ПЛЪХОВЕТЕ...

 

 
Рейтинг: 3.00
(22)
Увод
ПЛЪХОВЕТЕ
ЕпилогПЛЪХОВЕТЕ / FAQ

FAQ
10.08.11 13:00

Автор:Плъхи
част 1
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ (FAQ)
 
 
 
Може ли да опитомя див плъх?
А има ли нужда? Най-добре е дивите плъхове да си живеят свободни, и по възможност далеч от човека. Дивият плъх вероятно ще се съпротивлява. Той е привикнал към своята среда на обитание и улавянето/затварянето в клетка може да му предизвика силен стрес. Също така, не трябва да се забравя, че плъховете живеещи на свобода се явяват преносители на голям брой опасни за човека заболявания. Ако все пак решите да си вземете див плъх, спазвайте всички мерки за безопасност и не форсирайте събитията – ще изминат месеци преди този плъх да привикне към вас и новата обстановка. Има вероятност животното да си остане диво, особено ако сте уловили възрастен индивид.
 
Има ли породисти плъхове?
При плъховете не съществуват породи, а само разновидности.
 
Какви разновидности плъхове съществуват?
Сигурно с изненада ще разберете, че при плъховете също има стандарт. Те дори участват в различни изложби, шоута и там получават награди за съответния стандарт.
 
Какво представлява стандартния плъх ?
Съгласно американският стандарт (http://www.afrma.org) всички плъхове се разделят на шест разновидности:
STANDARD – с къса, гладка и лъскава козина;
REX – с къдрава козина или рошави бакенбарди;
TAILLESS – безопашати;
HAIRLESS – плъхове, които напълно са лишени от козина (голи или сфинкс);
SATIN – с много тънка, удължена и блестяща козина;
DUMBO - ушите на тази разновидност плъхове са големи и закръглени, разположено по-ниско от обикновено.
Всяка от горепосочените разновидности може да влезе в една от секциите, различаващи се една от друга по разцветка или маркировка:
SELF – с еднородна окраска по цялото тяло;
TICKED – еднородна окраска с наличие на разпръснати отделни влакна с друг цвят;
SHADED – светло тяло с по-тъмен цвят към краищата;
SILVERED - монотонно оцветяване на тялото, с отделни бели влакна разпръснати по цялата телесна повърхност, които създава сребрист ефект;
MARKED – тази секция е разбита на 10 основни типа:
• English Irish – на гърдите има разположено бяло петно във форма на равностранен триъгълник;
• Irish – тъмен основен фон, тънка бяла ивица на корема, малки бели петна по лапите, бял край на опашката;
• Berkshire – бял корем, бели”чорапчета”на лапите, малко бяло петно между ушите, бяло петно на опашката;
• Variegated – светъл фон, оцветена глава и рамене, малки и многобройни оцветени петна по цялото тяло, бял корем;
• Blaze(Хъски) – от носа до ушите - бял “клин” на основен тъмен фон стесняващ се към тила;
• Dalmatian – многобройни петна от цветни влакна на бял фон, без отчетливост на петната;
• Hooded – оцветена “качулка” на светъл фон, покриваща главата, предните лапи и раменете, и равна тъмна ивица по гръбначната линия;
• Bareback – оцветена качулка на светъл фон;
• Capped – оцветено петно на светъл фон на главата, във вид на каскет;
• Masked – тъмна маска на светъл фон на муцуната;
• Odd-eye – плъхове с различен цвят на очите (едното око е червено, а другото – рубинено или черно);
• Unstandardized – всички останали разновидности, които не са включени в стандарта.
 
ЖИЛИЩЕ
 
Каква клетка ми е нужна?
Решетъчните клетки и аквариумите са подходящи, но и двата варианта си имат плюсове и минуси. Жилището първо трябва да бъде достатъчно голямо и да е съобразено с броя на плъховете, които ще се отглеждат в него. При купуването на клетка, трябва да се има предвид, че малкото плъхче ще израсте бързо и ще добие размер, приблизително колкото едно морско свинче.
1.Аквариумът предпазва от течение, но поради недостатъчната циркулация на въздух в него ще бъде по-топло и влажно в сравнение с решетъчната клетка. Освен това, по-трудно се обзавежда с приспособленията за почивка и игри. Един 90 л аквариум ще бъде добро решение за 1-2 плъха. Необходимо е по-често да се почиства. Друг недостатък е, че се затруднява общуването с животното.
2.Металната клетка е най-добрия избор. Тя трябва да бъде с решетка, която да е от неръждаем метал. Подът трябва да бъде цялостен, а не решетъчен.
3.Дървената клетка е напълно неприемливо решение за отглеждане на плъхове - урината се просмуква в дървото, повишава се отделянето на амоняк, който провокира заболявания на дихателните пътища. Освен това, плъховете ще прогризат дървото и ще избягат. Дървесината се цепи и треските могат да предизвикат наранявания.
 
Колко голяма трябва да бъде клетката и къде да я поставя?
Минималния размер за клетка, в която ще се отглеждат 1-2 плъха е дължина – 60 см, широчина – 30 см и височина – 40 см. Купете (направете) си възможно по-голяма клетка, която да осигури по-големи удобства и жизнено пространство на вашите любимци.
Като алтернатива, може да свържете няколко по-малки клетки в една система.
Поставете клетката на място, което да е защитена от въздушно течение и пряка слънчев светлина. Никога не поставяйте клетката под прозорец и в близост до външна врата. На пода може, но само при положение, че не се образува течение на избраното място. Оптимална височина за разполагане на клетката е  1-1.5 метра от пода, където движението на въздушния поток е минимално.
 
От какъв материал трябва да е направена клетката? Колко етажа да има? Колко висок да бъде всеки един етаж?
Основата на клетката е най-добре да е от пластмаса – лесно се почиства и дезинфекцира.
Броят на етажите трябва да е съобразен с височината на клетката - най-добрия вариант е 3-4 етажа. Височината на всеки етаж да не бъде по-малка от 15-20 см, за да може плъхът спокойно да се изправя на задните си крайници.
 
Как е най-добре да разположим къщичката, поилката, хранилката?
Добре е къщичката да поставите на най-ниското ниво – на пода на клетката. Това позволява плъхът да използва по-ефективно високите етажи за игра и почивка. Плъховете често спят върху покрива на къщичката, който в този случая играе роля на допълнителен етаж.
Хранилката е желателно да се постави там, където ще бъде най-удобно за обслужване. Плъховете често пренасят храна в къщичката си или я крият в ъглите на клетката.
Поилката е хубаво да бъде фабрична, предназначена за гризачи (продават се във всеки зоомагазин). Поставя се от външната страна на клетката на удобно място за плъховете.
 
От какъв материал да бъде направена къщичката? Има ли въобще нужда от къщичка?
Къщичката е нужна на плъха за отдих и почивка, при лошо настроение и за укритие в случай на стресова ситуация. Плъховете се чувстват дискомфортно при липса на укритие.
Нужни материали за направата и: пластмаса, шперплат, картон или дърво. Ако използвате пластмаса, постарайте се да е непрозрачна – по-затъмнената къщичка ще бъде по-уютна. За целта ще свърши добра работа една пластмасова саксия, с подходящ размер. Странично направете достатъчно широк отвор. Саксията обърнете с дъното нагоре и къщичката е готова. Дърво, шперплат (или фазер) също са подходящи за направата на къщичка.
Размера на къщичката се определя от броя на плъховете. За 1-2 плъха напълно достатъчна е къщичка с размер – 25*15*10 см. Не е необходимо да правите дъно – това ще облекчи обслужването, няма да се задържа мръсотия и лесно ще се почиства. В този случай (къща без дъно) е задължително в клетката да има някаква постеля.
Ако отглеждате повече плъхове е препоръчително къщичката да има поне два изхода - за да могат по-слабите плъхове да избягат, ако бъдат притиснати на тясно.
 
Нужно ли е в клетката да има специален “резервоар” за съхранение на хранителни запаси?
Не! Плъховете обичат да крият вкусните късчета храна, но запасите които правят през деня обикновено се изразходват още през нощта. Освен това, често използват къщичката или ъглите на клетката като скривалище. Въпреки всичко, наличието на хранителни запаси говори за предлагане на свръх количество храна, което пък от своя страна може да причини затлъстяване.
 
Какви принадлежност са необходими за клетката?
Преди всичко – къщичка, поилка и хранилка. Етажи и нарове – за почивка. Стълбички, въженца, хамаци - по желание на стопанина. Играчки – които бързо ще бъдат изгризани.
Наличието на тези предмети прави живота на плъховете по-разнообразен.
За 1-2 плъха напълно достатъчни са 1 поилка и 2 хранилки (една за зърнената и гранулирана храни, а другата - за меката храна).
 
ПОСТЕЛЯ
 
Каква постеля да избера?
Правилния избор на постеля оказва значително влияние върху здравословното състояние на плъховете, поради което следва да се разгледат различни възможности.
Талашът е най-често използваната постеля. Важно е да бъде добре добре изсушен и обезпрашен.
Хартията за постилане не е много добро решение. Тя притежава твърде слаби влагопопиващи свойства и бързо се разпада. Освен това, при използването й често се появява силна неприятна миризма. Не трябва да се забравя и за остатъците от печатарското мастило, съдържащо олово и цинк.
Котешката тоалетна има добри влагопопиващи свойства (като талаша) но и тя съдържа твърде много прашни частици. Освен това, силно изсушава въздуха в аквариума.
Парцалчета от различни тъкани също не са подходящи. Категорично не се препоръчват.
Едно от добрите решения е поставянето на т.нар. флаш-дъно, което предпазва пода на клетката от излишната влага и дава възможност да се използва малко количество постеля – дървени стърготини (или трици), котешка тоалетна, като непосредствения контакт на плъховете с постелята в този случай е изключен.
 
Какво представлява флаш-дъното и може ли да го използвам при отглеждането на плъхове? Как да направя флаш-дъно?
Флаш-дъното представлява хоризонтална пластмасова повърхност (с множество отвори) поставена на известно разстояние от дъното на клетката. Флаш-дъното се явява прекрасна алтернатива на решетъчния под, който е крайно опасен за лапите на плъховете. Особено е полезно през лятото, когато плъховете се нуждаят от повече течности, а освен това (в горещи дни) може да поставите в клетката съд с вода (в който плъхчето ще се охлажда) без да се притеснявате, че ще след това то ще лежи на мокра постеля. Количеството на основната постеля може да бъде значително ограничено, като в отделни случаи може напълно да се откажете от постеля, а да оставите само материал за гнездото.
Направата на флаш-дъно е много лесно – необходим ви е лист пластмаса (плексиглас) не по-тънка от 4 мм, с подходящ размер, в който да пробиете отвори с диаметър 2-5 мм - на разстояние (по хоризонталата и вертикалата) равно на удвоеният диаметър, т.е. 4-10 мм. Не трябва да избирате диаметър по-малък или по-голям от указаното. Отворите трябва да заемат по-голяма площ от флаш-дъното. Заглаждат се всички ръбове. Готовото флаш-дъно поставете на “трупчета”, високи 30-40 мм, върху дъното на клетката.
След като поставите флаш-дъното може да помислите с какво да запълните пространството между него и дъното на клетката. Използвайте материал, който добре да попива влагата и миризмите – талаш, котешка тоалетна.
 
Може ли да ползвам сено, като постеля и строителен материал за гнездото?
Сеното (или слама) като постеля не е удачен вариант, поради слабите му влагопопиващи свойства, но пък е добро решение като строителен материал за гнездото. Съществува реална опасност някоя остра сламчица да нарани очите на плъха.
 
Безопасно ли е да използвам за постеля котешка тоалетна?
Безопасно е да се използват само тези марки, които са приготвени на базата на дървени стърготини и целулоза (органични). От останалите (минерални) е по-добре да се въздържате, поради опасността плъхчето да “преяде” с тази смес.
 
ХРАНА
 
С какво да храня моите плъхове? Може ли да им давам остатъците от нашата трапеза?
На пазара се предлага голямо разнообразие от готови храни за гризачи. Обезателно добавяйте свежи плодове и зеленчуци (ежедневно). Плъховете обичат остатъците от нашата трапеза, но не прекалявайте. Може да давате пилешки хрущяли и кости за оглозгване (не съществува опасност да се наранят). Храната от човешката трапеза е неподходяща, поради високото съдържание на мазнини. Дажбата за плъхове трябва да съдържа не повече от 5-10% мазнини и да бъде богата на белтъчини. Най-доброто решение е да се дава по равно зърнени (закупена готова или самостоятелно приготвена) и протеинови продукти (месо, риба, млечни продукти и т.н.), а така също, свежи плодове и зеленчуци. Кучешката и котешката храни може да се предлагат допълнително, при положение, че се избират такива с по-ниско протеиново съдържание.
Готовата зърнена смес съдържа витаминозни добавки и други изкуствени компоненти, които често имат вид на ярко оцветени късчета, зърна и гранули. Тези компоненти често предизвикват алергия, която се проявява със сърбеж на кожата (дерматит) и образуване на струпеи (корички). Освен това много плъхове избират най-вкусните съставки, а игнорират всичко останало. Поради тази причина, може да помислите и да приготвите зърнената смес в домашни условия, включвайки в нея само тези семена, които се предпочитат. Така също, може да добавите към приготвената от вас смес оризови и овесени ядки.
Когато давате на плъха плодове и зеленчуци бъдете внимателни, защото много от тях могат да предизвикат алергична реакция (особено плодовете с червен цвят) или повишено газообразуване в стомаха и червата (при поемането на голямо количество), особено заедно с други продукти. Има регистриран случай на смърт, при плъх прекалил с броколи.
 
