ПЛЪХОВЕТЕ...

 

 
Рейтинг: 3.00
(22)
Увод
ПЛЪХОВЕТЕ
ЕпилогПЛЪХОВЕТЕ / FAQ

FAQ
10.08.11 13:00

Автор:Плъхи
част 1
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ (FAQ)
 
 
 
Може ли да опитомя див плъх?
А има ли нужда? Най-добре е дивите плъхове да си живеят свободни, и по възможност далеч от човека. Дивият плъх вероятно ще се съпротивлява. Той е привикнал към своята среда на обитание и улавянето/затварянето в клетка може да му предизвика силен стрес. Също така, не трябва да се забравя, че плъховете живеещи на свобода се явяват преносители на голям брой опасни за човека заболявания. Ако все пак решите да си вземете див плъх, спазвайте всички мерки за безопасност и не форсирайте събитията – ще изминат месеци преди този плъх да привикне към вас и новата обстановка. Има вероятност животното да си остане диво, особено ако сте уловили възрастен индивид.
 
Има ли породисти плъхове?
При плъховете не съществуват породи, а само разновидности.
 
Какви разновидности плъхове съществуват?
Сигурно с изненада ще разберете, че при плъховете също има стандарт. Те дори участват в различни изложби, шоута и там получават награди за съответния стандарт.
 
Какво представлява стандартния плъх ?
Съгласно американският стандарт (http://www.afrma.org) всички плъхове се разделят на шест разновидности:
STANDARD – с къса, гладка и лъскава козина;
REX – с къдрава козина или рошави бакенбарди;
TAILLESS – безопашати;
HAIRLESS – плъхове, които напълно са лишени от козина (голи или сфинкс);
SATIN – с много тънка, удължена и блестяща козина;
DUMBO - ушите на тази разновидност плъхове са големи и закръглени, разположено по-ниско от обикновено.
Всяка от горепосочените разновидности може да влезе в една от секциите, различаващи се една от друга по разцветка или маркировка:
SELF – с еднородна окраска по цялото тяло;
TICKED – еднородна окраска с наличие на разпръснати отделни влакна с друг цвят;
SHADED – светло тяло с по-тъмен цвят към краищата;
SILVERED - монотонно оцветяване на тялото, с отделни бели влакна разпръснати по цялата телесна повърхност, които създава сребрист ефект;
MARKED – тази секция е разбита на 10 основни типа:
• English Irish – на гърдите има разположено бяло петно във форма на равностранен триъгълник;
• Irish – тъмен основен фон, тънка бяла ивица на корема, малки бели петна по лапите, бял край на опашката;
• Berkshire – бял корем, бели”чорапчета”на лапите, малко бяло петно между ушите, бяло петно на опашката;
• Variegated – светъл фон, оцветена глава и рамене, малки и многобройни оцветени петна по цялото тяло, бял корем;
• Blaze(Хъски) – от носа до ушите - бял “клин” на основен тъмен фон стесняващ се към тила;
• Dalmatian – многобройни петна от цветни влакна на бял фон, без отчетливост на петната;
• Hooded – оцветена “качулка” на светъл фон, покриваща главата, предните лапи и раменете, и равна тъмна ивица по гръбначната линия;
• Bareback – оцветена качулка на светъл фон;
• Capped – оцветено петно на светъл фон на главата, във вид на каскет;
• Masked – тъмна маска на светъл фон на муцуната;
• Odd-eye – плъхове с различен цвят на очите (едното око е червено, а другото – рубинено или черно);
• Unstandardized – всички останали разновидности, които не са включени в стандарта.
 
ЖИЛИЩЕ
 
Каква клетка ми е нужна?
Решетъчните клетки и аквариумите са подходящи, но и двата варианта си имат плюсове и минуси. Жилището първо трябва да бъде достатъчно голямо и да е съобразено с броя на плъховете, които ще се отглеждат в него. При купуването на клетка, трябва да се има предвид, че малкото плъхче ще израсте бързо и ще добие размер, приблизително колкото едно морско свинче.
1.Аквариумът предпазва от течение, но поради недостатъчната циркулация на въздух в него ще бъде по-топло и влажно в сравнение с решетъчната клетка. Освен това, по-трудно се обзавежда с приспособленията за почивка и игри. Един 90 л аквариум ще бъде добро решение за 1-2 плъха. Необходимо е по-често да се почиства. Друг недостатък е, че се затруднява общуването с животното.
2.Металната клетка е най-добрия избор. Тя трябва да бъде с решетка, която да е от неръждаем метал. Подът трябва да бъде цялостен, а не решетъчен.
3.Дървената клетка е напълно неприемливо решение за отглеждане на плъхове - урината се просмуква в дървото, повишава се отделянето на амоняк, който провокира заболявания на дихателните пътища. Освен това, плъховете ще прогризат дървото и ще избягат. Дървесината се цепи и треските могат да предизвикат наранявания.
 
Колко голяма трябва да бъде клетката и къде да я поставя?
Минималния размер за клетка, в която ще се отглеждат 1-2 плъха е дължина – 60 см, широчина – 30 см и височина – 40 см. Купете (направете) си възможно по-голяма клетка, която да осигури по-големи удобства и жизнено пространство на вашите любимци.
Като алтернатива, може да свържете няколко по-малки клетки в една система.
Поставете клетката на място, което да е защитена от въздушно течение и пряка слънчев светлина. Никога не поставяйте клетката под прозорец и в близост до външна врата. На пода може, но само при положение, че не се образува течение на избраното място. Оптимална височина за разполагане на клетката е  1-1.5 метра от пода, където движението на въздушния поток е минимално.
 
От какъв материал трябва да е направена клетката? Колко етажа да има? Колко висок да бъде всеки един етаж?
Основата на клетката е най-добре да е от пластмаса – лесно се почиства и дезинфекцира.
Броят на етажите трябва да е съобразен с височината на клетката - най-добрия вариант е 3-4 етажа. Височината на всеки етаж да не бъде по-малка от 15-20 см, за да може плъхът спокойно да се изправя на задните си крайници.
 
Как е най-добре да разположим къщичката, поилката, хранилката?
Добре е къщичката да поставите на най-ниското ниво – на пода на клетката. Това позволява плъхът да използва по-ефективно високите етажи за игра и почивка. Плъховете често спят върху покрива на къщичката, който в този случая играе роля на допълнителен етаж.
Хранилката е желателно да се постави там, където ще бъде най-удобно за обслужване. Плъховете често пренасят храна в къщичката си или я крият в ъглите на клетката.
Поилката е хубаво да бъде фабрична, предназначена за гризачи (продават се във всеки зоомагазин). Поставя се от външната страна на клетката на удобно място за плъховете.
 
От какъв материал да бъде направена къщичката? Има ли въобще нужда от къщичка?
Къщичката е нужна на плъха за отдих и почивка, при лошо настроение и за укритие в случай на стресова ситуация. Плъховете се чувстват дискомфортно при липса на укритие.
Нужни материали за направата и: пластмаса, шперплат, картон или дърво. Ако използвате пластмаса, постарайте се да е непрозрачна – по-затъмнената къщичка ще бъде по-уютна. За целта ще свърши добра работа една пластмасова саксия, с подходящ размер. Странично направете достатъчно широк отвор. Саксията обърнете с дъното нагоре и къщичката е готова. Дърво, шперплат (или фазер) също са подходящи за направата на къщичка.
Размера на къщичката се определя от броя на плъховете. За 1-2 плъха напълно достатъчна е къщичка с размер – 25*15*10 см. Не е необходимо да правите дъно – това ще облекчи обслужването, няма да се задържа мръсотия и лесно ще се почиства. В този случай (къща без дъно) е задължително в клетката да има някаква постеля.
Ако отглеждате повече плъхове е препоръчително къщичката да има поне два изхода - за да могат по-слабите плъхове да избягат, ако бъдат притиснати на тясно.
 
Нужно ли е в клетката да има специален “резервоар” за съхранение на хранителни запаси?
Не! Плъховете обичат да крият вкусните късчета храна, но запасите които правят през деня обикновено се изразходват още през нощта. Освен това, често използват къщичката или ъглите на клетката като скривалище. Въпреки всичко, наличието на хранителни запаси говори за предлагане на свръх количество храна, което пък от своя страна може да причини затлъстяване.
 
Какви принадлежност са необходими за клетката?
Преди всичко – къщичка, поилка и хранилка. Етажи и нарове – за почивка. Стълбички, въженца, хамаци - по желание на стопанина. Играчки – които бързо ще бъдат изгризани.
Наличието на тези предмети прави живота на плъховете по-разнообразен.
За 1-2 плъха напълно достатъчни са 1 поилка и 2 хранилки (една за зърнената и гранулирана храни, а другата - за меката храна).
 
ПОСТЕЛЯ
 
Каква постеля да избера?
Правилния избор на постеля оказва значително влияние върху здравословното състояние на плъховете, поради което следва да се разгледат различни възможности.
Талашът е най-често използваната постеля. Важно е да бъде добре добре изсушен и обезпрашен.
Хартията за постилане не е много добро решение. Тя притежава твърде слаби влагопопиващи свойства и бързо се разпада. Освен това, при използването й често се появява силна неприятна миризма. Не трябва да се забравя и за остатъците от печатарското мастило, съдържащо олово и цинк.
Котешката тоалетна има добри влагопопиващи свойства (като талаша) но и тя съдържа твърде много прашни частици. Освен това, силно изсушава въздуха в аквариума.
Парцалчета от различни тъкани също не са подходящи. Категорично не се препоръчват.
Едно от добрите решения е поставянето на т.нар. флаш-дъно, което предпазва пода на клетката от излишната влага и дава възможност да се използва малко количество постеля – дървени стърготини (или трици), котешка тоалетна, като непосредствения контакт на плъховете с постелята в този случай е изключен.
 
Какво представлява флаш-дъното и може ли да го използвам при отглеждането на плъхове? Как да направя флаш-дъно?
Флаш-дъното представлява хоризонтална пластмасова повърхност (с множество отвори) поставена на известно разстояние от дъното на клетката. Флаш-дъното се явява прекрасна алтернатива на решетъчния под, който е крайно опасен за лапите на плъховете. Особено е полезно през лятото, когато плъховете се нуждаят от повече течности, а освен това (в горещи дни) може да поставите в клетката съд с вода (в който плъхчето ще се охлажда) без да се притеснявате, че ще след това то ще лежи на мокра постеля. Количеството на основната постеля може да бъде значително ограничено, като в отделни случаи може напълно да се откажете от постеля, а да оставите само материал за гнездото.
Направата на флаш-дъно е много лесно – необходим ви е лист пластмаса (плексиглас) не по-тънка от 4 мм, с подходящ размер, в който да пробиете отвори с диаметър 2-5 мм - на разстояние (по хоризонталата и вертикалата) равно на удвоеният диаметър, т.е. 4-10 мм. Не трябва да избирате диаметър по-малък или по-голям от указаното. Отворите трябва да заемат по-голяма площ от флаш-дъното. Заглаждат се всички ръбове. Готовото флаш-дъно поставете на “трупчета”, високи 30-40 мм, върху дъното на клетката.
След като поставите флаш-дъното може да помислите с какво да запълните пространството между него и дъното на клетката. Използвайте материал, който добре да попива влагата и миризмите – талаш, котешка тоалетна.
 
Може ли да ползвам сено, като постеля и строителен материал за гнездото?
Сеното (или слама) като постеля не е удачен вариант, поради слабите му влагопопиващи свойства, но пък е добро решение като строителен материал за гнездото. Съществува реална опасност някоя остра сламчица да нарани очите на плъха.
 
Безопасно ли е да използвам за постеля котешка тоалетна?
Безопасно е да се използват само тези марки, които са приготвени на базата на дървени стърготини и целулоза (органични). От останалите (минерални) е по-добре да се въздържате, поради опасността плъхчето да “преяде” с тази смес.
 
ХРАНА
 
С какво да храня моите плъхове? Може ли да им давам остатъците от нашата трапеза?
На пазара се предлага голямо разнообразие от готови храни за гризачи. Обезателно добавяйте свежи плодове и зеленчуци (ежедневно). Плъховете обичат остатъците от нашата трапеза, но не прекалявайте. Може да давате пилешки хрущяли и кости за оглозгване (не съществува опасност да се наранят). Храната от човешката трапеза е неподходяща, поради високото съдържание на мазнини. Дажбата за плъхове трябва да съдържа не повече от 5-10% мазнини и да бъде богата на белтъчини. Най-доброто решение е да се дава по равно зърнени (закупена готова или самостоятелно приготвена) и протеинови продукти (месо, риба, млечни продукти и т.н.), а така също, свежи плодове и зеленчуци. Кучешката и котешката храни може да се предлагат допълнително, при положение, че се избират такива с по-ниско протеиново съдържание.
Готовата зърнена смес съдържа витаминозни добавки и други изкуствени компоненти, които често имат вид на ярко оцветени късчета, зърна и гранули. Тези компоненти често предизвикват алергия, която се проявява със сърбеж на кожата (дерматит) и образуване на струпеи (корички). Освен това много плъхове избират най-вкусните съставки, а игнорират всичко останало. Поради тази причина, може да помислите и да приготвите зърнената смес в домашни условия, включвайки в нея само тези семена, които се предпочитат. Така също, може да добавите към приготвената от вас смес оризови и овесени ядки.
Когато давате на плъха плодове и зеленчуци бъдете внимателни, защото много от тях могат да предизвикат алергична реакция (особено плодовете с червен цвят) или повишено газообразуване в стомаха и червата (при поемането на голямо количество), особено заедно с други продукти. Има регистриран случай на смърт, при плъх прекалил с броколи.
 
