо да давате свежи плодове и зеленчуци, а през пролетта – млади листа на глухарче и салата. Много добра витаминозна добавка към храната са кълновете от пшеница, просо и овес.
 
ВОДА
 
Колко вода е нужна дневно на един плъх?
Плъховете имат постоянна нужда от прясна вода. Средно 60 мл вода е дневната потребност на един плъх. По-голямото количество свежи плодове и зеленчуци значително понижават жаждата.
 
Колко често да сменям водата за пиене?
Ежедневно. Поилката трябва старателно да се измива, при всяка смяна на водата, за да не се увеличи концентрацията на съдържащите се в нея бактерии.
 
Каква трябва да бъде поилката?
Най-удобно е да използвате вакумна поилка (за гризачи). Представлява пластмасов цилиндричен съд с метална тръбичка, в която са разположени едно или две метални топчета, изпълняващи ролята на клапан, който възпрепятства самоволното изтичане на водата. Водата в тази поилка не се замърсява с хранителни частици, постеля и фекалии и не се разлива, както това може да се случи при открити поилки. Плъховете много бързо привикват към поилката (ако не могат сами да проумеят как се използва, намажете върха на металната тръбичка с нещо сладко и след ден-два всичко ще бъде наред). Винаги пълнете резервоара до горе - в противен случай капе!
 
ИГРАЧКИ
 
Мога ли да използвам колело за бягане?
Възможно е в колелото плъховете да счупят не само опашка или крак, но и да получат сериозни травми, дори и да загинат, поради което колелото трябва да се използва много внимателно. Освен това, плъховете бързо престават да проявяват интерес към бягането (с напредване на възрастта), а предпочитат повече да спят, така че едва ли колелото е важна необходимост. Плъхът трябва да се побере в колелото напълно свободно, следователно ако дължината на тялото му е 20-25 см, то диаметъра на колелото трябва да бъде не по-малко от 40-50 см. Колелото не трябва да бъде с решетъчна “пътека”, защото застрашава сериозно крачетата и опашката от счупване (особено ако се използва от 2 или повече животни едновременно). Освен това плъхът може да пострада ако попадне между стойката и барабана на колелото и да получи сериозни травми на главата и/или тялото.
 
Какви играчки да давам на моя плъх?
Колелата за бягане са предпочитани от повечето стопани на плъхове. Женските са в по-голяма степен склонни да бягат в колело, в сравнение с мъжките. ПВЦ тръбите са превъзходен материал за направата на тунели. Стълбички, хамаци, въженца – всичко това може да се изработи лесно и просто. Използвайте въображението си!
 
ГРИЖИ
 
Какви средства трябва да използвам за почистване на клетката?
Клетката се дезинфекцира със санитарен препарат, който да притежава бактерицидни и антивирусни свойства. Може да се използва и белина – 1 част белина в 10 части гореща вода, след което клетката се изплаква обилно на течаща вода и добре се подсушава.
 
Колко често да почиствам клетката? Винаги ли трябва да чистя цялата клетка, да я мия и дезинфекцирам?
Почистването на клетката трябва да се извършва поне 2-3 пъти седмично, но може да се наложи и по-често, ако се появи неприятна миризма или постелята е твърде мокра. Пълното измиване на цялата клетка, след почистването, не винаги е задължително. Препоръчва се винаги след чистене да се мие дъното на клетката. За пластмасовите дъна е достатъчно да се измият хубаво с топла вода и сапун. Дървените клетки не се препоръчват, защото много трудно се почистват и дезинфекцират. Новата клетка и инвентара задължително се дезинфекцират преди употреба.
 
Може ли да променям местата на хранилката и поилката?
Няма особено значение къде ще бъдат разположени хранилките и поилката, поради това, че плъховете винаги имат собствено мнение и предпочитание и пренасят хранилките там, където им харесва. Не се препоръчва да сменяте местоположението на поилката.
 
Как да къпя моя плъх?
Преди всичко подгответе затоплена хавлиена кърпа. Налейте 2-3 пръста топла вода в един леген. Използвайте само мек шампоан за котки. Капнете няколко капки от шампоана върху задните му части и хубаво го разнесете по тялото и лапите. Внимавайте шампоан или вода да не попадне в очите и ушите, и при изплакването да не го попарите с гореща вода. Ако плъхът се страхува от течаща вода поливайте го с канче.
 
Нужно ли е къпането? Колко чест? С какво да го подсушавам? Не е ли опасно за неговото здраве?
При правилно отглеждане къпане практически не се налага, с изключение на случаите, в които при обследване на своята територия плъхът се навре в трудно достъпни за почистване места. Освен това, неправилният избор на постеля и несвоевременно почистване може да доведе до поява на силна миризма от клетката и от самия плъх, особено при използването на хартия и талаш (по-рядко) като постеля. Ако вашит плъх започне да отделя силна миризма, сменете постелята с друг вид или се старайте по-често да чистите клетката. Къпането няма да отстрани причината за миризмата – тя ще се появява отново и много бързо. Освен това, мократа козина също ще мирише силно, за което може да повлияе и стресът при къпане.
Някои плъхове много обичат да се къпят. Те са напълно спокойни и плацикането във водата им доставя голямо удоволствие (болшинството плъхове шумно протестират срещу водните процедури). Не трябва да лишавате животното от това удоволствие, стига да не го изложите на течение. След края на водната игра хубаво да го подсушите! При къпане доста често възниква опасност от простуда, особено при студено време. Дори слаб вятър е достатъчен да настъпи локално преохлаждане на тялото, а това да доведе до простуда. Лечението е твърде сложно, поради генетичната предразположеност към респираторни заболявания (микоплазмите са постоянни обитатели на дихателните пътища). Ако сте твърдо решен/а да къпете вашия плъх, направете го, но не по-често от веднъж седмично. След къпане трябва задължително да завиете плъха с кърпа (мократа козинка има силна мускусна миризма), а така също да използвате сешоар за изсушаване на козината. Температурата на въздушната струя не трябва да бъде много висока, защото може лесно да изгорите и пресушите нежната кожа.
Дръжте сешоара на такова разстояние от тялото на плъха, че да не го изгорите (от по-близо) или преохладите (от по-далеч). Може да определите необходимото разстояние, като насочете струята въздух към вътрешната страна на ръката ви - там където е лакътната свивка. Сушенето трябва да продължи до пълното изсушаване на козината, което се познава по нейният пухкав и блестящ вид. След това оставете плъхът сам да се приведе във форма.
 
Когато държа моя плъх и го галя по гърба той си затваря очите – това харесвали му или напротив?
Харесва му. Точно в такъв момент плъховете често си заточват зъбите.Обърнете внимание на това!
 
 
РАЗХОДКА
 
Колко дълго и колко често трябва да разхождам моя плъх?
Плъховете имат нужда от ежедневни разходки (извън клетката) минимум по един час дневно, поради което, колкото повече време прекарвате с вашия плъх – толкова по-наситен и разнообразен ще бъде неговия живот. Препоръчва се да прекарвате заедно много повече време от минимално допустимото. По време на разходката играйте с него, устройвате му физически упражнения – бягане, прескачане на препятствия, катерене, лазене и др. През цялото това време го наблюдавайте непрестанно - да не се добере до някой предмет, който да нагризе (особено кабелите с високо напрежение - опасност от токов удар или пожар). Компютърните кабели са най-честата жертва на острите резци!
 
Съществува ли начин да защитя кабелите от прогризване?
Има няколко варианта. Най-простия е да ги покриете с килима, мокета или нещо подходящо. При това остава достъпна онази частта от кабела, която се намира непосредствено до уреда – точно нея може да защитим с шланг. Шлангът се разрязва отдолу, вътре се поставят кабелите и разреза се покрива с тиксо. Този начин е подходящ за уреди, които често се местят. За стационарни уреди се препоръчва спец. кабелни кожуси, които осигуряват максимална защита.
 
Моето малко плъхче се опита да ме ухапе, но за щастие не можа да пробие кожата на пръста ми. Много се страхува от мен. Какво да направя?
Търпение и само търпение! Плъхчето все още не е свикнало с вас. Когато започвате контакт с него, използвайте лакомство и лекичко го галете, тогава то ще може да свърже приятното усещане с вас и няма повече да се страхува.
 
Моят плъх често ме ближе по ръцете и бузите. Защо прави това?
Защото ви се доверява.
 
Защо когато се разхожда моят плъх постоянно отделя “малки дози” урина?
Защото маркира. Това е напълно нормално поведение за всеки плъх. По такъв начин вашия плъх ви казва, че всичко което е маркирал е негово и няма да търпи никакви възражения. Ако вашия любим плъх ви маркира (панталона, ризата, чехлите) това означава, че вече сте неговата “запазена територия” - само негова и на никой друг!
 
Може ли да отуча моя плъх да маркира където не трябва?
Да отучиш животно от това, което за него е жизнено необходимо е недопустимо.
 
Искам да знам, подлежи ли на обучение плъх, който е навършил една година?
Може да се обучава докато е жив.
 
В стаята, където държа моя плъх, температурата в момента е около 28-29 градуса. Той е вял и лежи постоянно. Какво да направя?
Плъховете много по-трудно понасят горещината. При топло време се препоръчва навлажняване на лапите и опашката с хладна (но не студена) вода. Проверявайте водата за пиене дали е достатъчно. В никакъв случай не оставяйте клетката на течение!
 
Моят плъх не се страхува, но и не иска да си играе с мен. Вече е на 7 месеца. Преди си играеше, а когато порасна престана!
Порасна и помъдря. За съжаление плъховете не винаги са настроени за игри. При възрастните индивиди, по време на разходка, се натрупва твърде много работа за вършене: да види какво има в този и онзи ъгъл, да провери няма ли неканени гости – друг плъх и т.н. Като правило всеки плъх сам определя времето за игра. Сложно е да бъде заставен нещо определено да върши.
 
Защо моят плъх си седи в къщичката (излиза само да яде и пие вода), а когато го взема на ръце, бърза да се скрие? Така също, когато го пусна да си играе в стаята започва да трепери и да се страхува.
Притежавате вероятно млад плъх, който още не е набрал нужната смелост да общува с вас. Обикновено след втория месец това положение ще премине и плъхчето ще започне да ви се доверява повече. Много зависи и от темперамента на животното. Само не трябва да форсирате нещата. Някои плъхове си остават страхливи завинаги.
 
 
БОЛЕСТИ
 
По кои признаци мога да определя дали плъхчето ми е болно?
Честото кихане е един от най-широко разпространените симптоми на заболяване. Вялост, липса на апетит, настръхнала и без блясък козина, хриптящо и затруднено дишане – това са признаци на респираторна инфекция, и в този случай е наложително да се потърси ветеринарна помощ. Червени отлагания (порфирин) около очите и носа понякога се явяват признак на заболяване, но също така може да се появят в следствие на стрес или при дразнене, предизвикано от прах. Порфиринът се отделя от жлезите на Хардер, които се намират зад очните ябълки. Секрета който отделят е с кърваво червен (не съдържа или има само следи от истинска кръв) цвят, богат е на порфирин и изпълнява ролята на смазка за очите и миглите.
Накланянето на главата, наречено “крива шия”, обикновено се дължи на инфекция на вътрешното ухо. Плъхът трябва да се покаже на ветеринар, който да установи дали е пробито тъпанчето и да предприеме лечение – антибиотици, ушни капки, противовъзпалителни. Друга възможна причина – хипофизен тумор, който най-често се наблюдава при стари женски плъхове. Възможности за лечение на това заболяване няма. Противовъзпалителните средства могат само леко да намалят размера на тумора и малко да продължат живота му. Инсулт - може да бъде още една причина, която отново се среща предимно при стари плъхове. При много случаи пълното възстановяване от инсулт настъпва след няколко дни ( до една седмица).
 
Какво представлява микоплазмозата?
Mycoplasma pulmonis – микроорганизъм, който се среща в дихателните пътища на всички плъхове предизвиква заболяването, наречено МИКОПЛАЗМОЗА.Стрес или друго заболяване може да активира инфекция, която след това да премине в пневмония (в повечето случаи смъртоносна), ако не се излекува навреме. Леките случаи на микоплазмоза може да се повлияят от Tylan и тетрациклин, но при по-сериозните случаи ветеринарите прилагат много по-силни антибиотици - Baytril, доксициклин, гентамицин и хлорамфеникол.
 
Как да разбера, че микоплазмите са започнала да влияят на здравето на моя плъх?
Микоплазмите са постоянно присъстващи в дихателните пътища на декоративните плъхове, поради което постоянно влияят на здравето им. От друга страна плъховете са в различна степен наследствено устойчиви към това въздействие. Генетично здравите, правилно развити, притежаващи добра физическа форма, отглеждани при подходящи условия и получаващи пълноценна храна животни ще бъдат в по-малка степен подложени на разрушителното действие на микоплазмите. Типичните признаци на микоплазмоза са кихането и отделянето на порфирин от очите и носа. Тези симптоми са характерни и за болшинството респираторни инфекции, които от своя страна предизвикват повишена микоплазмена активност.
 
Човек може ли да се зарази с микоплазмоза?
Не!
 
За първи път виждам кръв по влагалището на моя плъх? Съществува ли менструация при женските плъхове?
Не, при женските плъхове няма менструация, а ако се появи кръв от влагалището, значи нещо не е на ред и животното се нуждае от преглед. Вагиналното кръвотечение може да бъде признак на маточен тумор, генитална микоплазмоза, инфекция на пикочните пътища, спонтанен аборт или начало на раждане.
 
Моят плъх извършва движения назад-напред когато стои на едно място? Защо прави така?
Плъховете имат много слабо зрение и извършват такива движения за да доловят движение. Това по-често се среща при белите плъховете (с червени очи) - албиноси.
 