 
Казаха ми, че не трябва да ги храня с царевица и шоколад. Това истина ли е?
Царевица може да се дава, но ограничено, поради съдържанието в нея на нитрати и амини, които в храносмилателната система на плъховете се превръщат в нитрозамини, които са канцерогенни. Теоретично е така, но на практика вие трябва да храните вашите плъхове изключително и само с царевица, за да се появи проблем. Добре балансираната дажба, която съдържа царевица в разумни количества е доброто решение. Това не е актуален въпрос, защото има много други продукти, които представляват здравословна опасност.    
Шоколад също може да се дава, но в малки количества. Теоброминът може да е опасен за кучетата, но не представлява никаква опасност за плъховете. Главното е да се дава умерено – в противен случай съществува риск от затлъстяване.
Не се чудете, ако видите плъхчето ви да прояви интерес към някоя газирана напитка (също и бира). Някъде може да прочетете, че не трябва да им се дава газирано, защото плъховете не могат да оригват. Истина е, и по-добре не си правете експерименти.
 
 
Кога и с какво количество храна да храня моя плъх?
Необходимо е да създадете режим, към който плъховете бързо привикват и с нетърпение очакват своята порция, а вие ще може да контролирате нейното количеството. Плъховете са изтънчени гастрономи и винаги с радост си похапват вкусните късчета, така че не се престаравайте. В противен случай вашите любимци ще станат тлъсти и слабо подвижни, което не е полезно за тяхното здраве. Затлъстелите плъхове живеят по-малко!
Вечерта и първата половина на нощта е най-активния период за плъховете, поради което най-добре е да се хранят 2 пъти – сутрин и вечер, като съотношението на сутрешната към вечерната дажба да бъде 1:2.
Количеството храна за един възрастен плъх е средно 30-40 г на денонощие. Естествено, че едрите мъжки, бременните и кърмещите женски трябва да получават по-голямо количество, а малките плъхчета – по-малко храна.
 
Кои храни мога да давам свободно и кои не трябва да давам?
Храни, които са абсолютно противопоказни за плъхове практически няма, поради, това че плъховете са всеядни и се хранят в Природата даже и с мърша, а от друга страна много храни са вредни за тяхното здраве (напр. повечето стайни растения).
Портокаловият сок (с консерванти) може да предизвика образуването на злокачествени тумори при мъжките плъхове, поради което го избягвайте. Високото съдържание консерванти и стабилизатори правят соковете вредни. Много по-добре е да им се дават свежи плодове, а не сокове от кутия. Не трябва да се дават много тлъсти и сладки храни, а лютото е противопоказно. Избягвайте да давате в големи количества тропически плодове.
Може да се дава: различни млечни продукти (особено полезно е натуралното кисело млеко), месо, риба, плодове и зеленчуци (особено ако са собствено производство), хляб, зърно, каши, детски пюрета, тестени изделия (макарони, спагети, кус-кус) и т.н.
Плъхове обичат алкохол и бира! Не злоупотребявайте, защото алкохолната зависимост се развива бързо не само при човека. Ако давате бира – избирайте безалкохолна такава. Газирани напитки не се препоръчват!
 
Моят плъх е дебел. Това страшно ли е? Как може да отслабне?
Затлъстяването винаги е лошо. Поради това, постарайте се да го поставите на диета - намалете количеството на храната, давайте бедна на мазнини храна, увеличете продължителността на игрите извън клетката.
 
Плъховете имат ли нужда от витамини (особено през пролетта)?
Да, разбира се. Плъховете, както и другите животни страдат от хиповитамнинози. За да ги избегнете е необходимо да давате свежи плодове и зеленчуци, а през пролетта – млади листа на глухарче и салата. Много добра витаминозна добавка към храната са кълновете от пшеница, просо и овес.
 
ВОДА
 
Колко вода е нужна дневно на един плъх?
Плъховете имат постоянна нужда от прясна вода. Средно 60 мл вода е дневната потребност на един плъх. По-голямото количество свежи плодове и зеленчуци значително понижават жаждата.
 
Колко често да сменям водата за пиене?
Ежедневно. Поилката трябва старателно да се измива, при всяка смяна на водата, за да не се увеличи концентрацията на съдържащите се в нея бактерии.
 
Каква трябва да бъде поилката?
Най-удобно е да използвате вакумна поилка (за гризачи). Представлява пластмасов цилиндричен съд с метална тръбичка, в която са разположени едно или две метални топчета, изпълняващи ролята на клапан, който възпрепятства самоволното изтичане на водата. Водата в тази поилка не се замърсява с хранителни частици, постеля и фекалии и не се разлива, както това може да се случи при открити поилки. Плъховете много бързо привикват към поилката (ако не могат сами да проумеят как се използва, намажете върха на металната тръбичка с нещо сладко и след ден-два всичко ще бъде наред). Винаги пълнете резервоара до горе - в противен случай капе!
 
ИГРАЧКИ
 
Мога ли да използвам колело за бягане?
Възможно е в колелото плъховете да счупят не само опашка или крак, но и да получат сериозни травми, дори и да загинат, поради което колелото трябва да се използва много внимателно. Освен това, плъховете бързо престават да проявяват интерес към бягането (с напредване на възрастта), а предпочитат повече да спят, така че едва ли колелото е важна необходимост. Плъхът трябва да се побере в колелото напълно свободно, следователно ако дължината на тялото му е 20-25 см, то диаметъра на колелото трябва да бъде не по-малко от 40-50 см. Колелото не трябва да бъде с решетъчна “пътека”, защото застрашава сериозно крачетата и опашката от счупване (особено ако се използва от 2 или повече животни едновременно). Освен това плъхът може да пострада ако попадне между стойката и барабана на колелото и да получи сериозни травми на главата и/или тялото.
 
Какви играчки да давам на моя плъх?
Колелата за бягане са предпочитани от повечето стопани на плъхове. Женските са в по-голяма степен склонни да бягат в колело, в сравнение с мъжките. ПВЦ тръбите са превъзходен материал за направата на тунели. Стълбички, хамаци, въженца – всичко това може да се изработи лесно и просто. Използвайте въображението си!
 
ГРИЖИ
 
Какви средства трябва да използвам за почистване на клетката?
Клетката се дезинфекцира със санитарен препарат, който да притежава бактерицидни и антивирусни свойства. Може да се използва и белина – 1 част белина в 10 части гореща вода, след което клетката се изплаква обилно на течаща вода и добре се подсушава.
 
Колко често да почиствам клетката? Винаги ли трябва да чистя цялата клетка, да я мия и дезинфекцирам?
Почистването на клетката трябва да се извършва поне 2-3 пъти седмично, но може да се наложи и по-често, ако се появи неприятна миризма или постелята е твърде мокра. Пълното измиване на цялата клетка, след почистването, не винаги е задължително. Препоръчва се винаги след чистене да се мие дъното на клетката. За пластмасовите дъна е достатъчно да се измият хубаво с топла вода и сапун. Дървените клетки не се препоръчват, защото много трудно се почистват и дезинфекцират. Новата клетка и инвентара задължително се дезинфекцират преди употреба.
 
Може ли да променям местата на хранилката и поилката?
Няма особено значение къде ще бъдат разположени хранилките и поилката, поради това, че плъховете винаги имат собствено мнение и предпочитание и пренасят хранилките там, където им харесва. Не се препоръчва да сменяте местоположението на поилката.
 
Как да къпя моя плъх?
Преди всичко подгответе затоплена хавлиена кърпа. Налейте 2-3 пръста топла вода в един леген. Използвайте само мек шампоан за котки. Капнете няколко капки от шампоана върху задните му части и хубаво го разнесете по тялото и лапите. Внимавайте шампоан или вода да не попадне в очите и ушите, и при изплакването да не го попарите с гореща вода. Ако плъхът се страхува от течаща вода поливайте го с канче.
 
Нужно ли е къпането? Колко чест? С какво да го подсушавам? Не е ли опасно за неговото здраве?
При правилно отглеждане къпане практически не се налага, с изключение на случаите, в които при обследване на своята територия плъхът се навре в трудно достъпни за почистване места. Освен това, неправилният избор на постеля и несвоевременно почистване може да доведе до поява на силна миризма от клетката и от самия плъх, особено при използването на хартия и талаш (по-рядко) като постеля. Ако вашит плъх започне да отделя силна миризма, сменете постелята с друг вид или се старайте по-често да чистите клетката. Къпането няма да отстрани причината за миризмата – тя ще се появява отново и много бързо. Освен това, мократа козина също ще мирише силно, за което може да повлияе и стресът при къпане.
Някои плъхове много обичат да се къпят. Те са напълно спокойни и плацикането във водата им доставя голямо удоволствие (болшинството плъхове шумно протестират срещу водните процедури). Не трябва да лишавате животното от това удоволствие, стига да не го изложите на течение. След края на водната игра хубаво да го подсушите! При къпане доста често възниква опасност от простуда, особено при студено време. Дори слаб вятър е достатъчен да настъпи локално преохлаждане на тялото, а това да доведе до простуда. Лечението е твърде сложно, поради генетичната предразположеност към респираторни заболявания (микоплазмите са постоянни обитатели на дихателните пътища). Ако сте твърдо решен/а да къпете вашия плъх, направете го, но не по-често от веднъж седмично. След къпане трябва задължително да завиете плъха с кърпа (мократа козинка има силна мускусна миризма), а така също да използвате сешоар за изсушаване на козината. Температурата на въздушната струя не трябва да бъде много висока, защото може лесно да изгорите и пресушите нежната кожа.
Дръжте сешоара на такова разстояние от тялото на плъха, че да не го изгорите (от по-близо) или преохладите (от по-далеч). Може да определите необходимото разстояние, като насочете струята въздух към вътрешната страна на ръката ви - там където е лакътната свивка. Сушенето трябва да продължи до пълното изсушаване на козината, което се познава по нейният пухкав и блестящ вид. След това оставете плъхът сам да се приведе във форма.
 
Когато държа моя плъх и го галя по гърба той си затваря очите – това харесвали му или напротив?
Харесва му. Точно в такъв момент плъховете често си заточват зъбите.Обърнете внимание на това!
 
 
РАЗХОДКА
 
Колко дълго и колко често трябва да разхождам моя плъх?
Плъховете имат нужда от ежедневни разходки (извън клетката) минимум по един час дневно, поради което, колкото повече време прекарвате с вашия плъх – толкова по-наситен и разнообразен ще бъде неговия живот. Препоръчва се да прекарвате заедно много повече време от минимално допустимото. По време на разходката играйте с него, устройвате му физически упражнения – бягане, прескачане на препятствия, катерене, лазене и др. През цялото това време го наблюдавайте непрестанно - да не се добере до някой предмет, който да нагризе (особено кабелите с високо напрежение - опасност от токов удар или пожар). Компютърните кабели са най-честата жертва на острите резци!
 
Съществува ли начин да защитя кабелите от прогризване?
Има няколко варианта. Най-простия е да ги покриете с килима, мокета или нещо подходящо. При това остава достъпна онази частта от кабела, която се намира непосредствено до уреда – точно нея може да защитим с шланг. Шлангът се разрязва отдолу, вътре се поставят кабелите и разреза се покрива с тиксо. Този начин е подходящ за уреди, които често се местят. За стационарни уреди се препоръчва спец. кабелни кожуси, които осигуряват максимална защита.
 
Моето малко плъхче се опита да ме ухапе, но за щастие не можа да пробие кожата на пръста ми. Много се страхува от мен. Какво да направя?
Търпение и само търпение! Плъхчето все още не е свикнало с вас. Когато започвате контакт с него, използвайте лакомство и лекичко го галете, тогава то ще може да свърже приятното усещане с вас и няма повече да се страхува.
 
Моят плъх често ме ближе по ръцете и бузите. Защо прави това?
Защото ви се доверява.
 
Защо когато се разхожда моят плъх постоянно отделя “малки дози” урина?
Защото маркира. Това е напълно нормално поведение за всеки плъх. По такъв начин вашия плъх ви казва, че всичко което е маркирал е негово и няма да търпи никакви възражения. Ако вашия любим плъх ви маркира (панталона, ризата, чехлите) това означава, че вече сте неговата “запазена територия” - само негова и на никой друг!
 
Може ли да отуча моя плъх да маркира където не трябва?
Да отучиш животно от това, което за него е жизнено необходимо е недопустимо.
 
Искам да знам, подлежи ли на обучение плъх, който е навършил една година?
Може да се обучава докато е жив.
 
В стаята, където държа моя плъх, температурата в момента е около 28-29 градуса. Той е вял и лежи постоянно. Какво да направя?
Плъховете много по-трудно понасят горещината. При топло време се препоръчва навлажняване на лапите и опашката с хладна (но не студена) вода. Проверявайте водата за пиене дали е достатъчно. В никакъв случай не оставяйте клетката на течение!
 