 
Казаха ми, че не трябва да ги храня с царевица и шоколад. Това истина ли е?
Царевица може да се дава, но ограничено, поради съдържанието в нея на нитрати и амини, които в храносмилателната система на плъховете се превръщат в нитрозамини, които са канцерогенни. Теоретично е така, но на практика вие трябва да храните вашите плъхове изключително и само с царевица, за да се появи проблем. Добре балансираната дажба, която съдържа царевица в разумни количества е доброто решение. Това не е актуален въпрос, защото има много други продукти, които представляват здравословна опасност.    
Шоколад също може да се дава, но в малки количества. Теоброминът може да е опасен за кучетата, но не представлява никаква опасност за плъховете. Главното е да се дава умерено – в противен случай съществува риск от затлъстяване.
Не се чудете, ако видите плъхчето ви да прояви интерес към някоя газирана напитка (също и бира). Някъде може да прочетете, че не трябва да им се дава газирано, защото плъховете не могат да оригват. Истина е, и по-добре не си правете експерименти.
 
 
Кога и с какво количество храна да храня моя плъх?
Необходимо е да създадете режим, към който плъховете бързо привикват и с нетърпение очакват своята порция, а вие ще може да контролирате нейното количеството. Плъховете са изтънчени гастрономи и винаги с радост си похапват вкусните късчета, така че не се престаравайте. В противен случай вашите любимци ще станат тлъсти и слабо подвижни, което не е полезно за тяхното здраве. Затлъстелите плъхове живеят по-малко!
Вечерта и първата половина на нощта е най-активния период за плъховете, поради което най-добре е да се хранят 2 пъти – сутрин и вечер, като съотношението на сутрешната към вечерната дажба да бъде 1:2.
Количеството храна за един възрастен плъх е средно 30-40 г на денонощие. Естествено, че едрите мъжки, бременните и кърмещите женски трябва да получават по-голямо количество, а малките плъхчета – по-малко храна.
 
Кои храни мога да давам свободно и кои не трябва да давам?
Храни, които са абсолютно противопоказни за плъхове практически няма, поради, това че плъховете са всеядни и се хранят в Природата даже и с мърша, а от друга страна много храни са вредни за тяхното здраве (напр. повечето стайни растения).
Портокаловият сок (с консерванти) може да предизвика образуването на злокачествени тумори при мъжките плъхове, поради което го избягвайте. Високото съдържание консерванти и стабилизатори правят соковете вредни. Много по-добре е да им се дават свежи плодове, а не сокове от кутия. Не трябва да се дават много тлъсти и сладки храни, а лютото е противопоказно. Избягвайте да давате в големи количества тропически плодове.
Може да се дава: различни млечни продукти (особено полезно е натуралното кисело млеко), месо, риба, плодове и зеленчуци (особено ако са собствено производство), хляб, зърно, каши, детски пюрета, тестени изделия (макарони, спагети, кус-кус) и т.н.
Плъхове обичат алкохол и бира! Не злоупотребявайте, защото алкохолната зависимост се развива бързо не само при човека. Ако давате бира – избирайте безалкохолна такава. Газирани напитки не се препоръчват!
 
Моят плъх е дебел. Това страшно ли е? Как може да отслабне?
Затлъстяването винаги е лошо. Поради това, постарайте се да го поставите на диета - намалете количеството на храната, давайте бедна на мазнини храна, увеличете продължителността на игрите извън клетката.
 
Плъховете имат ли нужда от витамини (особено през пролетта)?
Да, разбира се. Плъховете, както и другите животни страдат от хиповитамнинози. За да ги избегнете е необходимо да давате свежи плодове и зеленчуци, а през пролетта – млади листа на глухарче и салата. Много добра витаминозна добавка към храната са кълновете от пшеница, просо и овес.
 
ВОДА
 
Колко вода е нужна дневно на един плъх?
Плъховете имат постоянна нужда от прясна вода. Средно 60 мл вода е дневната потребност на един плъх. По-голямото количество свежи плодове и зеленчуци значително понижават жаждата.
 
Колко често да сменям водата за пиене?
Ежедневно. Поилката трябва старателно да се измива, при всяка смяна на водата, за да не се увеличи концентрацията на съдържащите се в нея бактерии.
 
Каква трябва да бъде поилката?
Най-удобно е да използвате вакумна поилка (за гризачи). Представлява пластмасов цилиндричен съд с метална тръбичка, в която са разположени едно или две метални топчета, изпълняващи ролята на клапан, който възпрепятства самоволното изтичане на водата. Водата в тази поилка не се замърсява с хранителни частици, постеля и фекалии и не се разлива, както това може да се случи при открити поилки. Плъховете много бързо привикват към поилката (ако не могат сами да проумеят как се използва, намажете върха на металната тръбичка с нещо сладко и след ден-два всичко ще бъде наред). Винаги пълнете резервоара до горе - в противен случай капе!
 
ИГРАЧКИ
 
Мога ли да използвам колело за бягане?
Възможно е в колелото плъховете да счупят не само опашка или крак, но и да получат сериозни травми, дори и да загинат, поради което колелото трябва да се използва много внимателно. Освен това, плъховете бързо престават да проявяват интерес към бягането (с напредване на възрастта), а предпочитат повече да спят, така че едва ли колелото е важна необходимост. Плъхът трябва да се побере в колелото напълно свободно, следователно ако дължината на тялото му е 20-25 см, то диаметъра на колелото трябва да бъде не по-малко от 40-50 см. Колелото не трябва да бъде с решетъчна “пътека”, защото застрашава сериозно крачетата и опашката от счупване (особено ако се използва от 2 или повече животни едновременно). Освен това плъхът може да пострада ако попадне между стойката и барабана на колелото и да получи сериозни травми на главата и/или тялото.
 
Какви играчки да давам на моя плъх?
Колелата за бягане са предпочитани от повечето стопани на плъхове. Женските са в по-голяма степен склонни да бягат в колело, в сравнение с мъжките. ПВЦ тръбите са превъзходен материал за направата на тунели. Стълбички, хамаци, въженца – всичко това може да се изработи лесно и просто. Използвайте въображението си!
 
ГРИЖИ
 
Какви средства трябва да използвам за почистване на клетката?
Клетката се дезинфекцира със санитарен препарат, който да притежава бактерицидни и антивирусни свойства. Може да се използва и белина – 1 част белина в 10 части гореща вода, след което клетката се изплаква обилно на течаща вода и добре се подсушава.
 
Колко често да почиствам клетката? Винаги ли трябва да чистя цялата клетка, да я мия и дезинфекцирам?
Почистването на клетката трябва да се извършва поне 2-3 пъти седмично, но може да се наложи и по-често, ако се появи неприятна миризма или постелята е твърде мокра. Пълното измиване на цялата клетка, след почистването, не винаги е задължително. Препоръчва се винаги след чистене да се мие дъното на клетката. За пластмасовите дъна е достатъчно да се измият хубаво с топла вода и сапун. Дървените клетки не се препоръчват, защото много трудно се почистват и дезинфекцират. Новата клетка и инвентара задължително се дезинфекцират преди употреба.
 
Може ли да променям местата на хранилката и поилката?
Няма особено значение къде ще бъдат разположени хранилките и поилката, поради това, че плъховете винаги имат собствено мнение и предпочитание и пренасят хранилките там, където им харесва. Не се препоръчва да сменяте местоположението на поилката.
 
Как да къпя моя плъх?
Преди всичко подгответе затоплена хавлиена кърпа. Налейте 2-3 пръста топла вода в един леген. Използвайте само мек шампоан за котки. Капнете няколко капки от шампоана върху задните му части и хубаво го разнесете по тялото и лапите. Внимавайте шампоан или вода да не попадне в очите и ушите, и при изплакването да не го попарите с гореща вода. Ако плъхът се страхува от течаща вода поливайте го с канче.
 
Нужно ли е къпането? Колко чест? С какво да го подсушавам? Не е ли опасно за неговото здраве?
При правилно отглеждане къпане практически не се налага, с изключение на случаите, в които при обследване на своята територия плъхът се навре в трудно достъпни за почистване места. Освен това, неправилният избор на постеля и несвоевременно почистване може да доведе до поява на силна миризма от клетката и от самия плъх, особено при използването на хартия и талаш (по-рядко) като постеля. Ако вашит плъх започне да отделя силна миризма, сменете постелята с друг вид или се старайте по-често да чистите клетката. Къпането няма да отстрани причината за миризмата – тя ще се появява отново и много бързо. Освен това, мократа козина също ще мирише силно, за което може да повлияе и стресът при къпане.
Някои плъхове много обичат да се къпят. Те са напълно спокойни и плацикането във водата им доставя голямо удоволствие (болшинството плъхове шумно протестират срещу водните процедури). Не трябва да лишавате животното от това удоволствие, стига да не го изложите на течение. След края на водната игра хубаво да го подсушите! При къпане доста често възниква опасност от простуда, особено при студено време. Дори слаб вятър е достатъчен да настъпи локално преохлаждане на тялото, а това да доведе до простуда. Лечението е твърде сложно, поради генетичната предразположеност към респираторни заболявания (микоплазмите са постоянни обитатели на дихателните пътища). Ако сте твърдо решен/а да къпете вашия плъх, направете го, но не по-често от веднъж седмично. След къпане трябва задължително да завиете плъха с кърпа (мократа козинка има силна мускусна миризма), а така също да използвате сешоар за изсушаване на козината. Температурата на въздушната струя не трябва да бъде много висока, защото може лесно да изгорите и пресушите нежната кожа.
Дръжте сешоара на такова разстояние от тялото на плъха, че да не го изгорите (от по-близо) или преохладите (от по-далеч). Може да определите необходимото разстояние, като насочете струята въздух към вътрешната страна на ръката ви - там където е лакътната свивка. Сушенето трябва да продължи до пълното изсушаване на козината, което се познава по нейният пухкав и блестящ вид. След това оставете плъхът сам да се приведе във форма.
 
Когато държа моя плъх и го галя по гърба той си затваря очите – това харесвали му или напротив?
Харесва му. Точно в такъв момент плъховете често си заточват зъбите.Обърнете внимание на това!
 
 
РАЗХОДКА
 
Колко дълго и колко често трябва да разхождам моя плъх?
Плъховете имат нужда от ежедневни разходки (извън клетката) минимум по един час дневно, поради което, колкото повече време прекарвате с вашия плъх – толкова по-наситен и разнообразен ще бъде неговия живот. Препоръчва се да прекарвате заедно много повече време от минимално допустимото. По време на разходката играйте с него, устройвате му физически упражнения – бягане, прескачане на препятствия, катерене, лазене и др. През цялото това време го наблюдавайте непрестанно - да не се добере до някой предмет, който да нагризе (особено кабелите с високо напрежение - опасност от токов удар или пожар). Компютърните кабели са най-честата жертва на острите резци!
 
Съществува ли начин да защитя кабелите от прогризване?
Има няколко варианта. Най-простия е да ги покриете с килима, мокета или нещо подходящо. При това остава достъпна онази частта от кабела, която се намира непосредствено до уреда – точно нея може да защитим с шланг. Шлангът се разрязва отдолу, вътре се поставят кабелите и разреза се покрива с тиксо. Този начин е подходящ за уреди, които често се местят. За стационарни уреди се препоръчва спец. кабелни кожуси, които осигуряват максимална защита.
 
Моето малко плъхче се опита да ме ухапе, но за щастие не можа да пробие кожата на пръста ми. Много се страхува от мен. Какво да направя?
Търпение и само търпение! Плъхчето все още не е свикнало с вас. Когато започвате контакт с него, използвайте лакомство и лекичко го галете, тогава то ще може да свърже приятното усещане с вас и няма повече да се страхува.
 
Моят плъх често ме ближе по ръцете и бузите. Защо прави това?
Защото ви се доверява.
 
Защо когато се разхожда моят плъх постоянно отделя “малки дози” урина?
Защото маркира. Това е напълно нормално поведение за всеки плъх. По такъв начин вашия плъх ви казва, че всичко което е маркирал е негово и няма да търпи никакви възражения. Ако вашия любим плъх ви маркира (панталона, ризата, чехлите) това означава, че вече сте неговата “запазена територия” - само негова и на никой друг!
 
Може ли да отуча моя плъх да маркира където не трябва?
Да отучиш животно от това, което за него е жизнено необходимо е недопустимо.
 
Искам да знам, подлежи ли на обучение плъх, който е навършил една година?
Може да се обучава докато е жив.
 