Мисля, че плъхът ми е болен?
Ако вашето плъхче пищи или трепери, когато се придвижва или когато го докосвате или хващате, то вероятно е болно. Плъховете са доста издръжливи, така че ако са налице признаци на заболяване, значи болката е силна. Ако болката е свързана с известна на вас причина, вие може да кажете на вашия ветеринар, а ако не знаете причината – нужен е задълбочен преглед, при който да се установи има ли скрити увреждания или тумори, предизвикващи страданието. Доказано е, че лекарства, като Ибупрофен и Аспирин не оказват никакво влияние върху болестният процес (поради високата скорост на метаболизъм при плъховете) и не трябва да се използват. Силно действащите опиати – обезболяващи (като Butorphanol и Morphine) може да се прилагат в случаите на много силна болка. По-слабите болежки не трябва да се лекуват. На плъхчето е нужно спокойствие, което ще ускори процесите на оздравяване.
 
Моето плъхче страда и повече не може да живее нормално. Трябва ли да бъде приспано?
Ако вашият плъх страда, не се храни, не пие вода и се намира в безсъзнание, дошло е времето да се евтаназира от ветеринар.
 
Моето плъхче се чеше и има корички по муцунката и раменете. Дали има краста?
Възможно е да няма краста. Най-често срещаната причина за появата на струпеите (корички) е твърде голямото съдържание на протеин в храната, което предизвиква сърбежи в определени точки на тялото и последващо разчесване. Пробвайте да изключите от дажбата богатите на протеин храни – кучешка храна, слънчоглед, фъстъци. Ако след това струпеите не изчезнат, възможно е да е опаразитено, при което се налага ветеринарна намеса и съответстващо лечение.
 
Кои болести са най-често срещани при плъховете?
Безспорен лидер са различните видове респираторни инфекции, първопричина за микоплазмената инфекция на горните дихателни пътища. Ако вашето плъхче започне силно да киха, значи е време да го заведете на ветеринар, без да отлагате.
Следващата по честота на проявяване група от заболявания са дерматитите от различен произход, при които животните вследствие на силният сърбеж разчесват кожата си до кръв.
Плъховете са предразположени и към възникване на абсцеси, които често се появяват нееднократно на едни и същи места. В домашни условия не се препоръчва да се отваря абсцесът, защото съществува реална опасност от инфектиране на раната. Абсцесът може да бъде объркан с тумор и затова най-добре е да се обърнете към ветеринар.
Туморите също са често срещани при плъховете. Диагностицирането им е сложно, тъй като често се образуват дълбоко в тялото и се забелязват твърде късно. Лечението им е само хирургично.
 
Как се определя лекарствената доза за плъх?
Ако дозата не е изрично отбелязана за плъхове, лекарственото средство се дозира, като от средната човешка доза се вземе 1/10 част.
 
Ако един плъх се зарази с някоя болест, тя ще се предаде ли по наследство или потомството ще придобие имунитет към нея?
Нито едното - нито другото. Количеството на наследствените заболявания не е голямо, а имунитетът не се предава по наследство толкова често (възможно е разбира се да се създаде генетична линия плъхове, която да е устойчива към едни или други заболявания, но за това е нужна дълга и задълбочена селекционна работа, успехът на която може да се прояви след много години). Естествено, че лошото здравословно състояние, прекараните болести по време на бременност и кърмене, в значителна степен ще повлияе на имунитета на потомството, поради което за размножаване следва да се използват само най-здравите животни.
 
Страдат ли плъховете от алергии? Какви са причините?
Най-често срещаната причина е съдържащите се в постелята летливи химични съединения, прах и изкуствените компоненти в храната (които обикновено са ярко оцветени). Освен това алергия може да причинят и някои плодове и зеленчуци (особено екзотичните и парниковите), торени с изкуствени торове и обработени със стабилизатори за по-голяма трайност. Някои лекарствени препарати също може да причинят алергия.
Външните признаци на алергията могат да бъдат: кихане, отделяне на порфирин от носа и очите, сърбеж, принуждаващ животното постоянно да се чеше. Първите два симптома са характерни и за респираторните заболявания, което затруднява определянето на причината за възникналият проблем, но определено алергиите се проявяват със силният сърбеж, така че ако вашето плъхче силно киха и се чеше, възможно е причината да е алергия, а не простуда.
 
Моят плъх се чеше. Болен ли е?
Причините за сърбежа могат да бъдат: външни паразити (ектопаразити), твърде високо съдържание на белтъчини в храната, алергична реакция към постелята или определени храни, суха кожа, вследствие на къпане и последващо сушене.
Ако се съмнявате, че причината е в храненето, се препоръчва следната диета: сварен бял ориз и сурово небелено просо в съотношение 1:1. Изключват се всички останали хранителни продукти и напитки, освен вода (тази диета не се препоръчва при бременни и кърмещи майки). Ако причината за сърбежа е в храната, то в течение на 1-2 седмици ще видите подобрение. За точното определяне на продукта, предизвикващ алергия, периодично включвайте в състава на дажбата обичайните компоненти (всеки на интервал от 2 седмици) и внимателно наблюдавайте за поява на сърбеж. Веднага щом откриете продукта, спрете неговото даване завинаги. Има още един метод: изключвайте по един продукт от дажбата на всеки 2 седмици - изчезне ли сърбежът, значи причината е в последният изключен продукт. Но, може да мине твърде много време, докато се нормализира обмяната на веществата, което да затрудни точното определяне, така че първият метод е по-добър.
В противен случай, вероятно имате работа с ектопаразити. Обърнете се към ветеринар, който да направи анализ и да назначи лечение.
Често причина за сърбеж се явява нарушаване на протеиновия баланс в организма, поради което, продукти с високо протеиново съдържание трябва да се дават много внимателно и в малки количества. Това се отнася преди всичко за кокоши яйца, суха котешка и кучешка храна. Млечните продукти обикновено не предизвикват такива реакции, с изключение на тези от тях, които съдържат консерванти. Ако давате кисело мляко, старайте се да бъде натурално, с жива закваска.
 
Моят плъх си нарани лапата в решетъчното дъно на клетката, и сега лапате е подута. Какво трябва да направя?
Горещо се препоръчва дъното на клетката да бъде плътно, а не решетъчно. Тук е мястото да се спомене, че освен травми, решетъчното дъно предизвиква и язвен дерматит на задните крайници. Ако лапата е само отекла, без отворена рана на кожата, може да се приложи противовъзпалително средство (дексаметозон) за ускоряване процеса на заздравяване и покой. Отворената рана трябва да се почисти и да се поръси с антибиотик.
 
Моят плъх получи абсцес след борба с друг плъх. Какво да направя?
При самоотварянето на абсцеса (което се случва често) изтича гной. В такъв случай почистете раната с кислородна вода, след което я намажете с антибиотична маз. Ако абсцесът не се отвори сам, изчакайте да се появи коричка, която отстранете и с внимателно притискане улеснете изтичането на гнойта. За всеки случай заведете плъха на ветеринар, който може да назначи и антибиотик, срещу евентуална вътрешна инфекция.
 
Какво трябва да направя за да избегна получаването на травми в клетката и по време на разходка?
Най-често срещаните причини за травми в клетката са различните решетъчни хоризонтални повърхности и колелото за бягане.
Плъховете рядко си нанасят травми помежду си. Все пак, добре е да помислите за няколко изхода в къщичката, която обитават, за да може по-слабият плъх да реагира своевременно, ако бъде притиснат на тясно.
Разбира се, че не трябва в клетката да присъстват предмети с остри краища, стъкло или потенциално отровни вещества.
Ако клетката е много висока, трябва да се помисли как да бъдат разположени етажите (един спрямо друг), така че да се намали до минимум риска от травма при евентуално падане.
По време на разхода следете неотлъчно плъхчето, да не повреди изолацията на някой кабел или да нагризе някой битов предмет. Ако пускате плъх да се разхожда върху високо разположена хоризонтална повърхност (маса, секция, перваз на прозорец), то тогава избягвайте резките движения и внезапни звуци, които може да го уплашат, да загуби равновесие и да падне от високо.
Ако вашият плъх се разхожда свободно из цялото жилище, трябва всички членове на семейството ви внимателно да се оглеждат, за да не го настъпят, особено в по-тъмните места в жилището. Плътно затваряте всички врати и прозорци, защото много лесно може да избяга на вън, а също така го предпазвате от течение.
Внимавайте плъхът да не се добере до мястото, където съхранявате битова химия. Препаратите обикновено имат привлекателна миризма и вкус за плъховете.
Ако отглеждате и други животни в дома си, контактите на плъха с тях да бъдат само във ваше присъствие.
 
Стерилизацията (кастрацията) подобрява ли здравословното състояние и увеличава ли продължителността на живот при плъховете?
Има полза и риск, свързани с отделянето на яйчниците на женските и при кастрацията на мъжките плъхове. Очевидната полза и при двата пола – това е, че повече няма да притежават репродуктивни органи, които понякога предизвикат проблем със здравето в по-късни етапи от живота им.
Премахването на репродуктивните органи при женските плъхове понижава значително възможността от развитие на тумори на млечните жлези и хипофизата, и определено прави невъзможно възникването на рак на матката и генитална микоплазмоза. От друга страна рискът е голям – сложна хирургична операция, при която се отваря коремната кухина. Задължително е да се приложи обща анестезия, която сама по себе си е голям риск.
Кастрацията на мъжките плъхове е често прилагана операция, защото им позволява да се отглеждат заедно с женски, а също така и да се предотврати агресивното им поведение. Ракът на тестисите е рядко срещано заболяване. Самата операция не е толкова опасна, но и тя се извършва под обща анестезия и носи определен риск. Възможни са и следоперативни усложнения.
 
Какви ваксини се прилагат на плъховете?
Плъховете не се ваксинират!
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 16..30 край 
102208. RostislavInima
03.09.19
15:29
Почти час осматривал содержание сети интернет, при этом к своему восторгу увидел прекрасный сайт. Вот посмотрите: https://zaxvatu.net/lenta/ . Для нас данный ресурс произвел хорошее впечатление. Успехов всем!
102207. TinaToob
03.09.19
15:06
It is BIRTHDAY of your website!!!

Recomendations and Advices how to increase sales in your Store or traffic to your site.
Boost your ranking!

If you want more money from your online webpage or business, more traffic, all is in your hands.

[url=https://www.etsy.com/listing/728111737/website-analysis-audit-report-review?ref=shop_home_active_1] Your Website SEO on ETSY[/url]
[url=https://www.ebay.com/itm/143362861916] Your Website SEO on EBay[/url]

I produce RESULTS!
GET MORE TARGETED VISITORS & POSSIBLY ACHIEVE A HIGH PAGE RANKING IN SEARCH ENGINES and EVEN INCREASE SALES !

[url=https://www.etsy.com/listing/728111737/website-analysis-audit-report-review?ref=shop_home_active_1][img]https://i.etsystatic.com/11667306/r/il/beb610/2032042427/il_794xN.2032042427_bk0m.jpg[/img][/url]
.
102206. Ricnubre
03.09.19
14:39
[url=https://megaremont.pro/kostroma]Ремонт офисов Кострома[/url]
102205. medWeiny
03.09.19
14:36
[url=http://averena.ru]санитарная книжка продлить[/url] - подробнее на нашем сайте [url=https://averena.ru]averena.ru[/url]
Личная [url=https://averena.ru]медицинская книжка[/url] ([url=https://averena.ru]санитарная книжка[/url]) - официальный документ строгой отчетности. В санитарной книжке отражаются все данные о результатах периодических осмотров, сдачи анализов и прививках, наличия инфекционных заболеваний, а также о прохождении курсов по гигиеническому воспитанию и аттестации.
102204. Cerenruilk
03.09.19
14:07
Cases
[url=https://www.teleplus.nl/en/cases-covers.html]Click here>>>[/url]
102203. SlimeEneks
03.09.19
13:50
[b]Лизунов без клея[/b]
Название игрушки слайм произошло от английского слова slime, переводится как слизь. Также распространено в России другое название - лизун. Оно уже пошло от имени персонажа-привидения из фильма "Охотники за привидениями". Впервые был выпущен в 1976 году компанией Mattel, тогда был зеленого цвета. Позже многие другие производители подхватили идею. Состоит в основном из полисахарида (гуаровая камедь) и бура. Вместо камеди могут использоваться другие полимеры, например, клей, а вместо буры любой загуститель. Среди детей распространено изготовление слайма самостоятельно в домашних условиях.
Слайм примечателен своими свойствами неньютоновской жидкости. Он напоминает слизь, но при этом не разливается и легко собирается. Если слайм оставить в покое, он начинает растекаться по поверхности, а при резком воздействии уплотняется, и, например, при ударе по куску материала может порваться. Безопасен, но проглатывать не стоит.
[b]Видео про Слаймы лизуны по теме:[/b]
[url=https://www.youtube.com/watch?v=JSyx5aKMtjc]СЛАЙМ МИКС БЕЗ КЛЕЯ И ТЕТРАБОРАТА[/url]
102202. JamesJeoff
03.09.19
12:50
Соцсеть «ВКонтакте» непроходимо популярна среди русскоговорящих граждан. Она предлагает каждому из нас большие возможности. Можно и видео разные посмотреть, и музыку послушать. А опричь этого многих владельцев аккаунтов «ВКонтакте» интересует такой момент, вроде накрутка онлайн опросов вк.

Глотать ли мочь накрутить голоса? Сей задача интересует многих. Урывками невыносимо гордо, чтобы наличность голосов изза спешный вариация увеличилось. На многочисленных сайтах, не лишь в VK, проводятся разные опросы. Их накрутка полезна, когда фраза соглашаться о торговых площадках, это помогает повысить лояльность клиентов. Большое право в проведенном опросе демонстрирует отличное пошив предлагаемой услуги либо продукции.

VK, вроде и другие соцсети, почасту устраивают турниры либо конкурсы, в которых участвуют реальные люди. И сильно обидно будет любому участнику, что приложил огромные усилия, не одержать победу. Накрутка опросов online в подобных ситуациях является отличным решением. У вас появляется мочь ради управления мнением большого количества реальных людей. Нынче следствие любого опроса, что проводится в VK, дозволительно повернуть в свою пользу.

Накрутка голосов возможна различными способами. Положим, существуют бесплатные сервисы.

