ПЛЪХОВЕТЕ...

 

 
Рейтинг: 3.00
(22)
Увод
ПЛЪХОВЕТЕ
ЕпилогПЛЪХОВЕТЕ / FAQ

FAQ
10.08.11 13:00

Автор:Плъхи
част 1
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ (FAQ)
 
 
 
Може ли да опитомя див плъх?
А има ли нужда? Най-добре е дивите плъхове да си живеят свободни, и по възможност далеч от човека. Дивият плъх вероятно ще се съпротивлява. Той е привикнал към своята среда на обитание и улавянето/затварянето в клетка може да му предизвика силен стрес. Също така, не трябва да се забравя, че плъховете живеещи на свобода се явяват преносители на голям брой опасни за човека заболявания. Ако все пак решите да си вземете див плъх, спазвайте всички мерки за безопасност и не форсирайте събитията – ще изминат месеци преди този плъх да привикне към вас и новата обстановка. Има вероятност животното да си остане диво, особено ако сте уловили възрастен индивид.
 
Има ли породисти плъхове?
При плъховете не съществуват породи, а само разновидности.
 
Какви разновидности плъхове съществуват?
Сигурно с изненада ще разберете, че при плъховете също има стандарт. Те дори участват в различни изложби, шоута и там получават награди за съответния стандарт.
 
Какво представлява стандартния плъх ?
Съгласно американският стандарт (http://www.afrma.org) всички плъхове се разделят на шест разновидности:
STANDARD – с къса, гладка и лъскава козина;
REX – с къдрава козина или рошави бакенбарди;
TAILLESS – безопашати;
HAIRLESS – плъхове, които напълно са лишени от козина (голи или сфинкс);
SATIN – с много тънка, удължена и блестяща козина;
DUMBO - ушите на тази разновидност плъхове са големи и закръглени, разположено по-ниско от обикновено.
Всяка от горепосочените разновидности може да влезе в една от секциите, различаващи се една от друга по разцветка или маркировка:
SELF – с еднородна окраска по цялото тяло;
TICKED – еднородна окраска с наличие на разпръснати отделни влакна с друг цвят;
SHADED – светло тяло с по-тъмен цвят към краищата;
SILVERED - монотонно оцветяване на тялото, с отделни бели влакна разпръснати по цялата телесна повърхност, които създава сребрист ефект;
MARKED – тази секция е разбита на 10 основни типа:
• English Irish – на гърдите има разположено бяло петно във форма на равностранен триъгълник;
• Irish – тъмен основен фон, тънка бяла ивица на корема, малки бели петна по лапите, бял край на опашката;
• Berkshire – бял корем, бели”чорапчета”на лапите, малко бяло петно между ушите, бяло петно на опашката;
• Variegated – светъл фон, оцветена глава и рамене, малки и многобройни оцветени петна по цялото тяло, бял корем;
• Blaze(Хъски) – от носа до ушите - бял “клин” на основен тъмен фон стесняващ се към тила;
• Dalmatian – многобройни петна от цветни влакна на бял фон, без отчетливост на петната;
• Hooded – оцветена “качулка” на светъл фон, покриваща главата, предните лапи и раменете, и равна тъмна ивица по гръбначната линия;
• Bareback – оцветена качулка на светъл фон;
• Capped – оцветено петно на светъл фон на главата, във вид на каскет;
• Masked – тъмна маска на светъл фон на муцуната;
• Odd-eye – плъхове с различен цвят на очите (едното око е червено, а другото – рубинено или черно);
• Unstandardized – всички останали разновидности, които не са включени в стандарта.
 
ЖИЛИЩЕ
 
Каква клетка ми е нужна?
Решетъчните клетки и аквариумите са подходящи, но и двата варианта си имат плюсове и минуси. Жилището първо трябва да бъде достатъчно голямо и да е съобразено с броя на плъховете, които ще се отглеждат в него. При купуването на клетка, трябва да се има предвид, че малкото плъхче ще израсте бързо и ще добие размер, приблизително колкото едно морско свинче.
1.Аквариумът предпазва от течение, но поради недостатъчната циркулация на въздух в него ще бъде по-топло и влажно в сравнение с решетъчната клетка. Освен това, по-трудно се обзавежда с приспособленията за почивка и игри. Един 90 л аквариум ще бъде добро решение за 1-2 плъха. Необходимо е по-често да се почиства. Друг недостатък е, че се затруднява общуването с животното.
2.Металната клетка е най-добрия избор. Тя трябва да бъде с решетка, която да е от неръждаем метал. Подът трябва да бъде цялостен, а не решетъчен.
3.Дървената клетка е напълно неприемливо решение за отглеждане на плъхове - урината се просмуква в дървото, повишава се отделянето на амоняк, който провокира заболявания на дихателните пътища. Освен това, плъховете ще прогризат дървото и ще избягат. Дървесината се цепи и треските могат да предизвикат наранявания.
 
Колко голяма трябва да бъде клетката и къде да я поставя?
Минималния размер за клетка, в която ще се отглеждат 1-2 плъха е дължина – 60 см, широчина – 30 см и височина – 40 см. Купете (направете) си възможно по-голяма клетка, която да осигури по-големи удобства и жизнено пространство на вашите любимци.
Като алтернатива, може да свържете няколко по-малки клетки в една система.
Поставете клетката на място, което да е защитена от въздушно течение и пряка слънчев светлина. Никога не поставяйте клетката под прозорец и в близост до външна врата. На пода може, но само при положение, че не се образува течение на избраното място. Оптимална височина за разполагане на клетката е  1-1.5 метра от пода, където движението на въздушния поток е минимално.
 
От какъв материал трябва да е направена клетката? Колко етажа да има? Колко висок да бъде всеки един етаж?
Основата на клетката е най-добре да е от пластмаса – лесно се почиства и дезинфекцира.
Броят на етажите трябва да е съобразен с височината на клетката - най-добрия вариант е 3-4 етажа. Височината на всеки етаж да не бъде по-малка от 15-20 см, за да може плъхът спокойно да се изправя на задните си крайници.
 
Как е най-добре да разположим къщичката, поилката, хранилката?
Добре е къщичката да поставите на най-ниското ниво – на пода на клетката. Това позволява плъхът да използва по-ефективно високите етажи за игра и почивка. Плъховете често спят върху покрива на къщичката, който в този случая играе роля на допълнителен етаж.
Хранилката е желателно да се постави там, където ще бъде най-удобно за обслужване. Плъховете често пренасят храна в къщичката си или я крият в ъглите на клетката.
Поилката е хубаво да бъде фабрична, предназначена за гризачи (продават се във всеки зоомагазин). Поставя се от външната страна на клетката на удобно място за плъховете.
 
От какъв материал да бъде направена къщичката? Има ли въобще нужда от къщичка?
Къщичката е нужна на плъха за отдих и почивка, при лошо настроение и за укритие в случай на стресова ситуация. Плъховете се чувстват дискомфортно при липса на укритие.
Нужни материали за направата и: пластмаса, шперплат, картон или дърво. Ако използвате пластмаса, постарайте се да е непрозрачна – по-затъмнената къщичка ще бъде по-уютна. За целта ще свърши добра работа една пластмасова саксия, с подходящ размер. Странично направете достатъчно широк отвор. Саксията обърнете с дъното нагоре и къщичката е готова. Дърво, шперплат (или фазер) също са подходящи за направата на къщичка.
Размера на къщичката се определя от броя на плъховете. За 1-2 плъха напълно достатъчна е къщичка с размер – 25*15*10 см. Не е необходимо да правите дъно – това ще облекчи обслужването, няма да се задържа мръсотия и лесно ще се почиства. В този случай (къща без дъно) е задължително в клетката да има някаква постеля.
Ако отглеждате повече плъхове е препоръчително къщичката да има поне два изхода - за да могат по-слабите плъхове да избягат, ако бъдат притиснати на тясно.
 
Нужно ли е в клетката да има специален “резервоар” за съхранение на хранителни запаси?
Не! Плъховете обичат да крият вкусните късчета храна, но запасите които правят през деня обикновено се изразходват още през нощта. Освен това, често използват къщичката или ъглите на клетката като скривалище. Въпреки всичко, наличието на хранителни запаси говори за предлагане на свръх количество храна, което пък от своя страна може да причини затлъстяване.
 
Какви принадлежност са необходими за клетката?
Преди всичко – къщичка, поилка и хранилка. Етажи и нарове – за почивка. Стълбички, въженца, хамаци - по желание на стопанина. Играчки – които бързо ще бъдат изгризани.
Наличието на тези предмети прави живота на плъховете по-разнообразен.
За 1-2 плъха напълно достатъчни са 1 поилка и 2 хранилки (една за зърнената и гранулирана храни, а другата - за меката храна).
 
ПОСТЕЛЯ
 
Каква постеля да избера?
Правилния избор на постеля оказва значително влияние върху здравословното състояние на плъховете, поради което следва да се разгледат различни възможности.
Талашът е най-често използваната постеля. Важно е да бъде добре добре изсушен и обезпрашен.
Хартията за постилане не е много добро решение. Тя притежава твърде слаби влагопопиващи свойства и бързо се разпада. Освен това, при използването й често се появява силна неприятна миризма. Не трябва да се забравя и за остатъците от печатарското мастило, съдържащо олово и цинк.
Котешката тоалетна има добри влагопопиващи свойства (като талаша) но и тя съдържа твърде много прашни частици. Освен това, силно изсушава въздуха в аквариума.
Парцалчета от различни тъкани също не са подходящи. Категорично не се препоръчват.
Едно от добрите решения е поставянето на т.нар. флаш-дъно, което предпазва пода на клетката от излишната влага и дава възможност да се използва малко количество постеля – дървени стърготини (или трици), котешка тоалетна, като непосредствения контакт на плъховете с постелята в този случай е изключен.
 
Какво представлява флаш-дъното и може ли да го използвам при отглеждането на плъхове? Как да направя флаш-дъно?
Флаш-дъното представлява хоризонтална пластмасова повърхност (с множество отвори) поставена на известно разстояние от дъното на клетката. Флаш-дъното се явява прекрасна алтернатива на решетъчния под, който е крайно опасен за лапите на плъховете. Особено е полезно през лятото, когато плъховете се нуждаят от повече течности, а освен това (в горещи дни) може да поставите в клетката съд с вода (в който плъхчето ще се охлажда) без да се притеснявате, че ще след това то ще лежи на мокра постеля. Количеството на основната постеля може да бъде значително ограничено, като в отделни случаи може напълно да се откажете от постеля, а да оставите само материал за гнездото.
Направата на флаш-дъно е много лесно – необходим ви е лист пластмаса (плексиглас) не по-тънка от 4 мм, с подходящ размер, в който да пробиете отвори с диаметър 2-5 мм - на разстояние (по хоризонталата и вертикалата) равно на удвоеният диаметър, т.е. 4-10 мм. Не трябва да избирате диаметър по-малък или по-голям от указаното. Отворите трябва да заемат по-голяма площ от флаш-дъното. Заглаждат се всички ръбове. Готовото флаш-дъно поставете на “трупчета”, високи 30-40 мм, върху дъното на клетката.
След като поставите флаш-дъното може да помислите с какво да запълните пространството между него и дъното на клетката. Използвайте материал, който добре да попива влагата и миризмите – талаш, котешка тоалетна.
 
Може ли да ползвам сено, като постеля и строителен материал за гнездото?
Сеното (или слама) като постеля не е удачен вариант, поради слабите му влагопопиващи свойства, но пък е добро решение като строителен материал за гнездото. Съществува реална опасност някоя остра сламчица да нарани очите на плъха.
 
Безопасно ли е да използвам за постеля котешка тоалетна?
Безопасно е да се използват само тези марки, които са приготвени на базата на дървени стърготини и целулоза (органични). От останалите (минерални) е по-добре да се въздържате, поради опасността плъхчето да “преяде” с тази смес.
 
ХРАНА
 
С какво да храня моите плъхове? Може ли да им давам остатъците от нашата трапеза?
На пазара се предлага голямо разнообразие от готови храни за гризачи. Обезателно добавяйте свежи плодове и зеленчуци (ежедневно). Плъховете обичат остатъците от нашата трапеза, но не прекалявайте. Може да давате пилешки хрущяли и кости за оглозгване (не съществува опасност да се наранят). Храната от човешката трапеза е неподходяща, поради високото съдържание на мазнини. Дажбата за плъхове трябва да съдържа не повече от 5-10% мазнини и да бъде богата на белтъчини. Най-доброто решение е да се дава по равно зърнени (закупена готова или самостоятелно приготвена) и протеинови продукти (месо, риба, млечни продукти и т.н.), а така също, свежи плодове и зеленчуци. Кучешката и котешката храни може да се предлагат допълнително, при положение, че се избират такива с по-ниско протеиново съдържание.
Готовата зърнена смес съдържа витаминозни добавки и други изкуствени компоненти, които често имат вид на ярко оцветени късчета, зърна и гранули. Тези компоненти често предизвикват алергия, която се проявява със сърбеж на кожата (дерматит) и образуване на струпеи (корички). Освен това много плъхове избират най-вкусните съставки, а игнорират всичко останало. Поради тази причина, може да помислите и да приготвите зърнената смес в домашни условия, включвайки в нея само тези семена, които се предпочитат. Така също, може да добавите към приготвената от вас смес оризови и овесени ядки.
Когато давате на плъха плодове и зеленчуци бъдете внимателни, защото много от тях могат да предизвикат алергична реакция (особено плодовете с червен цвят) или повишено газообразуване в стомаха и червата (при поемането на голямо количество), особено заедно с други продукти. Има регистриран случай на смърт, при плъх прекалил с броколи.
 