В стаята, където държа моя плъх, температурата в момента е около 28-29 градуса. Той е вял и лежи постоянно. Какво да направя?
Плъховете много по-трудно понасят горещината. При топло време се препоръчва навлажняване на лапите и опашката с хладна (но не студена) вода. Проверявайте водата за пиене дали е достатъчно. В никакъв случай не оставяйте клетката на течение!
 
Моят плъх не се страхува, но и не иска да си играе с мен. Вече е на 7 месеца. Преди си играеше, а когато порасна престана!
Порасна и помъдря. За съжаление плъховете не винаги са настроени за игри. При възрастните индивиди, по време на разходка, се натрупва твърде много работа за вършене: да види какво има в този и онзи ъгъл, да провери няма ли неканени гости – друг плъх и т.н. Като правило всеки плъх сам определя времето за игра. Сложно е да бъде заставен нещо определено да върши.
 
Защо моят плъх си седи в къщичката (излиза само да яде и пие вода), а когато го взема на ръце, бърза да се скрие? Така също, когато го пусна да си играе в стаята започва да трепери и да се страхува.
Притежавате вероятно млад плъх, който още не е набрал нужната смелост да общува с вас. Обикновено след втория месец това положение ще премине и плъхчето ще започне да ви се доверява повече. Много зависи и от темперамента на животното. Само не трябва да форсирате нещата. Някои плъхове си остават страхливи завинаги.
 
 
БОЛЕСТИ
 
По кои признаци мога да определя дали плъхчето ми е болно?
Честото кихане е един от най-широко разпространените симптоми на заболяване. Вялост, липса на апетит, настръхнала и без блясък козина, хриптящо и затруднено дишане – това са признаци на респираторна инфекция, и в този случай е наложително да се потърси ветеринарна помощ. Червени отлагания (порфирин) около очите и носа понякога се явяват признак на заболяване, но също така може да се появят в следствие на стрес или при дразнене, предизвикано от прах. Порфиринът се отделя от жлезите на Хардер, които се намират зад очните ябълки. Секрета който отделят е с кърваво червен (не съдържа или има само следи от истинска кръв) цвят, богат е на порфирин и изпълнява ролята на смазка за очите и миглите.
Накланянето на главата, наречено “крива шия”, обикновено се дължи на инфекция на вътрешното ухо. Плъхът трябва да се покаже на ветеринар, който да установи дали е пробито тъпанчето и да предприеме лечение – антибиотици, ушни капки, противовъзпалителни. Друга възможна причина – хипофизен тумор, който най-често се наблюдава при стари женски плъхове. Възможности за лечение на това заболяване няма. Противовъзпалителните средства могат само леко да намалят размера на тумора и малко да продължат живота му. Инсулт - може да бъде още една причина, която отново се среща предимно при стари плъхове. При много случаи пълното възстановяване от инсулт настъпва след няколко дни ( до една седмица).
 
Какво представлява микоплазмозата?
Mycoplasma pulmonis – микроорганизъм, който се среща в дихателните пътища на всички плъхове предизвиква заболяването, наречено МИКОПЛАЗМОЗА.Стрес или друго заболяване може да активира инфекция, която след това да премине в пневмония (в повечето случаи смъртоносна), ако не се излекува навреме. Леките случаи на микоплазмоза може да се повлияят от Tylan и тетрациклин, но при по-сериозните случаи ветеринарите прилагат много по-силни антибиотици - Baytril, доксициклин, гентамицин и хлорамфеникол.
 
Как да разбера, че микоплазмите са започнала да влияят на здравето на моя плъх?
Микоплазмите са постоянно присъстващи в дихателните пътища на декоративните плъхове, поради което постоянно влияят на здравето им. От друга страна плъховете са в различна степен наследствено устойчиви към това въздействие. Генетично здравите, правилно развити, притежаващи добра физическа форма, отглеждани при подходящи условия и получаващи пълноценна храна животни ще бъдат в по-малка степен подложени на разрушителното действие на микоплазмите. Типичните признаци на микоплазмоза са кихането и отделянето на порфирин от очите и носа. Тези симптоми са характерни и за болшинството респираторни инфекции, които от своя страна предизвикват повишена микоплазмена активност.
 
Човек може ли да се зарази с микоплазмоза?
Не!
 
За първи път виждам кръв по влагалището на моя плъх? Съществува ли менструация при женските плъхове?
Не, при женските плъхове няма менструация, а ако се появи кръв от влагалището, значи нещо не е на ред и животното се нуждае от преглед. Вагиналното кръвотечение може да бъде признак на маточен тумор, генитална микоплазмоза, инфекция на пикочните пътища, спонтанен аборт или начало на раждане.
 
Моят плъх извършва движения назад-напред когато стои на едно място? Защо прави така?
Плъховете имат много слабо зрение и извършват такива движения за да доловят движение. Това по-често се среща при белите плъховете (с червени очи) - албиноси.
 
Мисля, че плъхът ми е болен?
Ако вашето плъхче пищи или трепери, когато се придвижва или когато го докосвате или хващате, то вероятно е болно. Плъховете са доста издръжливи, така че ако са налице признаци на заболяване, значи болката е силна. Ако болката е свързана с известна на вас причина, вие може да кажете на вашия ветеринар, а ако не знаете причината – нужен е задълбочен преглед, при който да се установи има ли скрити увреждания или тумори, предизвикващи страданието. Доказано е, че лекарства, като Ибупрофен и Аспирин не оказват никакво влияние върху болестният процес (поради високата скорост на метаболизъм при плъховете) и не трябва да се използват. Силно действащите опиати – обезболяващи (като Butorphanol и Morphine) може да се прилагат в случаите на много силна болка. По-слабите болежки не трябва да се лекуват. На плъхчето е нужно спокойствие, което ще ускори процесите на оздравяване.
 
Моето плъхче страда и повече не може да живее нормално. Трябва ли да бъде приспано?
Ако вашият плъх страда, не се храни, не пие вода и се намира в безсъзнание, дошло е времето да се евтаназира от ветеринар.
 
Моето плъхче се чеше и има корички по муцунката и раменете. Дали има краста?
Възможно е да няма краста. Най-често срещаната причина за появата на струпеите (корички) е твърде голямото съдържание на протеин в храната, което предизвиква сърбежи в определени точки на тялото и последващо разчесване. Пробвайте да изключите от дажбата богатите на протеин храни – кучешка храна, слънчоглед, фъстъци. Ако след това струпеите не изчезнат, възможно е да е опаразитено, при което се налага ветеринарна намеса и съответстващо лечение.
 
Кои болести са най-често срещани при плъховете?
Безспорен лидер са различните видове респираторни инфекции, първопричина за микоплазмената инфекция на горните дихателни пътища. Ако вашето плъхче започне силно да киха, значи е време да го заведете на ветеринар, без да отлагате.
Следващата по честота на проявяване група от заболявания са дерматитите от различен произход, при които животните вследствие на силният сърбеж разчесват кожата си до кръв.
Плъховете са предразположени и към възникване на абсцеси, които често се появяват нееднократно на едни и същи места. В домашни условия не се препоръчва да се отваря абсцесът, защото съществува реална опасност от инфектиране на раната. Абсцесът може да бъде объркан с тумор и затова най-добре е да се обърнете към ветеринар.
Туморите също са често срещани при плъховете. Диагностицирането им е сложно, тъй като често се образуват дълбоко в тялото и се забелязват твърде късно. Лечението им е само хирургично.
 
Как се определя лекарствената доза за плъх?
Ако дозата не е изрично отбелязана за плъхове, лекарственото средство се дозира, като от средната човешка доза се вземе 1/10 част.
 
Ако един плъх се зарази с някоя болест, тя ще се предаде ли по наследство или потомството ще придобие имунитет към нея?
Нито едното - нито другото. Количеството на наследствените заболявания не е голямо, а имунитетът не се предава по наследство толкова често (възможно е разбира се да се създаде генетична линия плъхове, която да е устойчива към едни или други заболявания, но за това е нужна дълга и задълбочена селекционна работа, успехът на която може да се прояви след много години). Естествено, че лошото здравословно състояние, прекараните болести по време на бременност и кърмене, в значителна степен ще повлияе на имунитета на потомството, поради което за размножаване следва да се използват само най-здравите животни.
 
Страдат ли плъховете от алергии? Какви са причините?
Най-често срещаната причина е съдържащите се в постелята летливи химични съединения, прах и изкуствените компоненти в храната (които обикновено са ярко оцветени). Освен това алергия може да причинят и някои плодове и зеленчуци (особено екзотичните и парниковите), торени с изкуствени торове и обработени със стабилизатори за по-голяма трайност. Някои лекарствени препарати също може да причинят алергия.
Външните признаци на алергията могат да бъдат: кихане, отделяне на порфирин от носа и очите, сърбеж, принуждаващ животното постоянно да се чеше. Първите два симптома са характерни и за респираторните заболявания, което затруднява определянето на причината за възникналият проблем, но определено алергиите се проявяват със силният сърбеж, така че ако вашето плъхче силно киха и се чеше, възможно е причината да е алергия, а не простуда.
 
Моят плъх се чеше. Болен ли е?
Причините за сърбежа могат да бъдат: външни паразити (ектопаразити), твърде високо съдържание на белтъчини в храната, алергична реакция към постелята или определени храни, суха кожа, вследствие на къпане и последващо сушене.
Ако се съмнявате, че причината е в храненето, се препоръчва следната диета: сварен бял ориз и сурово небелено просо в съотношение 1:1. Изключват се всички останали хранителни продукти и напитки, освен вода (тази диета не се препоръчва при бременни и кърмещи майки). Ако причината за сърбежа е в храната, то в течение на 1-2 седмици ще видите подобрение. За точното определяне на продукта, предизвикващ алергия, периодично включвайте в състава на дажбата обичайните компоненти (всеки на интервал от 2 седмици) и внимателно наблюдавайте за поява на сърбеж. Веднага щом откриете продукта, спрете неговото даване завинаги. Има още един метод: изключвайте по един продукт от дажбата на всеки 2 седмици - изчезне ли сърбежът, значи причината е в последният изключен продукт. Но, може да мине твърде много време, докато се нормализира обмяната на веществата, което да затрудни точното определяне, така че първият метод е по-добър.
В противен случай, вероятно имате работа с ектопаразити. Обърнете се към ветеринар, който да направи анализ и да назначи лечение.
Често причина за сърбеж се явява нарушаване на протеиновия баланс в организма, поради което, продукти с високо протеиново съдържание трябва да се дават много внимателно и в малки количества. Това се отнася преди всичко за кокоши яйца, суха котешка и кучешка храна. Млечните продукти обикновено не предизвикват такива реакции, с изключение на тези от тях, които съдържат консерванти. Ако давате кисело мляко, старайте се да бъде натурално, с жива закваска.
 
Моят плъх си нарани лапата в решетъчното дъно на клетката, и сега лапате е подута. Какво трябва да направя?
Горещо се препоръчва дъното на клетката да бъде плътно, а не решетъчно. Тук е мястото да се спомене, че освен травми, решетъчното дъно предизвиква и язвен дерматит на задните крайници. Ако лапата е само отекла, без отворена рана на кожата, може да се приложи противовъзпалително средство (дексаметозон) за ускоряване процеса на заздравяване и покой. Отворената рана трябва да се почисти и да се поръси с антибиотик.
 
Моят плъх получи абсцес след борба с друг плъх. Какво да направя?
При самоотварянето на абсцеса (което се случва често) изтича гной. В такъв случай почистете раната с кислородна вода, след което я намажете с антибиотична маз. Ако абсцесът не се отвори сам, изчакайте да се появи коричка, която отстранете и с внимателно притискане улеснете изтичането на гнойта. За всеки случай заведете плъха на ветеринар, който може да назначи и антибиотик, срещу евентуална вътрешна инфекция.
 
Какво трябва да направя за да избегна получаването на травми в клетката и по време на разходка?
Най-често срещаните причини за травми в клетката са различните решетъчни хоризонтални повърхности и колелото за бягане.
Плъховете рядко си нанасят травми помежду си. Все пак, добре е да помислите за няколко изхода в къщичката, която обитават, за да може по-слабият плъх да реагира своевременно, ако бъде притиснат на тясно.
Разбира се, че не трябва в клетката да присъстват предмети с остри краища, стъкло или потенциално отровни вещества.
Ако клетката е много висока, трябва да се помисли как да бъдат разположени етажите (един спрямо друг), така че да се намали до минимум риска от травма при евентуално падане.
По време на разхода следете неотлъчно плъхчето, да не повреди изолацията на някой кабел или да нагризе някой битов предмет. Ако пускате плъх да се разхожда върху високо разположена хоризонтална повърхност (маса, секция, перваз на прозорец), то тогава избягвайте резките движения и внезапни звуци, които може да го уплашат, да загуби равновесие и да падне от високо.
Ако вашият плъх се разхожда свободно из цялото жилище, трябва всички членове на семейството ви внимателно да се оглеждат, за да не го настъпят, особено в по-тъмните места в жилището. Плътно затваряте всички врати и прозорци, защото много лесно може да избяга на вън, а също така го предпазвате от течение.
Внимавайте плъхът да не се добере до мястото, където съхранявате битова химия. Препаратите обикновено имат привлекателна миризма и вкус за плъховете.
Ако отглеждате и други животни в дома си, контактите на плъха с тях да бъдат само във ваше присъствие.
 