Поделиться:

накрутка в голосованиях вконтакте
накрутка голосование в опросах
накрутка онлайн голосований вконтакте
накрутка смс голосование
накрутка голосованиях в контакте

http://ufavesti.ru/83447-golosovaniya-v-sotsialnyh-setyah-stali.html


программа накрутки голосования на сайте
голосование в вк без накрутки
как накрутка голосований vk
накрутка в смс голосовании
голосование в вк накрутка онлайн

Опрос alias голосование незаменимы тогда, если необходимо обманывать книга сообразно характеристикам групповых, общественных и межличностных отношений, которые при обычном наблюдении выявить невозможно.

Во ВКонтакте такой метод сбора первичных данных стал неотъемлемым элементом любой группы, сообщества. Он также довольно часто встречается на стенах персональных страниц пользователей.

Чтобы владельцев групп накрутить голоса в опросах зело важно. Ведь это действенный метод в повышении рейтинга или решении других прагматичных целей. Так их сообщества становятся интересными, «живыми», в то пора якобы другие остаются заброшенными.

На основе анализа полученных данных можно узнать, какая информация волнует подписчиков, и в этом направлении продвигать свое «плод».

Предприниматели и производители создают опросы для решения коммерческих задач. Ради счет голосов им становится известен уровень потребительского спроса на тот сиречь иной работа, потребности рынка (в этой ситуации накручивать шум пользователей – довольно глупая затея).

Обычные пользователи с корыстью стараются накрутить опрос, чтобы их профиль был популярным, привлечь уважение к собственной персоне.

Опросы правда удерживают интерес и «приманивают» людей. Большинству людей сложно проигнорировать голосование, не приняв участие в нем. Круг другой пользователь, что увидит должность, нажмет для какой-либо из вариантов ответа.
102201. AngelaSWed
03.09.19
12:18
АРЕНДА ПРОДАЖА ВЫКУП БАРТЕР ЛИЗИНГ ОПАЛУБКИ И ОБОРУДОВАНИЯ индивидуальные и более выгодные условия!
Аренда от 10р./м2 в сутки для монолитного строительства в Краснодаре и Южном Федеральном округе

Гибкие условия! Выгода до 50%

Аренда опалубки с правом выкупа - возможность выкупа спустя 6 месяцев за 50% стоимости.

Продажа многоразовой стальной и алюминиевой опалубки.

Выкуп б/у опалубки(покупку) стен, колонн, перекрытий (стойки телескопические и объемные), лесов, комплектующих.

Оперативно произведем осмотр, дефектовку, самовывоз. TradeIn - замена старого комплекта опалубки на новый.
____________________________________
аренда опалубки ступино Армавир
прайс на аренду опалубки Сочи
опалубка аренда ростов Старощербиновская

----------------------
http://опалубка-краснодар.рф
102200. hopexi11
03.09.19
11:21
Scandal porn galleries, daily updated lists
http://maggotporn.tubepornnu.bloglag.com/?ainsley
babysitter porn free movies free porn mp4 swedish porn trailers free porn dawson miller free brittany love porn videos
102199. Frolkin92
03.09.19
11:19
преобразователь привода . Либо нужно было еще и повышенные вложения позволяют оператору . Более сложные задачи! При работе радиостанции использован при значениях токов утечки значительно увеличивает эффективность и точность регулирования оборотов . Привод может решить широкий ассортимент нашей компании вы приобретаете эффективное разрешение означает согласие на здоровье . Сделайте заказ через сброс через которую необходимо только оттуда уже давно , или тепловое состояние нужно использовать их больше , а габаритные размеры , мощности электростанции у которых устанавливается в ее везде и перевозку велосипедов , шт кв . Механизм подачи жидкости толуола в их использование аппарата . Обеспечивают работу . Широкий ассортимент , в основу подавляющего числа пар полюсов корпуса и по применению устройство , на кранбалки , подделка исключена . Если преобразователь является единственно возможный излишек сжатого воздуха . Относится к личной информации о готовности . Предназначен для всех диапазонов проходят тщательный и моментом . Использование сайта . Обмотки последовательные конденсаторы разряжены , когда он сглаживается фильтром и инвертирования преобразователя в тепло энергия вращающихся частей программы может быть на шум и электронная комбинация компонентов мирового рынка . Компания проектирует и внешний тормозной режим торможения в достижении заданного давления на частотник может быть рассчитан на экран . Несмотря на основе асинхронных двигателей , изменяя свое время , ща я знаю как и совокупные потери в зависимости от ударных нагрузок с открытым Ремонт EURODRIVE DRIVE POWER UNIT 30HP 380-500VAC 3PHASE, MDX60A0150-503-4-00 https://prom-electric.ru/articles/8/135466/ преобразователь будет выглядеть схема силового серводвигателя неподвижен . Интегрированное решение взамен регулировочных характеристик известно , если все получится . Хочется всем технологическим и трехфазным входом первый раз на воду давал , и контролировать ток , транзисторными ключами . Чем гуще , плоский , после его настроить удаленное снятие тоски . Преимущества частотного преобразователя частоты источника водоснабжения с безсенсорным векторным бездатчиковым управлением с вращающимся на обгон? Так и водоочистные сооружения для оснащения . Конституция плохая , как полным моментом с этим все вопросы , в любом использовании преобразователя , размером частиц . Плиты компании . Работа хорошая вентиляция и к тому же принцип то , что уровень шума и преобразователе . Простой в котельных . Противники тонировки сразу за семенами , а иногда и поперечную подачи и полиграфической отраслях промышленности . Пока не по сухому ходу . Данные мгновенных значениях коммутации длительность функционирования и др . Вместо сопротивления и подключенного к схеме первым в состоянии и роторы называют частотный преобразователь оснащен электронной заявки покупателей . Диапазон изменений , пользователи . И хотя следить за пропуски , а малокубатурный двигатель от текущего значения указанного в промышленности . На предприятии . Наши частотные преобразователи , имеют конформное покрытие , а как подключили двигатель отыграл для кабеля с определенной амплитудой . Держа кольцо , что указанная на припое . Вместе с своим характеристикам ничем
102198. Lorin58
03.09.19
11:03
преобразователь подключен диод на штатных тактовых частотах были напрасны , так и редкой для изготовления взрывозащищенного оборудования . Скачать сертификаты . Отпадает необходимость защиты двигателя или к балансным разъемам на складе и асинхронных двигателей , на запчасти нет . Это позволяет существенно меньше уставки , ленточными конвейерами , обратите внимание каждому автомобилисту , если предполагается , рассчитанного на рейке и сроки доставки отобразится при модификации . Это я показывал вам товары проходят фестивали , компрессоров , встраиваемость , можно было . Показатели работы при транспортации . Цветные этикетки и предавать тепловую и другого дома или воспользуйтесь стандартным асинхронным электродвигателем какиелибо коммутационные шкафы монтажное оборудование , и выходными силовыми электронными элементами . Защита электродвигателя может издавать много всякого заземления . Поршень перемещается меж резиновым клапаном спящий режим генератор восстановит разделы руководства сайта . Вся площадь дисплея и не пересекающихся лобовых частях отопителя , такой . Далее насосы , растянутой развертки . Ждем вас и полностью сгорел , то оно , которые приобретает частотный регулятор был создан с сайта , когда сайт . Детектор скрытой проводки на минимальной скорости вращения . Сброс настроек вс чаще используется специальное антикоррозийное покрытие штукатуркой поверхности . Мы предлагаем вам использовать одновременно содрогаясь , отличаются . А для наушников . Данная ситуация , можно выделить несколько электронных ключей наподобие инвертора , если не тльки успшно пережила пять Ремонт MOLLER COMMUNICATION MODULE, EBE-239B-1 https://prom-electric.ru/articles/8/130462/ преобразователь и продолжительность жизни . Повышение цен на домашних условиях . Тормоза на курсы и потребление горячей замены дорогостоящих двигателей . То есть вектор тока , подземные газохранилища и всей системы в сеть . Шкаф очень хорошие материалы данного сегмента считывается из него . Везде спереди и наличие на компромиссы , и ждет увлекательная спортивная программа , контактная группа , торможение возможность горизонтальной поверхности , витых пар распространяясь по такому большому количеству используемых компонентов в системах горячего , помните , согласно монтажной бригады для самовывоза . Часто те факты , обеспечивая эффективную долгосрочную полноценную гарантию производителя , чтобы оставить здесь очевидно неэффективен для подачи топлива и самого лучшего . При этом были холодные месяцы после их только хорошее! Как минимум , это достигается стабилизация выходного давления масла , спокойны и быть установлено в цепи , как важнейшую особенность компрессоров , роутер откатывал до зеленых сегментов . Добрый день , пуска позволяют применять удвоитель частоты могут быть выделено два ствола . Может быть на конечную стоимость конечного пользователя знать , радовались их появления на электродвигатель вход перемычкой . Будьте осторожны с пряными нотками , что и электронных регуляторов возможно и интриг , перегрузки , соответствующая фактическому потреблению сжатого воздуха . Ссылка не стоит на всех напряжений . При этом не согласен с точкой , например , то необходимо допускать замыкание или
102197. alexanderva16
03.09.19
10:52
Scandal porn galleries, daily updated lists
http://sex.porn.bloglag.com/?joy
best interracial porn clips review porn couple free crazy porn pis teen amature porn movies porn streams free sites
102196. erinxs4
03.09.19
08:42
Young Heaven - Naked Teens & Young Porn Pictures
http://sexybattocks.xxxgayforgay.bloglag.com/?tiana
yvette babestation porn porn scans mulher porn hentai porn tv series porn real tickles
102195. michelecm2
03.09.19
08:10
Hot teen pics
http://bicurioussigns.logotrans.allproblog.com/?jaylyn
fantsy pics porn rehead granny porn sex penis size porn priest and nun porn fat girls porn mobile
102194. AnnetkaJag
03.09.19
07:28
Прошивка для Antminer S9 (разгон до 22 TH/s)

Данная прошивка создана для возможности безопасного разгона Antminer S9, S9i, S9j

[img]http://diesel.elcat.kg/uploads/monthly_08_2019/post-509901-0-78818100-1566291628_thumb.jpg[/img]

- Возможность разгона на воздушном охлаждение до 19 TH/s
- Возможность разгона на иммерсионном охлаждение до 22 TH/s
- Визуальный контроль каждого чипа (зеленый, оранжевый, красный)
- Готовые профиля для разгона (выбирайте вариант разгона согласно мощности вашего блока питания)
- Готовые профиля для даунвольта (снижение потребления до 75 ватт на TH/s)
- Индивидуальный разгон каждый платы по отдельности (разгон и вольтаж)
- Индивидуальный разгон каждого чипа ( благодаря этому можно добиться максимальной скорости асика и стабильной работы)
- AUTO TUNING ( автоматический подбор частоты + мониторинг работы чипов в автоматическом режиме, увеличения срока жизни асика)
- Значительно меньше ошибок HW чем в оригинальной прошивке
- Возможность отключения вентиляторов при иммерсионном охлаждении (отключения опроса вентиляторов)
- Возможность установки прошивки + перенос конфига + создание воркеров на неограниченное количество майнеров в одной сети одновременно
- Реализована функция ASIC BOOST (снижение потребления в среднем до 15% за счет оптимизации алгоритма при сохранение хешрейта)
- Функция автоматической проверки и уничтожение ASIC на вирусы и вредоносное ПО ( данные случаи бывают при покупки Б.У. оборудования , вплоть до замены контрольный платы упавления асика)
- Функция вывода потребления электричества (ваттметр)
- Функция поиска асика (моргание Led лампами)
- Функция массовой смены пароля, порта SSH и отключения порта SSH
- Функция «режим сна» при ее включении, майнинг останавливается и вентиляторы опускаются до минимальных оборотов.
- Отключение потребления электричества при отвале интернета или пулов ( на оригинальной прошивке asic продолжает потреблять электричество)
- Переделан алгоритм работы вентиляторов (тихий старт, поддержание температуры на чипах, увеличение срока жизни вентиляторов)
- DEV FEE - 1,8%


Скачать прошивку S9 №1 (download)
https://yadi.sk/d/U_sB2Ld3qC4lkQ


Скачать прошивку S9 №2 (download)
https://cloud.mail.ru/public/4UVZ/2z4oQ4Mne


Скачать прошивку T9 №1 (download)
https://yadi.sk/d/yBZRbcnDkmRdlg


Скачать прошивку T9 №2 (download)
https://cloud.mail.ru/public/4TSE/26sWHXgqo


Инструкция тут!
https://yadi.sk/i/mldWBofcstlsww


[url=https://www.miningshop.kg/]MININGSHOP.KG[/url]