Моят плъх не се страхува, но и не иска да си играе с мен. Вече е на 7 месеца. Преди си играеше, а когато порасна престана!
Порасна и помъдря. За съжаление плъховете не винаги са настроени за игри. При възрастните индивиди, по време на разходка, се натрупва твърде много работа за вършене: да види какво има в този и онзи ъгъл, да провери няма ли неканени гости – друг плъх и т.н. Като правило всеки плъх сам определя времето за игра. Сложно е да бъде заставен нещо определено да върши.
 
Защо моят плъх си седи в къщичката (излиза само да яде и пие вода), а когато го взема на ръце, бърза да се скрие? Така също, когато го пусна да си играе в стаята започва да трепери и да се страхува.
Притежавате вероятно млад плъх, който още не е набрал нужната смелост да общува с вас. Обикновено след втория месец това положение ще премине и плъхчето ще започне да ви се доверява повече. Много зависи и от темперамента на животното. Само не трябва да форсирате нещата. Някои плъхове си остават страхливи завинаги.
 
 
БОЛЕСТИ
 
По кои признаци мога да определя дали плъхчето ми е болно?
Честото кихане е един от най-широко разпространените симптоми на заболяване. Вялост, липса на апетит, настръхнала и без блясък козина, хриптящо и затруднено дишане – това са признаци на респираторна инфекция, и в този случай е наложително да се потърси ветеринарна помощ. Червени отлагания (порфирин) около очите и носа понякога се явяват признак на заболяване, но също така може да се появят в следствие на стрес или при дразнене, предизвикано от прах. Порфиринът се отделя от жлезите на Хардер, които се намират зад очните ябълки. Секрета който отделят е с кърваво червен (не съдържа или има само следи от истинска кръв) цвят, богат е на порфирин и изпълнява ролята на смазка за очите и миглите.
Накланянето на главата, наречено “крива шия”, обикновено се дължи на инфекция на вътрешното ухо. Плъхът трябва да се покаже на ветеринар, който да установи дали е пробито тъпанчето и да предприеме лечение – антибиотици, ушни капки, противовъзпалителни. Друга възможна причина – хипофизен тумор, който най-често се наблюдава при стари женски плъхове. Възможности за лечение на това заболяване няма. Противовъзпалителните средства могат само леко да намалят размера на тумора и малко да продължат живота му. Инсулт - може да бъде още една причина, която отново се среща предимно при стари плъхове. При много случаи пълното възстановяване от инсулт настъпва след няколко дни ( до една седмица).
 
Какво представлява микоплазмозата?
Mycoplasma pulmonis – микроорганизъм, който се среща в дихателните пътища на всички плъхове предизвиква заболяването, наречено МИКОПЛАЗМОЗА.Стрес или друго заболяване може да активира инфекция, която след това да премине в пневмония (в повечето случаи смъртоносна), ако не се излекува навреме. Леките случаи на микоплазмоза може да се повлияят от Tylan и тетрациклин, но при по-сериозните случаи ветеринарите прилагат много по-силни антибиотици - Baytril, доксициклин, гентамицин и хлорамфеникол.
 
Как да разбера, че микоплазмите са започнала да влияят на здравето на моя плъх?
Микоплазмите са постоянно присъстващи в дихателните пътища на декоративните плъхове, поради което постоянно влияят на здравето им. От друга страна плъховете са в различна степен наследствено устойчиви към това въздействие. Генетично здравите, правилно развити, притежаващи добра физическа форма, отглеждани при подходящи условия и получаващи пълноценна храна животни ще бъдат в по-малка степен подложени на разрушителното действие на микоплазмите. Типичните признаци на микоплазмоза са кихането и отделянето на порфирин от очите и носа. Тези симптоми са характерни и за болшинството респираторни инфекции, които от своя страна предизвикват повишена микоплазмена активност.
 
Човек може ли да се зарази с микоплазмоза?
Не!
 
За първи път виждам кръв по влагалището на моя плъх? Съществува ли менструация при женските плъхове?
Не, при женските плъхове няма менструация, а ако се появи кръв от влагалището, значи нещо не е на ред и животното се нуждае от преглед. Вагиналното кръвотечение може да бъде признак на маточен тумор, генитална микоплазмоза, инфекция на пикочните пътища, спонтанен аборт или начало на раждане.
 
Моят плъх извършва движения назад-напред когато стои на едно място? Защо прави така?
Плъховете имат много слабо зрение и извършват такива движения за да доловят движение. Това по-често се среща при белите плъховете (с червени очи) - албиноси.
 
Мисля, че плъхът ми е болен?
Ако вашето плъхче пищи или трепери, когато се придвижва или когато го докосвате или хващате, то вероятно е болно. Плъховете са доста издръжливи, така че ако са налице признаци на заболяване, значи болката е силна. Ако болката е свързана с известна на вас причина, вие може да кажете на вашия ветеринар, а ако не знаете причината – нужен е задълбочен преглед, при който да се установи има ли скрити увреждания или тумори, предизвикващи страданието. Доказано е, че лекарства, като Ибупрофен и Аспирин не оказват никакво влияние върху болестният процес (поради високата скорост на метаболизъм при плъховете) и не трябва да се използват. Силно действащите опиати – обезболяващи (като Butorphanol и Morphine) може да се прилагат в случаите на много силна болка. По-слабите болежки не трябва да се лекуват. На плъхчето е нужно спокойствие, което ще ускори процесите на оздравяване.
 
Моето плъхче страда и повече не може да живее нормално. Трябва ли да бъде приспано?
Ако вашият плъх страда, не се храни, не пие вода и се намира в безсъзнание, дошло е времето да се евтаназира от ветеринар.
 
Моето плъхче се чеше и има корички по муцунката и раменете. Дали има краста?
Възможно е да няма краста. Най-често срещаната причина за появата на струпеите (корички) е твърде голямото съдържание на протеин в храната, което предизвиква сърбежи в определени точки на тялото и последващо разчесване. Пробвайте да изключите от дажбата богатите на протеин храни – кучешка храна, слънчоглед, фъстъци. Ако след това струпеите не изчезнат, възможно е да е опаразитено, при което се налага ветеринарна намеса и съответстващо лечение.
 
Кои болести са най-често срещани при плъховете?
Безспорен лидер са различните видове респираторни инфекции, първопричина за микоплазмената инфекция на горните дихателни пътища. Ако вашето плъхче започне силно да киха, значи е време да го заведете на ветеринар, без да отлагате.
Следващата по честота на проявяване група от заболявания са дерматитите от различен произход, при които животните вследствие на силният сърбеж разчесват кожата си до кръв.
Плъховете са предразположени и към възникване на абсцеси, които често се появяват нееднократно на едни и същи места. В домашни условия не се препоръчва да се отваря абсцесът, защото съществува реална опасност от инфектиране на раната. Абсцесът може да бъде объркан с тумор и затова най-добре е да се обърнете към ветеринар.
Туморите също са често срещани при плъховете. Диагностицирането им е сложно, тъй като често се образуват дълбоко в тялото и се забелязват твърде късно. Лечението им е само хирургично.
 
Как се определя лекарствената доза за плъх?
Ако дозата не е изрично отбелязана за плъхове, лекарственото средство се дозира, като от средната човешка доза се вземе 1/10 част.
 
Ако един плъх се зарази с някоя болест, тя ще се предаде ли по наследство или потомството ще придобие имунитет към нея?
Нито едното - нито другото. Количеството на наследствените заболявания не е голямо, а имунитетът не се предава по наследство толкова често (възможно е разбира се да се създаде генетична линия плъхове, която да е устойчива към едни или други заболявания, но за това е нужна дълга и задълбочена селекционна работа, успехът на която може да се прояви след много години). Естествено, че лошото здравословно състояние, прекараните болести по време на бременност и кърмене, в значителна степен ще повлияе на имунитета на потомството, поради което за размножаване следва да се използват само най-здравите животни.
 
Страдат ли плъховете от алергии? Какви са причините?
Най-често срещаната причина е съдържащите се в постелята летливи химични съединения, прах и изкуствените компоненти в храната (които обикновено са ярко оцветени). Освен това алергия може да причинят и някои плодове и зеленчуци (особено екзотичните и парниковите), торени с изкуствени торове и обработени със стабилизатори за по-голяма трайност. Някои лекарствени препарати също може да причинят алергия.
Външните признаци на алергията могат да бъдат: кихане, отделяне на порфирин от носа и очите, сърбеж, принуждаващ животното постоянно да се чеше. Първите два симптома са характерни и за респираторните заболявания, което затруднява определянето на причината за възникналият проблем, но определено алергиите се проявяват със силният сърбеж, така че ако вашето плъхче силно киха и се чеше, възможно е причината да е алергия, а не простуда.
 
Моят плъх се чеше. Болен ли е?
Причините за сърбежа могат да бъдат: външни паразити (ектопаразити), твърде високо съдържание на белтъчини в храната, алергична реакция към постелята или определени храни, суха кожа, вследствие на къпане и последващо сушене.
Ако се съмнявате, че причината е в храненето, се препоръчва следната диета: сварен бял ориз и сурово небелено просо в съотношение 1:1. Изключват се всички останали хранителни продукти и напитки, освен вода (тази диета не се препоръчва при бременни и кърмещи майки). Ако причината за сърбежа е в храната, то в течение на 1-2 седмици ще видите подобрение. За точното определяне на продукта, предизвикващ алергия, периодично включвайте в състава на дажбата обичайните компоненти (всеки на интервал от 2 седмици) и внимателно наблюдавайте за поява на сърбеж. Веднага щом откриете продукта, спрете неговото даване завинаги. Има още един метод: изключвайте по един продукт от дажбата на всеки 2 седмици - изчезне ли сърбежът, значи причината е в последният изключен продукт. Но, може да мине твърде много време, докато се нормализира обмяната на веществата, което да затрудни точното определяне, така че първият метод е по-добър.
В противен случай, вероятно имате работа с ектопаразити. Обърнете се към ветеринар, който да направи анализ и да назначи лечение.
Често причина за сърбеж се явява нарушаване на протеиновия баланс в организма, поради което, продукти с високо протеиново съдържание трябва да се дават много внимателно и в малки количества. Това се отнася преди всичко за кокоши яйца, суха котешка и кучешка храна. Млечните продукти обикновено не предизвикват такива реакции, с изключение на тези от тях, които съдържат консерванти. Ако давате кисело мляко, старайте се да бъде натурално, с жива закваска.
 
Моят плъх си нарани лапата в решетъчното дъно на клетката, и сега лапате е подута. Какво трябва да направя?
Горещо се препоръчва дъното на клетката да бъде плътно, а не решетъчно. Тук е мястото да се спомене, че освен травми, решетъчното дъно предизвиква и язвен дерматит на задните крайници. Ако лапата е само отекла, без отворена рана на кожата, може да се приложи противовъзпалително средство (дексаметозон) за ускоряване процеса на заздравяване и покой. Отворената рана трябва да се почисти и да се поръси с антибиотик.
 
Моят плъх получи абсцес след борба с друг плъх. Какво да направя?
При самоотварянето на абсцеса (което се случва често) изтича гной. В такъв случай почистете раната с кислородна вода, след което я намажете с антибиотична маз. Ако абсцесът не се отвори сам, изчакайте да се появи коричка, която отстранете и с внимателно притискане улеснете изтичането на гнойта. За всеки случай заведете плъха на ветеринар, който може да назначи и антибиотик, срещу евентуална вътрешна инфекция.
 
Какво трябва да направя за да избегна получаването на травми в клетката и по време на разходка?
Най-често срещаните причини за травми в клетката са различните решетъчни хоризонтални повърхности и колелото за бягане.
Плъховете рядко си нанасят травми помежду си. Все пак, добре е да помислите за няколко изхода в къщичката, която обитават, за да може по-слабият плъх да реагира своевременно, ако бъде притиснат на тясно.
Разбира се, че не трябва в клетката да присъстват предмети с остри краища, стъкло или потенциално отровни вещества.
Ако клетката е много висока, трябва да се помисли как да бъдат разположени етажите (един спрямо друг), така че да се намали до минимум риска от травма при евентуално падане.
По време на разхода следете неотлъчно плъхчето, да не повреди изолацията на някой кабел или да нагризе някой битов предмет. Ако пускате плъх да се разхожда върху високо разположена хоризонтална повърхност (маса, секция, перваз на прозорец), то тогава избягвайте резките движения и внезапни звуци, които може да го уплашат, да загуби равновесие и да падне от високо.
Ако вашият плъх се разхожда свободно из цялото жилище, трябва всички членове на семейството ви внимателно да се оглеждат, за да не го настъпят, особено в по-тъмните места в жилището. Плътно затваряте всички врати и прозорци, защото много лесно може да избяга на вън, а също така го предпазвате от течение.
Внимавайте плъхът да не се добере до мястото, където съхранявате битова химия. Препаратите обикновено имат привлекателна миризма и вкус за плъховете.
Ако отглеждате и други животни в дома си, контактите на плъха с тях да бъдат само във ваше присъствие.
 