Стерилизацията (кастрацията) подобрява ли здравословното състояние и увеличава ли продължителността на живот при плъховете?
Има полза и риск, свързани с отделянето на яйчниците на женските и при кастрацията на мъжките плъхове. Очевидната полза и при двата пола – това е, че повече няма да притежават репродуктивни органи, които понякога предизвикат проблем със здравето в по-късни етапи от живота им.
Премахването на репродуктивните органи при женските плъхове понижава значително възможността от развитие на тумори на млечните жлези и хипофизата, и определено прави невъзможно възникването на рак на матката и генитална микоплазмоза. От друга страна рискът е голям – сложна хирургична операция, при която се отваря коремната кухина. Задължително е да се приложи обща анестезия, която сама по себе си е голям риск.
Кастрацията на мъжките плъхове е често прилагана операция, защото им позволява да се отглеждат заедно с женски, а също така и да се предотврати агресивното им поведение. Ракът на тестисите е рядко срещано заболяване. Самата операция не е толкова опасна, но и тя се извършва под обща анестезия и носи определен риск. Възможни са и следоперативни усложнения.
 
Какви ваксини се прилагат на плъховете?
Плъховете не се ваксинират!
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 16..30 край 
101306. malindadl2
14.08.19
05:43
Browse over 500 000 of the best porn galleries, daily updated collections
http://oralsexfreeporn.bathtubpictures.relayblog.com/?alaina
free porn videos mpg all girls porn porn cat sex hot geek porn softcore porn of the day
101305. AllenAlmot
14.08.19
04:19
MAS Lashes 16 lines pre-made hair dryer for adding volume 3d / 4d / 5d / 6d eyelashes Russian volume and extension of eyelashes pre-made eyelashes extension of artificial mink.

[url=https://t.co/XRZ2EexZea]US $ 2.59 - 3.24[/url]

High quality eyelashes, soft, silky and glossy

Eye makeup remover can be removed.

Easy to use and comfortable to wear!

We will reply your message within 24 business hours.

If you have not received the goods 45 days, please contact us and we will arrange a return or resend.

We greatly appreciate your positive feedback.

Please do not leave negative or neutral feedback without any contact.

Style: Ready-made hair dryer for adding volume 3d 4D 5D 6D eyelashes;

Size: 16 lines in one package, 1 tray in a batch;

Material: The best PBT is imported from South Korea;

Curl: s / d; Thickness: 0.07 / 0.10 / 0.15 mm

Length: 8/9/10/11/12/13/14 / 15mm16mm / Mixed Length;

Mixed Part Length: 8 * 2, 9 * 2, 10 * 3, 11 * 3, 12 * 3, 13 * 1, 14 * 1.15 * 1

3D 16 * 20 fans 320 fans

4D 16 * 10 fans 240 fans

5D 16 * 10 fans 160 fans

6D 16 * 10 fans 160 fans

Pre-made styles are the latest advanced development in the field of eyelash technology. Our pre-made hair dryer for adding volume to 3d 4d 5d 6d eyelashes will give your customers luxuriously full, Feathered-soft, fluffy and Glamorous, but natural sets of eyelashes without damaging their natural eyelashes!

Choose and buy: http://bit.ly/eyelashesd
101304. tamrakw11
14.08.19
04:11
Girls of Desire: All babes in one place, crazy, art
http://freeporncorner.latinapornputa.xblognetwork.com/?susana
cartoon free porn tube iphone girlfriend porn emma watson porn pictures mario porn flash games free porn vidoes tube
101303. Antonioujs
14.08.19
02:50
Здравствуйте дамы и господа[url=http://sfilm.by/]![/url]
Предлагаем Вашему вниманию высококачественные профессиональные плёнки.
Наша организация"ООО Защитные плёнки" работает 15 лет на рынке этой продукции в Беларуси.
Мы можем предложить Вам [url=http://sfilm.by]Защитные плёнки[/url] ,[url=http://sfilm.by]архитектурные плёнки[/url],[url=http://sfilm.by]декоративные плёнки[/url],[url=http://sfilm.by]автомобильные плёнки[/url] и [url=http://sfilm.by]противопожарные плёнки[/url].
Более подробная информация размещена на нашем [url=http://sfilm.by]сайте[/url]
С уважением,коллектив "ООО Защитные плёнки".
http://forum.twcarpc.com/member.php?u=896278
http://ztomsk.ru/index/8-14869
http://vaporstoremap.com/author/patriotgtm/
http://knuba-help.kiev.ua/index/8-41468
http://novanews.com.ua/user/Patriotvke/
101302. Albertecozy
14.08.19
02:32
check the best [url=https://ii-casino.com]online casino[/url]
101301. Servicepcb
14.08.19
01:48
Здравствуйте товарищи[url=http://vika-service.by/]![/url]
Наша организация занимается свыше 10 лет ремонтом и обслуживанием оргтехники в городе Минске.Основные направления и виды нашей деятельности:

1)[url=http://vika-service.by/]Заправка и восстановление картриджей[/url]

2)[url=http://vika-service.by/]Ремонт и сервис оргтехники[/url]

3)[url=http://vika-service.by/]Ремонт и настройка компьютеров и ноутбуков[/url]

4)[url=http://vika-service.by/]SEO продвижение сайтов[/url]

5)[url=http://vika-service.by/]Разработка сайтов[/url]
Всегда рады помочь Вам!С уважением,ЧУП ТЕХНОСЕРВИС ВИКТОРИЯ.

http://ostrovadm.ru/index/8-11094
http://uckk.ru/index/8-41651
http://saec-sport.ru/index/8-27253
http://podrecznik.cba.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=2848
http://www.d3scene.com/forum/members/serviceroj.html
101300. Petrbrops
14.08.19
00:58
[url=http://cuxax.calup.ru/567445.html]фото с элементами эротики[/url]
[url=http://ypyp.ynatec.ru/ugoqiher/porno-geev-krasivye-malchiki-k.asp]порно геев красивые мальчики к[/url]
[url=http://azudu.madou25.ru/porno-foto-bereminye-mamochki-hhh.aspx]порно фото береминые мамочки ххх[/url]
[url=http://radyzobex.cucuvedije.ru/porno-video-massaj-predstatelnoy-jelezy.htm]порно видео массаж предстательной железы[/url]
[url=http://uloku.fayruz.ru/231333-porno-komiksy-miftoon-i-drugie-komiksy.html]порно комиксы miftoon и другие комиксы[/url]
101299. Leonelvem
14.08.19
00:21
台灣運動彩-免費賠率比較

https://free.tw-sportslottery.com/
101298. MyDoors2018
14.08.19
00:09
Наше вам с кисточкой вам напарник!
[url=http://dag.3dn.ru/index/8-672]двери стальные под заказ[/url]
EVVA MCS хороший цилиндр, но как бы ход мысли понять хочется.
Шарьте входные двери для квартиры, тогда просить христа ради наведаться наш с вами площадь входная дверь в наличии.
http://otkroveniya.at.ua/index/8-22672

С уважением, Арсен Евтушко
менеджер проекта двери онлайн
[url=http://tureckiy-serial.net/index/8-209]купить дешевые железные двери[/url]
101297. ElenaRudioK
13.08.19
23:53
Привет красотули.

Недавно заказала на сайте тушь для ресниц Xpress Control 4D, пока вот жду заказ.
[img]https://monopoly74.ru/img/s1-im1.jpg[/img]
В сети пишут, что тушь здорово смотрится, не знаю может на рекламу поддалась, кто пользовался - расскажите понравилось или нет и где заказывали, я купила [url=https://monopoly74.ru]вот тут...[/url]

И вообще стоило ли заказывать или может как раньше к мастеру идти?

[url=http://borninussr.su/forum/index.php?topic=5152.new#new]Купила тушь с эффектом накладных ресниц[/url] 065f1f3
101296. Gregorywab
13.08.19
22:42
Best online dating sites:
[url=http://thrilredra.ml/site-de-rencontre-gay-pour-ado-gratuit.php]site de rencontre gay pour ado gratuit[/url] [url=http://drogmaven.cf/site-de-rencontre-pour-ados.php]site de rencontre pour ados[/url] [url=http://jepabe.gq/site-gay-ado.php]site gay ado[/url] - It worked, you set me up with a good 'un, thanks! ;-)
http://albebo.tk/site-rencontre-ado-gay.php

[url=http://qzcinkmqc.mynetav.com/rencontre-gay-ados.php]rencontre gay ados[/url]
[url=http://rumswordge.ml/ado-gay-chat.php]ado gay chat[/url]
[url=http://pledinmum.ml/chat-ado-gay.php]chat ado gay[/url]

http://resdatha.ml/site-de-rencontre-ado-gay.php

[url=http://datilink.site/yhD5qJ][img]https://images.unsplash.com/photo-1543980912-0ded4a934ffe?ixlib=rb-1.2.1&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&auto=format&fit=crop&w=500&q=60[/img][/url]

http://scolizur.tk/site-de-rencontre-gay-ado-gratuit.php
101295. Serviceeey
13.08.19
21:11
Здравствуйте товарищи[url=http://vika-service.by/]![/url]
Наша контора занимается свыше 10 лет ремонтом и обслуживанием оргтехники в городе Минске.Основные направления и виды нашей деятельности:

1)[url=http://vika-service.by/]Заправка и восстановление картриджей[/url]

2)[url=http://vika-service.by/]Ремонт и сервис оргтехники[/url]

3)[url=http://vika-service.by/]Ремонт и настройка компьютеров и ноутбуков[/url]

4)[url=http://vika-service.by/]SEO продвижение сайтов[/url]

5)[url=http://vika-service.by/]Разработка сайтов[/url]
Всегда рады помочь Вам!С уважением,ЧУП ТЕХНОСЕРВИС ВИКТОРИЯ.

http://www.profstv.ru/user/Servicesku/
http://www.serioussite.ru/index/8-88757
http://mebel116.com/index/8-41803
http://ekhpayrutyun.ru/index/8-39626
http://draka-boy.ru/index/8-12789
101294. jeffreybg2
13.08.19
19:19
Young Heaven - Naked Teens & Young Porn Pictures
http://shockporncp.topanasex.com/?ashanti
reviews of top adult porn sites pornstars free porn ipod gay porn bdsm free deso super porn sissyboy porn tubes
101293. RonaldOxync
13.08.19
19:02
There are many ladies in past, who can’t have their children. Surrogate mothers beginning to be very demanded in the last 15 years. However, there are a lot of ethical issues, which harm for surrogating. A lot of feminists are consider now, that experience of surrogating is the only unnatural process. But it is a wrong because in our world is very horrible ecological situation. It is the main question, which influences pregnancy. If to say about the church, there are a lot of assertions, which are in opposition with surrogating. More and more young moms would like to have children. Not all mothers can have children. More and more girls are ill, they have gynecological problems. That is the reason, which affects the birth of baby.

When you wish to be a parent, you must to know all about children. Any girls don’t have an opportunity to unite with medical specialists with various considerations: race, religion, etc. If you want to have a baby and you can decide various problems with your health, we advice connecting with Feskov human reproduction group. All data about this clinic you may find at [url=https://www.mother-surrogate.com/how-does-egg-donation-work.html]https://www.mother-surrogate.com/how-does-egg-donation-work.html[/url].

In this company, the main direction is reproduction medicine. They suggest different services, which can support you start to be a mom. You can face different issues with embryos. Specialists who are working in Feskov human reproduction group can support you. If you desire to receive comfort and guarantee, you must handle for them. If you are single and you want to have a boy or a girl, they can support you. Surrogate motherhood for single is very famous in our century. Different people have their problems health.

Clinics can help you with egg donation. Most young families who are rich desire to get additional services. Between jurisprudence and mother surrogate there are a lot of contradictions. All of them you can eliminate with the specialist, who is working in Feskov human reproduction group.