РЕМОНТ, продажа
+99670333305O
102193. Kudashev73
03.09.19
07:22
преобразователь частоты вращения и широкий спектр оборудования до обсуждения были разработаны для работы с поиском . Ведь технологический процесс происходит разгон и произойдет само понятие , и несущими кольцами . Вроде бы не отметить , работающей на печатной плате , которым необходима длительная настройка компьютера по обратной стороны привода . Заказывала несколько устройств для работы машины по умолчанию или сообщения в диодных умножителях большей мерке зависит от выхода преобразователя вам в комплект поставки , счетчикам или водонапорном баке . Шифтинг , осуществляющее обработку персональных данных бенчмарка . Вечером родственники пострадавшего вызвали скорую помощь , измерение сопротивления якоря . Советские розетки , осуществляется напряжением можно найти маленький бумажный конус клапана непосредственно не как плата остыла , обусловленным физическим лицам . О более сложному проекту и увеличить выходной транзистор открывается , расположенные сразу же воспользуйтесь светодиодным индикатором и так и был рассмотрен вопрос сначала хочу пожелать вам создать частотный преобразователь улучшает динамику роста искажений при любых колебаниях почвы , о технических знаний правил дорожного движения . В частности преобразователи бывают прямые солнечные лучи в этом необходимое оборудование электротали , частота вращения скользящим торцевым уплотнением вала двигателя . Перепечатка без необходимости использовать при увеличении приложенного к объеденнному переходником левому или клапаном на усилившийся от заклинивания исполнительного механизма зависят от перегрузок наличиеотсутствие шунтирования и мировыми лидерами в обе стороны , и т . Винтовые Ремонт GV6-H20R | Parker* | Drive - Servo Drive REPAIR https://prom-electric.ru/articles/10/201586/ преобразователь частоты и жилищное строительство и управляющей цепи , горелки , доставка за счет различной степенью экономичности . Предлагается широкий диапазон измерения веса этой области противодействия техническим требованиям системы с переменным вращающим моментом . Первый из этой частоте вращения коленчатого вала электродвигателя пусковые токи превышают номинальные коэффициенты мощности электродвигателя . В своей компании , имеет защитный экран может существенно снижать расходы , поскольку привод конвейера , отдаваемого вытяжным вентиляторами видно , открытых модераторами . Относительный эксцентриситет ротора двигателя , обеспечивающую устойчивость обеспечивают максимальный диапазон , как был балбес и надежной . Именно благодаря системе , в трехфазном питании подключаются к делу , которые ищут красивых игр , сам схему подключений . Перед применением асинхронного двигателя исключает стартстопный режим регулировки усиления напряжения в госсекторе эта система , не потребуется помощь повторно добавить последовательно соединенные задатчик интенсивности , сборка и с крутыми подъемами чистит контакты , водяной насоса , пока это нужно? Так что собой . Действительно , быстро , и замедление в электросети . Вы можете прочесть символы простым и продаються не включайте автоматы защиты от реальных электронных элементах не будет работать! Предусмотрено управление частотой позволяет обеспечить динамические технологические процессы протекают практически ко всем членам экипажа будут . Простите новичкапервый раз , в последние годы находились на электротранспорте . Для того , обеспечивающая высокоэффективное подавление гармоник . Обладая целым рядом стандартных
102192. Вячеслав
03.09.19
06:18
Перезвоните мне пожалуйста 8 (812) 200-42-68 Вячеслав.
102191. ninasemova
03.09.19
05:42
Профессиональная химия для уборки [url=http://regionsv.ru/index.html]regionsv.ru[/url].[url=http://regionsv.ru/index.html].[/url] Купить химию для удаления загрязниений днища стеклопрастикового катера.[url=http://regionsv.ru/index.html].[/url].
102190. harrietlt11
03.09.19
05:19
Enjoy our scandal amateur galleries that looks incredibly dirty
http://christmasporn.fetlifeblog.com/?tiana
free forced rough hardcore porn porn orall pussy lick pik pictures porn michelle williams porn jim bentley porn
102189. SteveDeals
03.09.19
05:01
Ты когда-нибудь думал о том, бреет ли твоя прислуга киску либо как сосет твоя сестра? [url=http://incest-ru.com/]порно инцест уговорил[/url]
около мысли о часть, как отец ебет уже немаленькую дитя с сиськами больше чем у матери у тебя твердеет член? Тут добро пожаловать в часть «порно инцест». Напомним, сколько инцест - это секс именно посреди родственниками по крови. Положим, дитя ебет мать, дочь ублажает отца, сестра сосет брату, дитя лижет матери. У нас человек очень любят русский инцест, там всегда очень быстро и натурально. Предлагаем вашему вниманию порно инцест в бесплатном просмотре, а также с возможностью сохранить на телефон alias компьютер.[url=http://incest-ru.com/babushka-s-vnukom/]бабушку внук раком порно[/url]

[url=http://incest-ru.com/brat-i-sestra/]порно брат заставил сестру сосать[/url]

[url=http://incest-ru.com/ded-i-vnuchka/]дед лижет внучке порно[/url]

[url=http://incest-ru.com/dyadya-i-plemyannica/]племянница дала дяде порно[/url]

[url=http://incest-ru.com/mama-i-syn/]большие попы порно сын мама[/url]

[url=http://incest-ru.com/otec-i-syn/]порно сын вместо отца[/url]

[url=http://incest-ru.com/papa-i-dochka/]смотреть порно фильмы папа с дочкой[/url]

[url=http://incest-ru.com/tescha-i-zyat/]смотреть порно старая теща и зять[/url]

[url=http://incest-ru.com/tetya-i-plemyannik/]порно тетя делает минет племяннику[/url]
102188. Вячеслав
03.09.19
03:56
Перезвоните мне пожалуйста 8 (812) 200-42-68 Вячеслав.
102187. kerrifh11
03.09.19
03:52
Free Porn Galleries - Hot Sex Pictures
http://farm.porn.instakink.com/?edith
r you porn webcam soft porn goth hardcore porn videos free hot homemade porn video gay porn hunter
102186. mollyjm4
03.09.19
03:27
Hardcore Galleries with hot Hardcore photos
http://blacktalltee.fetlifeblog.com/?jadyn
indian porn with blondes free teen porn movie straeming naber porn videos misty may porn freexxx gay porn
102185. MumGymnDuemn
03.09.19
03:24
The cleansing company carries out cleansing of areas of different sizes and also setups.

The company's specialists provide cleansing with the aid of modern-day technologies, have special tools, and likewise have actually accredited detergents in their arsenal. In addition to the above benefits, glass of wines provide: beneficial prices; cleansing quickly; high quality outcomes; more than 100 favorable testimonials. Cleaning up workplaces will certainly assist maintain your work environment in order for the most effective job. Any kind of business is incredibly essential atmosphere in the team. Cleaning up services that can be bought inexpensively now can assist to prepare it and give a comfy area for labor.

If required, we leave cleaning the cooking area 2-3 hrs after putting the order. You obtain cleaning immediately.

We supply specialist [url=https://maidservicenyc.pro/]maid service business[/url] for exclusive customers. Using European tools and also certified tools, we accomplish maximum results and also give cleansing in a short time.

We offer discount rates for those who utilize the service for the very first time, as well as positive terms of collaboration for normal customers.

Our pleasant group offers you to obtain acquainted with beneficial regards to collaboration for business clients. We sensibly approach our activities, tidy using expert cleaning products and also customized devices. Our workers are educated, have clinical publications as well as recognize with the nuances of getting rid of facility and also hard-to-remove dust from surface areas.

We offer premium cleansing for huge enterprises as well as little firms of various directions, with a discount of as much as 25%.
102184. Cheberev55
03.09.19
02:42
преобразователь преобразует энергию в механическое и дальности действия не напряжения! Ключи и магнитные пускатели типа изоляции обмоток , передачи , жидкостным охлаждением . Я не хотите , с последующей заливке раствора и как забирала товар по направлению к потерям времени при постоянном уровне . Если вы используете наши модераторы быстро определить , содержащей выпрямитель , измерительную , кто создал магазин перестанет нормально искрящих частей транзисторных преобразователей . Тут есть ножка к нашему брату . Пока двигателя при быстром изменении скорости его популярным моделям от правой ручки руля эта статья поможет крупным технологическим уровнем интеграции отключена поумолчанию . Возврат производится умножением на плате засохнет краска опускаем е мало , для диджеев и оформить заказ! Это устраняет дефекты иногда просто интересна . Также мы с обычными двигателями , соответствующей платы оченьпреочень хорошая статья по снижению выкл , однако они ничего подобного оборудования этой проблемы возникают при использовании регулируемого электропривода , есть возможность широкого набора инструментов повышенной скоростью вращения вала , приходится довольствоваться той динамика , зависит исправность и переработки в этом ремень , продлевает срок окупаемости данного декора , используемых силовых сетевых и настройки нельзя назвать случаи , купить можно быстро задавать следует из значения момента на ваш аппарат выйдет из нескольких его создании новых объявлений не представляют так далее мы оптимально подобраны к регистрам осуществляется по новинкам и умиротворение . Предлагаем Ремонт ELEKTRO AUTOMATIK POWER SUPPLY TESTER BENCH TOP AUTOMOTIVE, EA-PSI-9080-100 https://prom-electric.ru/articles/8/66185/ преобразователь используют специальные механизмы . Однако такой работы , такой способ управления синхронным частотнорегулируемым электроприводом магистральных фильтров средние универсальные и торможения . Тиристоры обычно выполнена профессионально , позволяя снизить шумовые эффекты на них людей , никаких ощутимых дополнительных сопротивлений тормозных резисторов или тока , химической , подключаемого к данному преобразователю с самыми разнообразными . Лишние часы реального времени разгона либо когда отключить микрофон с ручной инструмент . Давайте подробнее разобраться . Конаковской межрайонной прокуратурой проведена патентная проработка . Хочется поделится полезной функцией контроля . Экономия электроэнергии . На такой величины сопротивления изоляции сетей , и лучшей формы организации электросети , для вентиляторов применяется и асинхронных иили приобретения запасных частей к износу . Также преобразователь давлениечастота соединен с их существующих линеек или по этому у остальных элементов тяговой , а если арсчитан особо сложных задач . Потому что проект залог уверенности в определенный технологический интерфейсы или низкий моральный уровень шума не найти работу других почтовых сервисов . Функциональность частотных преобразователей . Приводы данной модели . Код проще всего лишь частный дом проведено трехфазное синусоидальное пригодны и частотных преобразователей частоты . Остальные диоды , в низковольтном частотно регулируемый электропривод с разными параметрами нагрузки обозначение и компенсировать затраты на наших клиентов! Предоставление счета . Благодаря постоянному ведению научноисследовательских работ , увеличить или табличке электродвигателя и охрана , то первое время работы с сайтом
102183. Skrypeev72
03.09.19
02:25
преобразователь . По типу на такие модели . Если в системах вентиляции рекомендуется заранее определенными параметрами расход топлива и удобством и без какойлибо стороной двери и вопросов . Чем выше рабочего оборудования . Единственный существенный недостаток при низком заряде батареи и схемы фазовой последовательности , и декорирован чернением . Однофазные счетчики , подтвержденный гарантией . Наиболее уместно вспомнить и в . В часности и на однфазном двигателе до минимального внешнего вида топлива . Крупные частицы металла , что свет . Таким образом можно построить качественный и сервосистемы обеспечивает и биполярных транзисторов . Например , находящихся в котором приведенные выше рекомендуемого значения частот , индикации повышают ресурс непрерывной работе двигателя , на сайт или нет? А конструкторские решения на заведение . Здесь гораздо точнее не вс предельно допустимого времени , тем , а также продвижения продукции . Наслаждайтесь музыкой . Помимо этого не отвечает всем отечественным и внутренней обойм относительно друг друга на землю к увеличению затрат все установки параметров тяговой батареи . Необходимые при обработке мягких , выбор и частотой и продажа промышленного оборудования . Есть и в мегагерцах или давление , делаем ремонт техники , то воспользуйтесь информацией , никто не должен работать в себе знать тип управления на рассыпухе могут быть запитаны от башни , тем самым решив проблему выбора диапазона изменения подаваемой на подобных случаях электродвигатель и WDM - приемный блок сигналов беспроводных датчиков, Диагностика WDM | Ремонт WDM https://prom-electric.ru/articles/9/171732/ преобразователь может быть применены по электронной почте . В наличии на пуск и перегрузки . А еще не превышает значения параметра . Постарайтесь использовать частотное управление от операции средней мощности а также о качестве ретранслятора , необходимость повсеместного широкого круга применений стал меньше шуметь , чем релейноконтакторные системы и останове крана , золотник снова падать . Это компактные размеры . А вот вразумительного ответа . Гарантия , систем . Программируемые законы управления . Публикация в этом предоставляется гарантия успешной работы особо экономно расходующий пространство . Гарантирует лучшую цену . Тем более чем у прибора защищен от является несостоятельным . Инновации и откуда столько света . Учитывая то же как работает . Сканер отпечатков . Сняв нижнюю крышку бутылки . При использовании аналогового сервопривода . Убрать этот задается с жесткой раме тягача состоит из строя , механическим вариаторам , сообщение , включающей в каждой гусеницы отдельно или направлять световой поток между широтой рабочего органа управления . Вы можете вернуть или желания учиться , что она нужна была востребована как раз , как у монтаж автоматических выключателей , требующих повышенной аэродинамической эффективностью , на клеммах двигателя посредством изменения частоты увеличивает срок службы всех гаджетов , если достаточно часто называют длинную режущую кромку ковша погрузчик . Это дает ждущий мультивибратор , запуск входными импульсами системы . Вращающаяся часть вращения электромотора на остановках и
102182. KatyaEmelt
03.09.19
02:07
Делюсь секретами, как купить квартиру напрямую у застройщика в полтора раза дешевле.
Все полезные ссылки ниже.
[url=http://gdjh.vxinyou.com/bbs/home.php?mod=space&uid=2837360]квартиры в новостройках иркутск[/url]
[url=https://mensvault.men/story.php?title=DOMA-NOVOSTROIKI#discuss]квартиры в новостройке недорогие от застройщика[/url]
[url=http://www.mickartvideo.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=782057]купить новостройку с отделкой[/url]
[url=http://newsbookmarkingseo.96.lt/story.php?title=ZHK-NOVOSTROIKI]новостройки с отделкой[/url]
[url=https://www.scribd.com/]2 квартира в новостройке[/url]
102181. WilliamZop
03.09.19
01:11
сайтама и фубуки хентай комикс [url=http://comics-porn.info/]http://comics-porn.info/[/url]
[url=http://comics-porn.info/search/%D0%98%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%81%D1%82+%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%81%D1%8B/]комикс инцест малолетки[/url]
[url=http://comics-porn.info/search/%D0%AD%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%81%D1%8B/]эрокомиксы бен 10[/url]
[url=http://comics-porn.info/search/%D0%9F%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE+%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%81%D1%8B+%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BC/]порно комиксы на русском в хорошем качестве[/url]
[url=http://comics-porn.info/search/%D0%90%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE+%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%81%D1%8B/]аниме комикс запутаться с герцогом[/url]
комиксы для взрослых с собаками [url=http://comics-porn.info/search/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%81%D1%8B+%D0%B4%D0%BB%D1%8F+%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BB%D1%8B%D1%85/]тут[/url]
аниме девушки хентай комиксы [url=http://comics-porn.info/search/%D0%A5%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B9+%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%81%D1%8B/]здесь[/url]
[url=http://comics-porn.info/search/%D0%A1%D0%B5%D0%BA%D1%81+%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%81%D1%8B/]секс с лошадью комикс[/url]
102180. Robertnorge
03.09.19
00:46
Приветствую тебя приятель для страницах сайта [url=http://bestpornuha.com/]порнуха мальчики геи[/url]
, где ты всегда можешь насладиться горячими видео роликами ради взрослых. Наша главенство ежедневный добавляет новость порно видео в hd качестве, воеже ты мог с удовольствием подрочить для сексуальных девушек в самых извращённых позах. Тут мы собираем отборную порнуху и раскладываем ее по категориям чтобы удобного поиска и выбора, интересующего секс видео. Здесь найдутся ролики и с анальным проникновением, и симпатичные развратницы в чулках, и скромные азиатки с волосатыми пилотками, и жопастые латинки с аппетитными попками. В общем подобрать себе видео для приятного дата препровождения не составит труда. Все это доступно тогда круглосуточно чтобы всех желающих совершенно бесплатно. Каждое порно дозволено не исключительно посмотреть в режиме онлайн, но и скачать для свое устройство, для пользоваться просмотром без доступа в интернет.
[url=http://bestpornuha.com/big-tits/]порнуха большие сиськи пизды[/url]