 
Казаха ми, че не трябва да ги храня с царевица и шоколад. Това истина ли е?
Царевица може да се дава, но ограничено, поради съдържанието в нея на нитрати и амини, които в храносмилателната система на плъховете се превръщат в нитрозамини, които са канцерогенни. Теоретично е така, но на практика вие трябва да храните вашите плъхове изключително и само с царевица, за да се появи проблем. Добре балансираната дажба, която съдържа царевица в разумни количества е доброто решение. Това не е актуален въпрос, защото има много други продукти, които представляват здравословна опасност.    
Шоколад също може да се дава, но в малки количества. Теоброминът може да е опасен за кучетата, но не представлява никаква опасност за плъховете. Главното е да се дава умерено – в противен случай съществува риск от затлъстяване.
Не се чудете, ако видите плъхчето ви да прояви интерес към някоя газирана напитка (също и бира). Някъде може да прочетете, че не трябва да им се дава газирано, защото плъховете не могат да оригват. Истина е, и по-добре не си правете експерименти.
 
 
Кога и с какво количество храна да храня моя плъх?
Необходимо е да създадете режим, към който плъховете бързо привикват и с нетърпение очакват своята порция, а вие ще може да контролирате нейното количеството. Плъховете са изтънчени гастрономи и винаги с радост си похапват вкусните късчета, така че не се престаравайте. В противен случай вашите любимци ще станат тлъсти и слабо подвижни, което не е полезно за тяхното здраве. Затлъстелите плъхове живеят по-малко!
Вечерта и първата половина на нощта е най-активния период за плъховете, поради което най-добре е да се хранят 2 пъти – сутрин и вечер, като съотношението на сутрешната към вечерната дажба да бъде 1:2.
Количеството храна за един възрастен плъх е средно 30-40 г на денонощие. Естествено, че едрите мъжки, бременните и кърмещите женски трябва да получават по-голямо количество, а малките плъхчета – по-малко храна.
 
Кои храни мога да давам свободно и кои не трябва да давам?
Храни, които са абсолютно противопоказни за плъхове практически няма, поради, това че плъховете са всеядни и се хранят в Природата даже и с мърша, а от друга страна много храни са вредни за тяхното здраве (напр. повечето стайни растения).
Портокаловият сок (с консерванти) може да предизвика образуването на злокачествени тумори при мъжките плъхове, поради което го избягвайте. Високото съдържание консерванти и стабилизатори правят соковете вредни. Много по-добре е да им се дават свежи плодове, а не сокове от кутия. Не трябва да се дават много тлъсти и сладки храни, а лютото е противопоказно. Избягвайте да давате в големи количества тропически плодове.
Може да се дава: различни млечни продукти (особено полезно е натуралното кисело млеко), месо, риба, плодове и зеленчуци (особено ако са собствено производство), хляб, зърно, каши, детски пюрета, тестени изделия (макарони, спагети, кус-кус) и т.н.
Плъхове обичат алкохол и бира! Не злоупотребявайте, защото алкохолната зависимост се развива бързо не само при човека. Ако давате бира – избирайте безалкохолна такава. Газирани напитки не се препоръчват!
 
Моят плъх е дебел. Това страшно ли е? Как може да отслабне?
Затлъстяването винаги е лошо. Поради това, постарайте се да го поставите на диета - намалете количеството на храната, давайте бедна на мазнини храна, увеличете продължителността на игрите извън клетката.
 
Плъховете имат ли нужда от витамини (особено през пролетта)?
Да, разбира се. Плъховете, както и другите животни страдат от хиповитамнинози. За да ги избегнете е необходимо да давате свежи плодове и зеленчуци, а през пролетта – млади листа на глухарче и салата. Много добра витаминозна добавка към храната са кълновете от пшеница, просо и овес.
 
ВОДА
 
Колко вода е нужна дневно на един плъх?
Плъховете имат постоянна нужда от прясна вода. Средно 60 мл вода е дневната потребност на един плъх. По-голямото количество свежи плодове и зеленчуци значително понижават жаждата.
 
Колко често да сменям водата за пиене?
Ежедневно. Поилката трябва старателно да се измива, при всяка смяна на водата, за да не се увеличи концентрацията на съдържащите се в нея бактерии.
 
Каква трябва да бъде поилката?
Най-удобно е да използвате вакумна поилка (за гризачи). Представлява пластмасов цилиндричен съд с метална тръбичка, в която са разположени едно или две метални топчета, изпълняващи ролята на клапан, който възпрепятства самоволното изтичане на водата. Водата в тази поилка не се замърсява с хранителни частици, постеля и фекалии и не се разлива, както това може да се случи при открити поилки. Плъховете много бързо привикват към поилката (ако не могат сами да проумеят как се използва, намажете върха на металната тръбичка с нещо сладко и след ден-два всичко ще бъде наред). Винаги пълнете резервоара до горе - в противен случай капе!
 
ИГРАЧКИ
 
Мога ли да използвам колело за бягане?
Възможно е в колелото плъховете да счупят не само опашка или крак, но и да получат сериозни травми, дори и да загинат, поради което колелото трябва да се използва много внимателно. Освен това, плъховете бързо престават да проявяват интерес към бягането (с напредване на възрастта), а предпочитат повече да спят, така че едва ли колелото е важна необходимост. Плъхът трябва да се побере в колелото напълно свободно, следователно ако дължината на тялото му е 20-25 см, то диаметъра на колелото трябва да бъде не по-малко от 40-50 см. Колелото не трябва да бъде с решетъчна “пътека”, защото застрашава сериозно крачетата и опашката от счупване (особено ако се използва от 2 или повече животни едновременно). Освен това плъхът може да пострада ако попадне между стойката и барабана на колелото и да получи сериозни травми на главата и/или тялото.
 
Какви играчки да давам на моя плъх?
Колелата за бягане са предпочитани от повечето стопани на плъхове. Женските са в по-голяма степен склонни да бягат в колело, в сравнение с мъжките. ПВЦ тръбите са превъзходен материал за направата на тунели. Стълбички, хамаци, въженца – всичко това може да се изработи лесно и просто. Използвайте въображението си!
 
ГРИЖИ
 
Какви средства трябва да използвам за почистване на клетката?
Клетката се дезинфекцира със санитарен препарат, който да притежава бактерицидни и антивирусни свойства. Може да се използва и белина – 1 част белина в 10 части гореща вода, след което клетката се изплаква обилно на течаща вода и добре се подсушава.
 
Колко често да почиствам клетката? Винаги ли трябва да чистя цялата клетка, да я мия и дезинфекцирам?
Почистването на клетката трябва да се извършва поне 2-3 пъти седмично, но може да се наложи и по-често, ако се появи неприятна миризма или постелята е твърде мокра. Пълното измиване на цялата клетка, след почистването, не винаги е задължително. Препоръчва се винаги след чистене да се мие дъното на клетката. За пластмасовите дъна е достатъчно да се измият хубаво с топла вода и сапун. Дървените клетки не се препоръчват, защото много трудно се почистват и дезинфекцират. Новата клетка и инвентара задължително се дезинфекцират преди употреба.
 
Може ли да променям местата на хранилката и поилката?
Няма особено значение къде ще бъдат разположени хранилките и поилката, поради това, че плъховете винаги имат собствено мнение и предпочитание и пренасят хранилките там, където им харесва. Не се препоръчва да сменяте местоположението на поилката.
 
Как да къпя моя плъх?
Преди всичко подгответе затоплена хавлиена кърпа. Налейте 2-3 пръста топла вода в един леген. Използвайте само мек шампоан за котки. Капнете няколко капки от шампоана върху задните му части и хубаво го разнесете по тялото и лапите. Внимавайте шампоан или вода да не попадне в очите и ушите, и при изплакването да не го попарите с гореща вода. Ако плъхът се страхува от течаща вода поливайте го с канче.
 
Нужно ли е къпането? Колко чест? С какво да го подсушавам? Не е ли опасно за неговото здраве?
При правилно отглеждане къпане практически не се налага, с изключение на случаите, в които при обследване на своята територия плъхът се навре в трудно достъпни за почистване места. Освен това, неправилният избор на постеля и несвоевременно почистване може да доведе до поява на силна миризма от клетката и от самия плъх, особено при използването на хартия и талаш (по-рядко) като постеля. Ако вашит плъх започне да отделя силна миризма, сменете постелята с друг вид или се старайте по-често да чистите клетката. Къпането няма да отстрани причината за миризмата – тя ще се появява отново и много бързо. Освен това, мократа козина също ще мирише силно, за което може да повлияе и стресът при къпане.
Някои плъхове много обичат да се къпят. Те са напълно спокойни и плацикането във водата им доставя голямо удоволствие (болшинството плъхове шумно протестират срещу водните процедури). Не трябва да лишавате животното от това удоволствие, стига да не го изложите на течение. След края на водната игра хубаво да го подсушите! При къпане доста често възниква опасност от простуда, особено при студено време. Дори слаб вятър е достатъчен да настъпи локално преохлаждане на тялото, а това да доведе до простуда. Лечението е твърде сложно, поради генетичната предразположеност към респираторни заболявания (микоплазмите са постоянни обитатели на дихателните пътища). Ако сте твърдо решен/а да къпете вашия плъх, направете го, но не по-често от веднъж седмично. След къпане трябва задължително да завиете плъха с кърпа (мократа козинка има силна мускусна миризма), а така също да използвате сешоар за изсушаване на козината. Температурата на въздушната струя не трябва да бъде много висока, защото може лесно да изгорите и пресушите нежната кожа.
Дръжте сешоара на такова разстояние от тялото на плъха, че да не го изгорите (от по-близо) или преохладите (от по-далеч). Може да определите необходимото разстояние, като насочете струята въздух към вътрешната страна на ръката ви - там където е лакътната свивка. Сушенето трябва да продължи до пълното изсушаване на козината, което се познава по нейният пухкав и блестящ вид. След това оставете плъхът сам да се приведе във форма.
 
Когато държа моя плъх и го галя по гърба той си затваря очите – това харесвали му или напротив?
Харесва му. Точно в такъв момент плъховете често си заточват зъбите.Обърнете внимание на това!
 
 
РАЗХОДКА
 
Колко дълго и колко често трябва да разхождам моя плъх?
Плъховете имат нужда от ежедневни разходки (извън клетката) минимум по един час дневно, поради което, колкото повече време прекарвате с вашия плъх – толкова по-наситен и разнообразен ще бъде неговия живот. Препоръчва се да прекарвате заедно много повече време от минимално допустимото. По време на разходката играйте с него, устройвате му физически упражнения – бягане, прескачане на препятствия, катерене, лазене и др. През цялото това време го наблюдавайте непрестанно - да не се добере до някой предмет, който да нагризе (особено кабелите с високо напрежение - опасност от токов удар или пожар). Компютърните кабели са най-честата жертва на острите резци!
 
Съществува ли начин да защитя кабелите от прогризване?
Има няколко варианта. Най-простия е да ги покриете с килима, мокета или нещо подходящо. При това остава достъпна онази частта от кабела, която се намира непосредствено до уреда – точно нея може да защитим с шланг. Шлангът се разрязва отдолу, вътре се поставят кабелите и разреза се покрива с тиксо. Този начин е подходящ за уреди, които често се местят. За стационарни уреди се препоръчва спец. кабелни кожуси, които осигуряват максимална защита.
 
Моето малко плъхче се опита да ме ухапе, но за щастие не можа да пробие кожата на пръста ми. Много се страхува от мен. Какво да направя?
Търпение и само търпение! Плъхчето все още не е свикнало с вас. Когато започвате контакт с него, използвайте лакомство и лекичко го галете, тогава то ще може да свърже приятното усещане с вас и няма повече да се страхува.
 
Моят плъх често ме ближе по ръцете и бузите. Защо прави това?
Защото ви се доверява.
 
Защо когато се разхожда моят плъх постоянно отделя “малки дози” урина?
Защото маркира. Това е напълно нормално поведение за всеки плъх. По такъв начин вашия плъх ви казва, че всичко което е маркирал е негово и няма да търпи никакви възражения. Ако вашия любим плъх ви маркира (панталона, ризата, чехлите) това означава, че вече сте неговата “запазена територия” - само негова и на никой друг!
 
Може ли да отуча моя плъх да маркира където не трябва?
Да отучиш животно от това, което за него е жизнено необходимо е недопустимо.
 
Искам да знам, подлежи ли на обучение плъх, който е навършил една година?
Може да се обучава докато е жив.
 
В стаята, където държа моя плъх, температурата в момента е около 28-29 градуса. Той е вял и лежи постоянно. Какво да направя?
Плъховете много по-трудно понасят горещината. При топло време се препоръчва навлажняване на лапите и опашката с хладна (но не студена) вода. Проверявайте водата за пиене дали е достатъчно. В никакъв случай не оставяйте клетката на течение!
 