Consultants who are working in this area can decice different problems. You can also ask managers of a company about the IVF program or how to decide the problem if you are not confident in guaranteed result. Most young people ask about the donor database. You can however find data about all races, nationalities, religion, age, etc. If you desire to be happy, if you want to create family, you may send a message at a link or connect at phone line: +18448927800, this in USA number. You may however ask about prices or legislation at UK number: +448000698690.
101292. Antoniohrv
13.08.19
18:17
Добрый день товарищи[url=http://sfilm.by/]![/url]
Предлагаем Вашему вниманию высококачественные профессиональные плёнки.
Наша организация"ООО Защитные плёнки" работает 15 лет на рынке этой продукции в Беларуси.
Мы можем предложить Вам [url=http://sfilm.by]Защитные плёнки[/url] ,[url=http://sfilm.by]архитектурные плёнки[/url],[url=http://sfilm.by]декоративные плёнки[/url],[url=http://sfilm.by]автомобильные плёнки[/url] и [url=http://sfilm.by]противопожарные плёнки[/url].
Более подробная информация размещена на нашем [url=http://sfilm.by]сайте[/url]
С уважением,коллектив "ООО Защитные плёнки".
http://umk-nish.ru/index/8-17579
http://babysgame.ru/index/8-1618
http://wolnechusty.pl/member.php?28408-Patriotykm
https://forum.gamevil.com/member.php?442180-Patriotgtz
http://okd-1st.com/index/8-12696
101291. twilapc3
13.08.19
17:40
Scandal porn galleries, daily updated lists
http://lesbian.films.instakink.com/?emely
tasteful free porn sexteen porn tube porn milf skirt mark davis hzir dressor sence porn free babyseter porn movies
101290. Servicenva
13.08.19
17:19
Здравствуйте товарищи[url=http://vika-service.by/]![/url]
Наша контора занимается свыше 10 лет ремонтом и обслуживанием оргтехники в городе Минске.Основные направления и виды нашей деятельности:

1)[url=http://vika-service.by/]Заправка и восстановление картриджей[/url]

2)[url=http://vika-service.by/]Ремонт и сервис оргтехники[/url]

3)[url=http://vika-service.by/]Ремонт и настройка компьютеров и ноутбуков[/url]

4)[url=http://vika-service.by/]SEO продвижение сайтов[/url]

5)[url=http://vika-service.by/]Разработка сайтов[/url]
Всегда рады помочь Вам!С уважением,ЧУП ТЕХНОСЕРВИС ВИКТОРИЯ.

http://novogrudskiy.hgm.by/user/Servicevuq/
http://lkh1.com/bbs/home.php?mod=space&uid=157663
http://en-gaming.xf.cz/profile.php?lookup=13170
http://skasoft.ru/index/8-13493
http://cs-portal-team.3dn.ru/index/8-28837
101289. Tiffanyploto
13.08.19
16:20
I am looking for a guy for sexI really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!

[url=http://gg.gg/mis-bdsm/][img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg[/img][/url]|[url=http://gg.gg/miisss/]
My cunt is always wet mmm ....
[img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg[/img][/url]|[url=http://gg.gg/miisss/][/img][/url]

Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
http://gg.gg/mis-bdsm/
101288. DavidRence
13.08.19
13:57
9/11 attack video real footage of santa claus https://abandonment.ourfrend.icu/map.php best video games to buy for ps4 [url=https://large.ritun.xyz/map.php]close with the [/url] ad ovest di paperino youtube music video
101287. AbDityutick
13.08.19
13:14
youtube musique zen massageyoutube yoga vs kung fuyoutube femme dance.
youtube femme marocaineyoutube exercice mini trampolineyoutube pilates femme enceinte [url=https://femmetube24.xyz/8423.html]youtube meditation musique[/url], youtube musique qui veut gagner des millionsyoutube guided meditation uk.
youtube la femme tatianayoutube france vs usayoutube exercice fessieryoutube mp3 britney spears [url=https://femmetube24.xyz/5030.html]youtube exercice respiration[/url] youtube meditation higher selfyoutube france sport.
youtube sport femme enceinteyoutube musique congolaise [url=https://femmetube24.xyz/4188.html]youtube karaoke une femme amoureuse[/url] youtube musique pour femme enceinteyoutube france musique.
chaine youtube kpopyoutube karaoke une femme avec toichaine youtube yogayoutube film mara femme uniqueyoutube france info.
101286. SeptikLussy
13.08.19
11:37
[url=http://septiki-nn.ru]кольца[/url] - подробнее на сайте [url=http://septiki-nn.ru]septiki-nn.ru[/url]
101285. janiceot69
13.08.19
11:27
Big Ass Photos - Free Huge Butt Porn, Big Booty Pics
http://bikergirlsporn.toobigpornvids.bloglag.com/?judith
porn star top list new teen girl porn vitnge retro porn bus bunny porn find family in porn
101284. viviankl1
13.08.19
09:53
New super hot photo galleries, daily updated collections
http://nonkpornmovies.amandahot.com/?ericka
aletta ocean porn free porn boobs hot tranny porn with fortiguard free porn older ladies free porn of nebraska girls
101283. CecilemomI
13.08.19
09:14
Железнодорожные перевозки. История возникновения и развития
Теперь грузовые железнодорожные перевозки представляют собой симбиоз инженерных достижений в области средств передвижения и оптимального процесса управления продвижением товаров и услуг от поставщиков к потребителям. Железнодорожные превозки. ТК БИРТРАНСЖелезнодорожные перевозки грузов по-прежнему считаются самым быстрым, удобным и наименее затратным способом доставки различных грузов – через тяжелой строительной техники предварительно быстро портящихся продуктов питания.Объясняется это в первую очередь тем, который железнодорожные перевозки находятся вне конкуренции, если спич идет о транспортировке тяжелых и негабаритных грузов: строительной техники (кранов, экскаваторов, самосвалов), крупногабаритных технических изделий (возьмем, опор ЛЭП, железобетонных плит, перекрытий и т.п.). Железнодорожные превозки. ТК БИРТРАНС Присутствие этом размеры данных грузов ограничены чуть размерами самого подвижного состава, что довольно исполнять железнодорожную перевозку. Более того - современная строительная техника целенаправленно проектируется именно с расчетом на то, сколько ее доставка будет исполняться железнодорожным транспортом.
Для всем протяжении цивилизации индивидуальность издревле задумывался, чем ему перетащить сиречь перевезти тяжеловесный, крупногабаритный, разумеется и весь любой груз, что он лично не в состоянии перенести. Беспричинно были изобретены простые транспортные средства, ровно сани, повозка, плот, лодка. Если старание человека в качестве тяговой силы уже было не довольно, человек стали извлекать животных: волов, верблюдов и, конечно же, лошадей.
Кроме в Древней Греции существовала нужда перевозки тяжеловесного и негабаритного груза. Чтобы сокращения водного пути из Саронического залива в Коринфский существовал каменный курс, называемый Диолком с глубокими желобами в качестве направляющих и который служил для перемещения волоком тяжелых кораблей.
[url=http://lol118.com/home.php?mod=space&uid=2268104]железнодорожные перевозки грузов[/url]|
[url=http://www.iamsport.org/pg/bookmarks/shipmentrailagejk82125/read/37079612/-]жд перевозки иркутск владивосток[/url]|
[url=http://wghpp.com/story3214001/Железнодорожные-перевозки]перевозки жд транспортом иркутск[/url]|
[url=http://bml.ym.edu.tw/tfeid/userinfo.php?uid=570285]железнодорожные перевозки иркутскжд перевозки иркутск[/url]|
[url=http://ks.jiali.tw/userinfo.php?uid=3254049]железнодорожные перевозки грузов[/url]|
101282. docvuzdok
13.08.19
08:19
[url=http://nizhniy-novgorod.vsediplomi.com/catalog/diplom-vuz/item9/]Купить Диплом о высшем образовании (кандидата наук) в Нижнем Новгороде - vsediplomi.com[/url]
Школьный аттестат 9 классов образца 2014 — 2017 гг продажа в Кирове, обращайтесь, у нас: ? быстро ? надёжно ? не дорого, звоните ? 8 (804) 333-72-55.

Школьный аттестат 9 классов образца 2010 - 2013 гг продажа в Кирове, обращайтесь, у нас: ? быстро ? надёжно ? не дорого, звоните ? 8 (804) 333-72-55.
[url=http://nizhniy-novgorod.vsediplomi.com/catalog/diplom-vuz/item10/]Купить Диплом о высшем образовании (доктора наук) в Нижнем Новгороде - vsediplomi.com[/url]
Школьный аттестат 9 классов образца 2007 - 2009 гг продажа в Кирове, обращайтесь, у нас: ? быстро ? надёжно ? не дорого, звоните ? 8 (804) 333-72-55.

[url=http://nizhniy-novgorod.vsediplomi.com/catalog/diplom-tech/item11/]Купить Диплом техникума/колледжа образцов 2014 - 2017 гг в Нижнем Новгороде - vsediplomi.com[/url]
Школьный аттестат 9 классов образца 1990 - 2006 гг продажа в Кирове, обращайтесь, у нас: ? быстро ? надёжно ? не дорого, звоните ? 8 (804) 333-72-55.
https://vsediplomi.com - Заказать оригинальные документы с доставкой

Продажа свидетельств о рождении смерти, браке и разводе в Кирове, обращайтесь, у нас: ? быстро ? надёжно ? не дорого, звоните ? 8 (804) 333-72-55.
101281. Bogdanipb
13.08.19
07:00
Привет друзья[url=https://stekloelit.by]![/url]
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.
Мы можем предложить Вам [url=https://stekloelit.by]Межкомнатные стеклянные двери[/url],[url=https://stekloelit.by]Офисные стеклянные перегородки[/url],[url=https://stekloelit.by]Душевые кабины из закаленного стекла[/url],[url=https://stekloelit.by]Стеклянные двери в душ[/url] и [url=https://stekloelit.by]Лестничное ограждение из стекла[/url],а также[url=https://stekloelit.by]Стеклянные козырьки[/url] и [url=https://stekloelit.by]Интерьерные перегородки[/url]
Более подробная информация размещена на нашем [url=https://stekloelit.by]сайте[/url]
101280. GermanBeafe
13.08.19
06:31
[url=http://alibile.hifomyrax.ru/vony.asp]скб банк липецк кредиты[/url]
[url=http://ixored.hifomyrax.ru/ewyd.htm]поиск ваб банк украина условия кредитования[/url]
[url=http://rupuxel.ciwaku.ru/746080/bajyryzo.htm]финаста кредит заявка[/url]
[url=http://tyxawu.xykobugi.ru/703859-poluchit-kredit-nalichnymi-na-kartu.php]получить кредит наличными на карту[/url]
[url=http://upepubiq.pydodoh.ru/878233/porno-rusalku-ariel-ebet-car-anime-video.php]порно русалку ариэль ебет царь аниме видео[/url]
101279. rodneywa1
13.08.19
06:29
Sexy photo galleries, daily updated pics
http://porn.trailers.fetlifeblog.com/?riya
teen porn story old western porn streamin porn clips hard core porn free gallery porn catorgories videos
101278. grouppynuniog
13.08.19
06:28
http://spisok-kidal.ru [url=http://spisok-kidal.ru]жалоба онлайн [/url]
101277. MichaelSuEva
13.08.19
06:15
[url=http://flirtmarket.ru/]кольца на все пальцы купить[/url]
101276. GennadiyPag
13.08.19
06:10
Весь день анализировал данные инета, случайно к своему восторгу увидел важный веб-сайт. Смотрите: [url=https://volcable.ru/katalog-produktsii/kabeli-silovyie-s-pvh-izolyatsiey/apvvng-a-ls/]Кабель АПвВнг(А)-LS[/url] . Для меня этот сайт показался довольно привлекательным. До свидания!
101275. Reginatom
13.08.19
04:58
Поклонник развлечься в компьютерные игры, в такие как generals 008
101274. Jesselic
13.08.19
04:17
[url=http://sexs-photo.com/]фото порно голы женщин частное[/url]
обнаженные девушки выкладывают в Интернет приманка приватные откровенные фотогалереи и видеоролики с интимом. Бывшие мужья и любовники мстят своим женам и любовницам, заливая в козни частные снимки и видосы эротического содержания и даже секса. В бесплатный доступ не стесняются выкладывать домашние сцены минета (отсоса), вагинального секса, анального порно, реальные порно истории из личной жизни. Бесстыжие коллеги сообразно работе, соседки разве студентки обычно фотографируют себя телефоном, кто теряется, а тот кто нашел пропажу, с удовольствием делится найденной обнаженкой. Любители публично обнаруживаться хвастают своим голым телом перед окружающими, которые запечатлевают халявное ню своими фотокамерами, а также снимают на видео. Женщины в возрасте любят тряхнуть стариной и многократно тоже оголяются накануне камерой, демонстрируют приманка половые рот, сердце, становятся в откровенные позы. Немолодые развратницы почасту становятся жертвами хакеров, которые проникают в их домашние компьютеры и воруют их пошлые личные фото и порноролики, а затем выкладывают в козни украденные подробности интимной жизни.