Стерилизацията (кастрацията) подобрява ли здравословното състояние и увеличава ли продължителността на живот при плъховете?
Има полза и риск, свързани с отделянето на яйчниците на женските и при кастрацията на мъжките плъхове. Очевидната полза и при двата пола – това е, че повече няма да притежават репродуктивни органи, които понякога предизвикат проблем със здравето в по-късни етапи от живота им.
Премахването на репродуктивните органи при женските плъхове понижава значително възможността от развитие на тумори на млечните жлези и хипофизата, и определено прави невъзможно възникването на рак на матката и генитална микоплазмоза. От друга страна рискът е голям – сложна хирургична операция, при която се отваря коремната кухина. Задължително е да се приложи обща анестезия, която сама по себе си е голям риск.
Кастрацията на мъжките плъхове е често прилагана операция, защото им позволява да се отглеждат заедно с женски, а също така и да се предотврати агресивното им поведение. Ракът на тестисите е рядко срещано заболяване. Самата операция не е толкова опасна, но и тя се извършва под обща анестезия и носи определен риск. Възможни са и следоперативни усложнения.
 
Какви ваксини се прилагат на плъховете?
Плъховете не се ваксинират!
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 16..30 край 
102609. Jusrrntic
13.09.19
03:47
Помочь деньгами 5536 9138 0823 2983
102608. Williamerale
13.09.19
03:47
see this site https://www.affiliate-programs.biz/desktop-mobile-traffic/
102607. opalml11
13.09.19
03:42
New hot project galleries, daily updates
http://pornstarfakecum.alexysexy.com/?tayler
free porn sights with port stars porn impotence free chat with porn star porn star tattoos free bride fucked before wedding porn
102606. Innokentiysoask
13.09.19
03:32
[url=http://ipoganec.ipyjypu.ru/994910/index.html]где взять кредит на покупку квартиры в минске[/url]
[url=http://wijutuder.minjust-ryazan.ru/2019/09/07-foto-nasti-shevchenko-golaya.php]фото насти шевченко голая[/url]
[url=http://erecove.sportidea.ru/46776.html]голые несовершеннолетние смотреть фото[/url]
[url=http://azonov.ermak-cafe.ru/39759.asp]частное порно фото жон[/url]
[url=http://zovewe.sportidea.ru/stalker-porno-kartinki.asp]stalker порно картинки[/url]
102605. EnriqueFresy
13.09.19
02:59
Hola queridas chicas!
Paso extensiones profesionales de pestanas: clasicas, 2D, 3D, varios efectos. Extensiones de pestanas: el proceso de alargar y aumentar el volumen de las pestanas naturales usando pestanas artificiales.
Las extensiones de pestanas haran que sus ojos tengan un aspecto encantador y seductor, desde los clasicos hasta los volumenes de Hollywood. Permitiendo alarde de cilios largos y gruesos durante todo el dia durante 3 semanas, sin hacer ningun esfuerzo.
Puede ver fotos reales de mi trabajo, averiguar el precio, hacer preguntas, inscribirse en un procedimiento y mucho mas en Instagram aqui: https://clck.ru/J5L9w
102604. Fedorcex
13.09.19
02:27
Час назад мониторил материалы сети интернет, неожиданно к своему восторгу открыл познавательный сайт. Гляньте: [url=http://hydraland.net/]шоп Гидры ссылка[/url] . Для моих близких вышеуказанный сайт явился очень оригинальным. Всего наилучшего!
102603. VsevolodAnizE
13.09.19
01:30
[url=http://ucib.automarket-vaz.ru/2019/09/10/hd-porno-smotret-squirt.htm]hd порно смотреть squirt[/url]
[url=http://jolibe.ulibad.ru/63122.asp]чистый кредитор - это[/url]
[url=http://ukap.syhutydara.ru/2019-09-08-kupit-sergi-v-kredit.html]купить серьги в кредит[/url]
[url=http://nycuhyli.sportidea.ru/545634.htm]фото голых общественных банях[/url]
[url=http://oborit.awikypa.ru/2019-09-07-mama-golaya-detkami-foto.php]мама голая детками фото[/url]
102602. GermanEdilt
12.09.19
23:29
[url=http://saxaxoz.telebo.ru/52821.aspx]бабушка и внучек порно видео в[/url]
[url=http://ykoxihom.laciregoz.ru/2019/09/09-dengi-pod-zalog-kompyuternoy-tehniki.asp]деньги под залог компьютерной техники[/url]
[url=http://fohehivyh.vyfebe.ru/2019/09/08/ekzoticheskie-porno-foto-zrelyh-dam.aspx]экзотические порно фото зрелых дам[/url]
[url=http://nanerasy.firehaxumi.ru/81819.php]фотографии порно ххх приват[/url]
[url=http://uzofi.soxafu.ru/zayavka-na-refinansirovanie-kredita.htm]заявка на рефинансирование кредита[/url]
102601. JordanPsype
12.09.19
23:25
blacked porn
http://vickiroseart.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/story-sleeping-men/
http://www.knowly.net/api-d?url=popsexy.net/too/x-husbend/
http://www.hqglamour.com/crtr/cgi/out.cgi?id=34&l=top_top&u=https://popsexy.net/too/secret-date/
new porn
https://vport.biz/redirect?url=https://popsexy.net/too/teen-tube-amateur-turbanli-sikis/
http://easyfeed.info/easyfeed/feed2js.php?src=https://popsexy.net/too/squirting-extreme-bdsm/&
porn actress
http://calicasuals.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/xxxvideio-ib/
ru porn
http://www.nzc.org.il/redir.asp?url=https://popsexy.net/too/japan-yoga-pants-xxx/
red porn
http://twinks-movies.com/cgi-bin/at3/out.cgi?id=135&tag=toplist&a mp;trade=https://popsexy.net/too/hsndicap-sex5/
http://smokeeasy.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/new-bby/
pov porn
http://hoavacationclub.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/choutali-bf/
http://www.adventuresonly.com/redirecthandler.ashx?URL=https://popsexy.net/too/masi-kejil/
http://afsna.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/wwxxxxvideo/
full hd porn
sex porn
shemale porn
http://www.actiweb.es/cgi-bin/registro3.cgx?correo="/><a+href="https://popsexy.net/too/fast-time-anny-bunny/&/contact.php
loving porn
porn gallery
blowjob porn
http://italianculture.net/redir.php?url=https://popsexy.net/too/faye-y/
free porn hd
group porn
http://www.guytalkradio.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/yummy-taste-assliking/
teen porn video
102600. marionlj60
12.09.19
22:52
Hot sexy porn projects, daily updates
http://black.gay.porn.bestsexyblog.com/?amelia
sexy amature porn kaleigh mcgee porn wetsport porn small tit classic porn little porn babes
102599. Marina85Led
12.09.19
22:51
Дорого времени суток , нашла отличный интернет магазин одежды - http://print-mayka.ru ,у них скидка до 75% ,честно от цен в шоке ,производство в РФ ( не Aliexpress ) ,например :
Мужу купила футболку TOYOTA за 300 рублей - http://print-mayka.ru/product/toyota-auto-logo-5924/muzhskaja-futbolka-s-v-vyrezom-80/ , себе футболку антибренд за 250 рублей ) - http://print-mayka.ru/product/34025/zhenskaja-futbolka-27/ и ребенку футболку дота 2 - http://print-mayka.ru/product/dota-2-2182/futbolka-detskaja-34/ .Цены просто смешные ,единственный минус медленная доставка ,посылку получила через семь дней . У нас в городе таких цен ,просто не найти . Доставка по России и странам СНГ
102598. kuhuvecofcuqi
12.09.19
22:29
[url=http://mewkid.net/order-amoxicillin/]Amoxicillin Online[/url] <a href="http://mewkid.net/order-amoxicillin/">Buy Amoxicillin</a> jty.tsit.pluh.dir.bg.hjs.hk http://mewkid.net/order-amoxicillin/
102597. aksixama
12.09.19
22:02
[url=http://mewkid.net/order-amoxicillin/]Buy Amoxicillin[/url] <a href="http://mewkid.net/order-amoxicillin/">Amoxil</a> rlx.yehq.pluh.dir.bg.vmh.mv http://mewkid.net/order-amoxicillin/
102596. JessicaUsele
12.09.19
21:38
[url=https://camp-center.ru/]1xbet скачать[/url]
102595. dionneww60
12.09.19
21:33
Hot galleries, thousands new daily.
http://porn.dump.instasexyblog.com/?jolie
wide leg porn free milf porn vid site funny gamez porn amiture home porn video shawna evans porn pics gallery buliten
102594. Stepanvot
12.09.19
21:26
[url=http://hikom.4x4spb.ru/220226/index.html]залог как форма обеспечения кредита содержание курсовой[/url]
[url=http://ijexyhe.eqezyjoq.ru/74524.php]анжи порно фото[/url]
[url=http://hoxeb.wemyzityt.ru/7WDRY5I.aspx]bdsm порно фильмы скачать[/url]
[url=http://ewed.minjust-ryazan.ru/porno-zrelye-jenshchiny-rakom/]порно зрелые женщины раком[/url]
[url=http://vaxodal.7met.ru/2019/09/11/64884.asp]анальный секс со старушками фото[/url]
102593. XRumerTest
12.09.19
20:47
When you are looking on something enthralling, check-up this out<a href='http://messitup.co.nz/4-entertainment-methods-to-assist-you-to-grab-hold/'>http://messitup.co.nz/4-entertainment-methods-to-assist-you-to-grab-hold/</a>
102592. Andreyabiff
12.09.19
19:22
[url=http://deforabet.automarket-vaz.ru/254808.php]порно пары мж для секса сочи[/url]
[url=http://ecekug.uhawofy.ru/chert-tv-porno.asp]черт тв порно[/url]
[url=http://bijydajos.miqur.ru/6YJU.asp]халява порно целки[/url]
[url=http://bowyse.yfamofi.ru/2019/09/11-bikini-paty-pporno.aspx]bikini paty ппорно[/url]
[url=http://ivuvahyro.uqujywev.ru/mfzQoQb4w.html]delta whit смотреть порно онлайн[/url]
102591. deboraxe3
12.09.19
18:46
Nude Sex Pics, Sexy Naked Women, Hot Girls Porn
http://xtermpornvideos.lexixxx.com/?madelyn
free young girls porn teen sexy leg porn videos damian dragon porn download free 2009 mobile porn porn pics of natalie portman
102590. Sofiasob
12.09.19
18:18
czech porn
http://crosstexenergyinc.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/mature-little-son.html
http://pgstockoptions.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/mom-and-son-pushed-together.html
fucking porn
free porn video
http://animedownloads.us/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/kerala-girls-leaked-mms-latest-video.html
http://allied-publishing.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/mom-boy-sex-hd.html
http://milliondollarhomes.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/sex-16-yet-oll.html
porn star
http://reelchicago.com/ad_click.php?post_id=81885&cat=110&url=https://pinkpix.net/top/lucy-wilde-double-anal.html
full porn
alls porn
http://forum.digit.in/redirect-to/?redirect=https://pinkpix.net/top/mia-khalifa-a-body-made-for-sex.html
http://www.chatostats.nl/s/cl.php?l=https://pinkpix.net/top/masele-xxx.html
porn star
stepmom porn
http://takesato.org/~php/ai-link/rank.php?url=https://pinkpix.net/top/granmas-asian.html
teen's porn video
4k porn
http://purextreme.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/leggy-lana-cox-footjob.html
https://pw.mail.ru/forums/fredirect.php?url=pinkpix.net/top/bring-friend-fuck-wife.html
http://www.stdavidsrehab.com/connect-learn-interact/news/St-David-s-Rehabilitation-Hospital-and-Easter-Seals-Central-Texas-Collaborate-to-Offer-Greater-Health-and-Wellness-Resources-For-People-with-Disabilities.aspx?Returnurl=https://pinkpix.net/top/mizo-xxxvidio.html
porn hub
cartoon porn
https://location-vacances.vuesurmer.fr/locations_data.php?ident=image8651.jpg&url=https://pinkpix.net/top/dad-waif.html
private porn
https://bigboobsprivate.com/cgi/out.cgi?id=117&l=top_top&u=https://pinkpix.net/top/free-animal-vs-girls-x-vidioscom.html
group porn
http://hairykitten.com/dtr/link.php?gr=2&id=&url=https://pinkpix.net/top/slipknot-weed-porn.html
porn gif
102589. PanteleymonPiere
12.09.19
17:19
[url=http://imuwy.7met.ru/845442-foto-krasivyh-devushek-golye-porno/]фото красивых девушек голые порно[/url]
[url=http://gydo.anomaliamusic.ru/2019/09/10/921088.htm]голые хуй секс фото[/url]
[url=http://edina.blesk232.ru/865971.html]гарантированный займ на карту[/url]
[url=http://hyriroq.steady-rp.ru/ufizat/golye-popy-devushek-domashnee-foto/]голые попы девушек домашнее фото[/url]
[url=http://saxaxoz.telebo.ru/90629.aspx]анекдоты порно в картинках[/url]
102588. Vitaliyjum
12.09.19
15:16
[url=http://obekuso.fydypipol.ru/foto-golyh-devushek-i-jen.html]фото голых девушек и жен[/url]
[url=http://cukodu.automarket-vaz.ru/fotyqaq.htm]кончающие женщины в порно онлайн[/url]
[url=http://mobohy.tiqaxeqi.ru/2019/09/10/ukradennye-nomera-kreditnyh-kart.php]украденные номера кредитных карт[/url]
[url=http://ufef.ovubymih.ru/2019-09-09/bsvg-bank-kredity.asp]bsvg банк кредиты[/url]
[url=http://ecekug.uhawofy.ru/hramy-indii-s-uklonom-porno.asp]храмы индии с уклоном порно[/url]
102587. Carolclevy
12.09.19
14:12
Looking for hook up with a stranger! Ready for any experiments! - http://gg.gg/2019hehia

Looking for a boyfriend
-------------------------------
I really want to fuck myself in the ass on the camera!!!!
I'm waiting for you!!
and my ass wants to fuck!
-------------------------------
[url=https://cutt.us/home2019][img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/77.jpg[/img][/url]|[url=http://gg.gg/assholle]
My cunt is always wet mmm ....
[img]http://skype.miss-bdsm.mcdir.ru/img/21.jpg[/img][/url]|[url=http://miss-bdsm.mcdir.ru][/img][/url]
-------------------------------
Register and write me my nickname Xenia21
Link to my free webcam
http://gg.gg/assholle
-------------------------------
Fuck me in the ass and pussy on camera for free !!!
http://gg.gg/assholle
-------------------------------
102586. Williamcerty
12.09.19
14:10
Best Products Available Online in The UK | Letseshopping.com
Try [url=https://www.letseshopping.com/][b]Online Shopping in UK[/b][/url]
102585. NikaMDum
12.09.19
13:28
Здравствуйте!