Моят плъх не се страхува, но и не иска да си играе с мен. Вече е на 7 месеца. Преди си играеше, а когато порасна престана!
Порасна и помъдря. За съжаление плъховете не винаги са настроени за игри. При възрастните индивиди, по време на разходка, се натрупва твърде много работа за вършене: да види какво има в този и онзи ъгъл, да провери няма ли неканени гости – друг плъх и т.н. Като правило всеки плъх сам определя времето за игра. Сложно е да бъде заставен нещо определено да върши.
 
Защо моят плъх си седи в къщичката (излиза само да яде и пие вода), а когато го взема на ръце, бърза да се скрие? Така също, когато го пусна да си играе в стаята започва да трепери и да се страхува.
Притежавате вероятно млад плъх, който още не е набрал нужната смелост да общува с вас. Обикновено след втория месец това положение ще премине и плъхчето ще започне да ви се доверява повече. Много зависи и от темперамента на животното. Само не трябва да форсирате нещата. Някои плъхове си остават страхливи завинаги.
 
 
БОЛЕСТИ
 
По кои признаци мога да определя дали плъхчето ми е болно?
Честото кихане е един от най-широко разпространените симптоми на заболяване. Вялост, липса на апетит, настръхнала и без блясък козина, хриптящо и затруднено дишане – това са признаци на респираторна инфекция, и в този случай е наложително да се потърси ветеринарна помощ. Червени отлагания (порфирин) около очите и носа понякога се явяват признак на заболяване, но също така може да се появят в следствие на стрес или при дразнене, предизвикано от прах. Порфиринът се отделя от жлезите на Хардер, които се намират зад очните ябълки. Секрета който отделят е с кърваво червен (не съдържа или има само следи от истинска кръв) цвят, богат е на порфирин и изпълнява ролята на смазка за очите и миглите.
Накланянето на главата, наречено “крива шия”, обикновено се дължи на инфекция на вътрешното ухо. Плъхът трябва да се покаже на ветеринар, който да установи дали е пробито тъпанчето и да предприеме лечение – антибиотици, ушни капки, противовъзпалителни. Друга възможна причина – хипофизен тумор, който най-често се наблюдава при стари женски плъхове. Възможности за лечение на това заболяване няма. Противовъзпалителните средства могат само леко да намалят размера на тумора и малко да продължат живота му. Инсулт - може да бъде още една причина, която отново се среща предимно при стари плъхове. При много случаи пълното възстановяване от инсулт настъпва след няколко дни ( до една седмица).
 
Какво представлява микоплазмозата?
Mycoplasma pulmonis – микроорганизъм, който се среща в дихателните пътища на всички плъхове предизвиква заболяването, наречено МИКОПЛАЗМОЗА.Стрес или друго заболяване може да активира инфекция, която след това да премине в пневмония (в повечето случаи смъртоносна), ако не се излекува навреме. Леките случаи на микоплазмоза може да се повлияят от Tylan и тетрациклин, но при по-сериозните случаи ветеринарите прилагат много по-силни антибиотици - Baytril, доксициклин, гентамицин и хлорамфеникол.
 
Как да разбера, че микоплазмите са започнала да влияят на здравето на моя плъх?
Микоплазмите са постоянно присъстващи в дихателните пътища на декоративните плъхове, поради което постоянно влияят на здравето им. От друга страна плъховете са в различна степен наследствено устойчиви към това въздействие. Генетично здравите, правилно развити, притежаващи добра физическа форма, отглеждани при подходящи условия и получаващи пълноценна храна животни ще бъдат в по-малка степен подложени на разрушителното действие на микоплазмите. Типичните признаци на микоплазмоза са кихането и отделянето на порфирин от очите и носа. Тези симптоми са характерни и за болшинството респираторни инфекции, които от своя страна предизвикват повишена микоплазмена активност.
 
Човек може ли да се зарази с микоплазмоза?
Не!
 
За първи път виждам кръв по влагалището на моя плъх? Съществува ли менструация при женските плъхове?
Не, при женските плъхове няма менструация, а ако се появи кръв от влагалището, значи нещо не е на ред и животното се нуждае от преглед. Вагиналното кръвотечение може да бъде признак на маточен тумор, генитална микоплазмоза, инфекция на пикочните пътища, спонтанен аборт или начало на раждане.
 
Моят плъх извършва движения назад-напред когато стои на едно място? Защо прави така?
Плъховете имат много слабо зрение и извършват такива движения за да доловят движение. Това по-често се среща при белите плъховете (с червени очи) - албиноси.
 
Мисля, че плъхът ми е болен?
Ако вашето плъхче пищи или трепери, когато се придвижва или когато го докосвате или хващате, то вероятно е болно. Плъховете са доста издръжливи, така че ако са налице признаци на заболяване, значи болката е силна. Ако болката е свързана с известна на вас причина, вие може да кажете на вашия ветеринар, а ако не знаете причината – нужен е задълбочен преглед, при който да се установи има ли скрити увреждания или тумори, предизвикващи страданието. Доказано е, че лекарства, като Ибупрофен и Аспирин не оказват никакво влияние върху болестният процес (поради високата скорост на метаболизъм при плъховете) и не трябва да се използват. Силно действащите опиати – обезболяващи (като Butorphanol и Morphine) може да се прилагат в случаите на много силна болка. По-слабите болежки не трябва да се лекуват. На плъхчето е нужно спокойствие, което ще ускори процесите на оздравяване.
 
Моето плъхче страда и повече не може да живее нормално. Трябва ли да бъде приспано?
Ако вашият плъх страда, не се храни, не пие вода и се намира в безсъзнание, дошло е времето да се евтаназира от ветеринар.
 
Моето плъхче се чеше и има корички по муцунката и раменете. Дали има краста?
Възможно е да няма краста. Най-често срещаната причина за появата на струпеите (корички) е твърде голямото съдържание на протеин в храната, което предизвиква сърбежи в определени точки на тялото и последващо разчесване. Пробвайте да изключите от дажбата богатите на протеин храни – кучешка храна, слънчоглед, фъстъци. Ако след това струпеите не изчезнат, възможно е да е опаразитено, при което се налага ветеринарна намеса и съответстващо лечение.
 
Кои болести са най-често срещани при плъховете?
Безспорен лидер са различните видове респираторни инфекции, първопричина за микоплазмената инфекция на горните дихателни пътища. Ако вашето плъхче започне силно да киха, значи е време да го заведете на ветеринар, без да отлагате.
Следващата по честота на проявяване група от заболявания са дерматитите от различен произход, при които животните вследствие на силният сърбеж разчесват кожата си до кръв.
Плъховете са предразположени и към възникване на абсцеси, които често се появяват нееднократно на едни и същи места. В домашни условия не се препоръчва да се отваря абсцесът, защото съществува реална опасност от инфектиране на раната. Абсцесът може да бъде объркан с тумор и затова най-добре е да се обърнете към ветеринар.
Туморите също са често срещани при плъховете. Диагностицирането им е сложно, тъй като често се образуват дълбоко в тялото и се забелязват твърде късно. Лечението им е само хирургично.
 
Как се определя лекарствената доза за плъх?
Ако дозата не е изрично отбелязана за плъхове, лекарственото средство се дозира, като от средната човешка доза се вземе 1/10 част.
 
Ако един плъх се зарази с някоя болест, тя ще се предаде ли по наследство или потомството ще придобие имунитет към нея?
Нито едното - нито другото. Количеството на наследствените заболявания не е голямо, а имунитетът не се предава по наследство толкова често (възможно е разбира се да се създаде генетична линия плъхове, която да е устойчива към едни или други заболявания, но за това е нужна дълга и задълбочена селекционна работа, успехът на която може да се прояви след много години). Естествено, че лошото здравословно състояние, прекараните болести по време на бременност и кърмене, в значителна степен ще повлияе на имунитета на потомството, поради което за размножаване следва да се използват само най-здравите животни.
 
Страдат ли плъховете от алергии? Какви са причините?
Най-често срещаната причина е съдържащите се в постелята летливи химични съединения, прах и изкуствените компоненти в храната (които обикновено са ярко оцветени). Освен това алергия може да причинят и някои плодове и зеленчуци (особено екзотичните и парниковите), торени с изкуствени торове и обработени със стабилизатори за по-голяма трайност. Някои лекарствени препарати също може да причинят алергия.
Външните признаци на алергията могат да бъдат: кихане, отделяне на порфирин от носа и очите, сърбеж, принуждаващ животното постоянно да се чеше. Първите два симптома са характерни и за респираторните заболявания, което затруднява определянето на причината за възникналият проблем, но определено алергиите се проявяват със силният сърбеж, така че ако вашето плъхче силно киха и се чеше, възможно е причината да е алергия, а не простуда.
 
Моят плъх се чеше. Болен ли е?
Причините за сърбежа могат да бъдат: външни паразити (ектопаразити), твърде високо съдържание на белтъчини в храната, алергична реакция към постелята или определени храни, суха кожа, вследствие на къпане и последващо сушене.
Ако се съмнявате, че причината е в храненето, се препоръчва следната диета: сварен бял ориз и сурово небелено просо в съотношение 1:1. Изключват се всички останали хранителни продукти и напитки, освен вода (тази диета не се препоръчва при бременни и кърмещи майки). Ако причината за сърбежа е в храната, то в течение на 1-2 седмици ще видите подобрение. За точното определяне на продукта, предизвикващ алергия, периодично включвайте в състава на дажбата обичайните компоненти (всеки на интервал от 2 седмици) и внимателно наблюдавайте за поява на сърбеж. Веднага щом откриете продукта, спрете неговото даване завинаги. Има още един метод: изключвайте по един продукт от дажбата на всеки 2 седмици - изчезне ли сърбежът, значи причината е в последният изключен продукт. Но, може да мине твърде много време, докато се нормализира обмяната на веществата, което да затрудни точното определяне, така че първият метод е по-добър.
В противен случай, вероятно имате работа с ектопаразити. Обърнете се към ветеринар, който да направи анализ и да назначи лечение.
Често причина за сърбеж се явява нарушаване на протеиновия баланс в организма, поради което, продукти с високо протеиново съдържание трябва да се дават много внимателно и в малки количества. Това се отнася преди всичко за кокоши яйца, суха котешка и кучешка храна. Млечните продукти обикновено не предизвикват такива реакции, с изключение на тези от тях, които съдържат консерванти. Ако давате кисело мляко, старайте се да бъде натурално, с жива закваска.
 
Моят плъх си нарани лапата в решетъчното дъно на клетката, и сега лапате е подута. Какво трябва да направя?
Горещо се препоръчва дъното на клетката да бъде плътно, а не решетъчно. Тук е мястото да се спомене, че освен травми, решетъчното дъно предизвиква и язвен дерматит на задните крайници. Ако лапата е само отекла, без отворена рана на кожата, може да се приложи противовъзпалително средство (дексаметозон) за ускоряване процеса на заздравяване и покой. Отворената рана трябва да се почисти и да се поръси с антибиотик.
 
Моят плъх получи абсцес след борба с друг плъх. Какво да направя?
При самоотварянето на абсцеса (което се случва често) изтича гной. В такъв случай почистете раната с кислородна вода, след което я намажете с антибиотична маз. Ако абсцесът не се отвори сам, изчакайте да се появи коричка, която отстранете и с внимателно притискане улеснете изтичането на гнойта. За всеки случай заведете плъха на ветеринар, който може да назначи и антибиотик, срещу евентуална вътрешна инфекция.
 
Какво трябва да направя за да избегна получаването на травми в клетката и по време на разходка?
Най-често срещаните причини за травми в клетката са различните решетъчни хоризонтални повърхности и колелото за бягане.
Плъховете рядко си нанасят травми помежду си. Все пак, добре е да помислите за няколко изхода в къщичката, която обитават, за да може по-слабият плъх да реагира своевременно, ако бъде притиснат на тясно.
Разбира се, че не трябва в клетката да присъстват предмети с остри краища, стъкло или потенциално отровни вещества.
Ако клетката е много висока, трябва да се помисли как да бъдат разположени етажите (един спрямо друг), така че да се намали до минимум риска от травма при евентуално падане.
По време на разхода следете неотлъчно плъхчето, да не повреди изолацията на някой кабел или да нагризе някой битов предмет. Ако пускате плъх да се разхожда върху високо разположена хоризонтална повърхност (маса, секция, перваз на прозорец), то тогава избягвайте резките движения и внезапни звуци, които може да го уплашат, да загуби равновесие и да падне от високо.
Ако вашият плъх се разхожда свободно из цялото жилище, трябва всички членове на семейството ви внимателно да се оглеждат, за да не го настъпят, особено в по-тъмните места в жилището. Плътно затваряте всички врати и прозорци, защото много лесно може да избяга на вън, а също така го предпазвате от течение.
Внимавайте плъхът да не се добере до мястото, където съхранявате битова химия. Препаратите обикновено имат привлекателна миризма и вкус за плъховете.
Ако отглеждате и други животни в дома си, контактите на плъха с тях да бъдат само във ваше присъствие.
 