[url=http://sexs-photo.com/golye-v-bane/]голые парни в бане в контакте[/url]

[url=http://sexs-photo.com/foto-chlena/]девушки сосут большие члены фото[/url]

[url=http://sexs-photo.com/domashnee-photo/]порно фото засветы домашнее[/url]

[url=http://sexs-photo.com/golye-mama/]секс мальчик голая мама[/url]

[url=http://sexs-photo.com/foto-pizda/]фото пизда сиска[/url]

[url=http://sexs-photo.com/zheny/]голая жена фото com[/url]
101273. youtubetilliallult
13.08.19
04:16
раскрутка роликов на youtube
https://www.youtube.com/watch?v=QcSWoZHorIg

[url=https://www.youtube.com/watch?v=LXTSDwAS3a0]раскрутка канала youtube[/url]

раскрутка видео youtube
раскрутка роликов на youtube
продвижение канала youtube

<a href=https://www.youtube.com/user/justdirectru>конечные заставки</a>


#kmuBESZoWD
101272. XRumerTest
13.08.19
03:19
Hello. And Bye.
101271. Bogdanvxg
13.08.19
02:45
Здравствуйте друзья[url=https://stekloelit.by]![/url]
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.
Мы можем предложить Вам [url=https://stekloelit.by]Межкомнатные стеклянные двери[/url],[url=https://stekloelit.by]Офисные стеклянные перегородки[/url],[url=https://stekloelit.by]Душевые кабины из закаленного стекла[/url],[url=https://stekloelit.by]Стеклянные двери в душ[/url] и [url=https://stekloelit.by]Лестничное ограждение из стекла[/url],а также[url=https://stekloelit.by]Стеклянные козырьки[/url] и [url=https://stekloelit.by]Интерьерные перегородки[/url]
Более подробная информация размещена на нашем [url=https://stekloelit.by]сайте[/url]
[url=https://stekloelit.by/]лестницы из стекла фото[/url]
[url=https://stekloelit.by/]двери в душ кабину[/url]
[url=https://stekloelit.by/]стеклянные двери под заказ минск[/url]
[url=https://stekloelit.by/]заказать козырек над дверью[/url]
[url=https://stekloelit.by/]навесы для стеклянных дверей[/url]
101270. hydranaile
13.08.19
01:27
президент медведев петушара петух козел гей трансвестит Prazdn1k [КЛАДМЕНЫ В МСК ОТ 1000р/КЛАД] петух курочка обосанный пидор козел
high quality петух курочка обосанный пидор козел
у русских большое очко

пидорас трансвестит гей педофил гомосексуалист hydra3rudf3j4hww.onion педераст пидор петух козел HighQuality швуль нетрадиционной ориентации

кладу пустые клады кладов не найдете

кидалы верните деньги петухи козлы пидоры обоссыши ебанные

купить марихуана apvp
http://hydraruzxpnew4af.onion/market/2534 GO VEGAS

[img]https://i.ibb.co/K7NYjkW/1.jpg[/img]
101269. Bogdannzj
12.08.19
22:10
Добрый день дамы и господа[url=https://stekloelit.by]![/url]
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.
Мы можем предложить Вам [url=https://stekloelit.by]Межкомнатные стеклянные двери[/url],[url=https://stekloelit.by]Офисные стеклянные перегородки[/url],[url=https://stekloelit.by]Душевые кабины из закаленного стекла[/url],[url=https://stekloelit.by]Стеклянные двери в душ[/url] и [url=https://stekloelit.by]Лестничное ограждение из стекла[/url],а также[url=https://stekloelit.by]Стеклянные козырьки[/url] и [url=https://stekloelit.by]Интерьерные перегородки[/url]
Более подробная информация размещена на нашем [url=https://stekloelit.by]сайте[/url]
[url=https://stekloelit.by/]душевая стеклянная[/url]
[url=https://stekloelit.by/]раздвижные стеклянные двери межкомнатные фото[/url]
[url=https://stekloelit.by/]стеклянные перегородки купить[/url]
[url=https://stekloelit.by/]межкомнатные перегородки стекло[/url]
[url=https://stekloelit.by/]стеклянные раздвижные перегородки в квартире[/url]
101268. Travisbek
12.08.19
21:47
Hello. And Bye.
101267. RochelRed
12.08.19
21:37
Нужен партнер или партнерша?
Тогда вам необходим наш портал.
[URL=http://luchie-znakomstva.blogspot.com/seks-znakomstva-dlya-intimnih-vstrech-pautinka.html]Секс знакомства для интимных встречь паутинка[/URL]
101266. Peterbek
12.08.19
21:30
check top [url=https://i-online-casino.org/]casino online[/url]
101265. Mariam Pap
12.08.19
21:10
[url=https://female-rus.ru/poisk.php?q=%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%8B+%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BE%D1%82%D1%8B][img]F:VSE_PROEKTY_XRUMER121Xrumer_female-rus elevizor-2019.png[/img] [/url]
[url=https://female-rus.ru/]Секреты красоты: Юлия показывает, как сделать фиолетовые ресницы[/url]
-----------------------
С уважением Valerika всем успеха...
101264. GavriilPag
12.08.19
20:43
Все утро наблюдал содержание интернет, при этом к своему удивлению открыл интересный вебсайт. Ссылка на него: [url=https://volcable.ru/katalog-produktsii/kabeli-silovyie-s-pvh-izolyatsiey/vbbshvng/]Кабель ВБбШвнг[/url] . Для моих близких этот ресурс оказал незабываемое впечатление. До встречи!
101263. KetySen
12.08.19
20:30
[url=http://vm553987.had.su/]Творческая Лаборатория DedicateT[/url]
101262. VyacheslavAcIsp
12.08.19
20:26
Онлайна площадка ПРОКАЧАННЫХ баз рыбатская тематики у нас все тематики от 70р за живую базу: http://buyshop.shopsn.su/ - Имеем депозит 30. 0000 руб. - Уважаем всех клиентов - Постоянная техническая поддержка - Качество учетных записей на первом месте - Низкие расценки Доступная стоимость - Больше 10000 разделов Тематичность/Регион/Город/Страна/Актив/Живые - Скидки оптовикам - Мы не перепродаем профили, купленные у других юзеров, поэтому акки качественные и держаться долго. Дисконт За отзыв скидка 10%! Наши контакты: https://t.me/stprogon Канал telegram https://t.me/stprogon Онлайн магазин http://buyshop.shopsn.su
101261. AllenAlmot
12.08.19
20:13
MAS Lashes 16 lines pre-made hair dryer for adding volume 3d / 4d / 5d / 6d eyelashes Russian volume and extension of eyelashes pre-made eyelashes extension of artificial mink.

[url=https://t.co/XRZ2EexZea]US $ 2.59 - 3.24[/url]

High quality eyelashes, soft, silky and glossy

Eye makeup remover can be removed.

Easy to use and comfortable to wear!

We will reply your message within 24 business hours.

If you have not received the goods 45 days, please contact us and we will arrange a return or resend.

We greatly appreciate your positive feedback.

Please do not leave negative or neutral feedback without any contact.

Style: Ready-made hair dryer for adding volume 3d 4D 5D 6D eyelashes;

Size: 16 lines in one package, 1 tray in a batch;

Material: The best PBT is imported from South Korea;

Curl: s / d; Thickness: 0.07 / 0.10 / 0.15 mm

Length: 8/9/10/11/12/13/14 / 15mm16mm / Mixed Length;

Mixed Part Length: 8 * 2, 9 * 2, 10 * 3, 11 * 3, 12 * 3, 13 * 1, 14 * 1.15 * 1

3D 16 * 20 fans 320 fans

4D 16 * 10 fans 240 fans

5D 16 * 10 fans 160 fans

6D 16 * 10 fans 160 fans

Pre-made styles are the latest advanced development in the field of eyelash technology. Our pre-made hair dryer for adding volume to 3d 4d 5d 6d eyelashes will give your customers luxuriously full, Feathered-soft, fluffy and Glamorous, but natural sets of eyelashes without damaging their natural eyelashes!

Choose and buy: http://bit.ly/eyelashesd
101260. Gordeyapots
12.08.19
19:02
[url=http://fazyd.fitigi.ru/2019/08/11/visejuq.aspx]русское порно мама на работе[/url]
[url=http://jaku.ucage.ru/pomoshch-v-prodaje-kvartiry-v-ipoteke-267031.php]помощь в продаже квартиры в ипотеке[/url]
[url=http://josugoj.ygamawy.ru/super-siski-porno-foto.php]супер сиски-порно фото[/url]
[url=http://idamofi.calup.ru/2019-08-11/efuboqopyl/index.php]порно картины художников средних веков[/url]
[url=http://regaza.pydodoh.ru/2019-08-11-sadovoe-kolco-pornofilm/index.php]садовое кольцо порнофильм[/url]
101259. Heathowes
12.08.19
18:27
Дизайн коммерческих зданий любой сложности с самых совремменных материалов

[url=http://arhimas.com/services/architecture_construction_house_odessa.html]каталог проектов коммерческих зданий Подробнее по ссылке...[/url]
http://arhimas.com/catalog/Primer_dizajn_interera_zhiloj_dom_v_Sovremennom_stile_Odessa.html
101258. SheilaDOW
12.08.19
17:48
Ну почему негры могут так легко бывать в клубах для белых, в то время, как белым обычно лучше не соваться в кварталы с чёрными?
[url=http://porno-soski.ru/v-klube-porno-foto/825-bolshie-silikonovye-golye-siski-zrelyh-pyanyh-bab-v-seks-klube.html][img]http://porno-soski.ru/uploads/posts/2015-12/thumbs/1450292301_image-110.jpg[/img][/url]
настоящее фото смотреть трах со взрослой эксгибиционисткой, [url=http://porno-soski.ru/orgazm-porno-foto/1507-seksualnye-blondinki-dostavlyayut-orgazm-chernomu-chlenu-v-mezhrasovom-sekse.html]откровенное порно бесплатно трах в школе на парте[/url]
http://porno-soski.ru/
101257. JesseAburl
12.08.19
16:37
" And be sure to be one of them! Why? Because this Body Of Proof Season 2 Episode 5 will truly provide you a rocking day!I like watching this show for my part .Saudi Arabia's King Salman, [url=http://www.cheapwholesaleauthenticnfljerseys.us.com/]Cheap NFL Jerseys China Wholesale[/url], a crucial leader in the region, even decided to skip the summit at the eleventh hour and send Crown Prince Mohammed bin Nayef and Deputy Crown Prince Mohammed bin Salman to the summit instead. It is time to take measures to ensure that children are safe at school.Flooring Austin TX comes as a good option. These strategies are used to generate the maximum profit of the decreasing prices and increasing prices of the stocks.If you follow the advice in this article you will not only find you will start playing better but you and your friends will have a better time playing poker.The Dow Jones Industrial Average fell 50. dollar showed weakness during the low-volume holiday trading. Although Atletico saw the champion of 2015-16 Premier League off in the quarter-final round, it is still one of the most underachieving teams in the last four. " "It has been observed that whenever we plan to rejuvenate the home décor, we fail to take a look at the available options to change the flooring.[url=http://www.cheapwholesaleauthenticnfljerseys.us.com/]Cheap Jerseys Wholesale[/url]. The only exception is zirconia.[url=http://www.cheapwholesaleauthenticnfljerseys.us.com/]Cheap NFL Jerseys Wholesale[/url]. Never forget to set a stop-loss limit so that your losses will be cut if the share drops.<br>Visit my siteЈєhttp://www.cheapwholesaleauthenticnfljerseys.us.com/
101256. NiKoZeLT777
12.08.19
15:45
Когда Вы Примете решение купить в магазине САНмебель в Киеве или приобрести в Украине мебель на любой вкус ,
вы можете быть уверенными в высочайшем качестве покупки. Надёжность и долговечность при
сравнительно низкой стоимости уже давно убедили многих покупателей в правильности выбора,
сделанного ими в то время. Останавливая свой выбор конкретно на нашей мебели, вы будете изумлены
оптимальным соотношением «цена/качество».
А если кто интересуется оборудованием для СТО обратите внимание
[url=http://www.stoservice.com.ua]оборудование для СТО[/url]
здесь приобретали по недорогой цене и очень довольны.
Также наш партнер [url=http://www.darmebel.com.ua/]магазин мебели Киев[/url]
[url=http://sunmebel.ltd.ua]компьютерные столы украина[/url]
101255. StevenCiz
12.08.19
15:27
Криптовалютная биржа использует технологию «холодного хранения средств» и предоставляет 5 уровней защиты для всех счетов клиентов. Соблюдение международных стандартов безопасности – обязательная составляющая всей платформы BITEXBOOK. Верификация пользователей в течение суток – еще один показатель высокого качества сервиса данной биржи. Использование банковских карт VISA/Mastercard для мгновенного пополнения счета и быстрый вывод фиатных средств, а также работа с электронными платежными системами (QIWI, Yandex и др.) делают BITEXBOOK первой криптовалютной биржей на международном уровне, которая совершает операции с электронными деньгами сразу после регистрации Быстрореагирующая служба поддержки, маленькая комиссия для крупных трейдеров, удобный пользовательский интерфейс – все это вы найдете на <a href=https://bitexbook.com/>Крипто Биржа</a>
101254. Davidrap
12.08.19
15:01
Выездной мобильный шиномонтаж в Москве и МО круглосуточно!
Мегафон: +7(495)908-97-71
Мтс: +7(915)448-25-25
Хранение шин.
1. Шиномонтажные работы.
2. Снятие секреток.
3. Переобувка шин.
4. Ремонт проколов и порезов.
Выездной шиномонтаж 24 часа в Москве и МО.
Звоните!
101253. Patrickkig
12.08.19
14:38
Привет всем участникам форума! прикольный у вас сайт!
Нашел прикольную базу кино: [b] хороший зарубежные боевики онлайн бесплатно [/b] [url=http://kinobunker.net/]http://kinobunker.net/[/url]
Тут: смотреть лучшее фэнтези 2018 http://kinobunker.net/fentezi/ рейтинг 2018
Тут: [url=http://kinobunker.net/anime/]лучшие аниме онлайн на русском[/url] лучшие новинки аниме онлайн список 2019
Тут: http://kinobunker.net/13648-remeyk-vorona-zakryt-iz-za-tvorcheskih-raznoglasiy.html Ремейк «Ворона» закрыт из-за творческих разногласий
Тут: http://kinobunker.net/10329-natan-fillion-snimetsya-v-devyatom-sezone-kasla.html
101252. Kevinloamn
12.08.19
14:09
Для нашем сайте [url=http://rus-pornuha.com/]порнуха скачать торрент[/url]
были собраны самые лучшие порно видео ролики с участием самых красивых молодых девочек и зрелых женщин. Здесь ты можешь смотреть порно ролики онлайн в отличном HD качестве без регистрации и без смс стоймя с экрана своего мобильного телефона иначе браузера, не скачивая их к себе для компьютер. Выше нашем замечательном порно тубе ты найдешь онлайн видео из самых разных категорий: от домашнего секса, русского порно и анального порева накануне развратных сцен группового секса и секс видео клипов с глубоким минетом. Всё который тебе нужно - это выбрать соответствующую категорию на сайте и найти там видео по своему вкусу.
[url=http://rus-pornuha.com/tags/%D0%90%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BA%D0%B8/]фото жопа арабки порно[/url]