Все знают, что самое непростое в МЛМ-бизесе - привлекать людей, наращивать продажи, рекрутировать и обучать новичков, которые потом уходят....
А если все это будет делать система?
И система сама будет продвигать вас, строить структуру, обучать новичков и все это - совершенно БЕСПЛАТНО?
Так бывает? Теперь - да!

Посмотрите видео на страничке:

https://clck.ru/HuB7b

После регистрации вам будет предоставлен доступ к видео о том, как работает система, и вы сможете решить, стоит ли этим заниматься.
Это будет стоить вам всего 10 минут вашего времени, но может круто изменить вашу жизнь!
Не упустите возможность...


[url=https://clck.ru/HuB7b]Эффективная система продвижения МЛМ-бизнеса[/url]
102584. SaraShelm
12.09.19
13:23
scat porn
http://www.3h.kz/go.php?url=https://erobomb.net/moomnand-son.html
porn comix
http://privacyassural.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/seachjapan-love.html
daddy porn
http://www.ruivaledesousa.com/link.asp?idc=1&idl=194&url=https://erobomb.net/ranchi-park.html
fucking porn
http://dogby.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/julia-ann-trke.html
http://deidra.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/met-to-men.html
http://www.footsurf.com/redir.php?site=0118&url=https://erobomb.net/teen-indian-sex-3.html
loving porn
http://confluencedesigninc.com/index.cfm?id=blog&articleID_blogArticles=F1899241-1422-0A0A-8C35562AF399DBA6&referer=https://erobomb.net/xopkjuxrb.html&start=4&articleID=BB807B97-B588-0843-179D376982989513
http://adv.informare.it/pubblic/redir.asp?cc=30&www=https://erobomb.net/w-w-wcom-xex.html
hard porn
cock porn
http://bumper-stickers.ru/redirect.php?https://erobomb.net/black-pussy-tapes.html
http://usveteranspipeline.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/indian-lactation-compilation.html
https://infinitehoops.com/out.ashx?url=https://erobomb.net/seachsen-zhen.html
skinny porn
http://gourmandises-orientales.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/becca-rose.html
fake porn
http://crmsoftwaredevelopers.com/Services/Redirect.aspx?url=https://erobomb.net/cut-teen-fuck.html
porn cum
fucking porn
http://www.fistingsexsite.com/cgi-bin/atc/out.cgi?id=33&u=https://erobomb.net/para-anal.html
elder porn
ass porn
http://www.knowledgekids.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/mom-ifair.html
porn actress
porn online
102583. KuzmaGuile
12.09.19
13:13
[url=http://towuded.baqewek.ru/lebomoqi-vygodnye-kredity-minske/]выгодные кредиты минске[/url]
[url=http://minjust-ryazan.ru/610285.asp]центр иппотечного кредитования[/url]
[url=http://uqip.oronus.ru/8ag3.html]pop off art порно-грани[/url]
[url=http://tipy.cucuvedije.ru/YvEw5BKR.aspx]blezzer порно[/url]
[url=http://fyjomylev.wefahitogu.ru/2019/09/07_3317.php]фото русское порно зрелые[/url]
102582. Andreytes
12.09.19
11:09
[url=http://muhucusem.automarket-vaz.ru/nugykyd/index.html]фурии порно волки и лисички[/url]
[url=http://vytyd.sportidea.ru/399390.htm]как купить машину в кредит на дроме[/url]
[url=http://vufohypa.vebaled.ru/2019/09/09/rQDgvX2y.php]через сколько можно досрочно погасить кредит[/url]
[url=http://uxobij.kotucheny.ru/2019/09/07-43809.asp]аниме порно комиксы палач[/url]
[url=http://zywuno.usecofibeg.ru/erotika-v-domashnem-porno.html]эротика в домашнем порно[/url]
102581. SidneyNeeks
12.09.19
11:07
Hey

Which type of food you can recommend for Cane Corsohttp://performance.affiliaxe.com/SHJUa
102580. gretare60
12.09.19
11:00
Big Ass Photos - Free Huge Butt Porn, Big Booty Pics
http://anafreepornvids.miyuhot.com/?colleen
share free porn movies porn girls amateurs porn babysitter amateur chinese porn videos nick east porn
102579. cvetocKep
12.09.19
10:15
Cvetochnik.kz - уникальный цветочный магазин, салон флористики, ставший популярным за счет компетентных мастеров, профессионализма флористов. Здесь работает сильная команда искусных мастеров, прошедших обучение в лучших школах флористиках. За плечами огромный опыт, знание азов и нюансов. Вы можете рассчитывать на бесценный совет специалистов - они и сделают презент незабываемым, радостным и креативным. Цветочная компания - https://cvetochnik.kz/ доставляет удивительные, роскошные композиции в минимальные сроки, чтобы адресат проявил свои эмоции и получил презент как можно быстрей. Это стало доступно при помощи отлаженной системы логистики.

Работа ведется напрямую из Эквадора, Голландии, поэтому флористы работают только со свежими, ароматными и незабываемыми цветами, которые точно сделают ваше настроение. Купить неповторимый букет для близкого Вам человека Вы можете по ссылке: <a href=https://cvetochnik.kz/>цветы алматы</a> Наши флористы проходят строгий отбор, поэтому в фирме трудятся только жизнерадостные, опытные специалисты, желающие каждый день удивлять Вас.
102578. bonitayt1
12.09.19
09:51
My new hot project|enjoy new website
http://japanese.porn.instakink.com/?macy
wiki porn alexis texas free nude asian porn hot fat women porn watch free porn channels free male video sex porns
102577. clariceck2
12.09.19
09:45
Sexy pictures each day
http://wwxxxsexcom.fetlifeblog.com/?tierra
futanaria porn videos stream videos porn video eflix your chubby free porn porn friends sister bizar porn tube
102576. Lousemn
12.09.19
09:17
<a href=http://titki.top/>старый молоденькой порно онлайн</a>, <a href=http://titki.top/>ютуб порно молоденьких</a>, <a href=http://titki.top/>молоденькие ебутся порно</a>.
102575. Glebflomy
12.09.19
09:06
<a href=http://suvi.hirir.ru/429136.aspx>посмотреть порно копро онлайн</a>
<a href=http://exapyjyga.cucuvedije.ru/avtomobil-v-kredit-v-moskve-inogorodnim.asp>автомобиль в кредит в москве иногородним</a>
<a href=http://abidoli.habarovsk-catalog.ru/90096.asp>частное порно руссое</a>
<a href=http://behumokew.urirerigo.ru/52323.asp>авто с пробегом кредит ярославль</a>
<a href=http://eqykileki.guxavidav.ru/2019-09-08-foto-hudyh-jenshchin-porno.php>фото худых женщин порно</a>
102574. olyaniuktova
12.09.19
09:00
Все про технику.<a href=http://www.freshdesigner.ru/>.</a>. Конструирование, <a href=http://www.freshdesigner.ru/>тюнинг</a>, модернизация. Все своими руками.
102573. dorakutinina
12.09.19
09:00
Все о массаже.<a href=http://freshrelax.ru/>.</a>. <a href=http://freshrelax.ru/>Техника массажа</a>. Как стать красивой.<a href=http://freshrelax.ru/index.htm>.</a>. Косметические процедуры на каждый день.
102572. Yonqnus
12.09.19
08:18
<a href=https://clck.ru/DwfTp>Форум для Хакеров "Творческая Лаборатория DedicateT"</a>
102571. Amiatuh
12.09.19
08:01
porn online
http://provokeonline.adop.co.kr/con.php?url=https://www.bombstat.com/domain/blacknthick.tumblr.com
http://simplycottoninc.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/domain/ulub.pl
http://savethechildren.macedonia.eu.org/dir/link.aspx?url=https://www.bombstat.com/domain/suddimoola.com
young porn
elder porn
http://3yz.babyway.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/domain/reddflix.com
http://hammer.com.ua/bitrix/redirect.php?event1=news_out&event2=http://www.liqui-moly.lt&event3=ВИЛЬНЮС&goto=https://www.bombstat.com/domain/punishmentlads.tumblr.com
bdsm porn
japan porn
lesbian porn
http://jjdoudizhubisai.shiwutong.net/tool/redirect.asp?id=2035&url=https://www.bombstat.com/domain/luxury138gg.com
https://fanslations.azurewebsites.net/release/out/takami-no-kago-chapter-39/11534/?url=https://www.bombstat.com/domain/dwg.ru
http://www.kirkbypp.merseyside.org/shared/cgi-bin/external?url=https://www.bombstat.com/domain/srubirubli.ru
fox porn
teen porn
http://www.imagepost.com/cgi-bin/atx/out.cgi?s=100&l=plugs&u=https://www.bombstat.com/domain/lfootball.ws
big porn
love porn
http://hippiesuspension.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/domain/longyp.com
russian porn
http://www.dres.chc.edu.tw/netlink/hits.php?id=125&url=https://www.bombstat.com/domain/movierulz.promo
ru porn
http://incesthit.com/out.php?p=51&url=https://www.bombstat.com/domain/pornhuyb.com
porn movies
http://irbpro.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/domain/nucleuscoop.com
porn video com
http://rahalacura.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.bombstat.com/nl/domain/uccap.cat
http://www.toshiki.net/x/modules/wordpress/wp-ktai.php?view=redir&url=https://www.bombstat.com/domain/publisiweb.com&path=
fucking porn
102570. traceylt69
12.09.19
06:38
College Girls Porn Pics
http://hotbikiniporn.fetlifeblog.com/?alexandra
hardcore porn unblocked extremly hairy porn stars free teen porn website sunderland lesbians porn mature wild porn vids
102569. MartinRED
12.09.19
05:57
<a href=http://zaycev1.top/klubnaya-muzyka/>новинки клубной музыки 2016 скачать слушать</a>
<a href=http://zaycev1.top/>жизни нет скачать бесплатно зайцев нет</a>
<a href=http://zaycev1.top/russkaya-muzyka/>новинки музыки русское радио</a>
<a href=http://zaycev1.top/uzbekskaya-muzyka/>скачать музыку узбекский тохир махкамов</a>
<a href=http://zaycev1.top/zarubezhnaya-muzyka/>слушать зарубежную диско музыку 2018</a>
102568. KatyChenkova
12.09.19
05:52
<a href=http://pizdeishn.ru/>порно рассказы</a>
<a href=http://pizdeishn.ru/izmena/index.html>порно рассказы измена</a>
<a href=http://pizdeishn.ru/yumor/index.html>юмористические порно рассказы</a>
<a href=http://pizdeishn.ru/anal-v-popku-bolno/index.html>анал в попку больно рассказы</a>
<a href=http://pizdeishn.ru/>рассказы порно</a>
<a href=http://pizdeishn.ru/>эро рассказы</a>
<a href=http://pizdeishn.ru/po-prinuzhdeniyu/index.html>по принуждению порно рассказы</a>
<a href=http://pizdeishn.ru/studenty/index.html>студенты порно рассказы</a>
<a href=http://pizdeishn.ru/anal-v-popku-bolno/index.html>анал порно рассказы</a>
<a href=http://pizdeishn.ru/izmena/index.html>измена рассказы</a>
<a href=http://pizdeishn.ru/>эрорассказы</a>
<a href=http://pizdeishn.ru/>эротические рассказы</a>
<a href=http://pizdeishn.ru/anal-v-popku-bolno/index.html>порно рассказы анал</a>
<a href=http://pizdeishn.ru/>порнорассказы</a>
<a href=http://pizdeishn.ru/po-prinuzhdeniyu/index.html>порно рассказы по принуждению</a>
102567. Leahkip
12.09.19
05:34
monster porn
http://in-price.ru/redirect.php?site=https://rajwap.xyz/porn/xxvodes/
http://gaybigsuck.com/sr/out.php?l=0.!1.0.3719.3317&u=https://rajwap.xyz/porn/hd-xxivido/
http://maastroy.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/www-hisult-com/
solo porn4
http://gregoire.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/romantic-rajwap/
granny porn
http://www.lifesupport.no/main/typo3conf/ext/macina_banners/pi1/class.tx_macinabanners_launchpage.php?uid=25&link=https://rajwap.xyz/porn/tamilauntycom/
free porn hd
http://djdropins.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/xxx-bf-movei/
porn star
http://namastacyyoga.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/sunny-leon-prone/
she porn
http://www.taklitan.co.il/redir.asp?url=https://rajwap.xyz/porn/www-xxxxx-vedio-com/
fucking porn
http://www.myip.net/imgall.php?q=rajwap.xyz/porn/xnxx-youtub/
http://www.optina-pustin.ru/redirect.php?to=https://rajwap.xyz/porn/red-wap-hd-xxxx/
anna porn
porn well
http://kanghom.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/hd-sex-nxgx-download/
https://congoplanete.com/redir.jsp?to=https://rajwap.xyz/porn/xxxsrx/
daughter porn
porn 2019
http://www.woojinact.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/free-download-videos-bokep-tube8-3gp-alanah-rae/
little porn
http://ftp.rail.com.tw/?a<>=<a+href=https://rajwap.xyz/porn/www-la-xxx-com/
http://efes-grup.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=rajwap.xyz/porn/xxxviddo/
porn pictures
czech porn
elder porn
102566. Randyhat
12.09.19
05:32
If you’re upset about your weight and want to lose a little more, get this…

An overweight mother with pre-diabetes has just SHOCKED the medical
community by losing an unheard of 22lbs pounds in just 13 days…

....Without starving herself, she lost a total of 37lbs in the first month!
[url=http://webbyt.co/weightloss]-> CLICK HERE to see her Transformation Pics![/url]

...Even without exercising, she went on to burn off 84lbs (almost a pound a day)
and eliminated any sign of diabetes or any other life-ending diseases.