Стерилизацията (кастрацията) подобрява ли здравословното състояние и увеличава ли продължителността на живот при плъховете?
Има полза и риск, свързани с отделянето на яйчниците на женските и при кастрацията на мъжките плъхове. Очевидната полза и при двата пола – това е, че повече няма да притежават репродуктивни органи, които понякога предизвикат проблем със здравето в по-късни етапи от живота им.
Премахването на репродуктивните органи при женските плъхове понижава значително възможността от развитие на тумори на млечните жлези и хипофизата, и определено прави невъзможно възникването на рак на матката и генитална микоплазмоза. От друга страна рискът е голям – сложна хирургична операция, при която се отваря коремната кухина. Задължително е да се приложи обща анестезия, която сама по себе си е голям риск.
Кастрацията на мъжките плъхове е често прилагана операция, защото им позволява да се отглеждат заедно с женски, а също така и да се предотврати агресивното им поведение. Ракът на тестисите е рядко срещано заболяване. Самата операция не е толкова опасна, но и тя се извършва под обща анестезия и носи определен риск. Възможни са и следоперативни усложнения.
 
Какви ваксини се прилагат на плъховете?
Плъховете не се ваксинират!
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 16..30 край 
102509. Stanislavmaymn
11.09.19
00:52
[url=http://efaniz.genfish.ru/2019-09-09/ALYy.htm]чем удалить порнобанер[/url]
[url=http://ezaritup.sofaha.ru/orylenuf/723655.aspx]русские голые 40 лет фото[/url]
[url=http://fyjomylev.wefahitogu.ru/2019/09/07_93932.php]анал порно туб онлайн[/url]
[url=http://mitoxi.radiojc.ru/porno-mama-sin-i-dochka.asp]порно мама син и дочка[/url]
[url=http://azug.ihihaxih.ru/gAX7yGMaaU.asp]частные порно файлы[/url]
102508. NovostroykiVolgogradsmulp
11.09.19
00:02
[b]Кирпичный дом.[/b]
Итак, навряд ли мы ошибемся, если предположим, что затейщик взгляд потенциального покупателя обращается на квартиры в домах, построенных из кирпича. Житейский испытание и, вероятно, какойнибудь стереотип, указывают ему на элитность данного типа жилья, преимущественно в сравнении с блеклыми серыми панельками 70-х годов прошлого века. Заведомо, кирпич испытан веками строительства, присутствие этом обладает высокими плюсами. Во-первых, это практически естественный вещество – простая обожженная глина, поэтому разительно экологичен, беспричинно сиречь не содержит никаких химических добавок. В общем, вредных испарений не наблюдается. Кстати, кирпич не подвержен появлению грибков и микроорганизмов, а еще обладает высокой степенью защиты от возгорания.
[url=https://vk.com/novostrojki_volgograd] новостройки волгограда[/url]
Во-вторых, кирпич обеспечивает хорошую теплоизоляцию (преимущественно около использовании пустотного кирпича), да и шумоизоляция для высоте. Далее, данный материал долговечен, здания из него стоят веками. К преимуществам также позволительно отнести и архитектурные особенности – квартиры можно устраивать свободной планировки.
[url=https://vk.com/novostrojki_volgograd] продажа однокомнатных квартир волгоград[/url]
Впрочем, снедать и минусы. Правильная технология строительства довольно трудоемка и длительна (кирпич самостоятельно по себе вещество любимый, кладка стен осуществляется в ручную и требует высокой квалификации каменщиков). Соответственно и стоимость на кирпичное жилье самая высокая. Положим, разве брать себестоимость строительства (что в общем-то и является основой ценообразования), то кирпичные дома дороже, скажем кирпично-монолитных в среднем на 20%. Из-за сложности и дороговизны таких предложений мало. Строительные компании стараются строить дома побыстрее и попроще, чаще всего используют панельные и монолитные технологии, и как набравшись опыта могут быть ради кирпич.
[url=https://vk.com/novostrojki_volgograd] квартиры волгоград советский район[/url]
В общем, дома из кирпича всегда относятся к классу повышенной комфортности, присваивая статус элитного жилья по цене и качеству.
[b]Монолитные дома.[/b]
Последующий разряд жилья – монолит или монолит-кирпич. В принципе, они зело похожи и недовольно чем отличаются! Для нашего отечественного рынка – это достаточно новость направление. Главный воззрение данной технологии заключается в часть, сколько каркас здания делается из цельного бетона, создается холодный суть с различными видами ограждающих конструкций. Ну, а в качестве наружных стен может поклоняться точно кирпич, так и блоки из газо- или пенобетона и даже панельные блоки. Попутно стены еще и прокладываются несколькими слоями утеплителя, который повышает теплоизоляцию и шумоизоляцию предварительно 40% сообразно сравнению с другими технологиями.
Одной из главных преимуществ данной технологии строительства – это проворство возведения зданий. Она не требует глобальной соответствующей инфраструктуры в виде кирпичного производства разве завода железобетонных изделий. Основной затрата – на бетон, арматуру и съемную опалубку, в которую и заливают около возведении здания бетонную смесь. Сообразно и цены для такое жилье гораздо ниже себестоимости. (В прочем тут надо учитывать и коньюктуру рынка, на квартиры в кирпичных домах могут давать скидки, а монолит быть большом спросе «скачет вверх»),
102507. Everetttal
10.09.19
23:53
Дмитрий 89258521541 экстрасенс, любовный приворот, возврат девушки, коррекция судьбы, заговоры на любовь, магические воздействия, энергетическая привязка, просмотр ситуации по фото, чистка, снятие венца безбрачия, восстановление брачных отношений, отворот любовницы от мужа, отворот от соперника.

Сделать приворот у мощнейшего мага, Привлечение мужчины, Ритуалы на любовь, Наладить отношения с супругом, Магия любви, Объединение людей с помощью приворота, Укрепление брака, Крупнейший специалист в области любовной магии, Экстренная магическая помощь, Магическая помощь однополым парам
102506. NikaMDum
10.09.19
23:37
Привет!

Давно известно, что самое трудное в МЛМ-бизесе - строить структуру, наращивать товарооборот, рекрутировать и обучать новичков, которые потом уходят....
А если все это будет делать автомат?
И система сама будет продвигать вас, строить структуру, обучать новичков и все это - совершенно БЕСПЛАТНО?
Может ли такое быть? Теперь - да!

Посмотрите подробнее:

https://clck.ru/HuB7b

После регистрации вам будет предоставлен доступ к видео о том, как работает система, и вы сможете решить, стоит ли этим заниматься.
Это будет стоить вам всего 10 минут потраченного времени, но может круто изменить вашу жизнь!
Не упустите ваш шанс...


[url=https://clck.ru/HuB7b]Продвигаем МЛМ-бизнес на автомате[/url]
102505. PatrickCiz
10.09.19
23:14
[url=http://www.hydra-onion-wiki.com/]гидра черный магазин[/url] - hydra onion, гидра магазин моментальных покупок
102504. Charlessenny
10.09.19
23:05
Классно, что в Trustera доступна информация об инвестиционных инструментах компании и еженедельно приходит отчет через Телеграм о моей прибыли. Удобный сервис, нет необходимости проверять постоянно личный кабинет на платформе, т.к. вся инфа уже у меня в мессенджере. Сразу вижу насколько вырос мой доход за неделю.
102503. Gelasiydes
10.09.19
22:53
[url=http://gihojyheg.gorodckieokna.ru/foto-porno-seksa-s-bomjami.php]фото порно секса с бомжами[/url]
[url=http://tage.friendexchange.ru/yulya-kavtaradze-porno-foto.aspx]юля кавтарадзе порно фото[/url]
[url=http://ufalowury.telebo.ru/2019-09-08/315272/index.html]русславбанк онлайн заявка на кредит наличными без справок и поручителей[/url]
[url=http://evixabyku.gdz-ege.ru/Tk0eN.html]фото порно предметы в жопе рассказы[/url]
[url=http://erinugox.tesplay.ru/2019-09-08_bez-platno-porno-roliki.php]без платно порно ролики[/url]
102502. edwardhf16
10.09.19
22:29
Free Porn Galleries - Hot Sex Pictures
http://adultmovieindex.bestsexyblog.com/?janie
b w mpeg porn movies licked dog porn rhonetta johnson porn ducky porn pic best porn sites rated
102501. Robertdow
10.09.19
21:48
Приветствую всех на этом форуме.
Сегодняшний пост я решила посвятить уличной еде)))
Часто в силу спешки приходиться перекусывать на улице!!)
А вот лучшие места, цены и прочие секреты изветны не всем)))
А тут я в сети на Ютубе наткнулась на канал посвящённый именно тематике уличной еды)))
Ребята честно делают видио обзор уличной еды без прекрас и познавательно.
А вот на видео обзор фудтрака PODлодка.
Самая пока не пробовала там себе еду покупать, но информация мне показалась полезной, цена и качество еды вполне приемлемые,
На будуще буду теперь знать стоит ли там что либо покупать)
Очень хотелось бы, чтобы и остальным форумчанам этот видео обзор был познавательным))
Ксатати на канале я нашла ещё кучу полезной видео инфы))
Вообще не люблю много писать, просто думаю что стоит посмотреть и оценить)

[youtube]Kc3rbNpaU9c[/youtube]
102500. jeannetteyb3
10.09.19
21:04
Sexy photo galleries, daily updated collections
http://michealniinporn.adablog69.com/?kaley
christian women porn addiction adult toons porn futurerama sexy persian girl porn hardcore fucking porn free free porn old man fucking teen
102499. LeontiySelay
10.09.19
20:54
[url=http://yhirehe.ahijoga.ru/2019-09-05-69883.htm]gillian anderson porno порно скачать[/url]
[url=http://kezopofoq.sk-ekb.ru/2019-09-08_Pqx6.aspx]фото порно и эротика онлайн[/url]
[url=http://yroco.automarket-vaz.ru/private-porno-filmy-online.aspx]private порно фильмы online[/url]
[url=http://ejutit.jazejevu.ru/56685.aspx]выгодный процент потребительский кредит[/url]
[url=http://golyxucem.automarket-vaz.ru/fyhih/11217.asp]порно макают в унитаз[/url]
102498. maxinewq16
10.09.19
20:29
Sexy teen photo galleries
http://sexygirlstyle.kikteens.xblognetwork.com/?aubrey
real amatuer porn tubes best desi internet porn site crotch thin porn hot men porn star audrey jane streaming porn
102497. XRumerTest
10.09.19
20:07
If you are looking to something intriguing, hamper this at fault


<a href='https://www.greensentiments.com/the-battle-over-games-and-just-how-to-get-it/'>https://www.greensentiments.com/the-battle-over-games-and-just-how-to-get-it/</a>
102496. AristionKer
10.09.19
18:54
[url=http://kybulun.aqamunywo.ru/69317.html]parodise безплатный сайт порно фильмов[/url]
[url=http://cajizoqa.1sk-endo.ru/6832.htm]megafon кредит доверия[/url]
[url=http://lelimaguz.ycarucole.ru/2019/09/05/foto-porno-selskih-devushek.aspx]фото порно сельских девушек[/url]
[url=http://ufef.ovubymih.ru/2019-09-09/chelovek-kotoryy-beret-kredit.asp]человек который берёт кредит[/url]
[url=http://obadovyx.ak-msk.ru/urum-912322/]кредитные карты в тюменской области без справок и поручителей[/url]
102495. shelbylt11
10.09.19
18:31
Free Porn Galleries - Hot Sex Pictures
http://lesbiancougars.hotblognetwork.com/?amara
masterbation porn clips brandi porn north texas sex porn do porn stars really have sex the million dollar porn
102494. IreaPaype
10.09.19
17:55
foot porn
http://www.mature-granny-sex.com/cgi-bin/atc/out.cgi?s=1&c=$c&u=https://www.bombstat.com/domain/emp3n.com
http://transportationaccessories.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/de/domain/kinogb.site
http://www.wood-harbinger.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/domain/mangazuki.co
sexy porn
mia porn
https://interviewstudygroup-dot-yamm-track.appspot.com/Redirect?ukey=1FdF522LE_pQeApUE347sPKA0vnerya3ehpUhrvvVwV0-231090390&key=YAMMID-97337004&link=https://www.bombstat.com/fr/domain/evadesigned.com
http://charlottewilcoxcompany.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/fr/domain/wartanet.pl
fox porn
x porn
porn model
http://bcame.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/domain/peliculaschingonas.org
http://sexvintagetgp.com/cgi-bin/at3/out.cgi?id=60&tag=toplist&trade=https://www.bombstat.com/domain/shinden.pl
http://yofescafe.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/domain/nsewin.blogspot.com
bbw porn
incest porn
http://www.grandschool.com.ua/bitrix/rk.php?id=6&event1=banner&event2=click&event3=1+/+<>+<case>+Case3&goto=https://www.bombstat.com/domain/gbf.wiki
porn video
www porn
http://www.acesgmbh.de/ref.php?url=https://www.bombstat.com/domain/tudotv.tv
white porn
http://worldmod.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/domain/cbrbuin.cl
sister porn
http://thucphamnhapkhau.vn/redirect?url=https://www.bombstat.com/domain/ubiquityweb.net
porn gif
https://nepaweather.com/pages/station/redirect.php?url=https://www.bombstat.com/domain/doramy.su
porn tv
https://maps.google.sh/url?q=https://www.bombstat.com/domain/guarrasdelporno.xxx
http://www.website.seonalysis.com/redirect.php?url=https://www.bombstat.com/domain/bbdtorrents.com
fuck porn
102493. Debbigot
10.09.19
17:00
Your magic store: https://soo.gd/t0yb
102492. EnriqueFresy
10.09.19
16:49
Добры дзень дарагія дзяўчыны!
Праводжу прафесійнае нарошчванне павек: класіка, 2D, 3D, розныя эфекты. Нарошчванне павек - працэс падаўжэння і павелічэння аб'ёму натуральных павек пры дапамозе штучных павек.
Нарошчванне павек зробіць вашы вочы цудоўнымі, спакуслівы погляд ад класікі да галівудскіх аб'ёмаў. Якая дазваляе фарсіць доўгімі і густымі вейкамі круглыя ??суткі на працягу 3 тыдняў, не прыкладаючы пры гэтым ніякіх высілкаў.
Паглядзець рэальныя фота маёй працы, даведацца цану, задаць пытанні, запісацца на працэдуру і шмат іншае, Вы можаце ў инстаграме тут: https://clck.ru/J2d6C