[url=http://rus-pornuha.com/tags/%D0%93%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%B5%D1%82+%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BC%D1%83/]миньет глотают сперму[/url]

[url=http://rus-pornuha.com/tags/%D0%9C%D0%B0%D0%BC%D0%B0+%D0%B8+%D1%81%D1%8B%D0%BD/]русское порно мама перед сыном[/url]

[url=http://rus-pornuha.com/tags/%D0%A0%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BC/]порно раком в теле[/url]

[url=http://rus-pornuha.com/tags/%D0%A1+%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B9/]голая жена потерянный телефон[/url]
101251. Boono
12.08.19
13:03
Как нарисовать универсальную линию Автокад - Полилинию, читать <a href=https://drawing-portal.com/glava-sozdanie-ob-ektov-v-autocade/poliliniya-v-autocad.html>тут</a>.
101250. latonyadi3
12.08.19
12:06
Girls of Desire: All babes in one place, crazy, art
http://freepornslight.xblognetwork.com/?destinee
japanese porn streaming video you porn bio comix toons little girl porn gay prison porn free extreme young girl porn pics
101249. LesliePop
12.08.19
11:48
Almost all the advocacy of lawyer Vikhlyaev has a scandalous background. The protection of the former Minister of Agriculture Skrynnik, participation in frauds as legal cover – it's all in the past. The present is also not honest. Now Alexander Vikhlyaev has a criminal business in Montenegro, along with a relative named Danko Bakrac. He's a known drug dealer. 200 kilos of marijuana was found in Bakrac's car when he was arrested. Vikhlyaev launders the money from the sale of drugs through his network of companies investing in luxury real estate worldwide.
http://www.westernrelease.com/world/russians-control-european-drug-trafficking

[img]https://a.radikal.ru/a33/1908/0d/d438d918c2bf.jpg[/img]
101248. Georgerop
12.08.19
11:46
Акция: Только на этой неделе БЕСПЛАТНО - Секретные Источники Трафика под любой офер - http://sergievskiy-school.ru/trafik
предложение ограничено, спешите войти в бесплатную группу.
101247. Bogdandec
12.08.19
08:51
Добрый день товарищи[url=https://stekloelit.by]![/url]
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.
Мы можем предложить Вам [url=https://stekloelit.by]Межкомнатные стеклянные двери[/url],[url=https://stekloelit.by]Офисные стеклянные перегородки[/url],[url=https://stekloelit.by]Душевые кабины из закаленного стекла[/url],[url=https://stekloelit.by]Стеклянные двери в душ[/url] и [url=https://stekloelit.by]Лестничное ограждение из стекла[/url],а также[url=https://stekloelit.by]Стеклянные козырьки[/url] и [url=https://stekloelit.by]Интерьерные перегородки[/url]
Более подробная информация размещена на нашем [url=https://stekloelit.by]сайте[/url]
[url=https://stekloelit.by/]раздвижные межкомнатные перегородки недорого[/url]
[url=https://stekloelit.by/]распашные стеклянные двери купить[/url]
[url=https://stekloelit.by/]стеклянные перегородки в душ[/url]
[url=https://stekloelit.by/]стеклянная дверь цена[/url]
[url=https://stekloelit.by/]душевые перегородки из стекла[/url]
101246. Davidrap
12.08.19
08:33
Выездной мобильный шиномонтаж в Москве и МО круглосуточно!
Мегафон: +7(495)908-97-71
Мтс: +7(915)448-25-25
Хранение шин.
1. Шиномонтажные работы.
2. Снятие секреток.
3. Переобувка шин.
4. Ремонт проколов и порезов.
Выездной шиномонтаж 24 часа в Москве и МО.
Звоните!
101245. Jorgetreri
12.08.19
07:49
В Морозовскую больницу в качестве благотворительной помощи была направлена большая партия детского питания и фруктовых соков. "Это только начало большой благотворительной программы, которую движения "За права предпринимателей" готовится реализовать в ближайшее время, - говорит Мири Угурлиев. - Дети - это наше будущее, это - самое дорогое, что может быть для каждого из нас. И наш долг - помочь детям, чтобы они росли здоровыми".

?
101244. chandratb69
12.08.19
07:15
Hot photo galleries blogs and pictures
http://teenpornmoveis.xblognetwork.com/?justice
free horror porn movies teen titans xxx porn the inspector porn movies stallion porn paris dp porn videos
101243. Heathowes
12.08.19
06:07
Большой выбор проектов дома Одесса

[url=http://arhimas.com/catalog/Primer_dizajn_proekt_dvuhkomnatnaja_kvartira_Sovremennyj_stil_Odessa.html]дизайн коммерческих зданий Подробнее по ссылке...[/url]
http://arhimas.com/services/architecture_construction_house_odessa.html
101242. Georgerop
12.08.19
05:49
Акция: Только сейчас БЕСПЛАТНО - Секретные Источники Трафика под любое предложение - http://sergievskiy-school.ru/trafik
предложение ограничено, спешите войти в бесплатную группу.
101241. lolitaea11
12.08.19
05:20
Hot teen pics
http://teenpicpornfree.allproblog.com/?jazmine
teen girls toes porn redheard porn secret teen porn arhive sick pay porn porn lagoon
101240. jzFaisa
12.08.19
03:46
cialis for men <a href="http://sildenafiltotake.com/">generic viagra</a> cialis dosage
101239. kgFaisa
12.08.19
02:10
cialis canada <a href="http://sildenafilsr.com/">generic viagra</a> cialis online
101238. RobertVof
12.08.19
01:17
Здравствуйте. Читайте только правильные и актуальные новости!

[url]http://xianglong.ru/[/url]
[url]http://killroll.ru/[/url]
[url]http://anugra.ru/[/url]
[url]http://all4turbo.ru/[/url]
[url]http://gsm-vsem.ru/[/url]
[url]http://kurinki.ru/[/url]
[url]http://hettriknn.ru/[/url]
[url]http://tirlimonka.ru/[/url]
[url]http://plitka-anapa.ru/[/url]
[url]http://cityplumbers.ru/[/url]
[url]http://imperia-iphone.ru/[/url]
[url]http://valisoti.ru/[/url]
[url]http://sosenskoe2018.ru/[/url]
[url]http://phone10.ru/[/url]
[url]http://1tell.ru/[/url]
[url]http://amur-tigers.ru/[/url]
[url]http://tagschool35.ru/[/url]
[url]http://currenluxury55.ru/[/url]
[url]http://armp3.ru/[/url]
101237. XRumerTest
12.08.19
01:04
Hello. And Bye.
101236. Vincentchact
12.08.19
00:43
[url=https://datastock.biz/forums/sozdanie-botov-vkontakte.103/]бот для группы вк[/url] - заработок без вложений, discord бот
101235. LindaWeive
11.08.19
23:22
Hi guys,
I need some advice.
Last time i feel some discomfort to use my usual mouthwash.
I want to take something fresh and safe.
Searching web i've found this site [url=http://www.bestmouthwash.club]www.bestmouthwash.club[/url]
Looks like they offer 10% discount for your first purchase.
What do you think, is it ok to buy such stuff over there?
101234. sharronvj11
11.08.19
22:28
College Girls Porn Pics
http://man3d.hotblognetwork.com/?melissa
free forced feminization porn free gay porn videos primox free lesbian porn instant watch free young yr porn pics biggest cartoon dick porn
101233. Lauraroalt
11.08.19
20:43
My name is Jenny.
I trying to find job in model or cinema business.

If you have any offers for me, please [url=https://bit.ly/2y4jPOg]contact me[/url]

[IMG]http://i63.tinypic.com/5v7kwo.jpg[/IMG]
[url=http://cronos2007.cocolog-nifty.com/blog/2017/01/2017-e31a.html]Trying to fing job in model or cinema business[/url] fa8edaa
top dating app free
bumble dating app customer service number
dating sites free online australia
dating sites in india review
date ariane download for pc iwin

https://amazongenie1.000webhostapp.com/10-best-space-heater-reviews-by-consumer-report-in-2019/
101232. MichaelNaw
11.08.19
20:17
sine qua non a websitte? [url=https://free-website-builder.best]free website builders for beginners[/url], [url=https://best-invoice-factoring-companies.com]business invoice factoring[/url],[url=https://buy-fortnite-accounts.cheap]ebay fortnite account[/url]
101231. FrancisAnems
11.08.19
20:07
Binary options signals:
[url=http://irsohotn.tk/hdfc-forex-exchange-rate.php]hdfc forex exchange rate[/url] [url=http://acekahylas.ml/cba-options-trading.php]cba options trading[/url] [url=http://prefvimar.ga/nse-forex-futures-trading.php]nse forex futures trading[/url] - “When a binary option is purchased on our platform, a contract is created that gives the buyer (known here as the investor) the right to buy an underlying asset at a fixed price, within a specified time frame with us, the seller,” the Web site explains. The option must be held until maturity (even if that is five minutes away); unlike regular options it cannot be sold before then.
http://ebixebom.tk/nse-forex-futures-trading.php

[url=http://enompo.cf/what-are-some-of-the-major-challenges-confronting-the-international-trading-system.php]what are some of the major challenges confronting the international trading system[/url]
[url=http://izyhivufyv.cf/best-option-for-investment-in-mumbai.php]best option for investment in mumbai[/url]
[url=http://bovetoll.ml/cba-options-trading.php]cba options trading[/url]

http://voxovawode.tk/online-trading-system-project-in-php.php

[url=http://algorun.top/sGnYkF][img]http://globedia.com/imagenes/noticias/2013/5/10/informe-eeuu-acusa-ejercito-chino-ciberataques_2_1692051.jpg[/img][/url]

http://broculaf.gq/forex-brokers-in-pune.php
101230. Tiffanyploto
11.08.19
20:00
My sex SkypeI really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!

[url=http://gg.gg/mu-cam][img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg[/img][/url]|[url=http://gg.gg/mu-cam]
My cunt is always wet mmm ....
[img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg[/img][/url]|[url=http://gg.gg/mu-cam][/img][/url]

Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
http://gg.gg/mu-cam
101229. ingridhj4
11.08.19
17:36
New sexy website is available on the web
http://djshirt.allproblog.com/?kayli
free gay serbian porn do women fantasize about doing porn free porn with midgets indian dhoodwali porn lori lane porn
101228. Matthewrof
11.08.19
17:35
[url=http://pics-tube.com/]секс с невестой фото[/url]
Ейей кому оно нуждаться – это порно фото, если безотлагательно, в интернете дозволено встречать сотни, а то и тысячи крутых порно роликов, через которых часть встает моментально? Кому-то такое отчет может заболевать резонным, только, увы, беспричинно рассуждают чуть те, который отродясь в жизни не наслаждался просмотром качественной фото эротики и не понимает истинного кайфа, какой могут почитать порно галереи. Это сейчас, в время развития технологий, если скорости интернета неизменно растут и позволяют смотреть онлайн любое порно, многие совсем забыли, каково это – неторопливо рассматривать обнаженные тела на фотографиях, описывать себя около с голой девушкой, обнажившей упругие сиськи иначе бритую пилотку. А ведь еще не так давно некоторый из нас с упоением засматривались для фотосеты, где молодые девушки подставляли свои дырки чтобы массивных членов парней. И мы представляли, который это наши члены трахают развратниц, что это мы жестко и ненасытно жарим их, будто последних портовых проституток. Желание, времена изменились, только старое доброе порно фото осталось. И коли вы зашли в этот раздел, значит, вы по-прежнему, наподобие и много лет назад, умеете ценить прекрасное и можете неторопливо ласкать себя, пролистывая фотографии с голыми девушками. И наподобие бы не говорили злые языки о популярности видео, все-таки огромное контингент людей во всем мире круг погода пролистывает порно фото в своих телефонах и планшетах, тайком облизываясь присутствие виде обнаженных девушек, вставивших внешний свои пикантные части тела.
[url=http://pics-tube.com/anal/]порно фото пальцем в анал женщине мужчина[/url]


[url=http://pics-tube.com/v-kolgotkah/]смотреть порно жопы в колготках фото[/url]

[url=http://pics-tube.com/rakom/]порно фото домашнее раком крупным планом[/url]

[url=http://pics-tube.com/tolstye/]толстушки секс фото узбеки[/url]

[url=http://pics-tube.com/v-yubke/]пизда под юбкой крупно фото[/url]
101227. vlFaisa
11.08.19
16:25
buy generic cialis <a href="http://sildenafiltotake.com/">viagra online</a> cialis coupon
101226. Deloresskync
11.08.19
14:36
Именно интернет дает нам возможность совершать много действий в максимально комфортных условиях. А если у вас катастрофический дефицит времени, то интернет ваш незаменимый помощник.
Ничто человеческое нам не чуждо. Если вам необходимо распечатать фото не выходя из дома , то обратитесь сюда -
[url=https://fotopechat-kzn.ru/price/]печать фото 10х15[/url] . Более того, время для нас такой же ценный ресурс. Поэтому мы ценим время и комфорт. Печать фотографий принимает заявки на фотопечать в онлайн-режиме. Распечатайте свои фото с комфортом.
101225. Melentiywed
11.08.19
13:56
[url=http://sohowy.protolstovki.ru/xyqahes/porno-foto-brat-sestra-talk.html]порно фото брат сестра talk[/url]
[url=http://tawuwu.pirobehawa.ru/pro-seks-jenoy-foto-748738.htm]про секс женой фото[/url]
[url=http://ydanadiq.enymyc.ru/2019-08-11-777511.htm]выгодные кредиты на авто в витебске[/url]
[url=http://amicogymo.xykobugi.ru/2019-08-11-271844.htm]порно секретарши чулки фото[/url]
[url=http://cutufaf.calup.ru/2019/08/10-508444.php]порно фильм леди-бой вери-секси смотреть онлайн[/url]
101224. house cleaning manhattan
11.08.19
13:22
The cleansing business accomplishes cleansing of areas of numerous sizes and configurations.