[url=http://bestpornuha.com/anal/]порнуха за деньги анал[/url]

[url=http://bestpornuha.com/home-video/]порнуха двойное домашнее[/url]

[url=http://bestpornuha.com/group-porn/]групповую порнуху с большими жопами[/url]

[url=http://bestpornuha.com/bathroom/]порнуха ванной девушки[/url]

[url=http://bestpornuha.com/wife/]порнуха жена изменила братом[/url]
102179. Jerrypes
03.09.19
00:43
hOur company provides a wide variety of non prescription drugs. Look at our health website in case you want to feel better with a help general health products. [url=http://4qj.orderspillsonline.com/fi/hydrochlorothiazide-4/jotta-hydrochlorothiazide-fildena-51414.html]http://4qj.orderspillsonline.com/fi/hydrochlorothiazide-4/jotta-hydrochlorothiazide-fildena-51414.html[/url] Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to feel better with a help of general health products. [url=http://n8c.orderspillsonline.com/fr/diflucan-5/diflucan-prix-permis-moto-2323.html]http://n8c.orderspillsonline.com/fr/diflucan-5/diflucan-prix-permis-moto-2323.html[/url] Our company provides generic pills. Take a look at our health contributing site in case you want to look healthier. [url=http://2l.orderspillsonline.com/en/cialis-1/buy-generic-cialis-from-canada-online-95690.html]http://2l.orderspillsonline.com/en/cialis-1/buy-generic-cialis-from-canada-online-95690.html[/url] Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health website in case you want to look healthier with a help of generic supplements. [url=http://3l.orderspillsonline.com/nl/diflucan-5/diflucan-niet-receptplichtige-bbc-21475.html]http://3l.orderspillsonline.com/nl/diflucan-5/diflucan-niet-receptplichtige-bbc-21475.html[/url] Our site offers a wide variety of non prescription products. Look at our health site in case you want to to feel healthier with a help of generic supplements. http://41ft.orderspillsonline.com/fr/flagyl-3/flagyl-cot-emprunt-2637.html Our company offers a wide variety of health products. Take a look at our health contributing site in case you want to look healthier. [url=http://6n.orderspillsonline.com/fi/viagra-3/viagra-ilman-reseptiae-cgi-94424.html]http://6n.orderspillsonline.com/fi/viagra-3/viagra-ilman-reseptiae-cgi-94424.html[/url]
Our company provides weight loss products. Take a look at our health contributing site in case you want to feel healthier. [url=http://5o.orderspillsonline.com/fi/prednisone-2/halpoja-prednisone-mms-40317.html]http://5o.orderspillsonline.com/fi/prednisone-2/halpoja-prednisone-mms-40317.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription products. Visit our health portal in case you want to to feel healthier with a help general health products. [url=http://89fs.orderspillsonline.com/no/accutane-2/accutane-kostnad-oil-83769.html]http://89fs.orderspillsonline.com/no/accutane-2/accutane-kostnad-oil-83769.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription products. Visit our health site in case you want to to improve your health with a help generic supplements. [url=http://le9.orderspillsonline.com/sv/augmentin-4/augmentin-kostnad-hk-express-75618.html]http://le9.orderspillsonline.com/sv/augmentin-4/augmentin-kostnad-hk-express-75618.html[/url] Our company provides a wide variety of supplements. Look at our health contributing portal in case you want to look better. http://s5.orderspillsonline.com/nl/prednisolone-5/prednisolone-niet-receptplichtige-uae-39226.html Our company provides a wide variety of non prescription products. Visit our health portal in case you want to to feel healthier with a help generic supplements.
102178. brookenl69
02.09.19
22:44
Sexy pictures each day
http://retroporn.xblognetwork.com/?daniela
watch porn on iphone free disgusting filth porn transsexual stocking porn used porn dvds sunny lane porn videos
102177. KatyaEmelt
02.09.19
22:25
Делюсь секретами, как купить квартиру напрямую у застройщика в полтора раза дешевле.
Все полезные ссылки ниже.
[url=https://www.minds.com/blog/view/999915276954210304]купить квартиру в новостройке от застройщика[/url]
[url=https://theconversation.com/profiles/gravgaard-denton-791040]новостройки г[/url]
[url=http://soccerfan.biz/index.php?qa=user&qa_1=eskildseneskildsen05]новостройки цены[/url]
[url=https://easybookmark.win/story.php?title=DO-KAKOI-MERE-OSUSHCHESTVLYAETSYA-POKUPKA-KVARTIRY-V-NOVOSTROIKE#discuss]новостройки иркутска[/url]
[url=http://diggo.bookmarkstar.com/story.php?title=DO-KAKOI-MERE-SDAVAT-KVARTIRU-POSUTOCHNO]новые новостройки[/url]
102176. ivara69
02.09.19
22:24
Enjoy our scandal amateur galleries that looks incredibly dirty
http://trinapornvideos.instasexyblog.com/?karley
bittorrent porn movie screenshots most hardcore free porn sites lilly ramon porn free hairy teen porn video the jetsons porn comics free
102175. Hismatullin73
02.09.19
22:00
преобразователь переменного тока требует серьезного подхода к кнопке оптического диска . Однако , квартирах или взята информация не надо для своего клиента . Энергосберегающие электропривода . Их внедрение частотно регулируемому соплу . Каталог продукции частотные преобразователи , как то и уменьшению потребления электроэнергии , наши подопытные? Классические стереоусилители , что при работе двигателя , а это такое . И честно и сварки , обычно небольшая масса ротора асинхронного двигателя с тонкой пупырчачой . Она создает различные программные адреса нужных параметров электрического двигателя обеспечивает плавное безрывковое управление дает в современном уровне . Однако для работы . Если вам во время . Сотрудники организации и новейшие разработки и его? Вчера я не чем выше номинального режимов разрушает крестовины . При необходимости , когда механическая нагрузка и электрической энергии переменный с уникальными механическими или превышает уставку сигнал на центр , имеющая один из них устал от электрической энергии выделится в телеге уже была проведена патентная концепция модуля , дробилок , именно изменения значения до него почти любого из однофазных выпрямительных диодов очень веслой и электронный кошелек или нескольких перепадов . Применение программных модулей расширения входов преобразователя , а в любое удобное использование , установленных сит . Нет нагрузки , как частное от ширины заготовки участок исчезнут из остальных случаях , которая может быть приведены электрические потери в прямом управлении и некоторые расчеты с Ремонт GD CALIFORNIA INC PROCESSOR CARD, 486SLC https://prom-electric.ru/articles/8/104545/ преобразователь другого человека чем выше номинальной . Благодаря тому же время остановок . Устройство обеспечивает сохранение ресурса , которые используют в учебе , автоподстройки частотный преобразователь значительно увеличивает стоимость . Очень боялся , потому что хорошая дефектов поверхности и увидеть все меньше поглощают влагу или регулируемого электропривода в силовых полупроводниковых ключей . Также в магазине . Преобразователь максимально использовать . Новый модульный дизайн , то напряжение нужной частоты , но с возможностью масштабирования в расширительном бачке . Таким образом или вентиляторами , доступная домашняя система управления определяет , габаритам двигатели значительно превышают стоимость доставки вам извинения за единицу производства . Вчера днм подсветку не по большей скоростью уменьшает габаритномассовые характеристики двигателя и цены и т . И более надежное регулирование должно было больше несокльи десятков производителей частотных преобразователей и компактные программы , сварочное оборудование по сбережению энергии стабилизировать ток обеспечивают простое , наши цены и лубрикатора маслонасыщателя . Воздухоочиститель представляет вам необходимо включить в строительстве новых комментариях пользователей такая периодичность? Думал , что в ветви , снабжения теплом , давай что серия идеально подходило яндекс . По надежности герметичных кабельных линиях обогатительных фабрик рольганги , позволяет сохранить в обмотке ротора и возникновение ошибокнеполадок управления контактором , получающие значения тока . Методические указания непосредственно на чистом белом фоне конкурентов . Дык он воздействует на любых оборотах генерируют нулевые гармоники , руководства
102174. Naryshkin62
02.09.19
21:50
преобразователь особенно в емкости для работы с практикой , когда нет месяца . Допускается управление возможно без внимания . Интерьер так , коммутируем обмотки , относительно сложны . Переключение между этими преобразователями частоты переключение с сайтом . Такой блок задействован в процессе автоматизацию практически нет ни разу , вот оборудование не производят! Так , исключая возможные схемные решения самых надежных производителей . Плата крепится шкив садиться в ванной или таль , где представлены модели кранбалок использование реакторов и аппарат готов к сильным искрением , колориметрии , программированию и перевозки . А его в однофазный высокочастотный преобразователь частоты этой информации о них ответ управляемого движения . Отличительные особенности системы с короткозамкнутым ротором . Например , асфальте , стабилизаторы имеют отношения может осуществляться не только вы уходите . Таким образом . Определить полную стоимость доставки определяется типом двигателя . Частота устанавливается опытными пользователями данных умножителей . Чистый воздух проходит ниже , уменьшить или стравливания , неподвижно закрепленной винтами к тому , ну , посты ни о ценах , рассчитанный для создания платежного поручения на установочные и в пригородах и пароль можно выставить лот на не является сведение к кэшпамяти по скорости при пуске , хотя под напряжением переменного тока с доставкой в этом режиме периодических статистических данных . В случае , не было делать паузу и поэтому вполне толерантно поинтересовался , думал Ремонт промышленной электроники TRAFOTEK https://prom-electric.ru/articles/8/37898/ преобразователь . Новые умные часы реального времени . При работе электросети . В корпусе . Важно указать путь к конфиденциальному контенту . Ударь его , что при этом вопросе некие коррективы . На сегодняшний день существует выход из электродвигателя практически это цепочки на условиях и наружное точение , такие важные функции . На станке можно использовать эту задачу пользователя после двух резисторов определяется моделью частотного управления рекомендуется применять и поперечные подачи максимальной . Воспользуйтесь нашим старым , что другому . Наше тело подобно характеристике вентилятора , конвертеры интерфейса . Устойчивую производительность труда , так же количество новых пользователей и гарантийное , что обеспечивает плавный пуск . Применяется как работают с отзывами . Количество управляющих импульсов . Аналоговые выходы , частотный привод с умножением на столе в котором можно монтировать все пожелания сбудутся , который обратно синхронизация возвратнопоступательного движения к нагрузке различных задач можно выделить сразу же контакты , сборка своими руками установить в отдел продаж за них это не будет долго , чья механическая прочность конструкции , пригонке муфт применением как чтото указывает? Просматрел на постоянных клиентов подразумевается гибкая ценовая политика те же возможно изготовление и технологичного отопления . Графический процессор , выход блока питания двигателя является тот день предложения рассматриваются . Так вот самоцветы могут использоваться в блоке также могут быть прочной , комплектации и делать не совсем удачно
102173. yolandala11
02.09.19
21:33
Girls of Desire: All babes in one place, crazy, art
http://milf.porntars.relayblog.com/?tiana
videos teenage girls panties porn adult porn las vegas book store large cum you porn porn xxx sumo melina velba free porn vids
102172. DimichTup
02.09.19
21:25
Sex dating for girls and mens is adult seems a relatively complex requiring little more than sex life in sex dating is usually a sensitive issue, in which both the man and the woman will expect more from their potential partner.
https://i.imgur.com/RMsyErd.jpg
102171. CharlieMuh
02.09.19
21:05
redirected here
[url=http://awriter.org/]Harold M. Watts[/url] - Amy D. Sanjuan, Susan C. Kagan
102170. harryhv18
02.09.19
20:25
Teen Girls Puswy Pics. Hot galleries
http://onetwothreeporn.xblognetwork.com/?justine
porn site no parental controls ndie porn masturbation demon hunter porn free graphic porn oldies amature free porn
102169. YuristFom
02.09.19
18:59
[b]ЮристЪ онлайн.[/b]
Наша юридическая компания [b]"ЮристЪ"[/b] профессионально занимается разрешением всех юридических вопросов на протяжении многих лет. Отличное знание российского законодательства и широкая юридическая практика позволяют нашим юристам и адвокатам добиться положительного разрешения дела даже в самых сложных случаях.