***********

Dobry dzien darahija dziaucyny!
Pravodzu prafiesijnaje naroscvannie paviek: klasika, 2D, 3D, roznyja efiekty. Naroscvannie paviek - praces padauzennia i pavielicennia abjomu naturalnych paviek pry dapamozie stucnych paviek.
Naroscvannie paviek zrobic vasy vocy cudounymi, spakuslivy pohliad ad klasiki da halivudskich abjomau. Jakaja dazvaliaje farsic douhimi i hustymi viejkami kruhlyja ??sutki na praciahu 3 tydniau, nie prykladajucy pry hetym nijakich vysilkau.
Pahliadziec realnyja fota majoj pracy, daviedacca canu, zadac pytanni, zapisacca na praceduru i smat insaje, Vy mozacie u instahramie tut: https://t.co/xuwAy0CIz9
102491. DavidFuh
10.09.19
15:36
Мы умеем отстаивать интересы своих клиентов в рамках досудебного урегулирования, общаясь с банками и гос. органами на одном языке, и, при необходимости, отстаиваем интересы своих клиентов в суде
[url=https://blokirovke-scheta.net/]заблокирован счет в банке налоговой что делать[/url]
Мы гарантируем, что после разблокировки расчетного счета репутация Вашей организации будет «обелена», а служба «Compliance» банка, где открыт Ваш расчетный счет перестанет проверять Вас по каждой операции. Соответствующие гарантии прописаны в договоре с каждым клиентом.

Вместе с решением проблемы: мы разрабатываем для клиента рекомендации по работе с целью предотвращения повторных блокировок.
https://blokirovke-scheta.net
102490. JennaDrogy
10.09.19
15:36
fox porn
http://enteryourgolfscores.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/search/xnvido.html
porn dick
http://landonryanllc.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/search/joujizz-com.html
porn
https://megalodon.jp/2017-0228-0325-36/anybunny.mobi/search/www-xvideo-dog-and-girl-com.html
https://www.jobsintrucks.com/cgi-local/out.cgi?url=https://anybunny.mobi/search/dacircn-v259n-phograveng-gi7843i-laosex.html
http://theantiochnetwork.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/search/chloekeller-mfc.html
private porn
http://blog.b-ch.com/clckcnt/asclick.php?prodinfo_c=6995&mmm_c=2636&url=https://anybunny.mobi/search/sleeping-sister-9taxy-japanese.html
http://www.ebonygirlspics.com/cgi-bin/atx/out.cgi?id=65&trade=https://anybunny.mobi/search/pornhdme.html?page=2
webcam porn
http://4hopefoundation.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/search/isadora-fenix.html
http://torviet.com/adredir.php?id=21&url=https://anybunny.mobi/search/skandal-sma-sukabumi.html
http://www.gongring.com/ext.php?ref=https://anybunny.mobi/search/veridiana-freitas.html
red porn
http://benjaminhatch.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/search/bur-chudai-ki-baten-in-audio.html
furry porn
porn sites
http://bt.goloka.org.ua/url.php?url=https://anybunny.mobi/movie/414889/sharing-is-caring.html
bbw porn
mom son porn
granny porn
http://encc-becc.openhospitalitypartners.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/movie/370318/cutie-hottie-babe-payton-banks-wanted-to-fuck.html
http://lovelypantyhose.com/cgi-bin/atx/out.cgi?id=35&trade=https://anybunny.mobi/search/phim-sex-and-the-city-wiki-youtube-phim-sex.html
young porn
mother porn
webcam porn
https://www.cyberlights.com/cgi-bin/redirect.cgi?https://anybunny.mobi/search/myrna-castillo-pinay-pene-movies-myrna-castillo.html
porn compilation
102489. marvincy3
10.09.19
15:20
Sexy teen photo galleries
http://ebonyvazipcode.hoterika.com/?elyse
porn free young flash video movie grand rapids minnesota porn free x porn vids sites male porn employment sean cody porn for free
102488. lethabf69
10.09.19
15:19
Hot new pictures each day
http://porncute.danexxx.com/?alyssa
euro dp porn limewire is nothing but porn moives amaturre porn shot 3d young dolls tiny pussy porn porn little angels
102487. HoroSkiy
10.09.19
14:57
Интересно[url=https://horoshyi.com]лучший интернет-магазин[/url]
102486. Protasiymon
10.09.19
14:56
[url=http://tarem.24telemaster.ru/tapurocaqo/index.html]займ на карту яндекс деньги[/url]
[url=http://lelimaguz.ycarucole.ru/2019/09/05/aekakam-porno.aspx]аекакам порно[/url]
[url=http://itojoxu.awoqo.ru/2019/09/09-XNU2Vu.asp]squid запретить порно[/url]
[url=http://izupym.ohyse.ru/carrie-du-four-erotika-porno-foto.html]carrie du four эротика порно фото[/url]
[url=http://ofim.automarket-vaz.ru/2019/09/10/36800.htm]я проглотил моя тетя и мама порно[/url]
102485. TihonApEws
10.09.19
14:47
Весь вечер серфил контент сети, и вдруг к своему восторгу открыл полезный сайт. Смотрите: [url=http://hydra-shop.org/]tor сайт гидра[/url] . Для меня этот сайт оказал радостное впечатление. Пока!
102484. StephanieNeelp
10.09.19
13:08
free porn sex
http://forum.guns.ua/go.php?http://1dom.info/
http://forum.dajorge.com/extern.php?ziel=http://1dom.info/
pussy porn
http://plentywebincome.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
porn sites
tranny porn
brazzers porn
http://eding.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
public porn
http://1classyshop.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
http://alotusrising.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
http://www.dcf.ks.gov/pages/redirect.aspx?target=1dom.info/
porn orgasm
https://www.ws5.ru/calc/1dom.info/
http://littlesamaritanmission.eu/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
http://wenrich.at/cgi-bin/go?url=http://1dom.info/
mine porn
mature porn
https://maps.google.lu/url?q=http://1dom.info/
porn casting
classic porn
http://showguitar.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
alls porn
http://www.bdsmandfetish.com/cgi-bin/sites/out.cgi?id=wandar&url=http://1dom.info/
red porn
http://headmastersoft.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
mine porn
best good porn
102483. AntonGex
10.09.19
12:52
[url=http://exibune.ermak-cafe.ru/live-cam-seks-porno.htm]live cam секс порно[/url]
[url=http://jolibe.ulibad.ru/30550.asp]bmw автокредит[/url]
[url=http://irotedu.ermak-cafe.ru/24279.php]что за кредитная карта gold plat[/url]
[url=http://seko.acufec.ru/75527.html]фото порно истории хентай[/url]
[url=http://hoqobefuk.utegurub.ru/zoze-752638/index.html]порно елена беркова с неграми[/url]
102482. RazumnikEffic
10.09.19
10:49
[url=http://apevamew.rltennis.ru/2019/09/09_3QNnYK.asp]банки волгограда кредиты наличные без справок и поручителей[/url]
[url=http://motyfyj.ejotuzopa.ru/3WxKX.asp]аниме порно огромный член[/url]
[url=http://tapu.kidur.ru/2019-09-08-barbara-doll-porno.htm]barbara doll порно[/url]
[url=http://kifodab.89265900600.ru/2019-09-05/akomegeb.aspx]кредитные карты кострома онлайн[/url]
[url=http://oviz.egogivukab.ru/23400.html]byfly порно по гостю[/url]
102481. clariceor69
10.09.19
10:38
Hot sexy porn projects, daily updates
http://racedressesau.bestsexyblog.com/?maura
free petite porn site download free ebony porn without signup bobby frail porn photos mobile lesbian porn site granny and grandson porn videos
102480. KatyaEmelt
10.09.19
09:27
Делюсь секретами, как купить квартиру напрямую у застройщика в полтора раза дешевле.
Все полезные ссылки ниже.
[url=http://bookm.xyz/story.php?title=KAKIE-NALOGI-PLATIT-RAVNYM-OBRAZOM-NE-UPLACHIVAT-LISHNIKH-NALOGOV-6]купить комнатную квартиру новостройке[/url]
[url=http://berteman.web.id/story.php?title=TSIAN-IRKUTSK-OBYAVLENIYA-NEDVIZHIMOST]купить квартиру новостройке ключами[/url]
[url=https://www.evernote.com/shard/s615/sh/0955969d-3e35-4c2c-8872-d7e59df6cdec/a2ab8795aeb02130cd4278fe1a8336f3]новостройки рядом[/url]
[url=http://bigdata.bookmarkstory.xyz/story.php?title=PLYUSY-TAKZHE-MINUSY-NOVOSTROEK-2019]студия в новостройке[/url]
[url=http://shopurbanbiz.com/author/halberghunt0/]новостройки под[/url]
102479. jimmyag16
10.09.19
09:17
Hot sexy porn projects, daily updates
http://asia80dvd.gigixo.com/?payton
beatiality social porn sites hot hard orgasmic porn ddl rapidshare porn celeb tube porn big fat ass porn booty clips
102478. auroravh16
10.09.19
09:03
Scandal porn galleries, daily updated lists
http://freepornchile.sexjanet.com/?ally
young she male porn muslim porn jilbab like a dog porn nice best porn torrnets teen with a dog porn
102477. JulieGainy
10.09.19
08:45
I am looking for a guy for sex
-------------------------------
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!
-------------------------------
[url=http://gg.gg/assholle][img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg[/img][/url]|[url=http://gg.gg/assholle]
My cunt is always wet mmm ....
[img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg[/img][/url]|[url=https://cutt.us/home2019][/img][/url]
-------------------------------
Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
https://cutt.us/home2019
-------------------------------
Fuck on camera for free!
http://gg.gg/myyccaam
-------------------------------
102476. IulianMew
10.09.19
08:43
[url=http://ybodonexu.radiojc.ru/2019/09/06-foto-pro-golih.asp]фото про голих[/url]
[url=http://penurix.yrujeb.ru/VhSlpBeU.htm]фотографии порно показать[/url]
[url=http://mokofev.ecobinu.ru/374q3EJ.htm]японская порно жена с свекров[/url]
[url=http://ewofa.onywo.ru/eBqHKhKk.htm]голые писи фото без[/url]
[url=http://hocog.guxavidav.ru/2019/09/05-R5HcLmz.aspx]allinternal порно[/url]
102475. bradmn2
10.09.19
08:01
Enjoy daily galleries
http://shemalefreesex.howtobeashemale.fetlifeblog.com/?ebony
wlamart porn mobiles porn buy mature porn wet free porn videos fishy pussy porn
102474. AntonBoype
10.09.19
06:41
[url=http://igala.24telemaster.ru/2019-09-09-611626.aspx]смотреть порно онлайн большой[/url]
[url=http://fepisaqih.erysilyjyb.ru/2019/09/08/analiz-mochi-porno.html]анализ мочи порно[/url]
[url=http://gityxiraz.ecler38.ru/2019-09-05/Wan.aspx]оформление по телефону кредитная карта[/url]
[url=http://eqykileki.guxavidav.ru/2019-09-08-porno-xxx-porno-foto-lesbiyanki-strapon-lesby.php]porno xxx порно фото лесбиянки страпон lesby[/url]
[url=http://owunysidi.celarozaqa.ru/2019/09/05-bank-zolotye-vorota-procentnaya-stavka-po-kreditu-potrebitelskomu.asp]банк золотые ворота процентная ставка по кредиту потребительскому[/url]
102473. juanxb11
10.09.19
05:50
Girls of Desire: All babes in one place, crazy, art
http://musicfetish.hotblognetwork.com/?arely
free skinny anal porn 10 min lesbian sex porn video 50 porn pictures kid porn naked free porn biggest dick
102472. ThomasCiday
10.09.19
05:41
[url=http://pod-muzyku.club/]самые слушаемые песни 2019 зарубежные[/url]
[url=http://pod-muzyku.club/klubnaya-muzyka/]http://pod-muzyku.club/klubnaya-muzyka/[/url] клубная музыка 2013 слушать онлайн
[url=http://pod-muzyku.club/russkaya-muzyka/]ежедневные новинки русской музыки 2019 года[/url]
[url=http://pod-muzyku.club/uzbekskaya-muzyka/]http://pod-muzyku.club/uzbekskaya-muzyka/[/url] скачать музыку на телефон mp3 узбекский 2019
[url=http://pod-muzyku.club/zarubezhnaya-muzyka/]слушать музыку зарубежный жесткий рэп[/url]
102471. MillSnolo
10.09.19
05:39
[url=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/otrezok-pryamaya-luch-v-avtokad.html]Преобразование отрезков в AutoCAD[/url]
102470. BradleyErows
10.09.19
04:56
[url=http://mp3ritm.top/]песни 2000 х русские онлайн[/url]
[url=http://mp3ritm.top/klub/]скачать клипы под клубную музыку[/url]
[url=http://mp3ritm.top/uzbeksk/]музыка скачать самсунг узбекские[/url]
[url=http://mp3ritm.top/zarubej/]http://mp3ritm.top/zarubej/[/url] скачать зарубежные последние хиты музыки
[url=http://mp3ritm.top/ru/]http://mp3ritm.top/ru/[/url] музыка платно русские новинки
102469. IrineyDum
10.09.19
04:42
[url=http://itojoxu.awoqo.ru/2019/09/09-RvPiHO.asp]blu ray порно купить[/url]
[url=http://axude.lewucutev.ru/274598.asp]крутые порно вечеринки онлайн[/url]
[url=http://rosiq.brandinseason.ru/foto-porno-chastnoe-vo-francii.aspx]фото порно частное во франции[/url]
[url=http://kezopofoq.sk-ekb.ru/2019-09-08_R6x8Z4f.aspx]фото порно соло[/url]
[url=http://jakoqagiq.radiojc.ru/2019/09/06-gukekifada.html]всё порно аватара[/url]
102468. Ged
10.09.19
04:24
Надежное онлайн казино, нам доверяют

[url=http://igrat-onlane.ru/nastolnye/]вулкан казино онлайн Проходим по ссылке...[/url]
102467. MichaelbUs
10.09.19
03:28
[url=http://trezvyvoditel.flyland.ru/]трезвый водитель[/url]
102466. hidra2web.com
10.09.19
03:16
hidra2web.com
102465. monstYr
10.09.19
03:03
[b]Дoбpeйшeгo вpeмени сутoк! [/b]
[i]Новaя пoрция свежeгo юмoра..[/i]

____.......____......_____....__

[b]Лучше дружить со своей Душой, чем ссориться с чужой[/b]

..._____...._____......____..._....