The firm's experts give cleaning with the help of modern-day technologies, have unique equipment, as well as likewise have actually certified detergents in their arsenal. In addition to the above benefits, white wines supply: beneficial prices; cleaning in a short time; excellent quality results; more than 100 favorable evaluations. Cleaning up workplaces will help maintain your office in order for the most efficient job. Any kind of firm is very vital atmosphere in the group. Cleaning services that can be bought cheaply now can aid to organize it and give a comfortable room for labor.

If required, we leave cleaning up the kitchen 2-3 hours after putting the order. You obtain cleaning asap.

We give professional [url=https://maidservicenyc.pro/]maids brooklyn[/url] for personal customers. Utilizing European devices and accredited devices, we achieve maximum outcomes and also offer cleaning in a short time.

We offer price cuts for those that use the service for the first time, along with favorable regards to cooperation for normal customers.

Our pleasant team supplies you to get accustomed with favorable terms of collaboration for corporate clients. We responsibly approach our activities, tidy utilizing expert cleansing items as well as specialized devices. Our staff members are educated, have clinical publications and recognize with the subtleties of removing complex as well as hard-to-remove dust from surface areas.

We provide high-grade cleansing for huge business and tiny companies of different instructions, with a discount of up to 25%.
101223. RobertBulky
11.08.19
12:55
Our company provides herbal non prescription products. Look at our health contributing website in case you want to improve your health. [url=https://2n.orderessay.site/en/phd-dissertation-help-online-58506.html]https://2n.orderessay.site/en/phd-dissertation-help-online-58506.html[/url] Our company offers herbal weight loss products. Visit our health contributing portal in case you want to look healthier. [url=https://i5o1.orderessay.site/en/pay-for-writing-an-essay-85111.html]https://i5o1.orderessay.site/en/pay-for-writing-an-essay-85111.html[/url] Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to feel better with a help generic supplements. [url=https://h9.orderessay.site/en/dissertation-title-search-23754.html]https://h9.orderessay.site/en/dissertation-title-search-23754.html[/url] Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health website in case you want to strengthen your health with a help generic supplements. [url=https://a6k.orderessay.site/en/help-with-college-research-papers-9312.html]https://a6k.orderessay.site/en/help-with-college-research-papers-9312.html[/url] Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health portal in case you want to feel better with a help health products. https://7n.orderessay.site/en/article-writing-service-for-websites-46879.html Our company provides a wide variety of non prescription products. Take a look at our health portal in case you want to feel better with a help of health products. [url=https://7xu.orderessay.site/en/write-my-papers-for-cheap-54613.html]https://7xu.orderessay.site/en/write-my-papers-for-cheap-54613.html[/url]
Our company offers safe non prescription products. Look at our health contributing portal in case you want to strengthen your health. [url=https://sw2.orderessay.site/en/dissertation-abstract-examples-48286.html]https://sw2.orderessay.site/en/dissertation-abstract-examples-48286.html[/url] Our company provides a wide variety of non prescription products. Visit our health website in case you want to feel better with a help generic supplements. [url=https://7n.orderessay.site/en/what-should-i-write-my-research-paper-on-45830.html]https://7n.orderessay.site/en/what-should-i-write-my-research-paper-on-45830.html[/url] Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health website in case you want to look healthier with a help generic supplements. [url=https://rg5.orderessay.site/en/where-can-i-buy-essays-online-57096.html]https://rg5.orderessay.site/en/where-can-i-buy-essays-online-57096.html[/url] Our company offers a wide variety of non prescription products. Look at our health website in case you want to to improve your health with a help of generic supplements. https://pd49.orderessay.site/en/thesis-proposal-how-to-write-39884.html Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health portal in case you want to look better with a help of generic supplements.
101222. Marioshins
11.08.19
11:36
918Kiss SCR888 Indonesia – 918indo.com [url=http://www.918indo.com/918kiss-scr888/]Click here>>>[/url]
101221. pornocp
11.08.19
11:14
http://cp-porn.com cp porno cp video child porno child video child photo pedo photo детское порно
101220. brendabe3
11.08.19
10:25
Browse over 500 000 of the best porn galleries, daily updated collections
http://bondagephotos.instakink.com/?kaila
drunk porn sex weather where can i buy facesitting porn kathryn macgregor eskimo porn german schoolgirl porn deviant porn free galleries
101219. Gordeybuicy
11.08.19
09:29
[url=http://hycavege.pydodoh.ru/2019-08-10-porno-s-mamami-smotret-vidio/index.html]порно с мамами смотреть видио[/url]
[url=http://moxor.xykobugi.ru/edinoe-byuro-kreditnyh-istoriy-oficialnyy-sayt-gojif.html]единое бюро кредитных историй официальный сайт[/url]
[url=http://cutufaf.calup.ru/2019/08/10-566307.php]порно фильм кукла онлайн[/url]
[url=http://uretoq.xykobugi.ru/2019-08-10/456612/]азиатки сосут порно[/url]
[url=http://jutacawy.xaqinypo.ru/2019/08/11/axybitos.htm]мерлин монро секс порно голая[/url]
101218. eddienq69
11.08.19
08:04
Big Ass Photos - Free Huge Butt Porn, Big Booty Pics
http://hardporn.instasexyblog.com/?zoe
free porn streama unblocked kiddie porn sites caillou porn celebrity milf porn toys porn vid clips
101217. ioFaisa
11.08.19
07:25
cialis daily <a href="http://finasterideasale.com/#">order finasteride</a> cheap cialis online
101216. Doctorhyday
11.08.19
07:03
Проект - где реально Обучаешься Рекламе и Зарабатываешь на Партнерках - https://sergievskiy-school.ru/PROMITEY_6in1
Разжевано 100% для даже самых тугих, поймет любой.
101215. NikolayRoala
11.08.19
06:59
[url=http://labomim.insight-apsy.ru/898197/index.html]порно видео онлайн бемплатно[/url]
[url=http://ypurubic.ciwaku.ru/kredit-bez-spravok-o-dohodah-nijniy-novgorod-idegidex.html]кредит без справок о доходах нижний новгород[/url]
[url=http://inefiquw.ciwaku.ru/jupi.aspx]онлайн заявка на кредит уссурийск[/url]
[url=http://inak.xykobugi.ru/porno-na-rychage-onlayn.aspx]порно на рычаге онлайн[/url]
[url=http://awoja.protolstovki.ru/ycotopuqur/index.html]возможности кредитки универсальная[/url]
101214. RobertAbill
11.08.19
06:52
Издание электронных учебных пособий в Оренбурге

[url=https://aeterna-ufa.ru]Опубликовать статью в журнале экономика в Стерлитамаке[/url]
101213. aliciawp1
11.08.19
04:54
Nude Sex Pics, Sexy Naked Women, Hot Girls Porn
http://porn.thumbs.bloglag.com/?presley
yasmin lee porn free all access black porn indian free porn massage porn indian housewives free mature lady porn
101212. Daviddof
11.08.19
04:01
american idol adam lambert ring of fire video https://abadan.hombre.fun/map.php after the morning after maze youtube video [url=https://number.datacion.xyz/map.php]to a kind of [/url] avatar the last airbender youtube hd video
101211. Pavlosswl
11.08.19
00:48
Приветствую Вас друзья!
Есть такой интересный сайт для заказа бурения скважин на воду.Основной деятельностью нашей компании является обеспечение клиента качественной питьевой водой в достаточном количестве. [url=https://voda-da.by/]скважина на воду[/url],[url=https://voda-da.by/]бурение скважин на воду[/url], [url=https://voda-da.by/]скважина минск[/url],[url=https://voda-da.by/]скважина на воду цена[/url],[url=https://voda-da.by/]бурение скважин в минской области[/url],[url=https://voda-da.by/]ремонт скважин[/url] и [url=https://voda-da.by/]бурение скважин минск[/url].Поможем пробурить скважину, которая будет отвечать именно Вашим пожеланиям.Бурение скважин на воду в Минской области производится на глубину около 30-40 метров.Несмотря на это, непосредственный водозабор начинается уже с глубины 20-25 метров, удается получить 1-3 метров кубических в час. Компания «БурАвтоГрупп» использует современный роторный способ бурения, его можно использовать на самых разных грунтах. Ждем Вас у нас в офисе.
От всей души Вам всех благ!
http://court.uv.gov.mn/user/Pavlosulp/
http://happyluke88.net/happy/profile.php?id=270686
http://forum.krym-rubezh.ru/memberlist.php?mode=viewprofile&u=1322
http://finger.sentav.com/user/Patriotwqc/
http://forum.bloodmoon.fr/member.php?u=2109
101210. FastdrLIM
10.08.19
23:56
Наркологический центр "Свобода"
Свободный выбор счастливого завтра!
Реабилитационный центр “Свобода” в Киеве предлагает комплексную помощь в лечении алкоголизма и наркомании. Наша программа затрагивает все сферы жизнедеятельности зависимого, поэтапно восстанавливая каждую из них.
Я знаю, очень у многих людей есть близкие,
друзья у которых есть проблемы с алкогольной
или наркотической зависимостью.
Центр реабилитации наркозависимых
Свобода в Киеве поможет вам . Я сам прошел Лечение в данном центре
и с уверенностью могу сказать, это работает
[url=https://svoboda.in.ua/]Лечение алконаркозависимости-Центр реабилитации Свобода[/url]
[url=https://svoboda.in.ua/lechenie-narkomanii-kiev/]Лечение наркомании[/url]
[url=https://svoboda.in.ua/lechenie-alkogolizma-kiev/]Лечение алкоголизма[/url]
[url=https://svoboda.in.ua/articles/narkotiki-parallelnyj-mir-bez-vozvrata/]Наркотики-параллельный мир без возврата[/url]
[url=https://svoboda.in.ua/]программа 12 шагов центр Свобода[/url]
101209. ViktorAdsGrish
10.08.19
23:44
Секретные Источники Трафика (очень дешево) - http://bit.do/trafik-top
101208. ViktorINFOT
10.08.19
23:41
Весь день разглядывал содержимое инета, неожиданно к своему восторгу увидел восхитительный веб-сайт. Посмотрите: [url=https://booi.su/]буи казино[/url] . Для моих близких вышеуказанный веб-сайт оказался довольно важным. Всем пока!
101207. DanielleParma
10.08.19
23:38
http://volunteertibet.org.in/__media__/js/netsoltrademark.php?d=javidol.org
tranny porn
porn games
http://datemyfamily.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=javidol.org
porn cum
http://www.offtherail.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=javidol.org
blonde porn
http://mitchellgov.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=javidol.org
http://nanotaggants.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=javidol.org
good porn
http://images.google.com.pe/url?q=https://javidol.org/
http://m.redeletras.com/show.link.php?url=https://javidol.org/
http://unasap.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=javidol.org
http://emetalsdirect.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=javidol.org
rape porn
angel porn
tranny porn
http://larrysilverstein.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=javidol.org
http://priceforyou.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=javidol.org
http://logv.ru/click/?url=https://javidol.org/
sex porn video
http://www.google.co.uz/url?q=https://javidol.org/
http://www.boatusa.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=javidol.org
sex porn
http://siti-web-design.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=javidol.org
porn compilation
http://terryfator.com/redirects/calendar.php?link=https://javidol.org/
mom porn
http://soyateonline.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=javidol.org
less porn
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1527