And the amazing thing is…

All she did was this D.I.Y. “carb-pairing” trick that reconditions your 3 female
weight-loss hormones to drastically accelerate fat-burning while still eating the
foods you love.

Check it out for yourself…

[url=http://webbyt.co/weightloss]“Carb-Pairing” Melts Away 37 Pounds in Just 20 Days (WOMEN ONLY)[/url]

Enjoy!
102565. Hazelmenly
12.09.19
05:20
Каждый по разному относится к магии. Для кого-то это просто развлечение.
А в последнии годы эзотерика только набирает обороты!)))
Людей увлеченных и интересующихся данным направлением становиться всё больше))
Интересно, с чем это может быть связанно?
Уж больно многим хочется и на ТАРО погадать и будущее своё предсказать, и даже к чёрной магии прибегнуть?
На телевидении даже это направлением пропагандируют)
Вон как популярна "Битва экстрасенсов"!!)))
Хотя есть и скептики среди нас)
Но чтобы кто ниговорил, магия останется магией.


<youtube>5z5WK94bFag</youtube>
102564. Helensew
12.09.19
05:17
Используйте секретные, одноразовые и многоразовые промокоды на пиццу Папа Джонс, чтобы кушать больше, а платить меньше. Просто воспользуйтесь кодовым словом или набором символов при заказе выбранной продукции. Активировав на сайте Папа Джонс промокод в правом верхнем углу, вы сразу получите скидку или другое акционное предложение. Главное знать, что именно нужно вводить. Получите <a href=https://papajohnspromokod.ru/>промокод папа джонс</a>
102563. Nancydex
12.09.19
04:59
Hi.
My name Katya.
Looking for a man to meet. I will come to your area or meet me. I live very close.
<a href=http://cutilivi.tk/pvw2>My address</a>
102562. georgiajz16
12.09.19
04:26
Dirty Porn Photos, daily updated galleries
http://swanpornpics.sexjanet.com/?parker
xxx porn and chat you tube of porn beta free hardcore porn clips porn tuube free porn mpegs sites you porn rio de j
102561. MichelleJeold
12.09.19
03:03
porn gif
http://trivedi-family.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/search/kittymei-mfc.html
classic porn
http://justsharethis.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/search/www-xxx-pornoram-com.html
porn cum
http://www.oceanislandtravel.com/frames.asp?url=https://anybunny.mobi/search/neha-xnxx.html
http://bravatrack.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/movie/398920/stunning-mom-brandi-love-gets-pussy-nailed-in-the-kitchen.html
http://www.fuckthisshemale.com/d/out?p=62&id=2225477&c=0&url=https://anybunny.mobi/search/ellen-adarna-pinay-celebrity-sex-scandal.html
anime porn
http://jxc.dawnfresh.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/search/indian-actress-samantha-xxx-photos-download.html
http://scoutpark.net/redirect.asp?idNovosti=3100&link=https://anybunny.mobi/search/therealamyday.html
daughter porn
http://thassos-island.com/redirect.php?id=197&target=https://anybunny.mobi/movie/30043/booty-call-for-polish-star-natalia-starr.html
http://www.whoohoo.co.uk/redir.asp?https://anybunny.mobi/search/innocentdoll-mfc.html
http://liquidemotion.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/movie/295534/rachel-ravaged-an-pressley-carter-take-some-dick-in-the-ass.html
3d porn
http://chartstream.net/redirect.php?link=anybunny.mobi/search/xkitanax-webcam.html
jav porn
cock porn
http://watermarkmedia.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/search/xhamsted-com-movies.html
love porn
milf porn
fuller porn
http://mail.blroofing.com/blog/link.php?url=https://anybunny.mobi/search/sunny-leone-wap-porn-com.html
http://maidrightcanada.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/search/indian-indore-girl-in-red-saree-hard-sex-in-hotel-room.html
creampie porn
teen's porn video
massage porn
http://old-moms.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=anybunny.mobi/search/tamod-jakol-iyot-pinoy2.html
white porn
102560. CortezJix
12.09.19
02:01
Our company provides herbal pharmacy. Look at our health contributing website in case you want to strengthen your health. <a href=https://fe70.sportpharm.site/es/index.html>https://fe70.sportpharm.site/es/index.html</a> Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health portal in case you want to look better with a help generic supplements. <a href=https://r9.sportpharm.site/da/index.html>https://r9.sportpharm.site/da/index.html</a> Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health website in case you want to look better with a help of generic supplements. <a href=https://d9y.sportpharm.site/da/index.html>https://d9y.sportpharm.site/da/index.html</a> Our company offers a wide variety of non prescription products. Take a look at our health website in case you want to to feel healthier with a help of generic supplements. <a href=https://m3n.sportpharm.site/it/index.html>https://m3n.sportpharm.site/it/index.html</a> Our company offers safe health and related products. Take a look at our health contributing portal in case you want to feel healthier. https://2c.sportpharm.site/en/index.html Our company offers herb-based supplements. Take a look at our health contributing portal in case you want to strengthen your health. <a href=https://r9v3.sportpharm.site/nl/index.html>https://r9v3.sportpharm.site/nl/index.html</a>
Our company provides herbal healthcare products. Look at our health contributing portal in case you want to feel healthier. <a href=https://ra53.sportpharm.site/fr/index.html>https://ra53.sportpharm.site/fr/index.html</a> Our company offers a wide variety of non prescription products. Look at our health website in case you want to strengthen your health with a help of health products. <a href=https://3vg.sportpharm.site/nl/index.html>https://3vg.sportpharm.site/nl/index.html</a> Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health site in case you want to look better with a help health products. <a href=https://66us.sportpharm.site/de/index.html>https://66us.sportpharm.site/de/index.html</a> Our company offers a wide variety of non prescription products. Visit our health site in case you want to look better with a help of health products. https://5k.sportpharm.site/fi/index.html Our company offers a wide variety of pills. Visit our health contributing portal in case you want to improve your health.
102559. Marypob
12.09.19
00:40
best good porn
http://www.topcd24.de/jump.php?url=https://profi-news.ru/search/илсаф-биография/
porn creampies
http://www.classy-fetish.com/clic.php?url=https://profi-news.ru/search/сетелем-офис-екатеринбург/
pov porn
http://www.ecolog.by/bitrix/redirect.php?event1=catalog_out&event2=http://evn.by&event3=Предприятие+"Эковентналадка"&goto=https://profi-news.ru/search/биография-азаров-профессия/
porn pictures
http://soft-rig.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=profi-news.ru/search/лим-джу-хван-биография/
alls porn
http://bwssb.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=profi-news.ru/search/самый-маленький-хуй-в-мире-видео/
young teen porn
http://prologex.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=profi-news.ru/search/анвар-нургалиев-биография/
lesbian porn
http://www2.apwa.net/Redirector.asp?url=https://profi-news.ru/search/авито-москва-купить-коньки/
full porn
http://cuntssexporn.com/cgi-bin/crtr/out.cgi?id=465&l=topthumb&u=https://profi-news.ru/search/анис-шерфа-биография/
art porn
http://rivieralacage.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=profi-news.ru/society/20160212/153329/
http://www.cute-nymphets.net/cgi-bin/out.cgi?ses=JbGnvTXw8C&id=8645&url=https://profi-news.ru/science/20160725/293528/
http://yy-itiba.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=profi-news.ru/search/дарина-жолдак-биография/
mom son porn
porn home
nude porn
http://nikonsap.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=profi-news.ru/search/серик-мусалимов-биография/
hentai porn
http://emiratesspecialneeds.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=profi-news.ru/search/анна-немзер-биография/
gaming porn
https://www.htcdev.com/?URL=profi-news.ru/search/ходы-кубик-рубик-наука-и-жизнь/
http://www.russianhelicopters.aero/bitrix/rk.php?goto=https://profi-news.ru/search/sedoy-dota-2-биография/
free porn hd
102558. Anthonymouri
11.09.19
23:29
https://patronite.pl/profil/233653/patron
http://www.ekademia.pl/u/gramto
102557. Willcofs
11.09.19
23:27
Buy Prevacid In Canada http://caucasustimes.com/en/public-opinion-poll-in-the-north-caucasus-2017/?unapproved=68789&moderation-hash=18519eef20efc0ba85a0d63a4766b44b#comment-68789Cialis Alkohol https://www.bhatispices.com/product/bhatispices-mustardrai-500gm-100-organic-mustard-small-rai/?unapproved=79&moderation-hash=dae576bc868e1d1502f8bd3fec76ca4e#comment-79Cialis Libero https://adsygordon.com/2019/01/01/a-need-for-speed/?unapproved=4068&moderation-hash=517e86c11defee329ba455ba7366a335#comment-4068Viagra 25mg Generika https://rocketautobuyers.com/3-reasons-you-should-sell-your-car-instead-of-trading-in/?unapproved=679&moderation-hash=e4ce30ca60c0acd510ed7f865b8b41d9#comment-679Priligy Hilft Nicht https://au.vidstudios.com/info-news/why-your-restaurant-needs-a-website/?unapproved=72&moderation-hash=1cde70caca4914a0995a1e9aef1e617f#comment-72Cialis Vente Libre Espagne https://equilibriumconsulting.co.za/product/duet-stool/?unapproved=26&moderation-hash=d3b55d407d4f62fc84df411b179cc728#comment-26Cialis Acquisto In Contrassegno https://article.japanican.com/en/regions/kansai/osaka/stylish-cheap-hostels-osaka.html?unapproved=1030&moderation-hash=a491d4fbd8a3f70d6a3d5789efe3d755#comment-1030Doxycycline Online Canada No Prescription https://www.azwindowfilm.com/2018/11/10/commercial-building-window-tinting/?unapproved=31&moderation-hash=f113219ecf7dc29f648730e9dbb0400c#comment-31Cialis Y De http://nanogamr.com/fallout-76s-holotape-series-tales-from-the-west-virginia-hills-are-a-fun-listen/?unapproved=3068&moderation-hash=74070f61b862808499b09e3d60306cab#comment-3068Usa Online Overnight Pharmacy https://greatersaintthomas.org/drunk-driving-policy/?unapproved=177&moderation-hash=25316468a2151c8e075198a50c663ebd#comment-177
102556. Lilliantrind
11.09.19
22:04
porn movies
http://sendfreesms.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
http://wowlook.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
porn download
http://videozone.asia/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
boobs porn
sleep porn
porn parody
http://maketrackstomammoth.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
porn movies
http://usedtuba.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
https://www.google.co.za/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=oB5CNgpooShIaM&tbnid=3LjIv9WSaO2oeM:&ved=0CAMQjhw&url=http://1dom.info/&ei=-pLYUr7zIYKEhQfll4CgBg&bvm=bv.59568121,d.ZG4&p
http://www.boomporntube.com/te3/out.php?s=100,80&u=http://1dom.info/
gaming porn
http://bezotkazsniki.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
http://colicchiolaw.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
http://www.vitesia.com/proxy/proxy.php?url=http://Publicwordtir edplanesjadedi.Mpu@1dom.info/
scat porn
porn video com
http://avantidesign.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
hairy porn
trannies porn
http://www.trackpacking.com/page/rdr/?url=http://1dom.info/
sleeping sleep porn
http://nprstorycorps.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
rose porn
http://kanegon.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=1dom.info
homemade porn
good porn
102555. PaulineWah
11.09.19
21:39
Всем добрый день Заказывала вот такую модель смартфона на сайте https://sale-aliexpress.ru . Продавец проявил инициативу и сам отправил с помощью DHL потом еще у DHL какой то сбой прошел . так продавец еще интересовался отписывался получила я или нет. В придачу положил чехол-резиновый и стилус. Короче мне очень сильно повезло с продавцом и покупкой. Очень рекомендую данный сайт .
102554. tinaml1
11.09.19
21:29
Big Ass Photos - Free Huge Butt Porn, Big Booty Pics
http://lesbian.feet.fetlifeblog.com/?devyn
kenny vs spenny porn stars bb japanese porn free psp full porn movies whatever porn is looking up porn safe
102553. chandrakv16
11.09.19
21:22
Hot sexy porn projects, daily updates
http://pdfporn.kanakox.com/?alisa
freee anime porn games free 3 d amimation porn extreme black stripper porn kid porn model filipino porn movies
102552. Filippchult
11.09.19
20:56
[url=http://tryengineeringnews.org/]Ссылка на гидру[/url] .
102551. LilyMek
11.09.19
20:46
porn star
http://xtpanel.xtgem.com/templates/walls/download.php?file=art/file48.jpg&fn=48&c=art&cat=page12.php&site=porno-trash.net/swank-pass-monica-mattos-sucks-and-fucks-thick-cock-while-being-watched.html&sn=onlinephotso.cold10.com/technical-communication-free-webinars.php&css=&fav=
https://advsoft.info/bitrix/redirect.php?event1=shareit_out&event2=pi&event3=pi3_std&goto=https://porno-trash.net/hind-hi.html
porn movies
http://vocce-gourmet.com/modules/wordpress0/wp-ktai.php?view=redir&url=https://porno-trash.net/witch-my-gf.html
http://tworzenie-gier.pl/wp-content/plugins/wp-js-external-link-info/redirect.php?blog=tworzenie+gier&url=https://porno-trash.net/aslyn-rae-tube.html
http://futuramaff.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno-trash.net/new-poz-sex.html
teen porn
wife porn
http://newhopefellowship.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno-trash.net/gaygay-xnxx.html
brazzers porn
stockings porn
https://www.tavoladellasignoria.it/Redir.aspx?url=https://porno-trash.net/free-shen-shen.html
http://metalkings.org/go.php?url=https://porno-trash.net/wwwxxx6.html
grannies porn
http://advanceamericacash.mobi/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno-trash.net/usa-perawan.html
men porn
porn star
mature porn
http://joomlaprice.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno-trash.net/panjabi-xxx-movi.html
http://ewe.legfund.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno-trash.net/brittney-white-rough.html
daddy porn
amateur porn
http://vivelabunny.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno-trash.net/porn-suid.html
fucking porn
http://michaew.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porno-trash.net/hi-kim.html
japanese porn
http://news.swellwatch.com/t.aspx?S=1&ID=1295&NL=1&N=11&SI=160051&url=https://porno-trash.net/snow-sex-tube.html
http://www.pornoplum.com/o.php?p=100&u=https://porno-trash.net/animation-mom-son.html
ass porn
102550. Sozontaime
11.09.19
20:45
[url=http://odememonu.potolok-nk.ru/aliro/]понизились ставки по кредитам[/url]
[url=http://zamaseso.brandinseason.ru/2019-09-08/1d8T2x.html]армянское порно в онлайн фотошопе[/url]
[url=http://gytaxajoz.ermak-cafe.ru/porno-filmy-s-brayanoy-benks.htm]порно фильмы с браяной бенкс[/url]
[url=http://dujakob.escadotour.ru/89827.htm]хоме кредит банк история[/url]
[url=http://tapu.kidur.ru/2019-09-08-yunoe-porno-roliki-bez-sms.htm]юное порно-ролики без смс[/url]
102549. Fomachult
11.09.19
20:25
Утром смотрел контент сети интернет, при этом к своему удивлению заметил хороший веб-сайт. Вот ссылка: [url=http://tryengineeringnews.org/]Гидра зеркала[/url] . Для моих близких вышеуказанный ресурс показался довольно оригинальным. До свидания!
102548. ErnestoCagma
11.09.19
19:50
check this out http://bit.ly/2lNngFW
102547. jayum18
11.09.19
19:44
Enjoy daily galleries
http://bigdickshemale.adablog69.com/?jillian
mike and dave gay porn 3d free porn movie lesbian porn review com absolutely free porn movies examination porn free online
102546. Ermolayemese
11.09.19
18:44
[url=http://melapaduc.telebo.ru/2019/09/08/foto-erotika-n.php]фото эротика н[/url]
[url=http://erim.stalsibplus.ru/2019/09/11-h6SZu.html]эротические фото аи аи[/url]
[url=http://wulu.potolok-nk.ru/PyJX9As.asp]банк москвы курск кредитная карта[/url]
[url=http://liles.ywyfyron.ru/krissy-lynn-smotret-porno-onlayn.htm]krissy lynn смотреть порно онлайн[/url]
[url=http://cewivoti.xyjugu.ru/foto-galereya-golaya-krasivaya-z-bolshimi-siskami.aspx]фото галерея голая красивая з большими сиськами[/url]
102545. Brianmor
11.09.19
18:18
На нашем сайте вы можете смотреть онлайн новинки фильмов и сериалов бесплатно в хорошем качестве на русском языке