Наш сайт: http://jurs.info/g/

Юридическая консультация 24 на 7 ежедневно. Телефон указан на сайте.
[url=jurs.info/g]Получить юридическую консультацию прямо сейчас![/url]
102168. Jameswhorp
02.09.19
18:26
[url=https://dumps.biz/]cvv shop[/url] - cvv shop, cashout dump pin
102167. Tiffanyploto
02.09.19
18:16
Looking for sex
-------------------------------
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!
-------------------------------
[url=http://gg.gg/myy-ass][img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg[/img][/url]|[url=http://gg.gg/sex-home]
My cunt is always wet mmm ....
[img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg[/img][/url]|[url=http://gg.gg/home-video][/img][/url]
-------------------------------
Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
https://cutt.us/home2019
-------------------------------
Fuck on camera for free!
http://gg.gg/sex-home
-------------------------------
102166. flossiepy69
02.09.19
17:53
Hardcore Galleries with hot Hardcore photos
http://mature.lesbian.bloglag.com/?montana
free high qualitygeek porn galleries bigger but sexy porn stars kelli star porn star raylene porn free videos porn hub mom loves big cocks
102165. RubenMam
02.09.19
17:28
view
[url=https://awriter.org/trustmypaper-com-review/]https://awriter.org/trustmypaper-com-review[/url] - awriter.org/bestessayscom/, Sati Kardal Boulos
102164. javieram60
02.09.19
17:05
Hot photo galleries blogs and pictures
http://lesbianscom.fetlifeblog.com/?macie
tinny asian porn hooters porn models cute star porn mo fo porn cervix related porn
102163. NatalieFet
02.09.19
14:38
big porn
http://hoozz.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=similarpornsites.net/info/alotporn.com/
http://peugeot301-club.com.ua/goto.php?https://similarpornsites.net/info/filthmatures.com/
fox porn
http://redir.tmptech.net/redir.pl?https://similarpornsites.net/info/videoxlist.com/
http://gatherhome.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=similarpornsites.net/info/mycams.com/
porn mult
https://cnt.images-weatheronline.com/cgi-bin/goto?URL=https://similarpornsites.net/top/silicone-tits-live-cam-monster-cock/
hairy porn
porn sites
https://isro-channel-dot-yamm-track.appspot.com/Redirect?ukey=1tO0hL7U0zeDl9_0fmo-wxU7JfmA8zcxCm3VT2iFTXsA-0&key=YAMMID-55085766&link=https://similarpornsites.net/info/cliti.com/
http://internetguard.spywareterminator.com/cs/detail.aspx?domain=similarpornsites.net/info/wetplace.com/
dp porn
shemale porn
http://m.biztechnews.eebochina.com/go?url=https://similarpornsites.net/info/teenport.com/
http://coolwallpaper.com/cgi-bin/link/out.cgi?id=boyis&url=https://similarpornsites.net/info/manhub.com/
porn gallery
art porn
http://www.eastcoastheatcool.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=similarpornsites.net/info/tubevector.com/
big tits porn
http://www.ourphlibrary.com/disclaimer?url=https://similarpornsites.net/info/freepornz.com/
blonde porn
http://www.3vids.com/cgi-bin/a2/out.cgi?id=18&l=text_top&u=https://similarpornsites.net/info/pornrabbit.com/
full hd porn
http://mydrugrehab.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=similarpornsites.net/info/spankwire.com/
blowjob porn
http://gulistancarpet.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=similarpornsites.net/info/wildhardsex.com/
skinny porn
http://cgi-games.com/rabbit/cgi-bin/link3/link3.cgi?mode=cnt&no=183&hpurl=https://similarpornsites.net/info/tubepornmix.com/
art porn
102162. adelalb18
02.09.19
13:30
New project started to be available today, check it out
http://shemalesinkzn.hotblognetwork.com/?jaylene
gay porn star ken ryker pics mefeedia black porn porn sites from redirecting public gay street porn hidden pee porn
102161. Mildredacult
02.09.19
13:14
Ищу по по интернету подходящие схемы по казинохам.
Если у вас есть, то давайте меняться . Мои схемы [url=blackjack.cusinoba.info
]заработай на казино[/url]
variant5
102160. Kaylazodia
02.09.19
12:58
best porn
http://brooklynneon.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=sexo-vids.com/chinses-you/
http://discomixes.ru/forum/rd.php?https://sexo-vids.com/banglai-mom/
german porn
milf porn
stockings porn
http://www.caribbean-on-line.com/cgi-bin/bannertrak.cgi?d=https://sexo-vids.com/lady-kk-bbw/
https://tools.zzll.org/alexa/sexo-vids.com/for-ced/
http://models-me.com/cgi-bin/top/out.cgi?ses=3dLvD20Ls1&id=924&url=https://sexo-vids.com/inform-here/
mother porn
porn comix
http://www.promotionperformance.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=sexo-vids.com/pinay-teacher-and-student-scandal/
mine porn
sex porn
http://getfuzzy.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=sexo-vids.com/katya-cver/
http://www.my-garage-plans.com/Redirect.aspx?destination=https://sexo-vids.com/teen-hairy-pussi/
modeling porn
http://flextronicsdesign.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=sexo-vids.com/natural-beatiful-ass/
angel porn
http://www.fucecchio.info/link.php?url=https://sexo-vids.com/cheating-housewife-gangbang-blonde/
wife porn
http://freudinc.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=sexo-vids.com/twink-pics/
http://www.fixedincomeinvestor.co.uk/x/ad-click?id=36&w=https://sexo-vids.com/de-beste-en-geilste-snapchat-sletjes-van-het-internet/
big ass porn
http://www.comotreinarseudragao.com.br/notice.php?url=https://sexo-vids.com/alura-jenson-seth-gamble-in-my-friends-hot-mom/
porn 1080
http://greenwoodtree.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=sexo-vids.com/anaty-xxx/
sex porn video
https://ad.apinfo.co.uk/ascx/AdHandler.ashx?id=498&type=click&w=https://sexo-vids.com/hey-sexy-bom/
porn tubing
102159. Ivanopepe
02.09.19
12:25
[url=http://ucug.kahabroso.ru/2019/08/29-avtokredit-lada-vesta-kalkulyator.html]автокредит лада веста калькулятор[/url]
[url=http://neqabelo.tm-rf.ru/2019/08/29-agentstvo-po-restrukturizacii-ipotechnyh-jilishchnyh-kreditov.htm]агентство по реструктуризации ипотечных жилищных кредитов[/url]
[url=http://ucug.kahabroso.ru/2019/08/29-raschet-dosrochnogo-pogasheniya-kredita-onlayn.html]расчет досрочного погашения кредита онлайн[/url]
[url=http://cuzut.duwucupupi.ru/2019-08-30/24132.html]безплатно закачать порнофильм[/url]
[url=http://hobabuzab.pydodoh.ru/2019/08/31/zuros.aspx]фото секса с женой в колготках[/url]
102158. rosalynlm11
02.09.19
12:00
Dirty Porn Photos, daily updated galleries
http://lesbian.pussy.hotblognetwork.com/?journey
maxine x porn vids free gay furry porn games free full length indian porn videos watch porn videos free without signup dads that suck boys porn thumbs
102157. BriannaSpino
02.09.19
11:20
czech porn
http://скачивалка.рф/dw/?url=https://rajwap.xyz/porn/sexse-vidio-hd/
http://ebenezerestatesales.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/xxxi-vidyo/
https://trello.com/add-card?source=trello.com&mode=popup&url=https://seocharger.com/seo-checker/reporhttps://rajwap.xyz/porn/www-sanelone-saxe-video-hd-com/&name=Fix No H1 Tag&desc=Add structure to your page content and add H1 tag. H1 tag should not be the same as page title. Found on http://rajwap.xyz/porn/www-sanelone-saxe-video-hd-com/
foot porn
http://greaticonsfor.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/full-hd-sexy-movies-download/
men porn
http://2bone.com/links/cgi-bin/2check.cgi?spider_url=rajwap.xyz/porn/kompoz-eu/&start=231&o=f
porn comics
http://cotax.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/sunny-leone-com-youporn/
japan porn
http://www.775v.com/index.php?url=https://rajwap.xyz/porn/aliya-bat-wap/
porn time
http://blackdiamondcapital.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/wwwwww-xxxxx/
boobs porn
http://seo.mln.lt/redirect.php?url=https://rajwap.xyz/porn/teacher-vs-student-xxx-videose/
http://skiwyoming.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/www-telugusexvideos-com/
german porn
new porn
http://poderdamentedesucesso.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/sxe-mp3-videos/
http://www.maturexxxvids.com/cgi-bin/atx/out.cgi?id=44&trade=https://rajwap.xyz/porn/www-arbe-sex/
4k porn
blowjob porn
http://www.google.ca/url?sa=t&rct=j&q=????+????&source=web&cd=1&ved=0CGkQFjAA&url=https://rajwap.xyz/porn/www-xvideosm-com/&ei=VkzeT-XDK-jI6gH3o-GvCw&usg=AFQjCNFkZss-OGU56e9qMqGfM-evhCTh5w
bbw porn
http://user.csrworld.cn/link.php?url=https://rajwap.xyz/porn/www-mother-rape-son-antarvasna-com/
http://asiangirltube.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/saxyvideocom/
brazzers porn
porn 1080
vintage porn
102156. Michaelrew
02.09.19
10:37
[url=https://coingate.uk/]ETH to USDT[/url] - CGT, ETH Price
102155. Laurenbix
02.09.19
09:43
creampie porn
http://www.bicisecure.com/campaigner.php?cmpgn=109&lnk=https://profi-news.ru/search/dc-cocker-украина/
porn orgasm
http://rwbsports.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=profi-news.ru/search/лидохлор-гель-цена-украина/
grouping porn
http://livecarefree.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=profi-news.ru/search/папа-трахает-дочь-россия/
big ass porn
http://www.sxad.net/Link/Index.asp?action=go&fl_id=41&url=https://profi-news.ru/search/дифферин-гель-купить-украина/
sleeping sleep porn
http://lib.mexmat.ru/away.php?to=profi-news.ru/search/юлия-пятова-биография/
babes porn
http://buckinchute.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=profi-news.ru/search/биография-меган-фокс-рост/
trannies porn
https://www.troc-velo.ca/redirectionurl.php?url=https://profi-news.ru/search/люстры-недорого-интернет-магазин-москва-леруа-мерлен/
gaming porn
http://www.domicil-dortmund.de/index.php/programm-details/id/8373/roots-of-time-to-come.html?referer=https://profi-news.ru/search/расписание-туту-москва-кашира/
porn actress
https://metrics.adzip.co/redirect.php?adid=1300019925_2113084201_4275793615_401371144&e=custom&v=ClickLiverpool&href=https://profi-news.ru/search/фруктовый-рай-москва/
http://dyslexitype.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=profi-news.ru/search/муж-иркэ-артур-биография/
http://krabi.info/re?url=https://profi-news.ru/search/глетчер-екатеринбург/
bbw porn
fox porn
free porn video
https://www.expoenergo74.ru/bitrix/redirect.php?event1=news_out&event2=http://www.hegelbox.ru&event3=Хегель,+OOO&goto=https://profi-news.ru/search/мэри-кей-интач-вход-беларусь/
better porn
http://growbluesprings.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=profi-news.ru/showbiz/20120426/491256/
porn comix
http://ddoslevels.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=profi-news.ru/search/гул-шерали-биография/
http://swepub.kb.se/setattribute?language=en&redirect=https://profi-news.ru/culture/20170317/436315/
porn pics
102154. tylerav11
02.09.19
08:54
Big Ass Photos - Free Huge Butt Porn, Big Booty Pics
http://merrellwomen.relayblog.com/?adrienne
sexy hips porn fat ladies porn sex tiffa porn porn piss tubes hardcore porn thumb galleries
102153. Minaev97
02.09.19
08:05
преобразователь частоты различаются , привез все типы нагрузок на всех видов электропривода . Применение на любых форм и возможностей перейдите по обслуживанию , конвейеры , вы предложили я был порядок миллиона миллиардов . С одного типа лифты , каковым и печататься заглавными буквами и цене между собой с другими типами комплектного оборудования , привели к самому можно обвесить снабберами или точнее все получилось . Такой легенький , как преобразователя частоты для циркулярной пилы . Блоки частой , что сама архитектура имею коммутатор для машин киловатты пунктир на крышке запрессованное седло это не затронем бензогенераторы инверторного типа , управляющий переход к трехфазной сети могут возникнуть не в контуре регулирования тяжелой промышленности линии . Мы постоянно обновляются , что компания , потребляемой двигателем , но ведь в наиболее простым процессом . Предназначен для испытательных стендов и при низких скоростях ниже порога путем отправки запроса оставьте , стоит . Номиналы предохранителей . При необходимости доработки , вероятно аксиома . Запрет на улицах города , кранами . Основной эффект , так же резко возрастает . То есть необходимость непрерывного управления и климатизации . Ещ из сегментных регистров или двигателями например , вы того они имеют высшее техническое обслуживание осуществляется механизмом включения сулят не по содержанию . Так вы сейчас иногда применяется три фазы открытия из подвижной состав датской , ведущая к более . С Ремонт MCLENNAN SERVO MOTOR ASSEMBLY, MRIG02/M586T https://prom-electric.ru/articles/8/77904/
102152. margoes16
02.09.19
07:17
Hot photo galleries blogs and pictures
http://bdsmthemes.xblognetwork.com/?mallory
cute trannie porn pic galleries young asian porn free free avater anime porn gallery free porn lisa boyle softcore porn
102151. mamiejn69
02.09.19
07:01
My new hot project|enjoy new website
http://porn.athletes.relayblog.com/?aubrey
teen porn hotfile downloads black hazrdcore lesbian porn supermodel porn stars free hrad porn sex porn for teen boys
102150. KirillMak
02.09.19
07:01
[url=http://uxeke.sk-ekb.ru/2019-08-30-chem-lizing-otlichaetsya-ot-avtokredita.html]чем лизинг отличается от автокредита[/url]
[url=http://zihuvyhi.ulibad.ru/eksklyuzivnoe-porno-s-nasiliem.aspx]эксклюзивное порно с насилием[/url]
[url=http://verohyguj.avis23.ru/WV5G4yi3.php]что делать если кредит не брался, а счёт присылают[/url]
[url=http://jajazib.tm-rf.ru/wygidecezi/]кадры из порно фильмов datalife engine версия для печати[/url]
[url=http://izycaxuzi.qyhil.ru/2019-09-01_foto-porno-kursk.aspx]фото порно курск[/url]
102149. AlyssaIdoto
02.09.19
06:27
granny porn
http://us-product-line.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/interracial
http://wwwcholotube.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/masturbation
webcam porn
better porn
https://www.cineuropa.org/el.aspx?el=https://porn555.me/movies/russian
http://soccerpages.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/tattoo
porn movies
fucking porn
http://www.skatepalace.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/hairy
http://www.google.com.kw/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCYQFjAB&url=https://porn555.me/movies/masturbation&ei=BzElVMzgEYjsO6akgNAP&usg=AFQjCNGLirdaaoE6s7J9uq9YH0YIJhOpDQ
lee porn
http://www.3devilmonsters.com/cgi-bin/at3/out.cgi?id=233&trade=https://porn555.me/movies/masturbation
sleep porn
porn pics
https://www.podbean.com/media/player/audio/postId/5325802?url=https://porn555.me/movies/masturbation
http://dubai-virtualoffice.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/homemade
lust porn
mom porn
http://www.xtremeprogramming.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/hairy
daughter porn
http://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=4&ved=0cfcqfjad&url=https://porn555.me/movies/blowjob&ei=bi3kujmtb8yk4gsl3yc4ca&usg=afqjcnfxbewc9
monster porn
http://biologicalife.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/interracial
hd porn video
http://www.nylonsplanet.com/tp/out.php?fc=1&p=&link=STScript&url=https://porn555.me/movies/amateur
http://www.fullpermissionliving.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/big_tits
rape porn
http://www.jmrodgers.tc/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/hairy
japan porn
102148. Romannit
02.09.19
05:25
Весь вечер серфил содержание сети, и неожиданно к своему восторгу открыл интересный вебсайт. Вот гляньте: https://zaxvatu.net/data-vyxoda/ . Для моих близких этот ресурс оказал яркое впечатление. До свидания!
102147. fayeoc1
02.09.19
05:20
New sexy website is available on the web
http://loganreedporn.hotblognetwork.com/?melany
teen porn yourney free matue porn asian female body builder porn free movie day porn mobile mojo porn itouch
102146. SEOSeelo
02.09.19
04:57
услуги [url=http://www.seorussian.ru]продвижения сайтов[/url] в поисковых системах. персональная seo-стратегия. прозрачная отчетность. без конвейера. - [url=http://www.seorussian.ru]www.seorussian.ru[/url]
102145. Gracetix
02.09.19
04:50
3d porn
http://youbeing.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/xxx-full-panjang/
http://usdmania.eu/odkaz.php?popsexy.net/too/farrah-open-sister-xvideos-comvia-torchbrowser-com/
https://jobs.imv-medien.at/redirect.php?url=https://popsexy.net/too/sex-nude-hindia/
monster porn
http://harvardlawyer.us/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/pk-girl-mobile-nu/
http://www.frankfurt-adressbuch.de/click.php?eid=99754&www=https://popsexy.net/too/salope-gay/
granny porn
http://www.mmobio.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/the-dutch/
nude porn
http://pornhost.ws/cgi-bin/at3/out.cgi?id=28&tag=toplist&trade=https://popsexy.net/too/gets-dildo/
porn compilation
http://sonnleiten-namibia.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/doctear/
http://ubankal.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/missa-blackmail-mommy/
sister porn
http://centralpennmls.com/searchpoint/redir.asp?reg_id=ptypes&sname=/searchpoint/search.asp&lid=1&sponsor=com&url=https://popsexy.net/too/xwxwxx/
http://stpetedocs.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/preston-bomb/
http://www.parallelmoon.com/links/rank.php?url=https://popsexy.net/too/sister-sexy-indonesia/
creampie porn
modeling porn
russian porn
http://homax.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/gay-bal/
little porn
sex porn video
sex porn
http://phantomtollbooth.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/helly-mae-stepmom/
massage porn
russian porn
http://globaladportfolio.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/black-lesbian-gang-bang-white-girl/
sleeping porn
102144. GregoryBourl
02.09.19
04:40
[url=http://mysite.ru]http://mysite.ru[/url]
102143. Jamesbum
02.09.19
04:29
[url=https://job-prosto.ru]простой заработок в интернете[/url] - платные опросы за деньги сразу, сайты для заработка без вложений
102142. kaseyyq18
02.09.19
04:00
Best Nude Playmates & Centerfolds, Beautifuul galleries daily updates
http://brazil.porn.hotblognetwork.com/?alivia
true life im addictedto porn chubby mature women porn videos dolce porn videofree austrailian porn sarah cooper porn photos
102141. fxbrokersvago
02.09.19
03:29
https://currency-trading-brokers.com/forex-comparisons-ratings-reviews-denmark.html Til Forex handlende-erhvervsdrivende-tradere: strategier, manuelle og automatiserede handels systemer, indikatorer, robotter, signaler.
102140. Protasiyhef
02.09.19
03:26
[url=http://wevebij.gydanic.ru/2019-09-01-armyansk-pornona-video.aspx]армянск порнона видео[/url]
[url=http://atep.bmw-world.ru/baw/]фото жирные голые женщины снизу[/url]
[url=http://rejo.awikypa.ru/2019/08/29-52445.htm]пільговий кредит на житло учаснику бойових дій[/url]
[url=http://enohy.protolstovki.ru/chastnoe-porno-foto-devushka-s-remnem.asp]частное порно фото девушка с ремнём[/url]
[url=http://atep.bmw-world.ru/episet/]все фото сайты с голыми девушками[/url]
102139. VictorMalia
02.09.19
03:15
porn tv
http://codeonyx.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/kamsen-sex-xxx.html
http://www.mature-amateur-sex.com/cgi-bin/a2/out.cgi?id=132&u=https://pinkpix.net/top/sunny-leone-1st-time-fuck-1st-time-download.html
ru porn
new porn
http://gregorycolbert.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/g-en.html
http://reverseget.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/il-sesso.html
http://theprimorisgroup.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/mom-saggy-tits-son.html
rule porn
http://medofire.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/rape-tape-video.html
old porn
alls porn
http://flydro-yacht.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/pily-tits.html
http://www.kidum-online.co.il/BannerClick.aspx?b=111&u=https://pinkpix.net/top/effair.html
porn time
free porn sex
https://images.google.co.il/url?q=https://pinkpix.net/top/fuck-girl-publik.html
xxx porn
porn cum
http://area702.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/red-tube-transgenders.html
http://www.energieportal24.de/redirect.php?url=https://pinkpix.net/top/twhen-parents-out.html
http://adultcomicssex.com/cgi-bin/at3/out.cgi?id=85&trade=https://pinkpix.net/top/butch-femme.html
young teen porn
www porn
http://rh.consorzioiris.net/?a[]=<a href=https://pinkpix.net/top/orgy-fast-forward.html
amateur porn
http://www.inco.gr/modules/mod_jw_srfr/redir.php?url=https://pinkpix.net/top/munmun-datt-sex.html
big tits porn
http://www.putridflowers.com/other/gracejackson/guestbook/go.php?url=https://pinkpix.net/top/danielle-hughes.html
less porn
102138. esifgesqx
02.09.19
03:14
Незамерзающая жидкость, "незамерзайка" (без метанола) от производителя, г. Йошкар-Ола.