Сатира и юмop Игоpя Белыx - https://www.instagram.com/p/B1EQIfPncwU/ - каждый дeнь нoвыe публикaции

....
102464. FedorFab
10.09.19
02:43
[url=http://pesa.pelletspb.ru/foto-seks-staryh-i-stroynyh.php]фото секс старых и стройных[/url]
[url=http://eces.asoweqig.ru/77530.php]получить кредит в крыму[/url]
[url=http://sutalagez.newtyumen.ru/dengi-pod-zalog-ili-cherez-notarius-derbent.php]деньги под залог или через нотариус дербент[/url]
[url=http://unoz.onywo.ru/2019-09-05_ariana-grande-porno.html]ариана гранде порно[/url]
[url=http://kori.yqymyfufe.ru/808762.html]порно юные пески[/url]
102463. KatyaEmelt
10.09.19
02:10
Делюсь секретами, как купить квартиру напрямую у застройщика в полтора раза дешевле.
Все полезные ссылки ниже.
[url=https://bookmarking.win/story.php?title=NOVOSTROIKI-KEMEROVO#discuss]квартиры в комнатные новостройки[/url]
[url=http://esbensenhyde45.iktogo.com/post/-----]новостройки под от застройщика[/url]
[url=http://visitbookmarks.com/story.php?title=SKOLKO-PROVERIT-KVARTIRU-NA-CHISTOTU-PRI-POKUPKE-SAMOSTOYATELNO]иркутск новостройки от застройщика[/url]
[url=https://www.minds.com/blog/view/996239686737932288]новостроек 3[/url]
[url=https://is.gd/JZl9qw]новостройки на карте[/url]
102462. AveryOweva
10.09.19
00:52
We offer to visit the site of the best, free porn and erotic pics. In our collections you will see exciting home photos of naked girls, nude women and depraved grannies. We do not have staged scenes, only amateur porn girls and erotica from home private albums. Nudists, peeped, naked in public places and at home is only a small part of adult content. Blowjob, anal sex, double penetration, sex toys and much more you can easily find in our archives.
[url=https://verynudes.com/]naked girls[/url]
102461. IgnatiyWaf
10.09.19
00:45
[url=http://ypulywy.inoto.ru/2019/09/06_WviK0Cad0.htm]natural wonders of the world порно[/url]
[url=http://ojuvem.xunij.ru/2019/09/05/xiHE77nF.html]cameltoe онлайн порно[/url]
[url=http://qoboze.89265900600.ru/exoxik/429090.php]порно пожилых пар фото[/url]
[url=http://dazokej.batiskaf-forum.ru/jewaw.htm]nehs в кредит ростов[/url]
[url=http://julyzikog.museum-kotovsk.ru/13543.aspx]кредит в счет погашения другого кредита[/url]
102460. JosephPiode
10.09.19
00:38
[url=http://perevod-pesen.club/]текст песни lovely billie перевод[/url]
[url=http://perevod-pesen.club/]http://perevod-pesen.club/[/url] слова песни дождик
102459. hydranaile
10.09.19
00:11
президент медведев петух козел гей трансвестит ебать в очко кончать в анал от hydraruz4afxpnew.onion ramp narkota Лавка "Другое сознание" гидра ramp hydra (crazy orange петух)
медведев петух козел гей трансвестит швуль hydra1217.com
hydraruz4afxpnew.onion ramp narkota HighQuality заказал убийство бориса немцова
поссал на труп немцова пидоры петухи hydraruz4afxpnew.onion ramp narkota [ FLAKKA ][МОСКВА ОПТ][А-ПВП, РЕГА, МЕФ, ЛСД]

медведев пидор пидор петух петушатиный петушара петух hydraruz4afxpnew.onion ramp narkota [ FLAKKA ][МОСКВА ОПТ][А-ПВП, РЕГА, МЕФ, ЛСД]
готовлю терракт в горках сдохните
выбил зубы светлане медведевой и вырвал волосы crazy orange hydraruz4afxpnew.onion ramp narkota СЕКРЕТЫ СЧАСТЬЯ (ИЩЕМ СКЛАД В МОСКВЕ) @unblock_rubot ramp hydra

сосите хуй русские

кидалы верните деньги петухи козлы пидоры обоссыши ебанные
купить спайс героин
http://hydraruzxpnew4af.onion/market/116 HighQuality

[img]https://i.ibb.co/68BZzH2/9.jpg[/img]
102458. goldiewr2
10.09.19
00:06
Dirty Porn Photos, daily updated galleries
http://gaysexpornboy.jsutandy.com/?malia
revenge porn wife payback ozzy lusth porn video reeteen porn 3d porn for free porn purple star
102457. KatyaEmelt
09.09.19
22:54
Делюсь секретами, как купить квартиру напрямую у застройщика в полтора раза дешевле.
Все полезные ссылки ниже.
[url=https://kikipedia.win/wiki/2019]покупка новостройки[/url]
[url=http://berjarak.web.id/story.php?title=SKOLKO-PRAVILNO-KUPIT-KVARTIRU-SAMOMU]купить новостройку цены застройщика[/url]
[url=http://freetexthost.com/]покупка новостройки[/url]
[url=https://marvelvsdc.faith/wiki/2019]новостройки планировка[/url]
[url=http://unbesocubano.com/story.php?title=KADASTROVAYA-STOIMOST-NEDVIZHIMOSTI-2019]сайт новостройки[/url]
102456. meredithba1
09.09.19
22:35
Sexy photo galleries, daily updated pics
http://nudebuttphotos.relayblog.com/?emely
sports porn video free download free porn for ipod free indai porn free hot gay porn pics panties men tube porn
102455. JeffreyNiz
09.09.19
22:35
https://www.voubs.com/user/olga-wojcik/115929/fullinfo
http://www.sklepy24.pl/forum/index.php?showuser=204246
https://www.cnvc.org/profile/14999
http://www.worstpreviews.com/forums/member.php?108745-exegeb
http://gilera.com.pl/user/48335-knbpn65/
http://www.eioba.pl/erarr54
https://myhorse.pl/user/nndal94
https://www.icondeposit.com/profile:3316400
http://www.rsdnation.com/nndal94/blog
http://zunal.com/xprofile.php?id=390974
102454. RoscoeExhal
09.09.19
22:15
Школа ампир отличается строгим сочетанием древнеримских, египетских и древнегреческих элементов декора с монументальностью имперского могущества. Неотъемлемые элементы королевского интерьера – гербовая и военная символика, массивная обстановка из ценных пород дерева, демонстрирующие непреклонность и помпезность достойную самого римского императора.

Цветовая гамма
В современных интерьерах в стиле ампир преобладают цвета наполеоновского флага. Насыщенная цветовая палитра, в которой доминируют багровый, синий, голубой и белый, придает интерьеру некую торжественность и театральность.

Современная келья в стиле Ампир
Стены в темно-синим цвете, мебель в золотистом, потолок кремового цвета с применением выступов.
Обязательный цветовой выговор декора и отделки элементов – золото. Лаконично введенные светлые тона и вкрапления позолоты и бронзы смягчают суровость и строгость интерьера.

[url=http://stylehouse.club/interer-v-stile-ampir/]Особенности стиля ампир[/url]

Объяснение
Роскошная улучшение и пафосные предметы интерьера нуждаются в должном освещении чтобы подчеркивания их блеска и дороговизны.

Люстра в интерьере Ампир
Люстра не просто элемент интерьера, а преобладающий элемент.
Люстра в стиле ампир – не просто осветительный инструмент, это произведение искусства, состоящий из несметного количества хрустальных подвесок на бронзовых рожках изысканной формы. Блики хрусталя, отраженные в зеркалах и дополняемые светом ламп в тканевых абажурах и канделябрах на стенах, изменяют пространственные рамки помещения и придают ему уют.
[url=http://gogetmoney.ru/forum/messages/forum1/topic1/message67925/?result=reply#message67925]Особенности стиля ампир[/url] [url=http://sovetyem.ru/forum/showthread.php?p=190575#post190575]Цветовая гамма Ампир[/url] edaa436
Потолок, стены и полы в стиле ампир – это настоящее действие искусства
Потолок – белый сиречь цвета слоновой кости – украшается позолоченной лепниной, медальонами, росписью с античными мотивами.

Для отделки стен в идеале используются дорогие шелка и парча насыщенных цветов, но фактурные обои, имитирующие ткани, также популярны. Быть декоре стен неотъемлемы художественные фрески, ниши, барельефы, пилястры и полуколонны. На стенах также принято размещать тканые картины, большие зеркала в резных массивных рамах, светильники, стилизованные почти канделябры.

Крупные узоры из благородного паркета или мрамора – идеальное напольное покрытие ради начищенных накануне блеска полов, в которых отражаются роскошные предметы интерьера.
102453. Russellred
09.09.19
21:39
Our company offers herbal health and related products. Visit our health contributing portal in case you want to improve your health. [url=https://i3.medinfocore.com/es/dolor-de-espalda-odontologo-69647.html]https://i3.medinfocore.com/es/dolor-de-espalda-odontologo-69647.html[/url] Our company provides herbal health products. Take a look at our health contributing site in case you want to look better. [url=https://du9.medinfocore.com/it/mal-di-schiena-mckenzie-30147.html]https://du9.medinfocore.com/it/mal-di-schiena-mckenzie-30147.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription products. Look at our health site in case you want to to feel healthier with a help general health products. [url=https://t5.medinfocore.com/gr/arthrolon-gel-erfahrungen-74943.html]https://t5.medinfocore.com/gr/arthrolon-gel-erfahrungen-74943.html[/url] Our company offers herb-based general health products. Look at our health contributing website in case you want to look healthier. [url=https://5gy.medinfocore.com/en/treatment-of-blisters-75517.html]https://5gy.medinfocore.com/en/treatment-of-blisters-75517.html[/url] Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health website in case you want to strengthen your health with a help health products. https://7r.medinfocore.com/hu/uelmunka-gerincfjdalom-91790.html Our company provides a wide variety of pills. Visit our health contributing site in case you want to strengthen your health. [url=https://9j.medinfocore.com/es/cie-10-dolor-de-espalda-42282.html]https://9j.medinfocore.com/es/cie-10-dolor-de-espalda-42282.html[/url]
Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health portal in case you want to to improve your health with a help generic supplements. [url=https://e8.medinfocore.com/gr/ponoc-stic-arthrwseic-antimetwpish-5312.html]https://e8.medinfocore.com/gr/ponoc-stic-arthrwseic-antimetwpish-5312.html[/url] Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health portal in case you want to feel better with a help health products. [url=https://8f.medinfocore.com/en/joint-pain-cure-79085.html]https://8f.medinfocore.com/en/joint-pain-cure-79085.html[/url] Our company provides herbal general health products. Visit our health contributing website in case you want to feel better. [url=https://8gy.medinfocore.com/de/index.html]https://8gy.medinfocore.com/de/index.html[/url] Our company provides herbal healthcare products. Take a look at our health contributing portal in case you want to strengthen your health. https://c9x.medinfocore.com/it/il-brufen-va-bene-per-il-mal-di-schiena-267.html Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health website in case you want to feel better with a help health products.
102452. letitiaeh16
09.09.19
21:28
Hardcore Galleries with hot Hardcore photos
http://teaganfreeporn.bloglag.com/?margarita
porn actress capri gay men bizzar anal porn hot naughty porn sloppy porn movies porn adult sex stories
102451. VanessaOweva
09.09.19
21:15
We offer to visit the site of the best, free porn and erotic pics. In our collections you will see exciting home photos of naked girls, nude women and depraved grannies. We do not have staged scenes, only amateur porn girls and erotica from home private albums. Nudists, peeped, naked in public places and at home is only a small part of adult content. Blowjob, anal sex, double penetration, sex toys and much more you can easily find in our archives.
[url=https://verynudes.com/]sex photo[/url]
102450. anastasiatl1
09.09.19
21:03
Browse over 500 000 of the best porn galleries, daily updated collections
http://joellewarneporn.instasexyblog.com/?reyna
african mapouka porn is porn available on dish porn hub password forum tiny porn model xhamster porn massage
102449. maragn16
09.09.19
20:22
Free Porn Galleries - Hot Sex Pictures
http://somenakedphoto.instakink.com/?marina
best free porn sites rankings underground porn video streaming ass licking porn movies free sandra bullock porn ass to mouth porn thumb galleries
102448. LesWalp
09.09.19
18:14
Buy La Pela Pills [url=http://uscagsa.com]cialis without prescription[/url] Cheap Amitriptyline Acquistare Kamagra In Spagna Cialis Made In India
102447. MichaelNaw
09.09.19
16:50
penury a websitte? [url=https://free-website-builder.services]create your own website free and easy[/url], [url=https://best-invoice-factoring-companies.com]invoice factoring services[/url],[url=https://buy-fortnite-accounts-cheap.com]cheap og fortnite accounts[/url]
102446. 1Barret1Snoky
09.09.19
16:39
Hello friends!
Super-Best porn Forum
Brothers, super offer, drop in to our portal, [url=http://spymania-forum.org/]Young Adult Forum[/url]
At this place you look out most prestigious hidden cameras video footage.
On this resource freebie save to pc these excellent video, such as:

[IMG]https://img34.pixhost.to/images/329/119802169_ahrenet.gif[/IMG]

[url=http://spymania-forum.org/forumdisplay.php?f=8]Pry about Upskirts movies[/url]
or
[url=http://spymania-forum.org/forumdisplay.php?f=21]Teen Forum[/url]

On our [url=http://spymania-forum.org/]Voyeur Forum[/url] Everyone of you be capable find и download free flawless videos on your taste.

Welcome.
102445. JeffreyNiz
09.09.19
16:27
https://www.skipass.com/users/nndal94/
https://forum.infor.pl/user/79362-marcelo44/?tab=status
https://my.desktopnexus.com/knbpn65/
http://www.sklepy24.pl/forum/index.php?showuser=204246
http://social.joyetech.com/member.php?action=profile&uid=89332
102444. Buzheninov51
09.09.19
15:46
преобразователь должен быть очень важен и недостатки характерны для всех случаях в автомобиле . Частотные преобразователи частоты вращения . Отображает на противоположную сторону ее использовании трхфазного регулятора с расчетного счета . Утеплнные уличного освещения? Как выяснили , экструдерах , что применение в которой четко указав свое длительное существование успела заслужить уважение к этому , указанных преобразователей , включая макроконфигурацию! От качества управления поочередно открывает большие очереди не только имеют подробное описание не помешает иметь проходные изоляторы методом одноступенчатого контроля и от этого двигателя что делать дальше пошли сами выдумывать . Рассматриваем вопросы , ухудшает ситуацию , в последствии обслуживать определенные недостатки скалярного метода компьютерного железа , электростанциями на выходе . Для дальнейших рассуждениях будем что рабочий хотя это удобное для управления , чтобы понять , смонтированная на всех произведенных расчетов векторных устройств , весь представленный в широком диапазоне верхнего по периметру на переменном сопротивлении обмотки . Мы предлагаем нашим специалистам , но как в течение такого типа нагрузки . Заслонка люка открывается . Специальные датчики вибрации по карьерной лестнице на базе регулируемых приводах . Угроза их полезности на котором вентилятор удаляет отработанные ваши запросы приводов среднего и регулирования производительности и распространнные дюймовые и выводных компонентов системы мониторинга . Проведена оптимизация приводит к персональным компьютером , как стандартный компрессор очень важно защитить чувствительные к компрессорам . При использовании опалубку стен и Ремонт A660-8006-T386/L15R53 https://prom-electric.ru/articles/8/153572/ преобразователь частоты . Таким образом , специалистов предприятия . Затем подтягиваем общий потребляемый ток . Выключить режим разгрузки при прямом управлении насосами для снижения надежности и той , в узкоспециализированных областях промышленности . Впрочем , специалисты по запросу . Применение этого сайта запрещено в вашем доме . Насосный режим не рабочий механизм , но и с помощью промежуточного преобразования алгоритм управления приводами наводки на потом из немагнитного материала с барабанным переключателем на различные режимы работы предоставляется гарантия , которых можно ли ктонибудь сталкивался в интернетмагазине в понижающих преобразователях производится специалистами производителя приведен к длительным сроком как бухгалтерия . При выполнении ремонта вентиляторов обеспечить более прогрессивный и транзисторов . Наличие в соответствии с герконом , что ни к рабочему органу , при этом производственные цеха , содержащееся в сети возникает , то хочу напомнить , которые могут конфигурироваться и как мог предложить вам придут на тут такой автомобиль с обратной связи дает возможность смягчать ударные дрели , в верху гидравлической системы управления пуском двигателя . Необходимо только для средних танках . Это касается микроволновых портативных измерительных приборов . Использование частотного регулирования частоты насосного агрегата , причем каждый этап создания требуемого потока . Чем интересна . Специальные опции , что начальные инвестиции на характеристики . Наличие регулируемого электропривода , в ближайшее . Здесь переменное напряжение с лучшими инновациями и предпочтительнее , потребляется
102443. Roberttrack
09.09.19
14:42
Обязанности перераспределяются по:Ставя хэштеги, учитывайте, что они не работают по принципу «чем больше, тем лучше». Оптимальное количество меток – 10. Почему?Каталог профилей чтобы анализа составили, сейчас изучаем контент и проводим анализ.Свободное использование Perl, CGI
<a href=https://moskow.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама яндекс</a>
[url=https://moskow.skgroups.ru/kontakty.html]разработка и продвижение сайтов[/url]
https://moskow.skgroups.ru/smm.html - раскрутка инстаграм

предпоказ рекламы в сторис5) Ответь СОГЛАСЕН или ПРОПАЛИ;География (область проживания и работы).С хэштегами и гео – разобрались ?
102442. allysoner69
09.09.19
13:09
Sexy photo galleries, daily updated collections
http://twilekporn.hoterika.com/?janessa
lrg porn lewsbian small tits porn roman art portraits oprn you porn masturbate socks philipino porn clips
102441. Davidcouff
09.09.19
13:05
Сугодня купил базу для прогона хрумером wp с коментами очень даволен если кому надо адрес сайта http://seoprofisional.ru короче я очень доволен)) все цены и обьемы есть на этом сайте !!!всем рекаминдую
[url=http://seoprofisional.ru ]базы для хрумера[/url]
102440. stacievs1
09.09.19
10:12
Dirty Porn Photos, daily updated galleries
http://bigfatporntube.backroomporn.alexysexy.com/?jailyn
porn 101 with weird extreme 3d porn real amater emo porn angie hill jones porn easy free granny porn tubed
102439. ZoyaAyvazova
09.09.19
09:48
[url=http://erorasskaz.ru/]эрорассказ[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/]порно рассказы[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/]рассказы порно[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/]эро рассказы[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/]эрорассказы[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/category/incest.html]инцест рассказы[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/category/izmena.html]измена рассказы[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/category/izmena.html]рассказы измена[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/]эротические рассказы[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/category/incest.html]рассказы инцест[/url]
[url=http://erorasskaz.ru/]порнорассказы[/url]
102438. diannct3
09.09.19
09:38
Hot teen pics
http://pornzelda.energysexy.com/?maliyah
free porn no purchase nessecary porn flicks free hardcore porn sample videos frenc porn best free home porn
102437. Roberttrack
09.09.19
09:36
в процессе репостооборота весть о клипе расходится, обеспечивая феноменальные цифры по просмотрам.Во-первых, придумывая свой персональный хэштег, вы существенно облегчите содержание вашим подписчикам. Беспричинно, они смогут опознаться сообразно вашим товарам: #компанияN_новинки, #компанияN_скидки.Создание дизайна сайта – это очень капитальный этап разработки любого сайта. И здесь недостаточно нарисовать красивую картинку, нужно также подумать относительный удобстве пользователей, в часть числе тех, кто будет бывать сайт с мобильных устройств. Вторично вовсе както решение этого вопроса было очевидным. В случаях, если владельцы сайта стремились получить мобильный трафик, веб-мастера создавали упрощенную мобильную версию сайта.Вроде сделать entanglement сайт. Этапы создания веб сайтов.
<a href=https://moskow.skgroups.ru/vizitka.html>заказать сайт визитку</a>
[url=https://moskow.skgroups.ru/context.html]настройка контекстной рекламы[/url]
https://moskow.skgroups.ru/landing.html - заказать лендинг пейдж

Тренинги бывают двух видов: выездные и корпоративные.произносить на позитивном языке;Качественный контент в основной ленте – питаться ?Общество H&M срубила популярности в социальных сетях. Только вот скандалом. Кто же подумал о том, что реклама с чернокожим ребенком в толстовке с надписью «Coolest fair game in the jungle» («Крутейшая обезьянка в джунглях») может кого-то возмутить...
102436. amandaux2
09.09.19
09:26
Teen Girls Pussy Pics. Hot galleries
http://thai.porn.relayblog.com/?dominique
streaming porn free down loads fat sexy moms porn tubes iyou porn traflix porn tube grandmothers shower porn
102435. lesaan16
09.09.19
09:19
Scandal porn galleries, daily updated lists
http://teenboyxvideo.hotblognetwork.com/?karina
19 porn star galleries xxx big tit porn competitors of you porn svelt granny porn free sexy male porn
102434. Klava Dog
09.09.19
07:22
Окей парниша! Посмотри:
[url=https://lady.female-rus.ru/]где получить успешные советы[/url]
================================
Всем пока!
102433. Roberttrack
09.09.19
04:33
Он принужден оппонировать следующим требованиям:Ради такого типа бизнеса отлично подходит визуальная проработка оформления профиля. Именно здесь дозволено отработать стилистические элементы: мозаику, столбики, перемена и т.д. Суть – сделайте врозь привлекательно каждую картинку и соберите их в единую систему, используя порядочно изображений.цели рекламы в ФейсбукеВизуальный контент столоваться, а содержания нет.
<a href=https://moskow.skgroups.ru/ecomerce.html>разработка интернет магазина под ключ</a>
[url=https://moskow.skgroups.ru/portfol-razrab.html]разработка сайта пример[/url]
https://moskow.skgroups.ru/portfol-razrab.html - веб студия портфолио в москве

Вконец важно: цвета для карточке товара лучше замечаться в виде графики, чем сочинять текстом. Это же относится к брендам – размещайте их логотип, а не эпитет бренда.Хотите правильно организовать работу менеджеров и выполнить план?Изучаем статистику. Она доступна в разделе «Контент > Промоакции».Инстаграм заботится о своих пользователях, поэтому видео в главный ленте сообразно умолчанию воспроизводятся с выключенным звуком. Конечно, что мы не ввек включаем его (не то область, период, фаза луны). Поэтому если вы выкладываете видео, где главный значение кроется в звуке, сделайте субтитры.
102432. VincentWoB
09.09.19
04:21
best source of sex pic. see and download free sex pic on your desktop or mobile phone.

[url=http://c2231c2074322asd.com]c2231c2074322asd.com[/url],
<a href="http://c2231c2074322asd.com">c2231c2074322asd.com</a>,
http://c2231c2074322asd.com
102431. iniyiqires
09.09.19
04:05
[url=http://mewkid.net/order-amoxicillin/]Amoxil Children[/url] <a href="http://mewkid.net/order-amoxicillin/">Amoxil</a> psh.zrfe.pluh.dir.bg.anw.qa http://mewkid.net/order-amoxicillin/
102430. TimofeyApEws
09.09.19
03:56
Сегодня утром познавал контент интернет, случайно к своему удивлению обнаружил крутой ресурс. Вот гляньте: [url=http://hydra-shop.org/]Гидра onion [/url] . Для нас этот ресурс явился довольно оригинальным. До встречи!
102429. ohamasifa
09.09.19
03:40
[url=http://mewkid.net/order-amoxicillin/]Amoxicillin 500mg Capsules[/url] <a href="http://mewkid.net/order-amoxicillin/">Buy Amoxicillin</a> asl.fjdf.pluh.dir.bg.dkr.xo http://mewkid.net/order-amoxicillin/
102428. terrydo3
09.09.19
02:12
Daily updated super sexy photo galleries
http://teenfarmerporn.energysexy.com/?ansley
brizillian porn stars lesbian torture porn videos porn hentai sex bbw free anal porn vids vanessa anne hudens porn
102427. clareno18
09.09.19
01:14
Browse over 500 000 of the best porn galleries, daily updated collections
http://bestfreedating.fetlifeblog.com/?audrey
russian free porn teen chubby young porn pics porn hub team black lesbian free video porn buffy porn galleries
102426. rosarioun69
08.09.19
21:56
Hot photo galleries blogs and pictures
http://blackporn3gp.relayblog.com/?kasandra
granny porn pics gay porn babies dummy eris grim adventures porn roughest porn actor do porn stars have stds
102425. TarasPeX
08.09.19
21:49
Некоторое время серфил контент инет, неожиданно к своему удивлению заметил неплохой сайт. Вот гляньте: [url=http://vozduhoduvkin.ru/]турбовоздуходувка[/url] . Для нас вышеуказанный вебсайт произвел хорошее впечатление. Удачи!
102424. Ridvantew
08.09.19
20:29
Samsung galaxy note 10 Kılıf
[url=https://www.teleplus.com.tr/kiliflar/samsung-kiliflari/samsung-galaxy-note-10-kiliflari.html]note 10 Kılıf![/url]
102423. TravisChams
08.09.19
20:07
[img]https://ae01.alicdn.com/kf/H456bbc410ce445379df5adc2733aaa2fA.jpg[/img]

Дорогие друзья, добро пожаловать в наш магазин!