[url=http://kinotok.org/filmy-pro-vampirov/]фильмы и сериалы онлайн kinotok.org[/url]
102544. kellygy18
11.09.19
18:18
New hot project galleries, daily updates
http://hamster.porn.instakink.com/?kaylynn
stewardess three way porn scottish porn clips thumbellina porn really free porn clips define xxyz in porn
102543. KimberlyNat
11.09.19
18:04
blacked porn
http://jonasking.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/black
http://armasight-sale.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/brunette
bbc porn
watch porn
http://www.texaslegends.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/college
http://2blueridgeroofingcompany.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/latin
love porn
cartoon porn
http://sabreyachts.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/shemale
http://home.fatefortune.org/link.php?url=https://porn555.me/movies/blowjob
gangbang porn
http://justpushme.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/shemale
nude porn
fucking porn
https://ccswrm.kku.ac.th/wiki/index.php/Indian_Nude_Mujra._http:_porn555.me/movies/work
http://www.show-channel.net/link.php?url=https://porn555.me/movies/blowjob
old elder porn
grannies porn
http://rostovklad.ru/go.php?https://porn555.me/movies/latin
hard porn
http://www.etracker.de/lnkcnt.php?et=7sgSKg&url=https://porn555.me/movies/amateur
taboo porn
http://lcieducation.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/big_tits
old porn
http://www.sibisoroka.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/homemade
http://fullversionsdownload.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/casting
anal porn
http://exceptional-teacher.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=porn555.me/movies/nudist
porn pictures
102542. GeorgeAnymn
11.09.19
17:28
Общий гороскоп на сегодня для Овна.
В этот день фортуна поворачивается к Овнам лицом, наделяет их общительностью, энергией и удачливостью, помогает быстро преодолеть колебания, позволяет применить литературный талант. Хорошо расширять кругозор: налаживать связи, учиться, общаться с иностранцами. Однако и вам не удастся обойти некоторые объективные препятствия, например, контроль начальства, профессиональные или возрастные ограничения.

всегда свежие гороскопы от нашего спосора и друга.
Он производит: [url=http://www.ярзц.рф/cepi-privodnye-rolikovye-dlinozvennye-gost-13568-75.html]Цепи приводные роликовые длиннозвенные ПРД[/url] в наличие на складе. практически всегда на складе продукция "Ярославского завода цепей".
Рекомендуем как надежного партнёра. WWW.ЯРЗЦ.рф - Наш выбор!

P.S. Кто то называет ЯЗЦ ))Ярославский завод цепей.
А Вы интересуетесь как изготавливают цепи? Ответ можно отыскать на сайте или в звоните +7(4852) 68-29-03.
102541. Elliotnat
11.09.19
17:19
Общий гороскоп на сегодня для Стрельца.
Сегодня Стрельцы удачливы, особенно, в сфере рекламы, игр, коммуникаций, литературного творчества, учебы, преподавания, воспитания детей. Везение ждет журналистов, переводчиков, гидов. Душевный подъем обеспечен влюбленным. Ваш авторитет укрепит красноречие, образование, наличие связей, публикаций, рецензий. И все же самоуверенность опасна: сейчас то, что легко на словах, сулит вам сложности на деле.

Кстати не знаете где выгодно приобрести [url=https://www.промцепи.рф/catalog/dvuhryadnye-2pr]Цепи приводные роликовые двухрядные[/url] по выгодной цене.
102540. esebeji
11.09.19
17:01
[url=http://mewkid.net/order-amoxicillin/]Amoxicillin 500 Mg[/url] <a href="http://mewkid.net/order-amoxicillin/">Buy Amoxicillin</a> qhl.ivvh.pluh.dir.bg.yzu.aa http://mewkid.net/order-amoxicillin/
102539. terryxm69
11.09.19
16:58
Hot teen pics
http://blackklansman.ebenewoodnotes.lexixxx.com/?amya
nurse sarah porn free calif porn teen dream porn latina porn patty softcore porn nudes
102538. Varlamdep
11.09.19
16:40
[url=http://dyhuwycic.ciwaku.ru/2019/09/11_igvl2dSdDE.htm]online порно русские зрелые женщины[/url]
[url=http://xotohoben.sk-ekb.ru/89590.php]юные порно hd фото[/url]
[url=http://ogabesixy.potolok-nk.ru/kursovye-dengi-kredit.asp]курсовые деньги кредит[/url]
[url=http://noduzafe.radiojc.ru/59103.asp]аборигены любят секс и порно[/url]
[url=http://ezake.uginetotu.ru/9337.htm]фото порно частное женщин голых[/url]
102537. kombolRat
11.09.19
16:28
Часто играете в лотерею «Столото»? Представляем Вашему вниманию абсолютно бесплатную программу «Комбинатор», позволяющий многократно увеличить шансы на выигрыш. Это отличная возможность получить внушительную сумму денег, а заодно и прославиться на всю страну. Если и вы желаете пополнить ряды счастливых обладателей новой иномарки, коттеджа и путевки в Доминикану, то обязательно заходите сайт https://komboloto.ru/ по ссылке: <a href=https://komboloto.ru/>столото выиграть</a>

Разработчики приложения не желают останавливаться на достигнутом, постоянно внедряют новые технологии, позволяющие с легкостью выигрывать в «Столото». Каждый день используются новые, креативные технологии, анонсируются регулярные обновления. Для его скачивания рекомендуется только перейти в Google Play по ссылке: Так у вас появляются все шансы выиграть! Используйте фильтры, производите сортировку для того, чтобы эффективно применять программу.
102536. iwoniqbu
11.09.19
16:27
[url=http://mewkid.net/order-amoxicillin/]Amoxil Side Affects[/url] <a href="http://mewkid.net/order-amoxicillin/">Amoxicillin 500 Mg</a> fdr.zbax.pluh.dir.bg.omu.lj http://mewkid.net/order-amoxicillin/
102535. Charlesamows
11.09.19
15:46
Online sports betting & gambling news at Jackpot Bet Online. All Word favorite Sportsbook, Racebook, and Casino game. Jackpot Bet Online - We've got your game. Bonuses, fast.
Play online casino at https://www.jackpotbetonline.com/
102534. Angelinagep
11.09.19
15:42
young teen porn
http://www.disccollector.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/horny-japanese-teen-in-kimono-sucking-cocks/
http://okinawainfo.net/okinawasearch/ps_search.cgi?act=jump&access=1&url=https://popsexy.net/too/zoo-porn-cartoons/
https://luder-ficken.com/wp-content/plugins/AND-AntiBounce/redirector.php?url=https://popsexy.net/too/men-sexydance/
free porn video
http://jumpopen.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/naruto-and-hinata/
http://www.hpa.org.cn/goto.php?url=https://popsexy.net/too/xxx-moti-sistar-xvideyo/
less porn
http://claimsjustice.co.uk/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/allie-james-xvideoscom/
loli porn
http://whale.tagadv.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/16-babies/
cartoon porn
http://journeygalaxy.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/voyeur-japanese-pissing/
http://www.e-hotel-bangkok.com/common/link.php?s=https://popsexy.net/too/bracil-babe-whip/
pregnant porn
http://nangluongvietnam.vn/apiservice.html?service=device_switcher&mobile=yes&back_state_url=https://popsexy.net/too/sunny-leone-stocking-solo/
http://ads.manyfile.com/myads/click.php?banner_id=198&banner_url=https://popsexy.net/too/org-tits/
https://www.automotovelo.cz/presmerovat/?link=https://popsexy.net/too/aesiyan-sex-youtube/
foot porn
xxx porn
cartoon porn
http://tudotimao.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/atailan-sex/
school porn
czech porn
futa porn
http://www.fmvz.unam.mx/fmvz/biblioteca/revistas_electronicas/control/envioClics.php?cnH57w=1118&kqJm89=https://popsexy.net/too/bathrooms-in-sister/
less porn
porn hd
http://utatracker.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=popsexy.net/too/girls-tube-kids/
xvideos porn
102533. Melentiyger
11.09.19
14:30
[url=http://zyxedizo.ermak-cafe.ru/105196/fiquz.htm]автокредит на приору в краснодаре[/url]
[url=http://ewed.minjust-ryazan.ru/porno-zimoy-video/]порно зимой видео[/url]
[url=http://ivuvahyro.uqujywev.ru/4gjF.html]шок порно онлайн видео[/url]
[url=http://cobusaj.ixusiniwyf.ru/shou-porno-brazilskih-krasavic.html]шоу порно бразильских красавиц[/url]
[url=http://jusow.uqupile.ru/golye-britye-kitayanki-foto-ido.php]голые бритые китаянки фото[/url]
102532. CharlesRet
11.09.19
13:54
Erectile dysfunction (ED). Authors: Irvin H. Hirsch, MD, Clinical Professor, Department of Urology, Sidney Kimmel Medical College of Thomas Jefferson University. Erectile dysfunction (ED) is the inability to get or ...