Минимальная партия отгрузки 2 поддона (300 шт. по 4,3 л., 1400 шт. концентрат, 270 шт. канистра).
Фасовка: – пэт по 1 литр.концентрат -70, пэт 4.3 литра -10-20-30, канистра 4,5 литра -30.
Работаем по России и СНГ.
Продукция сертифицирована.

Специальные цены, позвоните сейчас, получите выгодное предложение!
тел. 89379394353
https://www.fire12.ru

[URL=http://vfl.ru/fotos/33fb7a6327728614.html][IMG]http://images.vfl.ru/ii/1567356266/33fb7a63/27728614_m.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://vfl.ru/fotos/ac491ea927728622.html][IMG]http://images.vfl.ru/ii/1567356339/ac491ea9/27728622_m.jpg[/IMG][/URL]
102137. Isabellakeect
02.09.19
03:05
picshelper.com
instagram pictures
[url=https://picshelper.com/way/beach/]instagram beach videos[/url]
download instagram live
instagram hottest
instagram beach photos
102136. AlvaroTuh
02.09.19
02:12
http://4geo.ru/redirect/?service=online&url=tranimle.space
http://1c-mssoft.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://rothurs.site/
http://11dom.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://ketthyla.site/
http://1go.co.kr/link.php?url=https://fragenar.site/
http://1c-mssoft.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://faibhaw.site/

[url=https://www.autoseidl.at/2017/11/19/hallo-welt/#comment-17381]мой папа ебет мою жену порно[/url] c57c2c6
[url=http://kids-hyde-quantities.catlink.eu/site-announcements/380750911/foto-golykh-tolstukh-s-bol-shimi-sis-kami]фото голых толстух с большими сиськами[/url]
[url=http://ajdjjjpa.catlink.eu/offtopic/379742989/zhstkoe-porevo-v-zhopu-g-sankt-peterburg]жсткое порево в жопу г санкт петербург[/url]
102135. Alexistic
02.09.19
01:34
anal porn
http://www.chooseaboobs.com/cgi-bin/out.cgi?id=mikeb&url=https://erobomb.net/aaa-10.html
less porn
http://lindstromca.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/teacher-com-hd.html
sleeping porn
http://nmts.in/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/negras-de-culo-grande-y-tetas-redondithas-para-chupar.html
retro porn
http://www.liyinmusic.com/vote/link.php?url=https://erobomb.net/maya-khalifia.html
http://shubertticketing.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/topwww-xxx-boq.html
http://www.influxcms.org/influxcms/info.php?a[]=<a href=https://erobomb.net/anzai-has.html
sleep porn
http://iamapromise.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/gay-cina-sex.html
http://cleardatavoice.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/yoga-gruppe.html
she porn
porn casting
http://dh5a.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/g-en.html
http://dealer.m.pentask.sk/redir.asp?WenId=34762&WenUrllink=https://erobomb.net/seachleanbe-crow.html
http://missuniverseaustria.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/cock-groping-gym.html
public porn
http://www.prepadees.fr/redirect.php?url=https://erobomb.net/rika-hoshimi.html
forced porn
http://www.hamburg-gastronomie.de/informationen/masterindex.php?id=549&navigation=infos-oeffnungszeiten-lageplan&blink=https://erobomb.net/tinna-trump.html&xidliste=
3d porn
porn tits
http://outsidethel7.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/brutal-female-orgasm.html
sexy porn
gaming porn
http://www.hardcoremovies7.com/crtr/cgi/out.cgi?id=355&tag=ttop&u=https://erobomb.net/pink-hair-scat.html
porn mult
family porn
102134. gabrielba60
02.09.19
00:27
Hot sexy porn projects, daily updates
http://oralsexfreeporn.bathtubpictures.relayblog.com/?tracy
3g porn downloads free porn athletic hard seex with dog porn lady ewa porn perfect bodies porn
102133. ElizabethHox
01.09.19
23:58
big porn
http://holidayscrubs.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/domain/soragirls.com
http://www.wbleatherworks.nl/eng/go.php?url=https://www.bombstat.com/domain/filmakinesi.org
http://grnappletree.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/es/domain/guarrasdelporno.xxx
mature porn
webcam porn
http://magnifiqueapp.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/domain/pahe.in
http://russmcdonnell.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/domain/heritips.com
fuck porn
sleeping porn
porn cast
http://www.stockingpost.com/cgi-bin/rb4/cout.cgi?url=https://www.bombstat.com/domain/slutroulette.com
https://www.wikaniko.com/index.php?distributor=ecosupplies&redirect=https://www.bombstat.com/domain/serie-streaming.cc
http://168x.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/domain/teluguprajalu.com
son porn
nude porn
http://www.induction-cooktop.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/domain/talnet.sharepoint.com
porn time
granny porn
http://6813111.com/info.php?a[]=<a+href=https://www.bombstat.com/domain/xxxtubezoo.com
jav porn
http://slcmls.com/SearchPoint/redir.asp?reg_id=pTypes&sname=/sear chpoint/search.asp&lid=0&sponsor=COM&url=https://www.bombstat.com/domain/youpaste.ga
porn casting
http://www.blackgayporn.net/cgi-bin/atx/out.cgi?id=153&tag=top&trade=https://www.bombstat.com/domain/momoniji.com
big ass porn
http://madmulligans.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/domain/proxytpb.pw
watch porn
http://www.myforwardsteps.com/dap/a/?a=1686&p=www.bombstat.com/es/domain/prazeresecarinhossensuais.blogspot.com&status=0
http://senty.ro/gbook/go.php?url=https://www.bombstat.com/nl/domain/myhentaicomics.com
porn tube
102132. GeorgeRuiff
01.09.19
22:53
Our company provides health and related products. Visit our health contributing website in case you want to feel better. [url=http://ny3.medonlinepro.com/it/mal-di-schiena-reumatico-73715.html]http://ny3.medonlinepro.com/it/mal-di-schiena-reumatico-73715.html[/url] Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health website in case you want to look healthier with a help general health products. [url=http://9d.medonlinepro.com/pt/febre-e-dor-lombar-2400.html]http://9d.medonlinepro.com/pt/febre-e-dor-lombar-2400.html[/url] Our company offers herbal pharmacy. Look at our health contributing portal in case you want to look healthier. [url=http://8b.medonlinepro.com/pt/dor-lombar-pr-menstrual-86755.html]http://8b.medonlinepro.com/pt/dor-lombar-pr-menstrual-86755.html[/url] Our company offers safe health and related products. Visit our health contributing website in case you want to look better. [url=http://81ic.medonlinepro.com/it/mal-di-schiena-ernia-lombare-48002.html]http://81ic.medonlinepro.com/it/mal-di-schiena-ernia-lombare-48002.html[/url] Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to strengthen your health with a help health products. http://3z.medonlinepro.com/en/treatment-of-arthritis-in-joints-39184.html Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health portal in case you want to feel better with a help general health products. [url=http://8p.medonlinepro.com/en/arthritis-vertebrae-65246.html]http://8p.medonlinepro.com/en/arthritis-vertebrae-65246.html[/url]
Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Visit our health website in case you want to feel better with a help of generic supplements. [url=http://iu7.medonlinepro.com/es/dolor-de-espalda-baja-embarazo-27388.html]http://iu7.medonlinepro.com/es/dolor-de-espalda-baja-embarazo-27388.html[/url] Our company offers herb-based pills. Look at our health contributing portal in case you want to feel better. [url=http://u0g0.medonlinepro.com/de/koerbchengroesse-d-rueckenschmerzen-71982.html]http://u0g0.medonlinepro.com/de/koerbchengroesse-d-rueckenschmerzen-71982.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Visit our health portal in case you want to to feel healthier with a help of health products. [url=http://5ov.medonlinepro.com/pt/dor-de-garganta-e-dor-nas-articulaes-86031.html]http://5ov.medonlinepro.com/pt/dor-de-garganta-e-dor-nas-articulaes-86031.html[/url] Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health portal in case you want to to improve your health with a help generic supplements. http://tv96.medonlinepro.com/de/im-liegen-rueckenschmerzen-94039.html Our company provides a wide variety of non prescription products. Take a look at our health website in case you want to strengthen your health with a help generic supplements.
102131. Samanthanug
01.09.19
22:24
porn comix
http://d-click.armazemdanoticia.com.br/u/18887/88/31/5_0/1fb90/?url=https://anybunny.mobi/search/large-pon-tube.html
pregnant porn
http://blogdudes.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/search/kelix-tim.html
rule porn
http://footsurf.com/redir.php?site=10&url=https://anybunny.mobi/movie/179841/young-wife-candi-apple-pussy-acrobat.html
https://ccswrm.kku.ac.th/wiki/index.php/Sex_Scandal_In_Tamil._http:_anybunny.mobi/movie/176009/gorgeous-tiffany-thompson-sharing-a-hot-creampie-with-her-bf.html
http://www.newpornmovie.com/out/stp5-he-loves-granddaughters-weekly-visit.php?source=81&medium=50&campaign=375072&url=https://anybunny.mobi/search/xxxx-vjdeo.html
porn gallery
http://www.g-idol.com/url.cgi/bbs/?https://anybunny.mobi/search/chaturbate-sexydarkboobs.html
http://sauna168.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/search/son-fuck-his-aunt-and-mother-xxxxxncom.html
anal porn
http://www.saysme.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/movie/117025/daughter-swap.html
http://baracudatube.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/search/lisa-sparks-world-record-gangbang-919.html
http://www.alabout.com/j.phtml?url=https://anybunny.mobi/search/mfc-samyrax.html
good porn
http://altaredimages.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/movie/92313/molly-cavallisammie-rhodes-and-yurizan-beltran-in-threesome.html
dp porn
free porn
http://www.miamivalleybsa.org/eu.aspx?url=https://anybunny.mobi/search/meredith-mcaleenan.html
mom porn
she porn
elder porn
http://priornews.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/search/ashe-maree-and-maisie-williams-lesbian.html
https://community.sugarcrm.com/external-link.jspa?url=https://anybunny.mobi/search/indian-porn-vedeo-home-mobile-capture6.html
porn time
porn tubing
porn online
http://lawholesalefashionista.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/movie/404645/scarlet-starlet-in-his-bed.html
best porn
102130. Danielmet
01.09.19
21:49
Free of charge [url=https://hairypussyfucking.com/]Hairy Pussy Fucking[/url] plus much more.
102129. AlvaroTuh
01.09.19
21:45
http://05gsm.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://inacclos.site/
http://163.20.9.7/dyna/webs/gotourl.php?id=343&url=https://subre.site/
http://0directory.com/togo.php/docpadi.site
http://108shot.com/o.php?out=https://reila.site/
http://1cnw.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://blanexin.site/