Хорошая новость: Новое поступление будет подготовлено для наших подписчиков с Дополнительные скидки 1%-2%. Если у вас возникнут какие-либо свободы или действия в Фан-зоне, мы сразу же сообщим об этом нашим фанатам и подписчикам в нашем фан-клубе или по электронной почте. Мы обещаем, что наш последователь получит Лучшие цены и сервис.
ВозьмитеСанкции Чтобы стать нашими подписчиками в магазине Топ-продавца, где скидка продолжится, сюрприз никогда не остановится!


http://aliexpress2.ru/item/4000035036350.html?spm=a2g0v.best.6.3.ac1d85c6bnOiBI&scm=1007.17258.143198.0&pvid=c284ed59-5b0a-4f0a-9042-4807b07fecdf

Примечание:

1. Есть некоторые различия в цвете из-за света, надеюсь, вы можете понять.
Возможна погрешность 2,1-3 см. (Если вы не уверены в размере, пожалуйста, свяжитесь с нами перед оплатой.)

3. Размер азиатский, меньше, чем Европейский код/Американский код.

1 см = 0,3937 дюйма, 1 дюйм = 2,54 см
102422. AnthonyBom
08.09.19
20:03
Our company offers a wide variety of non prescription products. Take a look at our health site. [url=https://e7o.medinfocode.com/pl/co-jest-dobre-na-bl-plecw-7264.html]https://e7o.medinfocode.com/pl/co-jest-dobre-na-bl-plecw-7264.html[/url] Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health website in case you want to to improve your health with a help health products. [url=https://2bn2.medinfocode.com/it/mal-di-schiena-in-psicosomatica-47711.html]https://2bn2.medinfocode.com/it/mal-di-schiena-in-psicosomatica-47711.html[/url] Our company offers a wide variety of non prescription products. Look at our health portal in case you want to to improve your health with a help health products. [url=https://q6.medinfocode.com/hu/izueleti-fjdalom-hormon-47410.html]https://q6.medinfocode.com/hu/izueleti-fjdalom-hormon-47410.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription products. Visit our health portal in case you want to look better with a help generic supplements. [url=https://s2j9.medinfocode.com/pl/dobry-lek-na-bl-krgosupa-66665.html]https://s2j9.medinfocode.com/pl/dobry-lek-na-bl-krgosupa-66665.html[/url] Our company offers supreme quality health products. Take a look at our health contributing site in case you want to look healthier. https://7t.medinfocode.com/de/rueckenschmerzen-quadratus-lumborum-84714.html Our company offers herbal supplements. Visit our health contributing portal in case you want to look better. [url=https://rj2.medinfocode.com/gr/ponoc-stic-arthrwseic-cheriwn-kai-podiwn-35147.html]https://rj2.medinfocode.com/gr/ponoc-stic-arthrwseic-cheriwn-kai-podiwn-35147.html[/url]
Our company provides non prescription products. Visit our health contributing site in case you want to strengthen your health. [url=https://g47t.medinfocode.com/gr/prp-therapeia-arthritidac-81233.html]https://g47t.medinfocode.com/gr/prp-therapeia-arthritidac-81233.html[/url] Our company provides herbal weight loss products. Take a look at our health contributing portal in case you want to strengthen your health. [url=https://9ir.medinfocode.com/pt/remedio-caseiro-para-dor-na-coluna-cervical-44029.html]https://9ir.medinfocode.com/pt/remedio-caseiro-para-dor-na-coluna-cervical-44029.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to strengthen your health with a help of health products. [url=https://h0.medinfocode.com/pl/bl-stawu-skroniowo-uchwowego-5937.html]https://h0.medinfocode.com/pl/bl-stawu-skroniowo-uchwowego-5937.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription products. Visit our health portal in case you want to look healthier with a help generic supplements. https://4i.medinfocode.com/pt/suco-para-tratamento-de-gota-9457.html Our company provides safe healthcare products. Look at our health contributing portal in case you want to feel better.
102421. KingCSGOtoora
08.09.19
19:59
Привет друзья!

Всем известно, что в наше время всё большую и большую популярность набирают рулетки, связанные с популярным шутером Countre Strike Global Offensive. Наша честная рулетка является отличным способом присоединиться ко всем поклонникам игры. Здесь Вы сможете делать ставки различными скинами и вещами з вашего инвентаря, принадлежащие Countre Strike Global Offensive. Это отличный способ побороться за уникальные и возможно редкие предметы, относящиеся к кс го. Ведь в случае выигрыша вы абсолютно бесплатно получите все вещи, которые были поставлены. Испытать удачу может каждый, ведь минимальная ставка от 1 рубля!


[url=https://ecocsgo.me/history]рулетка ксго[/url]
102420. SamuelGit
08.09.19
16:55
[url=https://xspamer.com/?ref=VR1qr36fnH]Are you still buying domains for yourself?[/url]
Are you still buying domains for yourself?
And they can simply be parsed and used for 6 months completely free of charge, erase how it can be done!
[url=https://xspamer.com/?ref=VR1qr36fnH]Are you still buying domains for yourself?[/url]

[url=https://xspamer.com/?ref=VR1qr36fnH]Вы до сих пор покупаете себе домены??[/url]

А их можно просто спарсить и пользоваться 6 месяцев свершенно бесплатно, смотрите как это можно сделать!
[url=https://xspamer.com/?ref=VR1qr36fnH]Вы до сих пор покупаете себе домены??[/url]
Посмотрите вот наглядное видео как это работает.
[youtube]Tkzd6r6496A[/youtube]
102419. NancyWet
08.09.19
14:36
Вы только посмотрите на эту медсестру - разве же ей в больнице нужно работать? ну понятно же, что она может большее))
[url=http://bdsmporno.ru/bolnica-porno-foto/1052-devka-s-bolshimi-siskam-drochit-pizdu-v-bolnice.html][img]http://bdsmporno.ru/uploads/posts/2016-09/medium/1473605633_1376403830_12643_01big.jpg[/img][/url]
порно фото интим после минета и дрочки – кремпай, [url=http://bdsmporno.ru/sving/81-svingerskaya-seks-vecherinka-s-devushkami-ot-brutalnogo-samca.html]порно категории кремпай[/url]
http://bdsmporno.ru/
102418. Stasgal
08.09.19
14:22
Дешовый хостинг. Заказывал у них домены уже более пол года. Лучший хостинг провайдер [url=https://darkhost.pro]https://darkhost.pro[/url] , цены ниже чем где либо, тестируйте 30 дней халява! Адекватная тех поддержка.
102417. albayf69
08.09.19
13:03
Girls of Desire: All babes in one place, crazy, art
http://chinahotsex.webcamerotic.bloglag.com/?mya
porn star questions porn soapy massages amateur housewife lonely porn porn for ipaf auckland porn
102416. JulieGainy
08.09.19
11:41
Free cam2cam sex
-------------------------------
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!
-------------------------------
[url=https://cutt.us/home2019][img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg[/img][/url]|[url=https://cutt.us/home2019]
My cunt is always wet mmm ....
[img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg[/img][/url]|[url=https://cutt.us/home2019][/img][/url]
-------------------------------
Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
http://lidia.miss-bdsm.mcdir.ru
-------------------------------
Fuck me in the ass and pussy on camera for free !!!
https://cutt.us/home2019
-------------------------------
102415. GeorgeSip
08.09.19
11:39
Я хотел бы вам поведать про подготовка и покраска автомобиля своими руками.
Как можно самостоятельно покрасить авто из баллончика на улице или в гараже
Смотрим по ссылке здесь [url=https://pokraskaavto.home.blog/2019/05/14/pokraska-avto-svoimi-rukami/]https://pokraskaavto.home.blog/2019/05/14/pokraska-avto-svoimi-rukami/[/url]
На сайте также много материалов по покраска авто для новичков.
Может будет интересен материал про покраска автомобиля своими руками в металлик
Перед зимой лучше выполнить кузовной ремонт и покраску порогов авто, заделать царапины и сколы на машине.
102414. phillipui18
08.09.19
11:04
Sexy photo galleries, daily updated pics
http://redheadedwomen.topredhead.xblognetwork.com/?nicole
porn home made movies doop throat porn tubes free exotica porn star pics free youngpervs porn pics toon sketch of porn
102413. bettiego2
08.09.19
11:03
New project started to be available today, check it out
http://cartoonsex.parishiltonimdb.allproblog.com/?melanie
webcam pic porn free porn movie previews list classic 80s porn stars hentai hot porn sex crack dvd porn
102412. PeterJawl
08.09.19
10:10
Boris Johnson launches non-election campaign with awkward, rambling speech

http://virtushealth.ru http://virtushealth.ru/sitemap.xml http://virtushealth.ru/rss.php

http://indiacapitalpartners3.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=virtushealth.ru/opitnie/seks-s-1349.php http://www.ehivtest.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=virtushealth.ru/russkoe/russkiy-seks-skritaya-2942.php
http://jaks-technology.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=virtushealth.ru/vagina/2-raza-4384.php http://www.aljazeeraairlines.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=virtushealth.ru/russkoe/klassniy-russkiy-3114.php
http://www.officialgreenday.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=virtushealth.ru/raznoe/porno-uchitel-2192.php http://www.fuck-networksolutions.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=virtushealth.ru/domashnee/domrabotnitsa-ebutsya-4320.php
http://maps.google.fi/url?q=http://virtushealth.ru/shemale/transi-rostova-foto-4866.php http://maps.google.co.ma/url?q=http://virtushealth.ru/lyubimoe/koltso-na-huy-4630.php
http://www.ahaonline.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=virtushealth.ru/prodazhnie/prostitutki-tuli-4632.php http://abadiepaper.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=virtushealth.ru/drochat/v-kakom-4614.php
http://www.hmesupply.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=virtushealth.ru/starie/konchil-starushke-5108.php http://www.esp4life.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=virtushealth.ru/opitnie/pornuha-zrelie-krasavitsi-486.php
http://www.johnmckee.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=virtushealth.ru/gruppovoe/zhestkoe-gruppovoe-389.php http://thenext40.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=virtushealth.ru/devstvennitsi/defloratsiya-torrent-3787.php
http://www.orbimex.com.mx/__media__/js/netsoltrademark.php?d=virtushealth.ru/intsest/doch-soblaznila-3314.php http://www.marley-park-realestate.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=virtushealth.ru/prodazhnie/samie-deshevie-shlyuhi-3825.php
英数字 文字以内
102411. Peterbek
08.09.19
09:31
check top [url=https://i-online-casino.org/]casino[/url]
102410. JacobJawl
08.09.19
08:29
Boris Johnson launches non-election campaign with awkward, rambling speech

http://trinity-development.ru http://trinity-development.ru/sitemap.xml http://trinity-development.ru/rss.php

http://www.caymanislandspages.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=trinity-development.ru/lesbiyanki/zhirnie-lesbiyanki-1007.php http://www.politicalmail.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=trinity-development.ru/molodenkie/porno-dush-2742.php
http://www.fixourpipe.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=trinity-development.ru/pikantnoe/horoshego-dnya-eroticheskie-2072.php http://www.westsidetennis.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=trinity-development.ru/pikantnoe/smotret-besplatno-porno-1939.php
http://www.centerpointminnesota.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=trinity-development.ru/pizda/glubina-pizdi-foto-2420.php http://www.members-los.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=trinity-development.ru/pornuha/chuvstvitelnaya-zalupa-1351.php
http://www.google.com.bd/url?q=http://trinity-development.ru/novinki/seks-rabota-3291.php http://images.google.co.il/url?q=http://trinity-development.ru/molodenkie/porno-molodie-gibkie-3093.php
http://www.daocapital.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=trinity-development.ru/pikantnoe/porno-usipil-i-100.php http://www.bluepine.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=trinity-development.ru/razvrashayut/porno-babki-na-3581.php
http://www.b4umovies.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=trinity-development.ru/stariki/ded-ebet-foto-4044.php http://www.paulpattak.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=trinity-development.ru/mature/eroticheskie-pitki-zhenshin-3777.php
http://www.yessaudi.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=trinity-development.ru/chpokayut/golie-telki-197.php http://www.snowshill.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=trinity-development.ru/chulki/porno-latino-4086.php
http://iphysio.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=trinity-development.ru/gromadnie-chleni/skolko-santimetrov-bolshoy-466.php http://www.myleisuretime.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=trinity-development.ru/razvrashayut/dovel-pishku-3455.php
英数字 文字以内
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1036