<a href=https://leinebergland-kliniken.de/blog/what-vitamins-are-good-for-erectile-dysfunction>Sicheres Generika Kamagra Flavored zur Stabilisierung der erektilen Funktion von MA¤nnern</a>
102531. JamesMyday
11.09.19
13:19
Hiya! I simply want to give a huge thumbs up for the nice information you have got here on this post. I shall be coming again to your weblog for more soon.
Online porn [url=https://agriturismobelvesuvioinn.it/]agriturismobelvesuvioinn.it[/url] shaved pussy video homemade mobile XXX porn movies - free desktop, Iphone, tablet, Android.
102530. gaylela2
11.09.19
11:54
New hot project galleries, daily updates
http://sweetjennyporn.danexxx.com/?izabella
porn myspace comments mature hentai porn free mom and dad porn free sexy bbw porn mia kirshner porn
102529. Porfiriymub
11.09.19
11:17
[url=http://cuse.uqupile.ru/babushki-seks-porno-roliki.asp]бабушки секс порно ролики[/url]
[url=http://tehiwovun.qafapul.ru/2019/09/05/71352.php]акредитованные оценочные компании недвижимости воронеж[/url]
[url=http://fyqumezoc.imoquja.ru/2019-09-06-das-ist-fantastish-kak-ozvuchivayut-porno.aspx]das ist fantastish как озвучивают порно[/url]
[url=http://gydo.anomaliamusic.ru/2019/09/10/264986.htm]голые фото больших жопы домашние[/url]
[url=http://fyqumezoc.imoquja.ru/2019-09-06-foto-porno-icest-mat-i-syn-i-otec.aspx]фото порно ицест мать и сын и отец[/url]
102528. StivenSortgop
11.09.19
10:51
<a href="http://iselin.askmeclassifieds.com/user/profile/121935">http://iselin.askmeclassifieds.com/user/profile/121935</a>
102527. AlexeydiX
11.09.19
10:35
Предлагаем микрокредитование для всех россиян на лучших условиях в интернете !
Нужны деньги,а до зарплаты еще две недели? Обращайтесь в наш кредит-сервис в любое время. Мы поможем !
Микрокредиты до 100 000 руб. и сроком до полугода.
Примем решение о выдаче займа в течении часа !
Переходите на наш сайт и выбирайте нужные вам условия !
http://creditonlinepro.ru
102526. Gregorywab
11.09.19
10:24
Online dating:
[url=http://mxitthisingen.ga/mariage-avec-une-femme-russe-983476.html]Site de rencontre gratuit libertins[/url] [url=http://boararecard.tk/addiction-site-de-rencontre-415375.html]Site de rencontre gratuit transgenre[/url] [url=http://agizmodoi.ga/rencontres-ado-76-979344.html]Cherche femme rencontre[/url] - Thank you. I really never expected to find anyone.
http://islamgtodaysa.gq/la-rencontre-avec-manon-lescaut-165818.html

[url=http://coerfus.gq/rencontre-femme-agricultrice-celibataire-446863.html]Rencontre homme plus de 50 ans[/url]
[url=http://punchlintes.ga/rencontre-06-gratuite-978411.html]Video mature gratuit[/url]
[url=http://mhendiants.ga/sites-de-rencontres-gratuits-serieux-sans-inscription-511055.html]Rencontre trans amiens[/url]

http://bvuttersa.cf/site-de-rencontre-djibouti-gratuit-397830.html
102525. dawnpt4
11.09.19
09:53
New sexy website is available on the web
http://ebaygirlstights.topanasex.com/?alondra
free idian porn movies tiffany shepherd porn pics porn dounload fingering the gspot porn free young porn movies instant
102524. Katelynbut
11.09.19
08:47
anal porn
http://sharewood.org/link.php?url=https://pinkpix.net/top/desi-sumers.html
http://ticketpartners.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/farting-shits.html
sleep porn
porn mult
http://erikroner.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/hanano-nono.html
http://www.msexpert.com/extsource.asp?url=https://pinkpix.net/top/corno-ajudante.html
http://posthive.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/rachel-jade.html
babes porn
http://publicpurpose.us/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/sexy-grub.html
jav porn
little porn
http://niteriderstore.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/fun-movies-naked-shopping-at-night.html
http://www.pornmovies7.com/crtr/cgi/out.cgi?id=191&tag=ttop&u=https://pinkpix.net/top/baby-mom-fuck.html
nude porn
sex porn
https://secure-training.com/cas/login?gateway=true&service=https://pinkpix.net/top/5748-i-want-to-go-fast.html
japan porn
bbc porn
http://www.uranomail.es/_track/visita.asp?pag=https://pinkpix.net/top/xxx-vod-xxx.html
http://takesato.org/~php/ai-link/rank.php?url=https://pinkpix.net/top/granmas-asian.html
http://nycu.proposalpath.com/campaigns/Unvom/link?u=https://pinkpix.net/top/taboo-sa-prevodom.html
jav porn
stepmom porn
http://communitycad.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pinkpix.net/top/free-porin.html
small porn
http://model-18.com/cgi-bin/atc/out.cgi?id=28&l=top10&u=https://pinkpix.net/top/chun-lu.html
4k porn
http://rimpeace.by/catalog/cable/comment.php?ID=14444&ok&refer=https://pinkpix.net/top/xaxi-movi-com.html
little porn
102523. lauriefm4
11.09.19
08:04
Sexy pictures each day
http://lesbian.kiss.hotblognetwork.com/?kaitlynn
faye and dane porn samantha brown porn comic big women porn gay black porn you porn german amateur fick
102522. MichaelPoolE
11.09.19
07:14
【揚歌-教學麥克風直營店】官方線上購物網站─JM-180B有線麥克風擴音器│無線麥克風擴音器│揚歌小蜜蜂│專營教學麥克風及教學擴音器

https://mic-shop.com/
102521. Ruslanaligh
11.09.19
06:48
[url=http://yvuxyxih.automarket-vaz.ru/2019/09/10-0p7do.htm]фото с именами порно актеров[/url]
[url=http://cuzycabaq.sofaha.ru/2019/09/05/anus-vagina-porno.php]анус вагина порно[/url]
[url=http://reqarijex.batiskaf-forum.ru/23916.html]kladoffka порно сайт[/url]
[url=http://agavecaty.radiojc.ru/66737.php]ajnj порно садо-мазохисты[/url]
[url=http://yryvy.ermak-cafe.ru/shnvrole-v-kredit/781190.aspx]шнвроле в кредит[/url]
102520. aishaju4
11.09.19
06:32
Hot teen pics
http://teenpornstories.hotnatalia.com/?elyse
porn in hunter river free porn mature tgp porn vintage porn anteque homemade porn cell quality latin porn
102519. Rileysputs
11.09.19
06:19
raping porn
http://hobidix.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/aliabatt-porn.html
raping porn
http://pqr9.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/candy-stockings.html
old elder porn
http://hawaii.info-komen.org/site/UserLogin?logout=1&NEXTURL=https://erobomb.net/kayden-ramon.html
fuck porn
http://aibdqej.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/xxx-momvld-com.html
http://parentingmomdeals.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/portia-ray.html
http://vlastta.com/openads/adclick.php?bannerid=30&zoneid=6&source=&dest=https://erobomb.net/www-com-xxx-video-japanese.html
lee porn
http://mypornvids.com/cgi-bin/rb4/cout.cgi?url=https://erobomb.net/heyler.html
https://www.google.hr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=2ahUKEwjG6PLEuIfaAhUtMewKHZWgCzEQjRx6BAgAEAU&url=https://erobomb.net/crossdresser-siisy.html
big ass porn
angel porn
http://www.mechanicalserviceintl.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/xxx-lac.html
http://bonavolo.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/pornjukujo.html
http://tanks-game.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/ariella-ferrera.html
porn download
http://simdibul.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=erobomb.net/daredorm-birthday.html
tranny porn
http://library.csu.edu/mediawiki/index.php/Zee_Telugu_Midnight_Masala_Video._erobomb.net/mago-zenpen-3d.html
korean porn
big ass porn
http://chatham.fastcommand.com/goto.php?url=erobomb.net/tube-white-oral.html
sleeping sleep porn
cock porn
https://sweepstakes.elbowdigital.com/contest/enable?redirect=https://erobomb.net/nxsxx-porn.html
porn tubing
old porn
102518. Scottles
11.09.19
05:38
[url=http://cvvshop.hk/]shop cc cvv YALELODGE.RU[/url] - best cvv, online shopping no cvv
102517. HeatherWen
11.09.19
05:29
Желаешь регулярный секс,найди секс партнера за минимальное время. Знакомства по всему Миру

[url=http://lifelove24.com/main/user/siskata90.html]форум знакомств[/URL]
102516. Charlessenny
11.09.19
05:10
Не знаю, как управлять своими деньгами, поэтому вложил их в компанию (). Они дали 100% гарантии своей работы. Сейчас зарабатывая пассивный доход понимаю, что https://trustera.global/ (трустера.глобал) – профи и гуру управления активами.
102515. DanielSwart
11.09.19
04:55
Предлагаем Вашему вниманию несколько маленьких хитростей, с помощью которых Вы сможете намного сократить расходы на отдых, что поможет Вам привезти из отпуска больше сувениров, обновок и ярких впечатлений.

Об этом я узнал в статье [url=http://female-happiness.com/hotels-of-world/57-otdyhaem-ekonomno-7-sposobov-sokratit-rashody.html]Отдыхаем экономно: 7 способов сократить расходы[/url].
102514. JerryDrisa
11.09.19
04:49
[url=https://heroero.com/]celebrity sex scenes[/url] - celeb sex scene, explicit sex videos
102513. ArturHoF
11.09.19
04:49
[url=http://ovejiz.radiojc.ru/2019/09/06/D7M.aspx]evelina порно[/url]
[url=http://lywa.batiskaf-forum.ru/t08D.aspx]as you like it порно игра[/url]
[url=http://akalyjof.baqewek.ru/2019-09-10-shk.htm]тинькофф калькулятор кредита процентная ставка[/url]
[url=http://warudi.radiojc.ru/add-topic-porno-fisting.html]add topic порно фистинг[/url]
[url=http://gybab.ipyjypu.ru/2019/08/30-foto-goloy-dany-borisovoy.html]фото голой даны борисовой[/url]
102512. RogelioGindy
11.09.19
04:45
#Reisetipps
Hallo!
Reisen Sie gern? Mochten Sie Ihren Urlaub selbst planen? Traumen Sie davon, nicht von Reiseburos abhangig zu sein?
Wir haben fur Sie eine Liste von Websites zusammengestellt, die Ihnen helfen, sich zu entspannen.
Alles was Sie brauchen, um unabhangig zu sein:
- Pauschalreisen;
- Suche nach gunstigen Flugen;
- Finden Sie Angebote von Hotels und Hostels;
- Ein einzigartiger Service fur die Buchung und den Kauf von Bustickets;
- Ein internationales Buchungssystem fur personliche Uberweisungen auf der ganzen Welt;
- Autovermietung weltweit;
- Ausfluge, Eintrittskarten fur Konzerte, Festivals, Shows, Theater ohne Aufpreis;
- Yachtverleih weltweit;
- Service Buchung Kreuzfahrten zu den besten Preisen;
- Ein Online-Service zum Vergleichen und Verkaufen von Reiseversicherungen;
- Verkauf von Bahntickets;
- Vermietung von Motorradern, Rollern, Gelandefahrzeugen und Fahrradern auf der ganzen Welt;
- Ein Netzwerk von Parkplatzen in der Nahe von Flughafen;
- Entschadigung fur verspatete oder annullierte Fluge;
- universelle SIM-Karte fur Reisende;
- Suche nach zuverlassigen Reisebegleitern;
und vieles mehr finden Sie in unserem Verzeichnis: https://travelpayoutss.blogspot.com/p/reisetipps.html
102511. MatveyKem
11.09.19
02:49
[url=http://yzan.utegurub.ru/banki-yujno-sahalinska-kredit.asp]банки южно сахалинска кредит[/url]
[url=http://kifix.urirerigo.ru/2019-09-05-pynaxa.aspx]швидко гроші кредит онлайн[/url]
[url=http://tytig.89265900600.ru/2019-09-05-covuxywoza.htm]просмотрет видио порно[/url]
[url=http://asetegud.avantage-tires.ru/2019/08/29/64842/index.html]100000 рублей с плохой кредитной историей[/url]
[url=http://wijutuder.minjust-ryazan.ru/2019/09/07-golaya-semya-s-krasivymi-detmi-foto.php]голая семья с красивыми детьми фото[/url]
102510. FrancisBLUET
11.09.19
00:55
[url=https://megaremont.pro/kazan-elektromontazhnye-raboty]Прайс лист услуг электрика в Казани[/url]
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1225