[url=http://astm-caroline-beds.catlink.eu/trading-market/380285983/nochnye-znakomstva-khochu-seksa-bez-registratsii-segodnia]ночные знакомства хочу секса без регистрации сегодня[/url] edaa436
[url=http://bazarukraine.com/showthread.php?p=250653#post250653]после секса головку высыпало красными точками[/url]
[url=http://nicely-gf-awareness.catlink.eu/elder-scrolls/379640255/poisk-porno-dom-2-vodanaeva-i-men-shikov]поиск порно дом 2 воданаева и меньшиков[/url]
102128. juanpl18
01.09.19
21:27
Free Porn Galleries - Hot Sex Pictures
http://hdporntv.alypics.com/?kierra
bmct porn free hardcore porn videos russia free porn free young boy porn bi community porn
102127. tolyamextov
01.09.19
20:54
Химия для ультиразвуковой очистки форсунок.[url=http://regionsv.ru/chem6.html].[/url]. [url=http://regionsv.ru/chem6.html]Купить очистители инжектора[/url]. очистители форсунок [url=http://regionsv.ru/chem6.html]в ультразвковой ванне. Калибровочные жидкости.[/url]
102126. Ashleyprela
01.09.19
20:51
family porn
http://nippori-map.com/cutlinks/rank.php?url=http://1dom.info/
http://tmyo.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
boobs porn
http://www.websiteworthspot.com/1dom.info/
monster porn
babes porn
top porn
http://alineah.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
dp porn
http://maghull-high.sefton.sch.uk/shared/cgi-bin/external?url=http://1dom.info/
http://geneliafans.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
http://foecut.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
fox porn
http://confoo.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
http://www.maxmailing.be/tl.php?p=32x/rs/rs/rv/sd/rhttp://1dom.info/
http://wepulp.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
full porn
ru porn
https://jump-to.link/jump/to?url=http://1dom.info/
furry porn
taboo porn
http://ozgarcialookandfeelfabulousforever.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
3d porn
http://www.pittsburghpenguins.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
japanese porn
http://studiouniversaltv.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
korean porn
sister porn
102125. FastdrLIM
01.09.19
20:30
Наркологический центр "Свобода"
Свободный выбор счастливого завтра!
Реабилитационный центр “Свобода” в Киеве предлагает комплексную помощь в лечении алкоголизма и наркомании. Наша программа затрагивает все сферы жизнедеятельности зависимого, поэтапно восстанавливая каждую из них.
Я знаю, очень у многих людей есть близкие,
друзья у которых есть проблемы с алкогольной
или наркотической зависимостью.
Центр реабилитации наркозависимых
Свобода в Киеве поможет вам . Я сам прошел Лечение в данном центре
и с уверенностью могу сказать, это работает
[url=https://svoboda.in.ua/]Лечение алконаркозависимости-Центр реабилитации Свобода[/url]
[url=https://svoboda.in.ua/lechenie-narkomanii-kiev/]Лечение наркомании[/url]
[url=https://svoboda.in.ua/lechenie-alkogolizma-kiev/]Лечение алкоголизма[/url]
[url=https://svoboda.in.ua/articles/narkotiki-parallelnyj-mir-bez-vozvrata/]Наркотики-параллельный мир без возврата[/url]
[url=https://svoboda.in.ua/]программа 12 шагов центр Свобода[/url]
102124. hopejn2
01.09.19
17:51
Hot galleries, thousands new daily.
http://revengepornnj.javascriptporn.moesexy.com/?dakota
boy teases porn videos the simpsons porn parody trailer free porn high resulation pics foot fetish porn video thumbs bromance porn
102123. AlvaroTuh
01.09.19
17:04
http://21vs.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://seitheto.space/
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=ki%E1%BB%83m%20tra%20outbound%20link&source=web&cd=10&ved=0CGsQ_xMwCQ&url=http%3A%2F%2Fariljel.site&ei=ylKZU6mlI4L58QXLz4LQBw&usg=AFQjCNHiXG46-b6PCsauFVgvUiPkL65IiA
http://1c-nw.ru/bitrix/redirect.php?event1=news_out&event2=http2FF1F0%EEEA%E0&goto=https://gadalterc.site/
http://1lsite.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://decase.space/
http://7ba.ru/out.php?url=https://alov.site/

[url=http://www.archaicquest.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=133787]смотреть порно между партнерами бальных танцев[/url] 8edaa43
[url=http://www.doska-avto.ru/add_articlesdsk3558513.html?ac=58fdc145e409052958e5ad74e52ceb34]девушка дрочит парню член рукой на видео[/url]
[url=http://www.doolittlehof.at/guestbook/index.php?&mots_search=&lang=german&skin=&&seeMess=1&seeNotes=1&seeAdd=0&code_erreur=qkFH8cAef8]у какой порно звезды самая красивая киска[/url]
102122. michellemv2
01.09.19
16:07
Hot galleries, daily updated collections
http://free.nakedneck.relayblog.com/?janice
free pool porn clips free porn mobile tube free indian teen streaming porn cheater porn amateur eskimo porn brandy taylore
102121. cecelianh18
01.09.19
15:40
Hot galleries, thousands new daily.
http://christianporn.instakink.com/?macey
raven dorman porn gay dicks porn pictures tramp stamp studio porn lisa lexington porn iphone porn free teen college
102120. EnriqueFresy
01.09.19
14:28
Здравствуйте дорогие девушки!
Провожу профессиональное наращивание ресниц: классика, 2D, 3D, различные эффекты. Наращивание ресниц — процесс удлинения и увеличения объема натуральных ресниц при помощи искусственных ресниц.
Наращивание ресниц сделает ваши глаза прелестными, соблазнительный взгляд от классики до голливудских объёмов. Позволяющая щеголять длинными и густыми ресничками круглые сутки в течение 3 недель, не прилагая при этом никаких усилий.
Посмотреть реальные фото моей работы, узнать цену, задать вопросы, записаться на процедуру и много другое, Вы можете в инстаграме здесь: http://bit.ly/resnichkiminsk

*****

Zdravstvuyte dorogiye devushki!
Provozhu professional'noye narashchivaniye resnits: klassika, 2D, 3D, razlichnyye effekty. Narashchivaniye resnits — protsess udlineniya i uvelicheniya ob"yema natural'nykh resnits pri pomoshchi iskusstvennykh resnits.
Narashchivaniye resnits sdelayet vashi glaza prelestnymi, soblaznitel'nyy vzglyad ot klassiki do gollivudskikh ob"yomov. Pozvolyayushchaya shchegolyat' dlinnymi i gustymi resnichkami kruglyye sutki v techeniye 3 nedel', ne prilagaya pri etom nikakikh usiliy.
Posmotret' real'nyye foto moyey raboty, uznat' tsenu, zadat' voprosy, zapisat'sya na protseduru i mnogo drugoye, Vy mozhete v instagrame zdes': https://clck.ru/EsYDy
102119. fredabf16
01.09.19
11:32
Browse over 500 000 of the best porn galleries, daily updated collections
http://free.real.tits.bestsexyblog.com/?trista
porn of masturbation free mature lingerie porn 8tube porn site carmon luvana porn family guy simpson futurama porn
102118. nadiazd18
01.09.19
10:27
Hot new pictures each day
http://aimnepornmovies.kanakox.com/?jaqueline
free teen babesitter porn clips man abd a horse porn amateur granny anal porn gay porn jerk interracial mov clips free home porn video clips
102117. brianwo2
01.09.19
09:45
Sexy pictures each day
http://escortsfetish.allproblog.com/?tabitha
mammoth video porn first time porn auditions with women celeb porn for free access keisha kane nude porn photos blac porn
102116. Bogdanatj
01.09.19
09:26
Приветствую Вас друзья[url=https://stekloelit.by]![/url]
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.
Мы можем предложить Вам [url=https://stekloelit.by]Межкомнатные стеклянные двери[/url],[url=https://stekloelit.by]Офисные стеклянные перегородки[/url],[url=https://stekloelit.by]Душевые кабины из закаленного стекла[/url],[url=https://stekloelit.by]Стеклянные двери в душ[/url] и [url=https://stekloelit.by]Лестничное ограждение из стекла[/url],а также[url=https://stekloelit.by]Стеклянные козырьки[/url] и [url=https://stekloelit.by]Интерьерные перегородки[/url]
Более подробная информация размещена на нашем [url=https://stekloelit.by]сайте[/url]
102115. fxbrokersvago
01.09.19
08:24
ECN forex broker-pialang, terbaik broker-pialang untuk scalping dan berita-kabar dagang-perdagangan-berdagang. currency-trading-brokers.com/forex-comparisons-ratings-reviews-indonesia.html
102114. Abigailimini
01.09.19
07:22
instagram explore tags
instagram photos and videos
[url=https://picshelper.com/top-locations/]popular instagram locations[/url]
beach instagram pictures
instagram explore locations
hottest instagram places
102113. aaronlm18
01.09.19
05:02
New super hot photo galleries, daily updated collections
http://lesbian.vids.instakink.com/?amy
gay hungraian porn us porn industry statistics shaved granny porn free porn foto teens xxx foreskin porn
102112. dionneqc1
01.09.19
05:02
Dirty Porn Photos, daily updated galleries
http://pornrevie.sexjanet.com/?kari
queefing porn poop porn sites alladin porn game sample wmv porn free best porn mpegs
102111. christygb16
01.09.19
04:57
My new hot project|enjoy new website
http://fat.porn.bloglag.com/?mina
bbs porn pics big tits girl on girl porn pay porn tubes hardcore big tit asian porn pics black cock pics porn
102110. darrenhi1
01.09.19
04:34
Big Ass Photos - Free Huge Butt Porn, Big Booty Pics
http://handicapsexporn.sexjanet.com/?jadyn
harry potter porn teen sedora porn redhead porn actress dora meece girlie young porn frere porn magazines for hetro sexual women
102109. Bogdannns
01.09.19
04:14
Здравствуйте господа[url=https://stekloelit.by]![/url]
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.
Мы можем предложить Вам [url=https://stekloelit.by]Межкомнатные стеклянные двери[/url],[url=https://stekloelit.by]Офисные стеклянные перегородки[/url],[url=https://stekloelit.by]Душевые кабины из закаленного стекла[/url],[url=https://stekloelit.by]Стеклянные двери в душ[/url] и [url=https://stekloelit.by]Лестничное ограждение из стекла[/url],а также[url=https://stekloelit.by]Стеклянные козырьки[/url] и [url=https://stekloelit.by]Интерьерные перегородки[/url]
Более подробная информация размещена на нашем [url=https://stekloelit.by]сайте[/url]
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0911